Yang DiSaYAngi

Jumaat, 26 September 2014

Schedule Buat anak2

aku ngan en asbeen ni bercadang nak buatkan schedule untuk anak2..tak kire la, bermain, beljar , makan, tidoq semua la...janji ada schedule...

korang rasa keterlaluan sgt tak aku ngan en asbeen buat gitooo...ampak tegas sgt ke..kang ada yang kata...ala kat taska pon dah ber schedule...kat umah pon nak jugak....mana la tau kan ada je yg bersuara kan....

mana la tau kan...aku ngan en asbeen ni cari alternatif yang terbaik buat anak2...sekurang2nya deme ada sikap disiplin dalam diri...tak mo la jadi macam aku ni kan, buat berdisiplin mana pon kan....kalo en asbeen pon yee kot....pada aku ni, aku senang, aku n sedar takat mana kelebihan dan kekurangan aku, so aku tak mo la anak2 ikut aku sgt, aku n bukan daebak mana pon kan, mampu dan inginkan yang terbaik buat anak2..ingin jadi isteri dan ibu yang daebak buat anak2..tu je impian aku untuk my little family ni kan....

so aku pon ada la google sana sini kan..jumpe la sikit...

macam gini...tapi ni nampak haevy sgt kot.....

google..punye google...punyer google...jumpe yg cute gini...

tada....nampak simple kan...simple but nice....less is more right..tak perlu heavy2 sgt...bebudak kot....juz tambah untuk weekday je, taska 8-5pm, lepas tu malam, makan, belajar 15min, main, tidoq...sudah/.....pastu selitkan jadual ni untuk wekend punya...

so far aku ngan en asbeen dah setuju...tunggu kami laksanakannya je...buat masa ni, bebas la kamoo macam burung terbang ke sana ke sini..hahahahhahah...

tapi alhamdulillah aku n dapat anak yang jenis dengar kata la berbanding aku ni telinga bebal sikit ni kan..hahahhahha...so far kalo nampak abah dier nak start belajar, baca, deme dah terus datang nak buat itu ini...walaupun tak lama, tapi so far ada jugak masa dier fokus kan..ye la kena paham la bebudak mana boleh nak fokus lelama macam kiter yg dewasa ni kan..sekurang-kurangnya dapat 15min dah mencukupi dah...tu yg aku terapkan, dapat lebey, alhamdulillah....

aku suke ayat ni..
LEARN AND GROW TOGETHER

insyallah...pasti ada jalan buat mu wahai anak2...


4 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

great :)

Ayu azmir berkata...

wah... comel jadualnya... insyaallah...

mamabiey berkata...

nice..tak kisah schedule apapun yang penting mereka dapat dan berminat serta tak jemu ikut jadual secara konsisten..
good luck yer!!!

LYAfrina berkata...

Bgus buat jadual ni.. cuma permulaan mmg susah sikit utk biasakannya. Kna kuat smngat. N rsanya scheduled x oerlu pack sgt.. sbb dia org still kecil n msh asyik nk tetoka dunia mgikut apa y dia fikirkan.. jgn halabg setiap perbuatan y lahir drp fikirannya.. cuma kt guide j jln y btl...