Yang DiSaYAngi

Rabu, 3 September 2014

Senamrobik Merdeka JoHaRa Pagi Era


Salam Rabu kengkawan...
 Cerita cuti2 merdeka tak ke mana pon...esoknya 01.09.2014 ...isnin aku mmg dah deal ngan jemah kami nak join event senamrobik pagi tu...tapi kali ni kami jauh sikit...kami ke tasik titiwangsa...alhamdulillah en asbeen tau ni mmg minat N my passion ....so mmg dapat green light dari en asbeen...yg penting semua keperluan rumah dah tersedia..jgn risau en asbeen..saya tinggalkan awak ngan anak2 sekejap, tapi saya sediakan semua untuk awak tau...

seawal jam 6.45am aku dah keluar dari rumah....semata-mata nak join deme ni
tada....

hahahhaha...semangat ko kan suraya nakjumpe retis kan...
tapi nak senamrobik jugak..aku kan suke benda2 gini....

sampai je kat taman titiwangsa jam 7.25am...tengok event dah start dah....

semangat ko kan jemah....dah sama kaler ngan aku pakai baju...kat tol sg besi baru perasan baju sama...hahhahahha....

kurus lak kaki minah ni...

opss....ada yang tak sabar nak join nampak...


event ni la kami G...
semangat dari belakang aku ajak si jemah tu ke depan lagi...lepas tu ke depan lagi..dan lagi..hahahahhah.....

ko tgk semangat tak semangat la kawan korang ni kan....


alamak kedi..hahahha....ada hati nak sado2 ko kan jemah....

yang best YB khairy jamaludin KJ pon join event senamrobik ni...dier mmg nak perluaskan event ni seluruh malaysia untuk #fitmalaysia...mmg dier nak luaskan event2 gini

pagi tu alam wakaka yang menang show you think you can dance musim pertama tu ketuai senamrobik kami pagi tu..mmg best...macam2 gaya ada...martial art fighter style, macam2....

pagi tu pon ramai artis yang attend untuk majlis ni..

tp KJ mmg sprting abis...biaq la step berteraboq abis la bersepah ke sana ke sini kaki tu nak ingat stepinstructer kat depan tu kan...janji dier bersungguh2 attend join benda tu...itu yg best..dari mula sampai abis..mmg dier berdiri N buat semua benda...tak da la sekejap2 je kan...mmg stamina kuat jugak YB KJ ni...

ops...kami harus la ada kan..mana boleh tak da kan...

ni antara yang attend event tu....



korang tgk ray sorok belakang KJ...sebab KJ bagi ucapan, yang rakyat malaysia antara yang tertinggi jugak persen dalam masalah kesihatan macam obesiti..terus dier menyorok belakang KJ...KJ lak tahu nak membahan ray..hahahhah...bantai gelak deme memasing kan...


time ni dah abis sessi senamrobik N zumba...pergh....zumba mmg penat giler...sampai menjejeh2 peluh aku lalu kat dahi, muka aku..klo korang tgk muka aku berkilat tu, mmg peluh la tu...kesian la abg2 cameraman ni asik gamba org je...meh aku amik gamba deme...hahahhah...tu yg dapat shot muka aku gini...


cuba korang carik mana aku..hahahhahaha...

elok lepas tu, KJ nak balik dah..semua pakat ramai2 berpusu-pusu nak selfie ngan KJ ni..hahahha..pakat la smeua dok kata..."YB nak amik gamba...YB nak amik gamba..."

semua dok la berYB... sampai la aku ni....



"KJ..nak amik gamba boleh.."
siap tepuk bahu dier..hahahhaha...sekali jemah tu bising...

"ko pehal panggil YB, KJ...hhahahhaha"

nasib la KJ sporting kata takpe..hahahhahah....siap selfie kata dier..aku siap kata...
"ok..jom selfie...1,2, say cheese..kasi senyum sikit..."

hahahhaha...gilo soya ni cakap ngan KJ macam cakap ngan kengkawan kan..hahahhahha....
sowi la jemah muka separuh je kan....katanya takpe la, janji ada gambo ngan KJ kan...

misi di teruskan untuk terus ke johan...hahhahahhah....johan dok atas stage....so sementara nak sampai ke johan tu..kami bergamba ngan alam dolu....


ko dah kenapa soya..hahahhah....maaf la...terkejut abg ni tetibe masuk frame lak...hahahhahah...ko tgk muka alam pon terkejut...korang tgk gamba ni ngan gamba kat bawah...reaksi aku sama...tp alam nampak lain..hahahhahha...terrer gak jemah ni snap kan....

kan ..nampak...lain kan muka dier..padahal dalam HP aku tak da gambo ni...gambo atas..terus gamba bawah ni...

haaaa...baru ok....nampak alam tgk HP aku...biaq la abg tu syiok sendiri..janji alam ngan aku..hahahhahha....

nampak pulok si izzue islam ni..adoi...ni bikin ni...aku tepuk bahu dier nak amik gamba..ok la...dier pon ok...so bila jemah ni duduk sebelah dier...dier boleh enjak jauh dari peminat..alamak spoil la gini...ni bersama peminat..dah gaya macam ko tak berapa nak bergamba ngan peminat..macam tak suke je..entah....binik???? entah biar la..janji dapat jugak amik gamba ngan dier kan...

ok nasib gamba ngan aku dier senyum lebey..hahahha..tak la sentap sangat...hahhahahahah....

sebelom sampai ke johan, nampak la ray, kesian dier sowang2 minum air kat belakang..jom la kami amik gamba ngan dier...

suke dier kami nak amik gamba ngan dier..dier mmg sporting abis...

haa...ko macam geng kan....

yeeayyy dah sampai kat johan...

jemah VS jemah....
hahahhahah...geram lak aku tgk gamba ni..muka sama sungguh...macam kembaq lak..korang rasa nampak sama tak muka deme ni..hahahhaha..jgn marah yee ozlyn...mmg nampak sama muka dorang ni......ni kembaq lain mak lain pak ni..hahahhah...

bila turn aku pulok/....

ko pehal johan tutup mata..eeiiii..aku perati je mamat ni kan..hahhahahhah....
aku ni poyo2 sweet kat situ..ko boleh bantai nak tidoq lak..alamak..alamak....

haa...baru cun..tp ni pon ada kejadian di sebalik gamba ni...

on da way balik tu baru jemah tu kata yang waktu johan amik gamba ngan aku kali kedua tu..dier boleh jelir lidah nak amik gamba ngan aku...hhahahhaha..nak spoilkan gamba la tu..sekali terus berubah gaya gini..hahahhaha...dier mmg out of carecter la...mmg lain la bila borak ngan dier...serius N yg penting dier mmg spontan N lembut je bila borak ngan org...

tak lama lepas tu nampak ozlyn...wahhh aku suke your tummy ok...dier tak marah atau buat muka bila aku nak pegang N usap perut die..aku siap kata kat dier...
"nanti doakan saya gini jugak yee tahun depan..hahhahah..untuk kali ketiga.."

teranjat gegurl tau bila kata aku muka macam tak kawen lagi..hahahhahah...ni kandungan dier pon dah berusia 7 bulan setengah..alhamdulillah...nampak dier masih kuat nak attend semua ni...

dah settle atas stage..nak amik gamba...sekali nampak deme ni...

azhael...azhar tu mmg ramah sungguh ni..tp hael tu mmg kaki selfie tu..hahahhaha..asik ngan HP je...
korang tgk gamba ngan aku lak...


haaa....ko...macam aazhael ada hali baru lak..hahahhahah..aku siap kata ngan deme..
"kasi jemah duduk tengah....ok.."

aku yg kasi posisi..hahhaha..mmg senget la ko soya....
ko tgk azhar sporting kan amik gamba ngan aku...hael pon sama....

kami la... "suazhael.."

hahhahahha...ada gaya tak....aku yg counting..kasi say cheese kat deme...azhael ni bantai gelak dapat peminat benggong2 gini...


ni pemenag pingat emas untuk sukan angkat berat 69KG...hafizi...dari terengganu tak salah aku..menang kat sukan komanwel di glasgow, scotland baru2 ni...
sebelah dier..international jugak retis ni...dier tak salah nama shahrin kot..dier ni terus buat bunyi macam DJ tu juz hanya guna mulut dier..macam lan pet2...tapi dier daebak lagi la...

ok..time ni mak jemah dari kejauhan kain belah sampai peha datang jumpe semua retis atas stage..hahahhaha..

segmen mak jemah ko...kemain lagi ngan azhael kan..azhar melayan tak hengat...gelak guling2 je azhar melayan mak jemah kan...

terserlah kejemahan ko kan mak jemah...


ok abis..jom balik.kam ni tak dapat bendera pon..tapi kami jumpe ada bendera jatuh kat jalan..aku ni mula mulut tak da insuran...

"alamak jemah..bendera di buang2 lak...ada gak makan kasut..neraga sendiri di buang2...jom amik jemah...deme2 ni berdiri dekat ngan bendera jatuh ni pon tak reti nak kutip..."

haa...amik...org yg keliling kat bendera jatuh tu, muka pandang terkejut je aku sound gitoo...
ke main semangat nak datang senamrobik...Tp negara ko , bendera di buang2 gini..mmg sepatutnya bendera malaysia ni mmg tak bole di letak di bawah atau di kaki tau...selama aku tau bila belajar kawad kaki, belajar kat BTN dolu...

kami la anak2 pasca merdeka...

havoc woo.balik..egat nak rest,,tak rest jugak..siap kan apa yg perlu B4 gerak G umah akak aku yang lain mak tu..ada buat makan2 kat umah dier...

mmg havoc la...nest time ada lagi, aku nak join lagi...

8 ulasan:

iduraz berkata...

bestnya..kita yg dekat pon xgi..sebab tak tau..hehehe

mama ka0ri berkata...

amboii...sakan dia join artis retis2 ek..

jelesnya boleh amik gamba ngan KJ!!

mmg muka jemah tu sama ngan jemah la!!!!

Zee Suhaini berkata...

sumer yang retis glamer dapat amik gambar haa..terbaik la sue..
tingin gak nak pegi tapi mintak ngan laki memang tak dapat la..malas dier nak bersesak ngan orang ramai..

Fiza Rahman berkata...

Curlass ko jemah. Dengan retis skang nih ☺☺

Nad MamaZN berkata...

best! serius mmg havoc abes ar!

LYAfrina berkata...

Besttnyerr
siap leh jupe artis.
Johan nmpk malu2 .. hehe

Hanie(SHMA) berkata...

CUBA CARI GAMBO KO KAT BEUTIFULNARA
http://beautifulnara.com/25-gambar-khairy-jamaluddin-selebriti-selebriti-tempatan-meriahkan-senamrobik-merdeka/

Tanpa Nama berkata...

aku tergelak plak tengok pic alam wakakakak ngan johan tu.. rasa nak lempang pun ada ngan ko ni.. dah lama aku perati ni... hahahahah