Yang DiSaYAngi

Rabu, 3 September 2014

My Desert - Agar2 Oreo + Tiramisu Puding


Balik je dari senamrobik..tipu la aku kata tak penat kan...of coz la penat ...lepas aku tidoqkan anak2...egat nak la landing sekali...teibe aku rasa macam tak mo tidoq pulok...rehat2...last2 aku sinsing lengan baju, terus ke dapur..bior kan anak2 ngan en asbeen dalam bilik...

terus aku buat desert untuk en asbeen, untuk cikgu2 kat taska, kesian kat deme, deme tak sempat rasa desert aku buat aritu...mmmmm..sempat la dapat buat 3 jenis desert,..tu pon yg senang2 je....

yang ni aku buat untuk cikgu2 kat taska...agar2 oreo..tp kali nampak kurang kemas, sebab layer yg atas tu, aku egat dah keras betoi..bila curah yg putih ngan oreo tu, terpecah sikit...tp but still ok la..kikikikiki....


settle tu, aku buat yang lain, sementara nak tunggu semua tu sejuk2 bagai...sambil layan HBO, astro kasi free kan cuti aritu..layan abis2 la...lepas movie thor, lepas tu real steel, lepas tu smurf 2, lepas tu, avengers..macam2 la...semua ulang2..tp aku suke...semua cite yg aku tgk tu, semua dah tgk kat wayang..hahhahahha...

buat DIY project jap..menganyam...anyam ketupat ka...no..no..no...

kasi buat ni...

tada...

pusing tiramisu..selalu aku buat kek, kali ni buat puding....

ni resepi aku terjah kat blog kak ita, masam manis..mmg senang la nak buat....
ni la project DIY td..aku letak atas puding tu sikit, lepas tu aku taburkan serbuk koko..lepas angkat..teruja ko menjadi aku buat..hahahhahha...

tapi comot sikit la...tak pe...practice make perfect..kikikiki..gelojoh sgt nak agkat kan..hahahha..tak pe...lepas ni buat cun2 ok...
ni untuk opismate en asbeen...untuk la deme org pertama makan, yg membuat ni pon tak penah try lagi...kalo tak en asbeen nak minta buat cheese cake..tp aku tak mo, aku nak try buat ni..menjadi jgak..alhamdulillah...

ni laposan bawah tu aku guna lady finger biscuit....kalo guna kek span pon boleh..tak kisah..resepi...korang terjah la blog kak ita..hahahhah..tak pon nanti aku kasi yee...

haaa.....ni bila di potong....bangga jugak bila menjadi ni....


10 ulasan:

Falsya berkata...

nk skittt!!!!!!..ehhh xnk la skit..nak byk!!!!

Ainim Suju berkata...

nampak menarik sangat

Adinda Baizura Mazlan berkata...

Blogwalked!

http://cerita-adindabaizuramazlan.blogspot.com/

lieyalatif berkata...

rajinnye sue...siap 3 dessert tu...tabik spring toing2 tau...puding tu nampak sedap....sejuk2 dari esbok mmg heaven laa lalu kat tekak....

eima berkata...

perrrghhh terer arr ...

Fiza Rahman berkata...

Mana resipinya? Sedap tu.

LYAfrina berkata...

Comey je.


Msti sedappp sgt

Umi Nazrah berkata...

waaaaaaaaaaaaaaaaa ni memang tengok sambil harus gigit jari +_+

Nad MamaZN berkata...

uiyoooo
nakkkk!

dalila berkata...

wahhh..dapnyeee..