Yang DiSaYAngi

Isnin, 22 September 2014

Senario da' legend

Jumaat lepas sape ada tgk anugerah lawak di astro warna..mungkin ada yang tgk, bagi sape yg amik pakaej HD atau mustika la kan....bg sape yg tak amik astro, mmg tak la tgk kan..hahahhaah...

so far event dier macam so..so je..boleh la...entah...ada yang tak patut menang, tapi menang, tapi apakan daya, nak kritik, kata lebey2 kite bukan daebak sangat dalam hal ni kan...boleh la....kire anggap tu adalah rezeki yang menang kan...

macam sharifah sakinah tu...menang artis wanita lawak popular, macam tak sangka kan...tuan badan pon tak sangka, nganga dier...bukan lawak mana pon, tp kalo selengge, ye jugak kan dier tu...tapi macam dier kata la...dah rezeki dier tertulis nak dapat, dapat jugak la...dier pon kata..dier rasa kalo popular, boleh la dapat, kalo lawak terbaik, tak kot, sebab dier pon tahu, dier pon bukan lawak mana kan..hhaahhahahha..sengal gak mnah tu...ramai yg suke dier kot..tak pe la...biaq P..janji dah menang, ucap tahniah la sikit..hahahhahah....

yang paling buat aku touching n suke ngan majlis anugerah lawak ni, ada dua sebab...

kalo tak da la kumpulan limabara perform untuk ending event, mmg kureng abis la majlis...tapi bak kata dato AC mizal...kumpulan LIPANBARA TERCEKIK PINTU (kump jambu, sepahtu, mie rajalawak 1, sama shah slam)....hahahahhah..deme mmg daebak abis...rock gilo oooo....memasing main instrument memasing kan...mmg  giler best la deme ni nyanyi, kire sore boleh pegi la....

satu lagi yang buat aku suke tgk anugerah ni, sebab kumpulan senario...
deme dapat anugerah juri khas 2...
mmg lagend abis la...yang touching tu, astro warna tayangkan balik klip2 video deme waktu mula2 deme bergelar artis N kumpulan senario...ada la sikit biografi tentang deme ni..mmg touching la..aku sendiri pon touching tgk, aku sendiri pon membesar dengan lawak2 deme...
nampak kire reunion la ni kan...

ko tgk wahid sampai nangis wei, aku sendiri sebak tgk wahid nangis, dier sendiri pon touching kan, turun naik deme, deme je tahu kan....semua bagi penghormatan, berdiri bila deme naik stage...
mmg memasing nampak lain je....sedey rasa...teringat lagi, mmg suke tgk senario sitcom, movie..macam2 la...

yassin ngan lan pet pet je yang slim....eh lupa apek sekali..tu tak yah kata la...mmg dari dolu gitooo....

nampak...paling muda, yassin...nampak kat sini, muka lan pet pet je tak berubah dari dolu sampai sekarang kan....yassin pon berubah sikit....yang lain mmg berubah abis muka, saiz semua la kan..hahahhahh....

yang kekal dalam kump senario, lan, azlee ngan wahid je..yg lain tak da join...buat hal memasing....

egat lagi dolu deme2 semua masuk rancangan sinaran passport kegemilangan...aku egat lagi...stage dier di kelilinggi penonton...lan pet pet jadi MJ..pakai baju kelip2 gitoo..azlee jadi apek cina baju itam, ilya, hamdan ngan wahid, jadi org gua...deme satu group....kire ni perform untuk final program tu la kan....apek ngan yassin tak egat...mmg tak touching kan wahid..banyak sangat kenangan deme kan..dolu kire deme ni la paling lawak kan...sekarang ni aman ada kumpulan lawak yang bertahan macam deme ni...

tahniah buat deme...tu je la yg buat aku nak tgk anugerah tu pon..yang lain kureng.......


7 ulasan:

Zee Suhaini berkata...

alaaaa tak tengok pon..smalam pon ada ulangan api dah abis baru perasan..
dolu2 memang minat abis ngan senario..
skang pon minat gak tapi dah lain la corak melawak dorang..sumer dah dimakan usia..

Gieyana berkata...

X tgk psl blik kg..da repeat best laa..:)

Nad MamaZN berkata...

kite takde amik astro warna, xdpt la nengok... ramai dok citer pasal lipanbara tu, teringin gak nak tgk apa dor buat hehe... kite pun igt zaman sinaran passport kegrmilangan lan azlee ngan grup wahid tu.. mmg sempoi

cadar cantik berkata...

hai sue. jenjalan sini.

kita ada jual cadar patchwork n 5d murah tau . nanti datang tengok ye

http://cadarcantiksangat.blogspot.com

fazilzura berkata...

sibbaik aku tgk awal2 je/.phtu dh kne balik umh...kalau x, sure aku pun nangissssssssssssssssss

LYAfrina berkata...

a ah..sinaran passport tu dulu satu2nya program cungkil pelawak...

IntaNBerliaN berkata...

ingat2... senarion ni mmg best sgt2 la dulu... lawak2 dia mmg buat tak kering gusi