Yang DiSaYAngi

Rabu, 15 Oktober 2014

Sakit mata

Tak penah2 aku kena sepanjang hidup, pertama kali aku kena pulok minggu lepas...yg best kena tiba2 pulok kan....


minggu lepas sakit mata..allah risaunya, takut kena dek anak2...
mulanya kena tu, terperasan mata sebelah kanan dah berpasir N sakit2 sikit..lepas tu still think positive yang tak da pape kot..last2 mengalah jugak aku ke klinik petang tu...kompom n sah aku sakit mata...adoi...tak mana org yg aku jumpe sampai aku sakit mata...tp taska syawal ramai yang sakit mata..agaknya kat situ kot...

pecah la rekod aku untuk tahun ni, no MC..hahahhaha...dapat jugak MC untuk 1 hari....so esoknya aku pon 
MC duduk rumah, kemas barang nak balik kampong petang tu....yang best syawal pon kena jugak..nasib tak teruk, mmg hygine aku jaga sungguh, sanggup aku bila anak2 datang dekat aku larik...setiap kali aku sentuh mata atau syawal sentuh mata, kompom akan basuh tangan N guna hand sanitizer...sama jugak syawal...tu yg alhamdulillah nampak syawal kena sebelah mata N sikit sangat kena....


on da way balik kampong...terpaksa pakai spek mata itam aku haa..mmmmm
terpaksa demi anak...aku ni jarang2 sikit pakai spek kan....rembat sat adik aku punya..aku punya dah selamat di pijak2 dek anak2 ni..mmm..time tak mo guna, ada..time nak guna, tak do pulok...

ni hari sabtu, nampak still lagi, tp dah better sikit dari sebelomnya....
aku mmg setiap dua jam mmg akan pakai ubat je...sampai kelat2 la lidah N tekak aku dek kerana ubat mata ni...

time ni nak ke kenduri kawen cousin en asbeen kat kampong en asbeen..nak tak nak mmg kena la pakai spek mata masuk dewan..dah ko, macam mak datin je..hahhahahaha....tak menahan semua pandang aku ko..walaupun aku tak macam mak datin..korang tgk la...


hahahhahah...wit my SIL n biras2 aku...
ko tgk SIl aku dajalkan muka aku..hahhaha..nasib aku suke selengge2 ni,....





alhamdulillah hari ahad dah better..yg best penyakit ni berjangkit kat FIL pulok..adoiii serba salah lak aku...tp bila FIL kata..

"tak...ni namaya sakit rindu..kalo korang dah balik, abah mesti egat korang, sebab sue dah bg sakit dier kat anah...hahahhahahh..."

adoii abah ni...

5 ulasan:

NM03 berkata...

ini sakit vontot orang panggil. hehehe

Nurzakiah Hanum berkata...

semoga cepat baik

Falsya berkata...

kurlas jemah gie wedding pakai sepek..datin2 u'ollss..kihkihkih..

sakit mata nie yg best dpt mc pjg..yg xbestnye kene ngadap mata sakit..

LYAfrina berkata...

Dlm byk2 lya just nk komen..
Eyhhh sedondon kasut sue n en asbeen. Ijauuuu.. mmg sempoi r..

Sherwieyna Muzzawer berkata...

Sekarang ni musim sakit mata kot. Husband saya pun baru je sembuh..