Yang DiSaYAngi

Selasa, 7 Oktober 2014

It's Painting time

Kisah mereka pada hari raya haji..
mmg tak ke mana kami, mmg terperap kat umah je...kalo pegi pon the mines je, tu pon beli CD nak format laptop tu....

balik tu mmg XTVT kat rumah la...kena pulok si syawal ni sekarang alhamdulillah dah pandai minta apa2...
sekali die cakap ngan en asbeen nak kaler..

"abah..nak paint brush..nak colour..."

ayooo..aku lak yg terkedu dengar...kalo nak gosok GG pon sama, terkedu aku dengar bila dier nminta nak gosok GG....

"ibu..syawal nak teeth brush..."

adoii..berus gigi sudah anak..kikikikiki..tak pe la ikut selesa kamoo la...


sudahnya..nasib jugak la ada meja ni, senang cuci jugak meja ni, TQ meja, banyak jasa ko untuk anak2 ni yee...

nampak tak perbezaan kat dorang ni...

syawal = kanan
izz = kidal...

syawal = kanan ikut ibu (perangai ikut abah)
izz = kidal ikut abah (perangai ikut ibu)

nampak kat situ..ikikikikikiki...amik sorang satu anak perangai N tabiat memasing kan....
 
ko tgk, sampai ke meja la si izz tu kaler, si abg mula ikut....pantang sekarang, nampak ketara, apa yg adik buat, mula abg pon nak ikut, terbalik kot kan..hahhahahahha...patut adik ikut abg...

kaler itu je yg di amiknya izz...adik cer amik kaler lain....sampai abis la kaler kat palate tu..baru stop...pastu di tonyoh2 kat meja pulok..mmmm...selamat....tapi nasib baik jugak la...deme kat ke mana-mana..hanya di meja, kalo kotor pon di meja...baguih jugak ni kan, mendisiplinkan anak2...mmg nampak perubahan dorang, kalo minta makan, biskut cereal sebagainya, aku bagi je, automatik terus ke meja, sama ada adik atau abg, alhamdulillah dengar kata... 

si adik last2, dier berenangatas meja tu dengan water colour yg penuh atas meja tu...kena marah ngan abah, nangis, terus tido..mmg dah time tidoq kan adik...

seronok tgk dorang sama2 buat keje gini....
membesar dengan baik ye wahai anak...

12 ulasan:

Miz Eija berkata...

somelnya si keedal tu... hihi sy suka tgk org keedal

Falsya berkata...

Byk gak berguna kan meja tuh sue..nnt nam beli la..ehhh nak jugak kan..ahahah..comelll jerk dua beradik tuh painting..

Zee Suhaini berkata...

layankan ajer sue kehendak dorang..hihihiii.. cute jer syawal speaking..kalah ibu yer..

Nurzakiah Hanum berkata...

seronoknya

ArY + ShA = AmZaR FaYyAdH berkata...

Assalam su,
alolololoo..sakan toi izz naaaaa..
yang bestnyer izz ngan anak sha, si fayyadh lebih kurang sama..berpampers sajork..
tapi izz kira ok lgi la sbb berbaju jugak..
kalo si Fayyadh, kat rumah memang baju n suar nan hado he3

Mama Idlan Irsyad berkata...

wah, seronok jaa tgk.. bila la nak try buat aktiviti camni dengan idlan dan irsyad..

eima berkata...

wahh perkembangan yg bgs utk syawal ...
mak die pun rajin melayan anak ....

lizz berkata...

Seronok la dierang wat artwork...teringan vak nak beraktiviti ginih utk sara n uwais...tp tu la pnt nak ngemas..

Sherwieyna Muzzawer berkata...

Bestnya dah pandai main kaler-kaler. Comel je berdua :)

IntaNBerliaN berkata...

anak2 mmg suka la xtvt camni.. alisha pun sama...

dalila berkata...

wahh..seronoknyee..
elok la sorang2 ikut ayah separuh ikut ibu separuh..br fair..hihi

LYAfrina berkata...

Tringat kat asya msa.baya2 camni. Kemain eksited dia