Yang DiSaYAngi

Isnin, 8 Disember 2014

M besaq....Kuat mengeroh


Sesejak tau diri ni pregnant untuk kali ketiga..alhamdulillah sihat semua...
cuma kali ni punyer peel bila pregnant ni...beza dengan pregnantkan syawal N izz...


yang paling ketara buat masa ni...KUAT TIDOQ...M aka MALAS SUNGGUH ...tu tuhan je yang tahu,...adoi....benda tu boleh je buat...niat di hati nak buat...tp M tu besaq kalah aku ni haa...mmmmmm....

yang best tu buat masa ni mmg dah lama rasa tak masuk dapur menumis, masak, bersilat kat dapur tu, mmg en asbeen je banyak buat semua tu...

tapi alhamdulillah sejak semalam nampak perubahan sikit..d.ah boleh sikit2 kemas rumah, sidai kain...gagahkan diri jugak...en asbeen dah gelak2 dah aku lipat kain dari ruang tamu membawa ke bilik amik masa 3 jam..hahahhahah...tak penah2 aku lipat lama macam tu...paling kurang pon seteangah jam...nasib jugak la en asbeen ni jenis org yg redho setiap apa yg binik dia buat..kikikikiikiki...aku sendiri pon terkejut tgk prestasi aku semasa mengandung ni...ada ke sampai 3 jam..ahhahahha...adoiiii.....



lebih dari posisi ni pon ada aku tidoq sekarang ni...en asbeen dah geleng..redho katanya...mmmm....
kuat tidoq tak yah kata la...kalo dapat weekend tu..siap je mandi breakfast..kemas2 sikit..lunch kompom en asbeen uruskan...mmg kepala ni berat je nak letak kat bantal..hahahah...letak je kepala, terus ZZZZZzzzZZzZZzZ..mmmm..bahana sungguh..nasib jugak dapat en asbeen bukan kaki komplen, binik kuat tidoq sekarang ni...

sekarang lauk pon, cukup sekadar ikan goreng..tak pon dory fillet grill, sama nasi putih panas ngan kicap..lebeih2 no..no..no...tekak soya tolak dolu...hahhahaahaha...senang keje en asbeen, tak yah nak buat haevy2 kan..boleh la en asbeen buat untuk makanan pantang binik kamoo nanti ye....simple dimple je pon..kui...kui.....


mengharungi detik 40minggu nan indah kembali bermula....

5 ulasan:

Falsya berkata...

Dulu time pregnant si mek, falsya pun gitu la sue..malasssss jeee..nak tidooooo jerrr..

eima berkata...

Huhu...xpe sue lesen besar ko tu...hihi...rehat selagi boleh rehat nanti dlm pantang bkn nk boleh tido cukup

Nurzakiah Hanum berkata...

assalamualaikum
singgah isnin
sory hr nie bz sangat
x sempat nak komen ya

dalila berkata...

aku pun same sue..
tido je..hahaha
penat kot..xpun slh satu faktor umur kite kot..kuikuikui..

LYAfrina berkata...

hihi... biasalah bila mngandung ni hormon berubah