Yang DiSaYAngi

Rabu, 15 Oktober 2014

Kluang Railway Station


Setiap kali balik kluang....asik tak berkesempatan je nak datang kluang railway station ni pekena kopi kluang ni....

tapi aritu B4 balik aku ajak en asbeen pekena breakfast kat situ..lama sungguh tak pekena...ramainya tak yah cakap....seperti biasa..beratuq kalo nak dapatkan tempat duduk....hari penuh....

muka org kluang dah lama tak layan kopi kluang..
berkerut-kerut dahi kan...


ni muka org jarang2 pekena kopi...tp sebab kopi kluang best...jemah ni layan kan je....air masak, wajib ada dalam setiap sessi bila makan..ni lebey pada anak2 N en asbeen yg suke sgt dengan air masak..lagi2 syawal...

budak yg teringin nak pekena kopi kluang jugak....
tak reti takut langsung si tecik ni tau...semua benda dier nak mencuba...

haa...tgk...telur separuh masak pon sama...syawal sekali rasa dah tak mo dah...ni si tecik apa saja..sua sajork.... 

mata yg makin nak beransur pulih.....syawal yang suke makan nasi lemak kluang ni sampai 3 bungkus dia sowang sajork..lepas bukak satu bungkus..bukak lagi..selagi adoo bungkusan nasi lemak, selagi tu dier nak makan...sampai la datang roti, baru stop...alahai anak..suke ibu tgk kamoo ni...

haaa..roti ni...syawal suke..kalo tau order lagi..tapi mengenang nak order n nak dapat lambat sebab ramai, tak jadi la...kesian kat deme yang menunggu ni..kami ni duduk, makan, minum, bangun, bayar, blah dari situ, malas nak lama2...lepak2..kesian kat yang menunggu...sebab kami pon merasa apa yang deme rasa kan....

sepertia biasa gamba aku mana ada yg nak snap..hahahha..
ni bukti kami dah ke sini kan....



bila lagi nak datang sini...walaupun en asbeen org kluang, tp dia pon jarang nak pekena kat sini, melainkan aku ajak...dia lebey suke air tangan mak dier..ye la katanya..dah balik umah mak, rasa la makanan mak, kalo tak buat apa balik kan..ye atk ye jugak...saya ikutkan sajork en asbeen......tapi alhamdulillah aku dapat husband yang pak penah bantah apa yg aku minta, selagi dia boleh bagi, tak penah bantah ke mana aku nak pegi, selagi dia boleh bawak...alhamdulillah...syukur dengan nikmat yg di beri...


biaqkan pon org kata kamoo adik jemah...gggrrrrrgggg...kat situ marah sat..hahahahha...


9 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

menarik

Chekgu Azrine berkata...

belum pernah lagi akak makan kat kluang station nih..denagr cerita roti bakar dia sedap

Falsya berkata...

sedapnyeeee..tingin nak tryyy...

Ainim Suju berkata...

selalu dengar orang cerita pasal kedai kopi ni tapi tak pernah la sampai lagi

eima berkata...

penah nampak tp tak penah singgah sbb org ramai sgt time aku lalu tu ..sedap ek ...

lieyalatif berkata...

ishh jgn kate ko sue, aku pun same...name jek balik simpang renggam tiap bulan tapi nak singgah sini mmg ikut dan gak ...yelaa balik kg mak masak mcm2 mmg takdan nak JJCM...

tapi penah la pergi dlm 4-5 kali...tapi lepas kecoh kes tak halal tu amik mase gak nak pergi balik walo lepas tu kate dah samak laa bagai heheeheheh

LYAfrina berkata...

Kat sini mmg femes kan..

Sherwieyna Muzzawer berkata...

Macam sedap je air encik asben tu minum. Tetiba nak teringin pula..hehe

adianiez AIDA berkata...

ntah bila aida dpt gi.
kampung asben kat pontian je.
lom pernah sampai kluang...