Yang DiSaYAngi

Jumaat, 17 Januari 2014

Terimbau Kembali Saat2 Ini...

Salam Jumaat kengkawan...
selamat hari thaipusam bagi penganut india di seluruh Malaysia ini..
 
hari ni aku nak celoteh kisah 2 tahun yang lepas...walaupun dua tahun masih terbayang2 lagi saat2 itu....
Hari Rabu aritu....aku dok la kemas2 kan folder2 yang ada dalam PC kat opis tu..tak kire sama ada folder keje atau peribadi kan...
 
so tengah syiok2 kemas2 folder tu...sekali terjumpe je gamba ni..
menggamit kenangan betoi...
saat ni terbayang membawa satu lagi nyawa dalam perut ni...pastu adcident pulokkan..siapa kiter untuk menolak segala takdir yang dating pada kiter kan....sama la aku pon sebagai seorang hamba, aku redho dengan semua kejadian...
 
time ni otak aku dok PK, selamatkah anak aku ni...
bila kena tahan kat hosp kluang sehari sebelom raya 1433H bersamaan 2012...
malam tu aku dok la PK...
 
"baby..kalo baby nak kuar sekarang, kuar je..ibu sanggup jaga kamoo..janji kamoo kuar dengan sihat dan selamat tau....ibu takmo jadi pape kat kamoo tau..."
 
itu yg selaloo aku dok cakap kat BB, lepas pihak hosp masukkan ubat matangkan paru2 di saat baby ni berusia 34minggu...
 
Alhamdulillah BB pon kuar dengan sihat di saat usianya 37minggu..alhamdulillah...BB still kuat dalam perut ibu kan..mmmm...Alhamdulillah BB pon sihat sehingga kini..dah setahun empat bulan dah...banyak akai itu BB tecik tu tau...
 
bila aku kenang2 kan balik...ketara sungguh perbezaan muka aku dolu ngan sekarang...

 
lain kan...time tu baru kena..kikikikiki....tp Alhamdulillah sekarang dah tak berapa Nampak sangat akan parut kesan adcident tu kan...Alhamdulillah aku rajin waktu ni tuam, untuk surutkan bengkak tu...lepas bersalinkan izz pon, Alhamdulillah aku rajin consume ngan ESP....N ni la hasilnya..bukan takat menambah susu waktu, malah Alhamdulillah parut tu tak berapa nak kelihatan dah...
 
cuma tu la..kening tu dah takmo tumbuh dah..abis akar dier dah takda..
sejak dari tu, mmg aku fobia...sebab aku tak penh adcident selama hidup ni..Alhamdulillah..walaupun aku adcident kecik, tp ni dah cukup buat aku trauma akan keadaan ni...org akan kata..."ala sikit je ni" ...tp sikit pon, aku bawak satu lagi nyawa ke dunia muka bumi allah ni...ni amanah dan tanggungjawab yang allah berikan pada aku..mana boleh senang lenang aku anggap benda tu sikit kan...
 
sejak dari tu pon, mmg aku  dah selaloo remind kat en asbeen..hati2 bawak kete, jgn laju2 bawak kete..mcm2...


Khamis, 16 Januari 2014

Biskut Cream Crackers Berkastard versi jemah lembik

Waktu hari maulidulrasul tu aku egat nak masak untuk dinner malam tu...aku dok la PK..apa benda aku nak makan ni..aku ni bukan pro mana pon nak makan , nak masak terrer2 bagaikan...tangan kongkang...masak pon untuk tekak n perut anak2 n laki aku boleh la....

sekali aku terus laju je dok ingat nak terjah si INTANBERLIAN ni

apa lagi..sekali nampak alamak...sedap la pulok...

aku terus suruh en asbeen G beli susu cair...
so sementara tunggu barang basah cair untuk zasss buat lauk pauk malam ni...jom kiter buat biskut cream crackers berkastard sambil layan arriana roase...
giler kentang weiii aku buat hanya untuk setengah jam saja..terbaik..zas..zas...zas...aku dapat siap masa dalam jam 8.15pm..yess....pantas n bertenaga jugak jemah ni.,,....

lagipon semua barang ada kat umah...
aku buat untuk geng gosip jemah aku...
bukan tak mo buat untuk kat umah ni...kekanak ni agak lambat sikit makan2 ni sama macam abah dier...kalo buat pon bekas kecik je...

yg lebih mmg buat untuk geng gosip jemah ni...demo ni mmg suke kan kalo aku buat...yg best, kalo aku buat, licin, tu yg best tu..senang aku nak basuh..muahahahahhahahah...

 ni la dier...adoi menggoda tu taburan milo tu...

aku dah cakap kat jemah ni..
"ko jgn makan banyak...aku tau, aku amik makanan, abis..tumbuk ko.."

bengang dier..kakakkakakak
ko tgk..klo makan, mmg tak pandang org weii...


tapi agak lembik sikit...tp jemah ni pedulik hape kan...janji masuk perut kan...

ko tgk tak pandang org kiri kanan tu..weiii aku makan sesuap baru weii..yg lain tak makan lagi...
tahu2 tinggal separuh..sengal minah sengal ni...

tara.....tinggal banyak ni semua mengah...marah kat aku sebab buat ni..sebab benda ni mengenyangkan dorang..padan muka dorang...

korang nak resepi....nak amikkk ni..


Dari BLOG INTANBERLIAN ....korang tak paham...korang G la terjah je kat


terbaikkan....

Bersiaran secara langsung di Lembaga Tabung Haji Putrajaya - ada kena sawan

Salam khamis kengkawan...

pagi ni aku teman si jemah sowang tu G jumpe bang aji kat tabung haji...
(bukan bang aji anak nana BFF dorang ni yee)

lepas break1st G sana...sementara tunggu nombor tu...aku pon dok la sebok tgk IG kan...sekali tetibe bising2..aku dok la PK...apa benda ni kan....

rupanya ada org kena strok...aku dok PK..strok ke...gaya tak macam strok..tu sawan tu...sebab dier shacking kan....terus aku cakap ngan si jemah ni...

"jemah lu G tgk wei...lu kan pakar bab2 ni..."

konon segan la tu, takmo tolong kan...pelanggan ni nak amik duit, sekali tak sempat kuarkan duit die dah sawan gini...aadoi....aku paksa gak jemah ni...tgk dier macam muka kepochi nak tolong je...sebab benda2 medic ni dier agak tahu jugak la...dolu belajar tinggi2 takmo, klo tak leh jadi akak medic kan..kakakkaka....last2 aku cakap..
"jemah ko G...ko G tolong...ko jadi akak medic..aku jadi mamarazzi.."

dier dah bantai gelak guling2..(ok tu aku tipu guling2..kang aku pulok yg sawan)...

terus dier G..nampak la ketegangan kat situ terlerai selepas akak medic ni datang..hero jugak akak medic ni..kakakakaka...aku suruh dier baringkan N bagi ruang kat pesakit ni...akak staff tabung haji tu dah panic dah..mana taknya kena kat dier kan..nampak wei muka dier cuak...
time ni dier dah better dah sikit...dah mencengkam N keras sana sini dah...ye la oksigen tak sampai otak...gitoo la gayanya...

sebok la memasing call suami apa bagai, rupanya akak ni dah bercerai..padan tak da nama laki dier kat dlm HP ni...cal2, dapat nama anak dier...tak jawab pulok..last2 dapat call ayah dier..nasib angkat..N macam2 la call kan..sekali ayah pesakit ni kata pesakit ni penah operate kepala baru2 ni...takut effect tu kan...

so terus call ambulan hosp putrajaya...lambat la pulok sampai...10min pon tak sampai lagi haa...kena komplen ni...

akak ni sampai tak leh bangun la, walaupun dah going better dari tadi kan....

tu pon semangat nak kuarkan duit kan....nak bangun pon pening2...dier..ting tong lagi...


kami dah kat luar dah ni...mamarazzi slow sikit...akak medic dah nak balik, tp kepochi jugak, nak tunggu ambulan..nampak sangat ko jemah kan ...

rupanya yang datang bukan ambulan hosp putrajaya

ni haa...JPAM datang..pertahanan awam yg sampai..alahai...awat lambat abg baju biru....

akak ni nak tak nak kena G jugak hosp ...sebab ni 1st time dier kena serang sawan ni, lagipon melibatkan otak N dier ada history operate kepala kan...so mmg kena ambil pemeriksaan sepenuhnya la...

tara....sampai jugak abg pertahanan awam ni kan...

last but not least...

akak medic N mamarazzi in da house..


nampak tak muka kepochi kami kan...


p/s : bila pesakit kena sawan, zasssss terus aku ingatkan abg aku...pon ada sejarah gitoo gak...

Rabu, 15 Januari 2014

Spend Time Wit My Little Family - My 2nd Capati

 
Salam kengkawan..malam ni agak free sikit..sebab semua kerjaan yang menanti di kala pulang dari opis..cewaahhh ayat tak menahan...semua jemah dah settlekan sebbelom start arriana rose tadi...sempatkan..kikikiki..
 
so malam ni izz pon tido awal, N semua anak2 n en asbeen settle makan semua, senang...bahagi sama rata...en asbeen ngan syawal kat ruang tamu..N jemah ngan izz dalam bilik yang sedap dok tidoq ni...nala punya lena kan...so sempat la aku nak berblogging sat di kala malam ni kan...
 
ni citer semalam...selesai semua samutan maulidurasul yang en asbeen join tu...dier balik je anak2 semua dah siap mandi..termasuk la binik dier...
terus la binik dier malas nak buat break1st pagi tu kan...seba en asbeen mesti dah selamat melantak ngan geng2 opis dier...so terus cakap ngan dier...
"abg...jom G food court p16 ni..nak pekena capati"
 
 
terus en asbeen kata..
"bukan dah makan ke ahad lepas.."
 
aku pon mula la bidas kan..ikkikikki..
 
"ala...tu kat p15..jom kiter try sini pulok....takpe, tak yah bawak kete..kiter jalan kaki nak...bukan jauh pon..anak2 boleh tgk burung2 kat sini..."
 
 
redho saja la dapat binik kaki pancing ka...pancing ayat..mmg la binik awak ni kan..
so sepanjang perjalanan tu , aku je la tukang snap, keriangan dorang kan..lagi2 sikecik yang mula kenai erti berjalan tu...asik je nak berjalan je la keje dier...
 
tgk tu..si abg dah mula berlarik..yg berdukung tu mana boleh tahan kan
dah mula mengeletis dah tu sebok nak turun main kejar2 ngan abg dier...

kan...Nampak tak budak tecik yang suke sangat berjalan...kalo demam tak sihat...dapat jalan je terus sihat..mmg itu sangat2 la ikut ubu tau..sangat2..ibu dier mmg gitoo gayanya
 

abaikan en asbeen yang susah bebenor la nak senyum..kena bising baru nak senyum...tgk la binik kamoo ni abg uiiitt...udah iklan GG colgate je memanjang
 

ok dah sampai ke detinasi...tak jauh pon ngan umah kami...kalo tgk kat balkoni umah, dah Nampak dah foodcourt ni....
 

seronok la si abah melayan anak kesayangan tu dengan macam2...bird la...meow la..segala macam....
sampai terus aku cakap ngan en asbeen
 
"takpe..awak duduk ngan anak2...saya belikan makanan.."
 
Nampak ayat pancing...baik punyer...nak ajak kuar punyer pasai kan..sanggup si binik membeli segalanya dari A-Z tau...kikkkikikkikikikki...
 
punya la ramai umat manusia kat foodcourt tu...kebanyakkan dari dorang ni semua baru lepas balik dari perarakan sambutan maulidurasul tu lepas tu lepak kat sini...nasib jugak aku dapat lakik jenis tak suke melepak kan...binik dier je,,,suke lepak king...kakakkakkakak..udah terbalik...
 
so kedai pertama, mesti la mamak, aku pesan capati...siap amik 2kpg tu...untuk en asbeen N anak2 nasi goring n ayam goring..

Nampak dah tinggal 1 suku, baru sebok nak amik gamba kan...kakakkakakka...sengal tu...ini kali kedua aku makan capati...semuanya penangan NANA...punya la aku pon gigih jugak nak makan capati ni...
 
sebelom ni , ahad lepas aku dah pekena kat mamak P15...jumpe EIMA kat situ...nak amik gamba...kang EIMA gelakkan aku lak amik gamba kan,...sebab aku cakap kat dier...teringin nak makan capati...1st time nak makan....dier boleh bantai gelak kat aku lak...
 
tapi capati P16 ni... tak rare macam P15 punyer..P15 punyer..terbaik, sedap, lembut, nipis..mmg best la..P16 ni kureng sikit la...kureng2 pon abis jugak 2kpg...nak makan punya pasai siap pancing ayat..kang lakik aku pekena aku pulok...naya..baik abiskan...
 
tak lama lepas tu....dok ulang alik..aku dah Nampak dah..nak gak try...tp hati kata..."nantila"...tapi dok la ulang alik2..amik makanan..last2 aku amik jugak...mmm..RM5 , mahal la...tp aku suke jugak la

taraaaa....
 
pulut derian...adoii derian dier..pergghhh terbaik weii, walaupun tak kuning..kata en asbeen ni...derian tembaga...aku tak tau la..tembaga ke, musang king ka, duri hitam ka, D24 ka...macam2 la...janji aku makan sedap..mmg sedap kan...
 
tp santan kureng la...tp tu la bak kata aku..nak kuar punyer pasai...
sampai licin jugak aku perabihkan..sampai lupa nak offer kat lakik aku...lakik aku dah geleng, senyum je tgk gelagat selegge binik dier..siap la dier kata...
"ni la binik saya...org lain mana ada yang sengal selengge macam ni..saya je ada binik macam ni..kakakakkakak"
 
adoi...sabo je la...
 
settle je..terus la balik, senang...dah niat pon gitoo kan...nak makan je...
 
dah sampai kat perumahan kami tu..sekali si syawal Nampak playground...di ajaknya kami main..ikutkan je la..padahal si adik tu dah mamai dah...seronok main ngan abg dier kat foodcourt td....
 
last but not least..
kami di playground..semau dapat main..sebab semua sama saiz je..kikikiki....
ni la my little family..


Salam Maulidurasul 1435H

 tak terlambat untuk aku ucapkan salam maulidur rasul 1435H..untuk nabi junjungan kita nabi muhammad s.a.w ...alhamdulillah masih dapat menikmati sambutan maulidurasul ni...sangat2 berbekas di hati dengan apa yang di lakukan oleh nabi junjungan kiter nabi muhammad s.a.w untuk menegakkan islam ...

alhamdulillah masih lagi meniti di bibir aku untuk berselawat ke atas nabi sepanjang hidup ni..anak aku pulok si izz tu macam tau hari ni maulidurrasul...elok pulok bila aku selawat n zikir ke atas nabi..senyap, pandang aku lama, N zzZZZZZzzzzzZzZZZz...senang je..klo tak bukan main susah nak tido..

pagi semalam 14.01.2014 bersamaan 12Rabiulawal 1435H, en asbeen jam 5.30am dah siap2 mandi N solat subuh...lepas tu jam 6.00am, dah siap2 kuar rumah, sempat lagi cium pelok anak2 n tak tinggal binik dier jugak..nak gak kan...

semangat nak pegi perarakan la tu..semanagat dier..tetiap tahun nama dier naik untuk perarakan ni..tak kire la..sama ada..sambutan maulidurasul ataupun sambutan maaal hijrah..dua2 sambutan ni mesti nama dier akan naik..mak aku pon dah tau dah, klo senyap rumah waktu sambutan ni, mesti menantu dier join sekali perarakan...dier pon suke join sekali jugak...
aku en asbeen join ni...sebab salah satunya en asbeen dapat baju melayu free...siap dapat 1 set, songkok, sampin n baju melayu..senang...tetiap tahun bertukar kaler...2X setahun...ada kaler biru light(mcm warna doraemon), puple pink, maroon n yang terkini warna electric blue ni..cantik..jemah suke..
tara.....en asbeen...kamoo tak yah pakai macam ni lagi yee...sebab nampak lagi kamoo kurus tau...kamoo ni elok pakai style johor sana...kata anak jati johor....pakai style sampin ke dalam..lagi cun tau...

aku up gambo ni...semua tanya mana pengantin pompuan..kikikikiki..pengantin pompuan dok umah, jaga anak2..ehh..tetibe ada anak..ni pengantin lama ni..kikikiki...

udah macam penyimpon mohor2 besar je gaya kan..kikikikiki....


alhamdulillah, dapat baju free ni, tetiap jumaat mmg bertukar2 kaler la..siap org pon kenai 
"ala..akob yang suke pakai baju melayu tetiap jumaat tu.."

mmg dier je pakai baju melayu tu...yg lain ada jugak..tp jarang...dier mmg tetiap jumaat..dari zaman kawen ngan aku lagi..sampai sekarang...mmg kat tempat dier JPM, kebanyakkannya ramai yang pakai baju melayu bila tiba hari jumaat ni..so en asbeen ni tak la ralat sangat kan....tak macam opis aku, susah nak nampak pakai baju melayu bila tiba jumaat...kalo ada event rasa, ye la pakai....

suke meniru

ni kisah sabtu lepas sebelom keluar berjalan n shopping sakan tu...
mmg dah time kekanak ni tido ..senang ..nanti nak kuar jalan..tak la bising nak tido bagai kan..mood pon ok kalo dah tido sebelom kuar berjalan kan...

si ibu settlekan kerjaan...si anak2 sebok settlekan kerjaan mereka kat ruang tamu...adoiii ku semangat tgk dorang "mengemas" rumah tau..udah kereta pon tayar dah naik ke atas..guano tu...

so time to sleep...
bagi adik susu, sebab ibu sebok nak buat keje kat dapur...si abg pon sebok jugak..
"ibu...nak susu.."

pandai dier..kalo tak...di cakapnya..
"ibu..nak shuu.."

kena bising ngan ibu, baru cakap lepas kan...
lepas tu sebok dapat susu, nak baring sebelah ngan adik..

suke meniru kan apa yang adik buat...apa yang adik nak kan...

sama tak mereka...

tgk si adik dah abis minum, di mainnya botol, si abg pon sama jugak, nak main, padahal ok je kalo dah abis, dier terus letak atas meja..saja kan kamoo ni syawal...

p/s : lately ni nampak dorang selaloo main berdua, guling pon berdua, tolak menolak pon berdua...

Shopping sakan Buat En asbeen

Ni citer sabtu lepas...

mmg dah plan ngan en asbeen nak jalan2 weekend ni...sebab dah lama sangat2 kami ni tak jalan cuci mata, cuci poket, cuci wallet kat mall ni kan..
nasib en asbeen ok..sebab aku sendiri cakap ngan dier yang aku nak dier beli baju keje baru untuk dier...
bak kata aku kat dier...
"kiter beli baju keje baru kat abg tau...udah bosan asik iron baju yang sama je kan...yela lagipon abg pon setahun sekali baru nak dapat baju baru kan..kikikikiki"

pandai tak aku mengayat en asbeen..padahal diri tu nak berjalan kan...dier pon ye je kan la...

sabtu yang lepas...si adik sedondon ngan si abg...ibu sedondon ngan abah...
yee...semangat tau beli baju baru untuk en asbeen, by uniqlo...suke3...ngam ngan abg tecik ni...


budak yang tak reti duduk diam..serius izz ni macam tahu org nak berjalan...behave je dier..aktif sana dier....suke la kan, dapat jalan kan....

ops ibu pon nak gak bergamba ngan syawal..

tara...suke3.....suke pic ni, tapi gelap...

 sama tak kami...
ada yang kata sama...
sama tang mata....
ada yang kata sejuk ...


ini abg  kan suke sangat pakai seat belt dalam kete...baguih2...ibu suke...

perjalanan kami di teruskan ke jusco balakong je...mmmm..nak jalan2 KL..en asbeen ni tak suke jalan2 KL, tak suke bersesak, jammed segala bagai...bak kata dier...
"kalo nak ke KL kena ada tujuan je, baru boleh G, kalo saja2, takmo la.."

bukan kaki jalan kan...mmg tidak la jejauh sana...tp kalo kena kaki jalan macam aku ni haa..seronok la , panjang langkah tu haaa...untung ko ADAMNIGINA, laki mung suke jalan KL..sebab laki mung pon kaki jalan macam kiter2 ni haa...

serius anak2 robiah ni..termasuk la robiah...mmg kaki jalan...dari anak sulung dier..membawa sampai anak bongsu dier..semua sama...kalo tu yee, persamaan kami...

sebab tu dapat laki bukan kaki jalan, bila dapat berjalan, seronok tak terkire tau...


sampai dah kami kat jusco balakong ni...
peaceyall..

singgah kaunter jusco dolu , renew card...adoi asik la sebut jusco..dah biasa...rasa lain pulok sebut aeon ...kikikikikikiki

sementara tunggu...
i love blue bottom by uniqlo..

serius selesa pakai ni..nasib murah...sebab kat uniqlo ni kena pandai gak...sebab harga top n bottom dier kebanyakkannya mahal2 belaka...tp klo dier buat sale limited item..haa..amik ko dari harga atas RM79.90...terus turun ke harga RM17.90@RM29.90..murahkan..kalo tak murah, mmg idok la aku beli kan...

perjalanan kami di teruskan ke F.O.S  outlet dolu....bila dier try...baju dah cantik..sekali dier kuar je dari fitting room...aku tanya..
"abg mana jari abg..."

kikikikiki...udah tak nampak haa...panjang benor lengan baju tu haa...kikikiki..terus dier pangkah...terus ajak G PADINI terus...tu je la tempat yang memang sesuai dengan ukuran badan en asbeen yang tecik molek tu je haa...

masuk je dalam PADINI terus aku yang membelek untuk dier..bukan dier yang membelek...laki jemah ni tak pandai bab2 pilih baju ni, aku yang pilihkan N tunjuk kat dier..ok ke tak ngan dier....

baju kemeja untuk lelaki ni selaloonya mahalkan..yela jenis berkualiti kan...tak berkualiti sangat pon mahal jugak kan..kikikikikiki...dari baju pompuan kan...

terus je aku amikkan dier baju 2 helai, seluar 2 helai...suruh dier fitting..dier bawak syawal masuk sekali...
aku ngan izz kat luar...selfie depan cermin...

sementara tunggu abah kan adik...

bila nak semangat awak ni adik...
budak yang tak reti duduk diam ni...asik nak menyorok di sebalik baju2 n seluar2 yang tersusun elok tu je tau.,...

mmg en asbeen ni dah 2 tahun dah mmg PADINI sini je kami carik untuk baju keje dier..sebab PADINI je yang sesuai dengan fitting badan dier...tempat lain mmg out...sama ada PADINi atau tempah sajoo..mmg en asbeen ni tak da saiz yang sesuai ngan dier....

alhamdulillah sedang elok, ngam2 je pon...lagipon en asbeen ni jenis badan tak naik..elok la...
ada pulok sale...kalo tak baju tu beratus jugak sehelao tu..nasib dier buat sale...

baju - 2PCS = RM168
seluar - 1PCS = RM49 (amikkan dua terus..senang, jadi 2 pasang)

semua sekali RM266 +RM20(jadi member)

untung kat aku jugak..sebab member ni, boleh kat PDI, SEED, MIKI, VINCCI, macam2...suke...lagipon tak da expired date n dapat voucher beli baju en asbeen ni..yahoo...
mmm...licin wallet aku, aku belanja en asbeen..tak pela. setahun sekali dier dapat baju baru..ok la tu..lagipon aku sendiri yang ajak dier..dier tak terasa pon nak membeli kan...org dah nak belanja, ok  je la abg tecik ni..

nampak muka ada senyum...tak lama lepas tu settle, kami beli barang mandian untuk anak2...

settle, kami G makan..mmm..seronk rasa spend time macam ni..walaupun poket kering sikit, tp tetap puas hati sebab semua seronok..anak2 pon behave je selama shopping barang2 abah dier N barang2 dorang..ibu apa dapat..tarak...ibu dapat kepuasan sebab yang tersayang semua baguih2 N tersenyum riang je...

ni la hasil untuk en asbeen..semangat tu..terus jahit seluar dier bahagian bawah tu, ikut ketinggian dier N basuh N dah siap baju untuk seminggu..isninnya dah pakai baju purple tu..arini pakai baju belang2 cekelat tu..yee...nampak smart sikit laki jemah ni...

dah sampai rumah lama...memasing dah penat..tukar baju..rehat2..ibu jugak tak rehat..ada kerjaan menanti kan...

 
korang tgk..nampak sangat dier dah mengantok sangat2..tp ibu suruh sabar, sebab ibu nak settlekan kerjaan ibu...dier ni nak tido ngan ibu je....

tgk tu, tgk kartoon pon dah macam2 gaya dah....

Isnin, 13 Januari 2014

Bz tapi nak jengah jugak

Salam petang kengkawan...

arini agak Bz dengan kerja N pagi tadi ngan ada perhimpunan bulanan , amanat SUB sempena tahun baru ni kan...

so petang ni baru rushing buat keje...

banyak benda nak cerita, kisah sedih, geram, marah rasa nak tampa je..kikikiki, seronok, ceria..macam2...

insyallah doa2 la aku siapkan keje aku asrini, so aku boleh la jengah2 korang kan...

keje2 jugak..blog pon blog jugak,...windu ngan korang meh...baguih dapat kawan2 jengah jugak a rumah kengkawan, walaupun kengkawna tu agak BZ nak melayan kan...TQ sayang2 semua