Yang DiSaYAngi

Selasa, 16 September 2014

SELAMAT HARI MALAYSIA (16.09.1963 - 16.09.2014)


di kesempatan ini, aku siti suraya sebagai rakyat malaysia mengucapkan
SELAMAT HARI MALAYSIA
kepada semua rakyat malaysia..

sama2 la kiter emnyambut hari malaysia yang jatuh pada hari ni
16 september 2014

16 september 1963 - 16 september 2014
dah 51 tahun..kiter sambut hari malaysia

dulu aku tak amik kisah pasai hari malaysia ni..tahu hari kebangsaan 31.08.201957..

tapi aku mula amik tahu N berminat pasai hari malaysia ni bila aku mula join kursus BTN..baru aku tahu semuanya tentang malaysia, rasa bangga menjadi anak malaysia, rasa nak lindungi malaysia dari segala anasir jahat, walaupun aku hanya rakyat yang tak pandang oleh mana2 mata besar kan..tapi selagi aku ada rasa sayang pada malaysia..insyallah...ada jugak org lain seperti aku...


dolu singapura dalam malaysia waktu merdeka..tapi tak lama lepas tu deme nak kuar..nak kuar, kuar la deme jadi satu negara kan...


elok la kena ngan susun atur N nama PM pertama kita kan...

apa pon, saya bangga menjadi rakyat malaysia...

saya anak pasca merdeka...


P/S : Dolu egat dapat la beranak time ni, tak jugak..kikiki..esoknya baru kuar..alhamdulillah semua selamat, tapi beranak lepas hari malaysia pon dapat hadiah dari pihak hospital kajang..yeeayyy suke... #trobekkksangatkan

1 ulasan:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...

Selamat menyambut hari Malaysia suraya ;)