Yang DiSaYAngi

Khamis, 18 September 2014

USL Education, Kajang perdana


Tadi aku ada up entry pasai G ikea belikan ana2 ni meja kan....
dah ada meja, mesti la ada kerusi, tapi kerusinya tak beli kat ikea tu....en asbeen takmo...sebab katanya kalo kerusi yang jenis pasang2, cepat tercabut..better beli yg siap2, teguh sikit..aku ikutkan je..dier yg kuarkan duit.....

cadangnya nak ke tempat lain, tapi ahad lepas, mak aku balik dari senamrobik kat pancarona, dier bawak balik pamplete, katanya tempat ni jual semua benda...so kami pon decide nak G petang 16 september ni..kire semalam la...tak jadi petang, pagi kami gerak....



ni la meja yang kami belikan tu....lemari biru tu, mmg siap ada kat umah ni, juz twist barang dalam ke tempat lain N isikan barang anak2...kat situ la alat tulis, kat situ mainan, senang, dah lepas main, simpan dalam tu....

kami beli kerusi tu la...harga biasa RM37, tapi sekarang tengah promosi, RM25...en asbeen angkut la sampai 3pcs...
kami ke sini

USL education, kajang perdana...
semua ad kat situ...aku egatkan kedai biasa...rupanya...wisma..

nampak...satu lot block tu deme je.....dari hujung ke hujung, mmg besar kedainya...puas hati la bila masuk, masuk pon kena bukak kasut..apa yang korang nak pasai education anak2 semua ad kat situ..dari majalah sampai ke mainan semua ada la..mmg syorga buat anak2...sebab si isyawal N izz rambang mata, tak reti duduk diam semua deme kat situ...mmg dengar sore deme je, mengekek, menjerit, gelak ketawa semua deme...staf kat situ pon gelak je tgk gelagat deme, tgk gelagat aku kejar, dukung, hijau semua kat situ..en asbeen...sshhhhh tak leh kaco..biaq dier pilih, dier bayar..hahahhaha..jahat binik kan...

macam ni la keadaan kedai..semua ada...colourful masuk..mana la tak excited terlebey gula kanak2 tu kan...aku pon excited..semua nak explore kan,....

ni alamat kedai atau wisma tu
TQ to my mom sebab bagi jalan kat kaki untuk bertemu muka dengan kedai ni..

apa saja dalam kedai ni semua ada, dari yang semata-mata mainan saja, sampai la mainan yang betoi2 untuk motor skill anak2, alat tulis, wordrobe bagai semua ada, custome semua ada...
kire puas hati la G kedai ni...

selaloo kalo beli kat mall atau aeon big kat alamanda ni, beli pensil kaler kotak panjang tu, paling kurang rege dier RM7-8 kan...tapi kat situ rege dier RM3.90..yang panjang...yang pendek RM2.50..mmg murah, puas hati...

balik je tengahari tu semua membongkang, penat berjalan..lagipon jadi rutin bebeudak ni tengahari mesti tidoq..nnt meragam bising nak tidoq macam2....

petang tu ibu dier terlebey rajin buatkan minum petang...
syawal sebok panggil....

"ibu..ibu..sini..sini..."
dah jadi port dah...semua benda nak buat kat sini yee...mmg alhamdulillah sejak ada meja ni, 2,3 hari ninampak semua makan kat sini, statik je...adab makan bersama anak2 perlu ada dalam keluarga..tu yg doc kata kat aku...kalo anak2 makan berlarik2, masalah la tu...

syawal dah sebok nak berlarik...aku mula halang dengan pertanyaan...
"syawal nak makan lagi ke...atau dah kenyang????"

dier akan jawab

"nak makan..."

so bila aku kata..."kalo nak makan...duduk sini, sampai dah kenyang"

statik la dier kat situ...tapi tangan N mata mula memandang lemari alat tulis dier tu..nak main kaler la tu...
selesai je makan...XTVT lain pulok...

haa...see...cukup suke la sekarang main water colour kan..tak mak dier melayan, abah dier....izz kejap2 je..lepas tu larik, main ketuk2 tu...so far syawal tulis alpharet tu guna flash card..en asbeen tunjuk N dier buat..bila dah daebak sikit, buat tanpa guna flash card pulok....

dapat la dalam 30min petang tu...
30min malam tu pulok...after dinner...izz pun join jugak, tapi kejap je..lepas tu dier kaco pak cik paksu dier...hahahhahaha.......




ni la hasil kerja syawal...

yang mana ok, aku akan simpan N satu masa aku akan bukukan semua hasil kerja dier..cantik tak cantik belakang kire, janji aku nampak effect dari syawal...

nampak la syawal N izz behave sesejak ni kan, water color tu dier pandai amik sendiri, tapi lepas tu dier akan tunjuk..
"ibu nak kaler..."

dier akan tunggu sampai ibu atau abah kata...
"tunggu tau, kiter makan dulu, lepas tu baru kaler..boleh tak.."

jawapan "boleh" dari dier buat touching je...so far nampak la dier sabar menanti kan ibu abah dier kan...

en asbeen pon dah start kata nak buatkan jadual untuk syawal..hari ni buat apa..esok buat apa...macam2 idea en asbeen..insyallah...

dah tak nampak sangat deme main sepah2 ni, kalo ada pon sikit2, tapi lebey atas meja tu je....


paling buat aku teruja tu, nampak syawal fokus dengan semua kerjaan depan mata dier...itu yg aku mahukan, fokus..fokus..fokus....


TQ en asbeen idea kamoo, TQ ikea furniture yg best, TQ USL education yang daebak...N paling penting TQ my frenzyang banyak bagi kata sokongan pada aku selama ni dalam mendidik anak2..aku sebagai ibu, perlukan semangat, sokongan, pandangan dan pendapat mereka yang lebey arif..kalo korang rasa aku arif..hebat gak aku ni..hahhahah..tak la...mana yang boleh kiter share, kiter ye dak...

sharing is caring...caring is nothing...?????erkk...boleh ke..



p/s : pada yang bertanya tentang mainan yang en asbeen belikan untuk syawal N izz...

COLOURFUL BLOCK SHAPE = RM29.90
TRACK CAR = RM49.90
MAINAN KETUK2 IZZ = RM29.90

4 ulasan:

Nad MamaZN berkata...

alhamdulillah..makin banyak pembaharuan, makin banyak la perkembangan syawal n izz nnt.. benda baru, semangat dorg nak main :)

sue, pasni bleh buat sistem markah plak. klu good masa main dpt sticker, klu good masa blaja dpt sticker.sticker tu mcm penghargaan utk dorg. bila dah byk, budak jadi excited la :)
hehe, just cdgn :P

fazilzura berkata...

Syukurrrrrrrrrr...

abg long syawal dh banyak perubhan .. ok le tu beb .. skurg2 nye dia suke ngn apa dia buat skng ni anddd yg penting dia faham ..

nw dh ada meja.. makin xcited dia nk melukis ye.. good2

Fiza Rahman berkata...

Menarik lah kedai ni. Boleh terjah nanti.

Cik Jue berkata...

wah syawal makin bijak sekarang ye..
seronok tengok hasil kerja syawal