Yang DiSaYAngi

Jumaat, 28 Februari 2014

Dating Berdua selesaikan apa yg Perlu

Haaa jom kepochi ngan aku..mana aku G semalam...
Semalam aku ke sini

 Bangsar South..settlekan insurans en asbeen...en asbeen ni jenis diam...tanya sepatah, jawab sepatah..org tanya sepatah...dier jawab pon sepatah...padahal dalam otak dier macam2 nak bertanya...tp tak tertanya..bila tanya nape tak tanya..jawabnya "lupa"..adoi en asbeen...lagipon en asbeen ni jenis suke meneman...mmmm...untung la kamoo en asbeen dapat binik, menjadi peneman setia kamoo di kala suka dan duka kan..takpe la, menggembirakan sang suami menjadi tanggungjawab jemah sebagai seorang isteri kan...

dapat pulok binik macam jemah banyak bertanya..mendapat la ko org insurans, banyak benda nak di jawab kan..maaf la jemah ni suke tanya macam2...baru puas hati N paham segalanya...macam nak settlekan insurans aku pulok...sampai ke HQ kami berdua..selama 2minggu ni pon mmg aku banyak deal ngan pihak insurans pasai insurans en asbeen ni...
alhamdulillah semuanya selesai dengan jayanya...
 nampak muka kepanasan..dah sun burn aku balik tengahari tu..sebab menapak jauh..geram aku ngan org insurans tu aku tanya LRT paling dekat ngan tempat dier..dier nak gak kata LRT universiti..padahal aku dok kata...aku nak turun kerinchi...dier kata jauh...

sekali bila aku nak jalan ke tempat insurans tu , abg keje kat LRT tu aku tanya la..sekali dier kata..
"akak...kalo akak turun kat kerinchi, dah dekat sangat...lalu kat bridge tu je dah sampai kat bangunan tu dah...

natam aku kena kencing ngan org insurans tu..hancing dier kencingkan aku...adoiii....
nasib la aku n en asbeen ni jenis ok je menapak jauh gini kan....

malas nak naik kete sendiri..part kat TBS je,,,lepas tu naik train...seronok jalan2 naik train berdua ni kan...org pon dok la pandang kami kan...kami ni belom kawen tau..kikiki.tp anak dah dua..kikikiki...bengong suraya...kiterorg naik waktu puncak..for sure ramai org...so en asbeen menjaga keselematan binik dier...lindung la aku...mmmm...org yg duduk2 ni berpandangan sahaja...apa lagi..mulut jemah yg besar ni mula berborak ngan en asbeen pasai anak2...terus tak pandang dah jemah...mmmm...baru tau kan...

dolu pakai kad..sekarang pakai token je..dolu beli tiket kat kaunter..sekarang kaunter jadi kanter khidmat pelanggan..beli tiket kat mesin...maju dah sekarang...

port yg paling2 aku takkan lupakan sepanjang hidup aku...
kejadian yang berlaku 11tahun yg lepas..lama kan...
ada lagi tangga ni..
tangga ni menuju ke LRT putra masjid jamek...

tangga ni banyak kenangan..tgk tangga ni teringat akan sowang budak pompuan yg pakai baju sekolah pink(waktu dier pengawas asrama) dengan kain biru tua, pakai selipar..on da way balik rumah sebenarnya sebab asrama cuti N cuti sekolah pulok....aku turun balik ke tangga ni sebab nak call mak aku...(waktu tu mana ada HP bagaikan) sekali nak laju punyer pasai, dengan hujan...aku boleh pulok turun laju2...sekali..terbalik kok kat depan tangga sampai ke bawah..adoiii....bukan sakit yg aku PK..malu tu...bagaikan waktu terhenti tu, bila semua org tgk aku jatuh waktu , terdiam semua org..kikikiki...pastu terus aku bangun N buat muka selebet tak bersalah lalu G kat public phone..hahahahhahahahahhah...selengge punyer budak kan....

tp kenangan tu la yg buat aku tersenyum sowang....

muka ceria semua dah settle...roadtax en asbeen pon settle..senang aritu buat, jam2 tu jugak dapat..buat kat JPJ bangi, senang semua ada kat situ, insurans kereta, roadtax semua ada kat situ settle..yg best roadtax tu siap buat kat kiosk yg di sediakan, janji ada duit dalam bank, sebab akan bayar guna card credit atau debit card....terus dapat time tu jugak..kalo ke kaunter, kena bawak geran kete ori, salinan..no..no..no......so ke kiosk mesin tu senang, terus dapat....


alhamdulillah settle pukul 2pm, petang 4.45pm terus bangun solat N amik anak2...

5S di Workstation Arini

Salam Jumaat kawan2...

semalam ada yg mencari atau tertanya2..
"mana si soya ni tak BW blog aku..??????"

kot la ada yg tertanya kan...

jemah coti la semalam..ada hal yang perlu di selesaikan dengan segera..alhamdulillah semua selesai...
nak tau tak hal apa...nak kepochi macam jemah tak??????

jap2 lagi la kepochi yee...nak citer pasai ni dolu...
aku nak men5Skan workstation aku..

hari rabu pagi aritu si jemah geng gosip aku tu turun kat tempat aku ni haa...
dier boleh bantai kata..
"weii jemah asal tempat lu serabut weii....pening aku tgk..bukan tempat ko paling kemas sekali ke...kalo yg paling serabut tu tempat aku .."

sengal si jemah ni kata camtu..serabut la aku bila dier kata camtu..dier bising kotak kat tepi workstation aku ni haa...dolu takda, sekarang ada pulok....

so aku up 5S untuk tempat alat tulis aku ni haa...
ampak serabut tak..serabut la jugak...

selepas 10min mengemas...

tadaaa..walaupun nampak sama..tp nampak kemas dari tadi..itu yg penting....
kire senang la nak amik barang kan..dah tersiap sedia barang kat tempat dier...

lepas pada tu aku settlekan workstation aku pulok....
penat aku menonggeng2 bagai, betoikan wayar2 yang berselirat...di satukan kat dalam satu relung...nampak la tersusun..dah macam techicnian dah...kikikikiki
so ni la hasilnya...
tadaaa....kemas tak korang rasa..pada aku ok la...kalo tak da kotak2 tu lagi ok kot..sebab kotak tu semua kerja dalam tindakan, tp alhamdulillah dah settle...
boleh la masuk bawah tu...


ok la ni kan, tak la serabut sangat..yg best...aku whatssapp kat dalam gruop gamba ni..terus jemah tu kata...
"haa...ni  baru tempat ko...td pagi serabut...gud job"


p/s : tahniah sebab dapat 5S kan workstation yee

Rabu, 26 Februari 2014

Kerana Bahan Basah, Jemah terlepas waktu nak Berbekal

Arini bebudak opis bahan aku...sebab tak bawak bekal...
katanya..
"mentang2 gaji semalam, terus lupa nak bawak bekal.."

bengong demo kat opis ni tau...
ada sebab aku tak berbekal pagi ni, hanya pagi je aku bawak bekal...ini adalah kerana ni..
nampak susunan bertingkek-tingkek ni...

ni semua lauk-pauk bahan basah untuk yang dah siap di siang2 bagai, dah siap di cuci bersih, di buang segala benda asing dalam perut bahan basahan ni bagai, dah siap di potong cantik2 N dah siap2 masuk bekas N susun dalam freezer..

aku balik je umah semalam jam 5.30pm, bukak tudung, letak beg aku n anak2, lepas tu solat 5 min.. 5.40pm, amik semua barang yang di proses dalam peti ais, lepas tu tutup pintu, sebab ada yang sebok nak menolong jugakkan...terus la proses ni semua...ada ayam 2ekor, ikan 2 jenis, dagng siap potong2, sotong siap potong2 elok2, babat(perut lembuuntuk en asbeen)sayur2 siap masuk dalam bekas, capsium, kobis, halia, kunyit, segala mak nenek la siap aku settlekan jam 8.45pm..tu pon berenti solat maghrib sat 7.30pm..nak rehatkan kaki n pinggang..lupa aku nak bersilat kat lantai sambil duduk...ni berdiri depan sinki, penat aku....siap2 aku simpan pinggan mangkuk yg dah kering, masak nasik, kemas2 dapur...runsing aku tgk dapur selerak bagai, elok letak kat dalam cabinet, nampak cerah sikit sinki aku tu kan...

nasib baik jugak la en asbeen offer nak masak malam tadi, sebab aku kuar je dari dapur, nampak aku kepenatan, terus en asbeen tanya..
"dah siap..awak nak buat apa lagi....(sambil tgk dapur..clean N clear N terkejut tgk bertingkek-tingkek)"

aku balas
"ada lagi nak buat...nak amik gamba bekas ni.."

senyum saja en asbeen, sebab dier tau binik dier jemah+kepochi...settle tu macam biasa rutin, basuh baju, sidai baju, angkat baju kat ampaian, lipat baju, susun baju, iron baju sekolah syawal, kemas beg anak2, kemas ruang tamu...selesai, jam 10.45pm mandi, solat N makan...jam 11.10pm baru tido...


nampak sangat aku penat tak hengat aku bila masa aku tidoq...aku tau2 dah jam 3.40am aku tejaga aku tgk buaian izz kosong, seingat aku last B4 aku tidoq dier ada dalam buai..terus zass aku bangun..sekali rupanya sebelah aku...aku dok PK bila aku angkat dier bg susu..izz pon tidoq lena, tak minta susu..ke aku tak sedar..mmm...tidoq balik sedar jam 5.57am aku terdengar alarm en asbeen..aku bising kat en asbeen tak kejutkan aku...terus dier jawab...
"saya bagi HP kat awak...pastu awak angguk2...pastu saya tak tau awak tidoq balik..."

dok egat balik..bila masa en asbee bagi HP..nampak sgt aku tak sedar jugak..mmmm..terus zass nak bangun masak..tp en asbeen kata tak yah masak arini...terus suruh aku G mandi...

aku tgk lauk semalam ada lagi...aku panaskan N bawak bekal pagi ni...


adoi nampak sangat aku penat bertungkus lumus buat keje umah kan..mmmm....


p/s : nasib baik pagi ni rasa segar sikit.....

Suraya Tak Jaga Permakanan Ke??????

Salam selasa kengkawan...
cerita semalam...

Yeeayyyyyy sape yang jawab betoi..korang mmg memahami jemah N sayang jemah ketat2 kan...kikikiki...

yeee jemah dating kat wong solo la..ayam penyet tetap di hati..tak penah jemu..G la mana, ayam penyet gak...tu yg si geng gosip ajak G bandung tahun depan..apa2 hal kumpul duit dolu kan....alhamdulillah permision greenlight dari en asbeen dah dapat..yeeayyy dapat G...tapi hati pon berbelah bagi kan, nak G ke tak..ye la jemah ni 1st time nak kuar dari malaysia kan...banyak benda nak kena buat, bukan takat simpan duit belanja je kan..banyak lagi, umah, transport, passport, pada aku yang 1st nak G ni kan...
insyallah..nanti la dolu...

muka org kenyang makan kat wong solo bagai..tp masih nak mencekik kek moist anis ni lagi...adoii....nafsu syaitonnirajimmm...bak kata RAJIAH kan..kikikikkik...


balik je dari dating...makan pulok kek..adoi...hati nak gak makan satu lagi bekas..tp mengenal anak di taska, mesti dorang makan, so simpan la...walaupun bekas tu bagaikan memanggil2 aku ni haa suruh aku ngap dier..

giler kan kawan korang ni makan banyakkan

tapi alhamdulillah aku ni mmg jenis lawas..mesti satu hari akan membuang 2X..bermaksud lepas breaks1st N lepas lunch...kikikiki...semuanya lepas makan...tu yg ramai kata aku tak cepat naik badan, sebab tak sempat hadam dah membuang..kikikki...abis dah nak rasa membuang..buang je la kan, takkan nak tahan lak kan...

tapi pada yang aku tau la...yg kiter buang tu adalah hasil dari yang semalam apa yang kiter makan...entah la , betoi ke tak...tp kenyataannya..itu la aku..mmg kuat makan, N mmg cepat lawas...duduk dalam toilet pon 2min..kikikiki..laju kan...tak suke meh temenung macam ikan temenung lelama kan...


tapi alhamdulillah aku sihat...itu yg penting..dalam pada masa yang sama mmg aku jaga jugak permakanan aku kan..bukan main sental je walaupun kawan korangn i makan banyakkan...dah pandai makan banyak2..pandai2 la cover balik...aku cover ngan apa...

aku cover ngan ni...


ESP SHAKLEE

ESP ni aku mmg dah guna sejak aku pantangkan izz lagi..mmg terbukti berkesan pada aku..sehingga kini izz setahun lima bulan aku masih mengamalkan..alhamdulillah sampai sekarang susu aku masih ada lagi..walaupun dah tak semeriah dolu, tapi insyallah masih ada untuk izz, sebab yang paling di sini demand dari izz tu yg penting..mmg banyak demand budak tecik tu tau..zaman menyusukan syawal, waktu umur sebaya syawal ni, susu ada, tp macam tak puas si abg syawal tu...tp alhamdulillah sekarang ok...

mmg setiap pagi lepas aku bertungkus lumus bersilat kat dapur siapkan bekal, mmg aku akan minum ESP pagi tu...mmg dah jadi kebiasaan aku di pagi hari..alhamdulillah aku mmg rasa cergas pepagi  walaupun penat macam larik 400m sebab anta anak2 tp aku masih kuat untuk teruskan hari2 aku,...

Khasiat ESP 

1. Kekal Muda - Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga. 

2. Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajadi – kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.

3. Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki - genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga menjaga rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat.

4. Kulit berseri dan anjal – Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka danmenghilangkan parut.

5. Pemberi tenaga segera – Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan, dll.

6. Memulihkan Pigmentasi – Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.

7. Memperbaiki Memori – Menguatkan ingatan, kecergasan, keupayaan seksual, dan sebagainya.

aku ni mmg jenis kuat makan...so far kalo org lain makan ESP ni rasa kenyang...itu aku tak tipu mmg kenyang, tapi aku ni jenis pemakan,...walaupun makan ESP setiap pagi aku tetap akan makan jugak....baru tenaga berganda-ganda kan...kkikikikikikki.....

Selain tu aku jugak mmg amalkan ni...

ALFALFA...

Ni pon sejak zaman berpantang lagi aku mmg amalkan untuk milk booster dalam pada masa yang sama aku mmg amalkan untuk tenaga aku di siang hari selepas bersilat sama izz waktu kecik2 dolu...aku tak nafikan, zaman berpantang bersama syawal...kalo syawal tido, aku mesti nak tido jugak..meghargai setiap masa yang ada kan...kang kalo dier jaga masak lak aku nak settle syawal lagi kan....

tapi zaman berpantangkan syawal mmg aku rasa cergas macam nak lari acara balapan 400m je, siap boleh update blog memanjang selama 3 bulan N hari2 dari pagi aku on PC ngadap FB...kikikiki...alhamdulillah jahitan aku waktu tu pon beransur elok...yg best aku rasa perut aku tak senak sangat N yang paling aku suke aku tak tido pon bila izz tido, sebab aku dok PK banyak keje yang aku nak settlekan, lipat kain, basuh baju, sida baju..yg light2 la..tu yg mak aku rajin tinggalkan aku waktu pantang, dier G mengaji , keluar bagai, tinggal aku berdua ngan izz...sebab dier tgk aku nampak bertenaga,..

ni antara kahsiat alfalfa..

Kaya dengan protein – 18.9% berbanding daging lembu ,3.3% berbanding susu dan 13.1% berbanding telur. (Otot terdiri protein dan kurang protein menyebabkan keletihan dan kelesuan) –> membantu dalam penyusuan ibu
Akar alfalfa yang dalam mencari mineral penting dalam tanah, yang tidak kesampaian oleh tumbuh-tumbuhan lain.
Alfalfa adalah milk booster yang sekian lama digunakan di benua Amerika.

MINERAL yang ada dalam alfalfa

Kalsium – membina dan mengekalkan tulang dan gigi; membantu darah membeku, membantu dalam kecergasan dan daya tahan; mengawal rentak jantung, melegakan saraf.
Zat Besi – diperlukan dalam pembinaan hemoglobin; membantu pengangkutan oksigen di dalam darah.
Kalium – perlu bagi saraf otot, tindakan jantung dan tindak balas enzim; juga untuk digests lemak.
Fosforus – diperlukan untuk tulang yang normal dan struktur gigi. Saling berkait dengan tindakan kalsium dan Vitamin D. Meningkatkan peranan tisu saraf.
Klorin (klorida) – elektrolit penting yang membersihkan dan menyucikan badan; mengawal metabolisme lemak, gula dan kanji.
Sodium – mengawal keseimbangan cecair di seluruh badan, meneutralkan asid, menghalang pembekuan darah, mengaktifkan limpa, usus dan fungsi perut.
Silikon Magnesium – membantu badan untuk menangani sembelit; ketahanan saraf; melindungi kulit dan badan, dan merangsang fungsi otak.


lepas beberapa bulan lepas tu aku amalkan sampai sekarang
SUSTAINED RELEASE VITA -C PLUS

Kalo aku rasa penat, pening tak semangat mmg aku amalkan makan 2bijik selepas sarapan pagi..untuk mengembalikan tenaga yang hilang di waktu malam tu kan...

alhamdulillah walaupun tau diri tu penat, aku masih terasa segar jugak kan....
Yang best Vita-C ni boleh buat masker tau...bukan takat ESP je tau...


kan...menarik....walaupun aku makan VITA-C ni, aku tetap suke makan sunqiuck tau...potong 8..perrghhh sedap...makan 2,3biji pon tak buah oren ni, janji aku suke...


ehhh panjang pulok citer aku ni kan....
alhamdulillah...dolu waktu zaman2 remaja gitooo aku selaloo PK yang org yg amik supplement ni org dah tua...jahat kan aku...kikikikikkikik..tp sekarang dah anak dua, badan pon rasa tak sesegar dolu, padahal umo belom masuk 30an lagi kan...dah terasa...so mmg salah la tanggapan aku zaman remaja gitoo..padan muka ko soya...ye la sekarang ni kena ada pertambahan untuk diri sendiri...sedangakan apa yang kiter makan pon belom tentu bersih, sihat dan berkualiti


p/s : otak penat, badan penat, macam2 kan

Selasa, 25 Februari 2014

Love N Sweet - nak dating jap G


tak cakap pon tau ni aku punyer dua2 ni kan...maap..suraya mg kuat makan..lagi2 tekak ni asik terasa n teringat akan benda manis je...

cheese leleh tu sampai sekarang tak jumpe yg menepati citarasa kan..nak buat M besar..padahal dah tau resepi...entah...nanti la kan...


Love ni untuk jemah...sebab sat G jemah nak dating kat port feveret kami berdua...tau kan kat mana..sape tau...suraya mmg suke makan sini...cepat2 teka...korang mmg sayang kat aku..korang mmg amik berat kat aku...mesti korang tau kat mana kau nak lunch kan...kikikikikiki...

en asbeen ada dekat ngan parcel opis aku sebab dier ada seminar..tu yg dier ajak lunch sekali tu

giler perasan angkat bakul sendiri...


K la dari td BW korang, siap keje...now nak kemas meja sikit..si jemah sengal tu td turun tmpt aku dier kata...
"wei...asal aku rasa macam serabut+sempit tempat ko...dolu tgk tempat ko la paling kemas.."

dier dah bagi hint...so sila kemas sekarang...

Isnin, 24 Februari 2014

Aku Nampak Tua ka???hahahhahahaha

ni rentetan dari citer aku G kenduri 1 WP, Putrajaya semalam...
korang baca la comment si Zura mamairfan ni..
dier boleh kata akak aku tu adik..kikikikikiki...
nampak nau muka den ni dah tua tau..akak aku kan dier bajet dier muka..padahal umur dah jauh tu..sila la percaya dier dah 37tahun tau...jauh beza ngan aku 11 tahun tau..macam mana la mak aku rancang sampai jauh gito haa aku ngan akak aku ni...

kepada Zura mamairfan atau mana kengkawan yang baru mengenali aku yee...
akak aku ni kembaq...cerita di sini

sebab tu kami satu family panggil dier adik sebab kembaq dier mak aku sebok panggil kakak melekat sampai sekarang...sampai umo dah jauh ke depan, sampai memasing dah anak 3,4 org, memasing dah ada laki...pon org suke panggil dier adik..dier pon bahasakan diri dier adik
nampak muda ke muka akak aku perasan muda ni..kakakkakakkaka..
dier ni havoc mengalahakan jemah2 yg ada kat malaysia ni...

kembaq dier pon malas layan dier...
ni semua punca mak aku la ni, suke panggil akak aku tu adik..sampai sekarang adik beradik dier semua panggil dier adik, semua sepupu sepapat tua muda panggil dier adik, semua anak2 sedara panggil dier cik adik(mana yg lain anak sedara yg lain2 mak tu kan)..kalo anak2 sedara lain panggil dier mak lang...laki jemah en asbeen tu pon panggil dier adik, abg ipaq kat penang pon panggil dier adik..semua sepupu sepapat mak aku pon panggil dier adik....dah guano tu...

tak ke dier perasan muda...tu yg mak aku selaloo pesan jgn selaloo sgt panggil adik2 atau kakak2 , abg2 kat anak2..kang jadi macam dier la..kikikikikiki...nasib mak sedar tau...tu yg dier selaloo kata dier muda dari aku..

bila aku kuar ngan dier...org egat dier adik aku...puuiiiiiii..ko beragak sikit...jgn mahen giler...jemah marah ok..kakakkakak...jemah muda lagi tau...dier je bajet muda...dah tu perasan retis..kakakakakka...ni kakak aku yg paling senget, selengge, semua benda bajet tahu, dier yg mmg dier la..,malas nak layan, macam kembaq dier jugak..

sebab dorang kembaq kan...so adik aku yg berdiri baju hitam n baju biru pon kembaq..


ada rezeki tak aku dapat kembaq..leh abiskan cuti bersalin aku yg berbaki 150hari tu lagi kan...en asbeen sebok nak anak lima..nak anak lima, sila jaga sama2 haa,...kalo tak siap..kikikikikiki.....bermakna da 2X bersalin lagi untuk aku habiskan 150hari tu...sebab sebelom ni aku dah guna 150hari dah...

en asbeen kata..
"awak ada 2X bersalin lagi..kasi la lepas ni anak pompuan ngan kembar..lepas tu sorang lagi..dah cukup lima..."


sesuka hati dier je request kan..insyallah moga semua doa dan kata2 en asbeen di makbulkan allah....insyallah...






Si Penarik Beca di KENDURI 1 WP PUTRAJAYA

Semalam ada  event kat putrajaya ni, ada kenduri 1 wilayah persekutuan, putrajaya yang berlangsung di kompleks gelanggang futsal 1 malaysia, presint 18, putrajaya...

so macam biasa, daftar dolu, dapat gelang ko..rupanya gelang tu untuk cabutan bertuah, baguih tau dorang tak mo bagi org balik, sampai abis acara, sebab cabutan kena di buat di akhir2 acara...so kalo luck, kena la tunjuk gelang tu kan...

kat sini jugak ada untuk penerima BR1M yang terima surat atau SMS, macam aku ngn akak aku tak dapat SMS, so mak aku kata tunggu la nnt, pihak BR1M akan panggil secara berperingkat nnt...ok la...
jom sarapan dolu..sementara tunggu maktok demo ni register dulu kan...

ibu dan izz...pantang ibu jauh....tapi aku tak heran selagi dier di kelilingi oleh org2 yang sememangnya aku kenai, en asbeen+abg ipar+maktok+akak aku

budak yang kuat menyendeng dekat maklang dier...nak minta main minion la tu..dier dah lama tak jumpe, sekali akak aku bagi pulok..ha...masak la ko kan...padan muka bagi lagi..dah sorok pon, dier lagi hebat mencarik kan./..padan muka ko dik....

kat sini pon bukan apa..akak aku sebok la nk tunggu cabutan bertuah.,...bukan hamper2 bagai pon..banyak hadiah yang besar2..macam TV LED 42' , ada deep frezzer, ada washing mechine, ada motor, ada basikal, ada ipad, ada iphone5s, ada mcaam2..yang paling best ada kereta viva 660c...yang peling satu apa habuk aku tak dapat..kakakkakakakka..makan sahaja kat situ....makan, melayan jalan2 ngan anaka2 sambil duduk bersila kat bawak pokok rendang tu, macam2....akak aku veria la nak dapat TV LED 42' tu...katanya laki dier tak mo beli, sebab TV elok lagi...kalo dapat hadiah takpe..katanya tapi kalo dapat viva itu bonus...siap anagn2nya di sambung mak aku..katanya kalo mak aku dapat TV, dier sistem barter ngan akak aku kalo akak aku dapat viva..sebab dier nak viva..adoi berangan la kamoo anak beranak, takpe berangan itu percuma...aku ngan en asbeen sama abg ipar aku gelak besar geleng lebey ngan dua beranak ni...nasib aku tak join....

balik tu...kononnya akak aku nak balik ngan mak aku, almaklum la mak bila jumpe kawan, tak hengat kat anak2 semua...tau2 anak hilang..kakkakkaka..padan muka mak...last2 dier rider sowang2...

so kami pon menapak jauh nak ke kete...al maklum la kalo ada event gini, mana nak dapat dekat2 kat parking tu...laki akak aku dah balik ngan rania, sebab rania dah selamat tidoq...
balik la demo ngan kami...

korang tgk....si pemberat tu kat belakang, patut dier kat depan, tak la terjongkengke belakang, sebab si adam lagi berat dari adam..mmm...macam2 dorang ni..kalo berjumpe dua, tak hengat org sana sini kan...
cer kalo syawal jumpe laki akak aku..adoii keras kat situ, sorok2..takut ngan pak lang..padahal pak lang tu rilex nak kawan ngan dier...

ning dier...si penarik beca...kakakkakkaka...

katanya..
"korang ni berat macam aku penarik beca pulok.."

ko penah bawak beca ke dik??kakkakakakka


nampak muka dorang ni seronok buli mak lang ngan mama dorang..kkakakkaka..nasib ko la dik..aku nak tolak..ko pon sebok nak tolak..maka nya aku la mamarazzi kat sini..

 nampak keterujaan adam bila jumpe mak ndak ngan syawal...si izz tarak dier heran ler...janji ada syawal..semua bahagia dier...

 seronok korang kan...
balik rumah semua zasss membongkang tidoq tak sedar diri..empat2 sekali ok...

penat tahap gaban tu...
baguih senang aku, kalo semua sekali tidoq...boleh aku buat keje, lepas tu tidoq sekali ngan dorang...

suke tgk pic ni, nampak dorang seronok tau...
si adam pon sama kan...

setiap kali aku datang umah dier atau kami bertembung di lif sekali, mesti dier nak ikut balik rumah aku tau...kalo tak bagi nangis..kikikikikiki..itu ada la wajib untuk adam...

p/s : agak2 dah besar boleh jadi bestfrenz tak?????

Suraya Amalkan gaya hidup sihat...

Salam isnin kengkawan,...

alhamdulillah masih bernafas di muka bumi Allah SWT ni...

ni cerita last week...
ada satu port fitness fit bukak kat presint 16 ni, khas untuk wanita..buat masa ni free trial this month, so alang2 free kan...jom la kiter aerodance, zumba, senaman tua bagai kat sini kan...

so far ok jugak la...
nak2 pulok sekarang ni badan agak lemau N berat je, dah lama tak bagi badan berpeluh kan...
jemah2 sekalian....terutama akak aku, adoii tak menahan tau kalo dier jemah, kalah aku..mmm...

esoknya pulok si jemah ni ajak jogging kat taman pancarona presint 18 ni, kasi up kan sikit stamina tu, dah lama tak jogging, pancit pulok...
suke jogging kat sini sebab kat sini, bila jogging, ada tempat exercise kan...seronok...so berenti2 jogging, kiter reggangkan apa yang perlu...



so petang ni ada lagi..insyallah zumba..kalo tak da, jom la kite jogging lagi yee jemah....