Yang DiSaYAngi

Khamis, 6 Mac 2014

Soalan-soalan Popular Tentang ESP

 
Hari ni masih nak bercerita pasai ESP lagi boleh..al maklum la bulan ni ada promo kan..apa salahnya bercerita sikit kan..

 
Berbalik kepada persoalan popular yang sering diajukan tentang ESP. Meh nak share Q&A yang harapnya menjadi panduan mereka yang gojessss di luar sana. Semoga bermanfat dan membantu anda mendapatkan suplemen terbaik untuk keluarga.
 
 

 
Soalan yang sering ditanya mengenai ESP:-

1. Apa itu ESP?
ESP atau Energizing Soy Protein ini merupakan sumber protein yang berasakan sumber soya. Ia dihasilkan daripada soya yang berkualiti tinggi dan ditanam secara organik. Juga, ianya dihasilkan daripada soya non-GMO (Genetically Modified Organism) dan lengkap dengan 9 amino acid yang diperlukan oleh tubuh untuk pertumbuhan sel-sel baru.

Ia didatangkan dalam bentuk canister/tong. Satu tong beratnya 850g. Hampir sekilo beratnya tau!
Boleh dibancuh dengan milo, horlicks, buah-buahan, oats dan macam2 lagi mengikut selera dan kreativiti. ESP lebih mudah larut menggunakan shaker. Jika guna sudu, ia sukar untuk larut dan berketul-ketul.

ALERT:~ Jangan guna air panas untuk bancuh ESP kerana protein musnah pada suhu tinggi.

2. ESP dengan Alfalfa mana paling bagus untuk susu ibu?
Protein membantu pembentukan sel dan merupakan kandungan yang penting dalam susu ibu. Alfalfa juga mengandungi protein tapi dalam kuantiti yang sedikit. Kedua-duanya bagus untuk ibu dan kesannya adalah mengikut individu masing-masing. Juga ikut budget. Alfalfa lebih murah berbanding ESP. Yang penting, kekerapan penyusuan harus setiap 3-4 jam dan sehingga payudara dikosongkan, barulah peningkatan susu berkesan.

3. Berapa harga ESP?
Harga ESP bagi semenanjung ialah RM150 manakala bagi Sabah Sarawak ialah RM155.

Sekarang tengah berlangsung Promosi BELI 6 PERCUMA 1 (sepanjang bulan March 2014). Bolehlah hubungi saya sekarang untuk dapatkan info lanjut dan harga ISTIMEWA :)


4. Berapa lama tahan harga satu canister ESP?
Dengan pengambilan 3 sudu sehari, ESP boleh bertahan sehingga 1 1/2 - 2 bulan.
 
 
 
5. Siapa yang tidak boleh ambil ESP?
Mereka yang mengalami masalah buah pinggang tidak digalakkan untuk mengambil ESP. Ini kerana makanan berprotein tinggi boleh membebankan ginjal.

Sesuai untuk semua:-
  1. Ibu-ibu yang sibuk: ESP memberi rasa kenyang dan tenaga berpanjangan supaya kekal aktif sepanjang hari.
  2. Mereka yang sedang diet: Kepada kawan-kawan yang nak kuruskan badan, inilah produk yang anda cari!! Ialah bukanlah ubat kurus. Tetapi hanya dengan 3 sudu ESP setiap pagi, anda boleh kekal kenyang hingga tengahari. Elakkan makanan 'berat' sewaktu breakfast.
  3. Ibu-ibu yang menyusu: Membantu ibu-ibu mendapatkan nutrisi yang betul supaya susu ibu berkhasiat serta berkualitu untuk bayi anda. *Ia bergantung kepada kekerapan anda mengepam dan menyusukan anak. Jangan bergantung kepada suplemen semata-mata. Fokus kepada konsep supply & demand.
  4. Pesakit kencing manis: mempunyai indeks glisemik yang rendah, melambatkan penyerapan glukosa dalam darah dan mengawal paras glukosa.
  5. Wanita yang nak cantik: ESP membantu menganjalkan kulit serta menguranglan pigmentasi. Jika ambil ESP secara berterusan, parut jerawat akan pudar & keserian wajah terserlah.
  6. Wanita yang dalam pantang: ESP boleh diambil oleh ibu-ibu yang bersalin secara c-zer mahupun normal. Ia membantu memberi tenaga dan memulihkan luka bersalin. Jika diambil berterusan, ia membantu memudarkan 'stretchmark' iaitu regangan kulit sepanjang kehamilan/

6. Apa rasa ESP?
ESP Shaklee berperasa mild soya.Resepi ESP boleh dipelbagaikan mengikut kreativiti dan citarasa masing-masing. Boleh klik link ini untuk aneka resipi ESP:

7. Jika order hari ni, bila boleh terima?
InsyaAllah penghantaran mengambil masa 2-3 hari bekerja bergantung kepada kawasan.


8. Jika dah amik alfalfa masih perlu ESP ke?
Semuanya bergantung kepada bajet masing-masing. Alfalfa mempunyai khasiat tersendiri dan cuma bertindak sebaga pelengkap kepada ESP. Antara kebaikan alfalfa ialah memelihara kesihatan dalaman wanita dan membantu keintiman suami ister.


9. Apa kebaikkan lain ESP?
  • Bantu kurangkan masalah gastrik
  • Bantu pertumbuhan sel-sel baru
  • Beri tenaga sepanjang kehamilan
  • Kurangkan rekahan tumit
  • Awet muda
P/s: Boleh hubungi saya untuk maklumat lanjut :)

10. Bagaimana nak order ESP?
Anda boleh hubungi saya di Facebook page suraya syawal N aqlan atau secara menelefon/ Sms/ Whatsapp ke nombor 0196110448
Selepas confirm order dan pengesahan pembayaran, saya akan uruskan order produk yang diingini untuk anda. Juga perkhidmatan cash on delivery (COD) di sekitar Putrajaya, kajang, bangi.
 
 
Yang penting di sini...ada jadual dan cara pemakanan akan di beri pada mereka yang beli ngan jemah ni....ok..jangan lupa ok...ESP ni THE BEST SELLER tau



RESEPI ESP SHAKLEE untuk seharian kiter

Arini aku nak up pasai resepi2 yang baguih untuk minum bersama ESP...
jom tengok ni
 
sempena promosi kan...kikikikiki...
 
meh2...BUY 6 FREE 1, yang paling best free membership...so apa lagi..jom grab...
 
 
p/s : nikmat wooo minum ESP pepagi ni...


Cerita Semalam Yang Mencabar

Salam khamis kengkawan..kejap je dah khamis..mmmmm...hari ni alhamdulillah berkat kengkawan aku yang aku sayang ni doa korang dan kengkawan yang lain..alhamdulillah izz going be better..arini anta taska...so far dari petang semalam aku balik dari opis pon dier dah tak panas dah dah badan dier...tp batuk jahat tu je la yg selaloo kaco dier yang buat dier marah2/...
alhamdulillah malam ke empat ni izz dani aqlan tidoq dengan lena...tp asik nak menyusu je..takpe la..as long ibu kamoo ni boleh tidoq lagi walaupun BF kan..ok la tu...pagi ni bangun pon rasa segar dari biasa ...ye la tak perlu tersengguk2 atau tidoq dalam toilet lagi kan...kikikikiki..kelakar pulok aku kenangan hal tu..mmg lawak weiii bila aku nak shared ngan korang dalam blog ni...
ni kisah pagi semalam....

bawak izz datang sini...klinik kesihatan la mana lagi...nak jugak membawak izz G swasta...tapi kata en asbeen yg berbelah bagi...
"sayang mmg boleh G klinik swasta...tp kiter ni kena ingat bukan jenis berduit sangat...yang ada ni pon cukup tampung keperluan kiter..tak pe la...selagi boleh kiter G sini...walaupun geram, G je la...kiter guna je la inisiatif2 lain..janji anak sihat kan..."

so aku setuju ngan cakap2 en asbeen ..ikutkan je la...dalam geram terpaksa redha...sebab G klinik semalam pon macam tak da function, sebab izz kena amik darah sebab demam lebey 3 hari...N bila jumpe doc...sembang kencang bagai...siap aku cakap ngan doc...

"doc...saya selama anak tak sihat ni, saya bukan tak buat pape...saya bagi jugak dier makan ubat batuk N demam yang di bekalkan oleh klinik ni sendiri pada 20.01.2014..mmg ada dapat pon waktu bawak check up...so far pada saya boleh guna lagi...tp saya tgk saya bag ubat tu macam tak da kesan yang baik je untuk anak saya....boleh ke kalo nak dapatkan antibiotik N ubat demam yang kuat sikit la...kalo selesema tu saya paham la prosedur budak bawah 2 tahun tak di bekalkan ubat selesema minum, juz ubat titik..."

last2 dier kata...
"saya tgk tekak dier ada merah sikit..N ubat antibiotik tu tak perlu di beri sebab dier demam viral...so tak perlu..kalo demam bakteria...ye kiter bagi..."


mmmmmm aku mcm blur kejap...syawal rajin dapat demam viral ni dolu.klo klinik swasta, kompom dier bagi....tp klinik kesihatan tidak..adoiiii....dah kata tekak izz merah, tak bagi pulok ubat batuk...

mmmm..last2 balik rasa macam penat je G...tp tak pe la...at least aku masih ada inisiatif untuk cari jalan penyelesaian untuk sembuhkan anak aku...ramai yang kat kat aku kat opis ni, as long aku ahli shaklee, nape aku tak beli milkshake sebagainya...
aku mmg bagi kat anak aku...tp kalo tak nak demam , nak kata apa kan...mmm...tp bulan ni idok la beli sebab malas nak cakap la..korang pon nape kan...insyallah aku akan cuba kekalkan kesihatan yang baik untuk dorang..kadang geram gak bila ada je suara2 anasir jahat ni kata...
"anak ko selaloo sangat sakit..aritu masuk wad...ni demam pulok...."

ok la PK positif suraya...mmmm...biar la ...janji ynag penting anak aku sihat..kuat melawan sakit yg datang pada mereka....


so lepas balik je dari klinik, en asbeen cuti jaga izz...sekali bila izz buat hal...aku terus request kat en asbeen....
"kalo saya bawak kete G opis boleh...??????????"

tak di jawab pulok pertanyaan aku..mmmm...tp tak lama dier kata...
"ok la...bawak la...lagipon saya nak balik tidokan izz, kesian kat dier....nampak mengantok ni...tak pe la awak bawak la..."

aku dok PK..eh bagi pulok binik dier bawak kete dier...confident pulok dier nak bagi binik dier bawak kete dier..manual kot kete dier..aku ni bukan rider sangat mcm org lain kan......sape je penah pegang stering kete dier selain dier kan...bukan en asbeen ni kedekut...tp entah dier lebey selesa dier sendiri yang bawak kete dier sendiri...

so apa cita aku bawak kete semalam bawak G opis..so far ok, tp jemah selengge ni takut ngan bukit...so kiter cari alternatif lain...lalu jalan jauh..kikikikiki..pusng kat bulatan besar presint 1, N masuk kat umah TPM tu...kikikikiki..lalu warisan...so far ok la...kalo lau alamanda..masak jemah selengge ni...dier ni penakut ngan bukit..lagi2 bukit kat traffic light simpang tiga alamanda tu..kat pintu belakang parcel opis aku ni...hahahhahahahhahah,...giler selengge n sengal kan kawan korang ni...

yang best sepanjang perjalanan si syawal pelik je muka+cuak...aku bagi HP kasi dier main game, kasi dier ralit...sementara aku bawak kan...sekali dier boleh keras pulok sepanjang perjalanan balik tu..keras HP di tangan pastu berdii tegak je...ikikikikikikiki..nampak sangat syawal pon tak confident ngan ibu dier sendiri,...muka cuak je aku tgk si syawal tu...hahahhahahah...maap la syawal...

sampai umah en asbeen senyum tgk aku...
"ok la tu dah sampai kan"

tu yg en asbeen kata..alahai sayang


Rabu, 5 Mac 2014

No in Mood

 
Salam Rabu kengkawan..
 
otak sakit, mengenangkan anak tak sihat di kala ni...ni pon en asbeen cuti, alhamdulillah cuti dier banyak lagi..aku ni dah suam2 dah..mmmm...
 
 
nak BW korang pon rasa mcm malas je..padahal bukak je blog korang kan...
tengah dok PK cara apa lagi aku nak bg anak aku sihat ni...
 
risau bila anak2 tak sihat kan...tipu la mak2 ni tak risau...meh sini aku kasi penampa sikit...kikikikiki...
 
 
aku 3malam ni mmg dah jerlum air asam jawa, tetiap malam izz akan bersama-sama dengan kain2 basah di kepala, dahi, badan, mesti berstokin, tak berbaju...ubat pon bagi jugak...ubat demam mmg bagi...ikut waktu..ubat batuk pon bagi jugak....tp semua tak jalan...ni kat umah aku minta en asbeen mandikan kalo dier panas...bagi dier madu, sapukan jerslyn oil kat dada N hidung dier...
 
td G klinik...malas nak citer..geram pon ada..malas la nak citer....
 
 
 
fikiran tengah kusut...kalo aku ok sikit, aku BW korang macam biasa yee...

Selasa, 4 Mac 2014

Jimat Selagi Boleh Jimat

Itu la yang selaloo en asbeen ungkapkan kat aku selagi boleh...sampai tak bernanah telinga ni, selagi tu la dier cakap benda yang sama...tp aku ok je bila en asbeen kata gitoo kan..
 
malam2 ni aku up entry...macam takda esok hari je...tak pe la...ngah rajin..semua keje dah settle..ok la tu...lepas aku up entry ni, aku tidoq la...nak tidoq awai...
 
Alhamdulillah izz pon dah sihat...tak dah demam malam2..hanya dua malam ni je..Alhamdulillah...boleh la kembali lena si ibu ni kan...tidoq tanpa ada kerisauan di hati....
 
siang tadi tak berbekal sebab izz masih tak sihat malam tadi..so terlajak sudah...en asbeen pon kata takpe...so ok la...dapat la lunch ngan member2 kan...macam la aku berbekal aku tak lunch ngan dorang kan...kikikiki...
 
so niat di hati nak bawak RM10 aja...nak lunch arini..Alhamdulillah aku guna arini pon untuk lunch RM6.30....makan kat burger King je pon..tu yg murah,,,siap dapat air, fries n burger,...ok la tu..kalo eli nasi berlauk kat RASA FOOCOURT ni..adoii menangis air mata darah aku ngan rege dier..menjadi2...mmmmm..sebab aku penah kena sekali tu yg aku tau tu...
 
ni lauk yang aku makan kat foodcourt beberapa minggu yang lalu...B4 aku niat nak bawak bekal...korang tgk, banyak ke tidak lauk aku??????//
 
pada aku sikit je kan....korang nak tau berapa semua untuk 1 pinggan...

naaa....nalarekek...
ko tengok aku amik sayur seciput je...nasi separuh, semua kire aku amik sikit2 je la..telan air liur aku waktu membayar...nasib la aku mmg bawak time tu RM10 gak..sebab wallet aku suruh member aku pegangkan...dier kat meja tunggu aku kan...
 
aku tunjuk kat geng gossip jemah aku..dorang pon telan air liuq mata terbuntang tgk resit...adoiiiii...
 
dah la tu..air suam pon mahai....dolu RM0.20....sekarang RM0.50....adoiiii mmg telan air liuq 2,3X ni..
 
aku ni mengaku n berterus terang la...aku ni bukan jenis berada2 ada sangat kan...cukup la sekadar menanpung apa yang ada....tipu kata x da duit...mmg kena lempang lelaju ngan korang...bukan takat korang..en asbeen mau ligan aku ngan batang penyapu..ada...tp lebey pada nak guna untuk lain...
ayat kat atas tu la yang selaloo menguatkan aku untuk aku bangun pagi2...siapkan breakfirst sekali ngan lunch untuk aku N en asbeen....kalo dah penat sangat..mmg aku minta en asbeen take turn masak untuk kami sekeluarga....
 

Alhamdulillah menu untuk malam ni...sotong tomyam...sama sayur sawi goreng N telor dadar...cukup, tak yah nak heavy2 sangat,...ni pon cukup menggembirakan aku sebab semua menu di atas licin untuk malam ni...
 
aku ni terus terang kata aku ni bukan terrer masak..masak pon nak tgk buku, nak tgk resepi, nak tgk HP, tgk blog....tp Alhamdulillah allah SWT bagi aku kekuatan untuk aku melaksanakan tugas aku sebagai seorang isteri dan ibu...cukup la tak pandai memasak tp aku rajin memasak, dari aku terrer gila gaban memasak, tp aku pemalas nauzubillah nak memasak kan..korang rasa aku yg mana....
 
cukup la masakan aku ni untuk my little family...aku ni bukan hebat snagat masak...tak terrer mana pon masak...tp cukup sekadar mengenyangkan yang tersayang sudah memadai...
 
ok la nak tidoq...esok nak bangun awai..daaaa...


Tidoq Dalam Tandas

Salam selasa kengkawan...
tengahari baru up citer kan..maap la arini agak BZ n internet prob pulok...so settle BW kengkawan, baru rasa nikmat sikit nak up citer kan..
 
kejadian yang berlaku adalah kelmarin...
 
kelmarin bebudak opis semua pakat kuar makan..aku ni eventhrough aku bawak bekal, aku tetap kuar jugak, makan ngan dorang, tp kelmarin aku mcam tak berapa nak keluar...ngantok mengatasi segalanya...
 
bila tepat jam 1pm terus aku sadakallahhulazim.. aku zasss zzzzZzZZzzzZZZ sampai jam 2pm....tetibe bangun lajak pulok sampai 2.30pm...
 
aku terus la bangun N g toilet nak amik wudhu nak solat kan...
bila aku masuk toilet...aku dok kata dalam hati...
"mmm..nak kencing la..kikikiki..."
 
elok pulok ada cleaner tu bukak mesin kipas yg kat kaki je kena tu...korang tau kan...sekali yg best, aku boleh bantai tidoq menyandaq kat dinding pulok dalam toilet...allah...tuhan je tau betapa la aku penat n mengantok di kala tu...aku rasa mungkin ada la dalam seminit dua kot aku tidoq...sekali tetibe aku dengar bunyik flush dari toilet sebelah....
 
terus zaasss terjaga...
"allah...tertidoq la pulok...sengal jugak ko suraya...dalam toilet pon jadi.."
 
terus kuar bilik air, tgk opismate aku ngah amik wudhu tegur aku..
"ko dah nape muka mengantok mcm tidoq dlaam toilet..."
 
aku terus cakap...
"ehh kotau kan aku tidoq dalam toilet...ngantok weii...nak kata makan nasik kawah, aku lunch pon belom lagi..bekal pon tak terusik lagi..."
 
gelak guling opismate aku..terus dier kata...
"gilo mung ni..."
 
aku pulok yg gilor...
idok la gaya gini...parah sangat ni..cukup la aku sandaq kepala kat dinding...mmmm...
 
asal la aku ngantok sangat...
 
sebab jaga adik tecik ni la...selaloo kalo jaga pon still ok kat opis..ni sebab aku terpaksa bangun awal, siapkan break1st en asbeen n aku, serta siapkan lunch untuk kami sekali...tu yg mengantok sampai terbabas tu...
 
siap aku kata ngan opismate aku yg nak kuar makan...
"aku nak tidoq kaber tak dapat tidoq malam tadi.."
 
tu malam pertama izz tak sihat demam on off...sekali petang semalam amik kat taska, demam pulok lagi..padahal pagi tu sihat, tanya ngan cikgu pon cikgu kata ok, sihat, main2 even aku amik petang semalam pon sihat...
 
 

ni malam kedua...malam tadi...mmmm...kat umah je terus melepet lepa smandi..alahai...
en asbeen dah kata kalo izz masih tak sihat dier nak cuti..naik pagi td dier dah ok, elok balik,..dah kebah...macam mana la petang ni, moga sihat la dik...
 
arini aku tak bawak bekal pon, sebab en asbeen kata tak yah bawak, dier tau aku penat nak settle semua ni, dengan tak lena tidoq...izz ni pulok peel tak mo abah dier yg tidoqkan...
 
 
izz cepat sihat yee....takmo on off lagi tau arini...


Isnin, 3 Mac 2014

1Hari 1Resepi 365Hari + 101Resepi Pemanggang Ajaib



Niat di hati Khamis lepas aku mmg ajak en asbeen makan pizza..teringat akan syawal demand tarik tangan abah dier ke booth pizza hut waktu kami jalan2 ke serigala jahat tu....so mengenangkan syawal..ikut kan je la..amik meal pon yg light2 mmg kasi anak2 makan..last2 anak makan mushroom soup sorang satu mangkuk N aku yang bedal semua..en asbeen hanya pizza regular size 3 slice je..yg selebihnya aku bersama meal aglio olio N meatball cheese...nasib baik jugak la dua2 meal tu separuh rege..kalo tak..phewww lap peloh aku jap//eh...bukan ko bayo ok suraya...ko bayar duit buku ka atas tu je..mmmmm...

B4 masuk ke pizza hut tu lalu la kat kedai buku popular tu ...sekali jumpe buku yg sememangnya aku mencari...terus grab dengan harga combo..tp make sure ko ahli la kan..dapat la buku ni + buku pemanggang ajaib tu dengan harga RM50...ok set...kalo beli satu2 mahai..buku tu je RM59.90 N buku pemanggang ajaib tu RM25...kan dah murah kat situ kalo beli combo..eok pulok sekarang ni keluaran baru...hardcover untuk buku tu...

alhamdulillah buku ni mmg membantu dalam setiap penyediaan makanan aku di rumah, terutamanya waktu pagi pening  nak bawak bekal apa..ni la jawapannya...

alhamdulillah sehingga sekarang aku ngah laju menaip ni aku pon bawak bekal, aku sowang je kat opis sekarang..tp mcm kenyang, mkn yg bukan2..so nak tidoq sat..lapar kang pukul 3pm, aku makan la,..kikikikikiki...

buku ni mmg sangat2 membantu aku tau....
dari hari khamis alhamdulillah bawak buku ni macam keluar masuk library pulok..padahal keluar masuk kitchen je..kiikkkikikikkkikik 



Pose nak adik kata opismate



Posing izz sekarang..mmg dah jadi habit dier dah...suke sangat gini kan...lama pulok tu menonggeng ni...

aku up gamba izz dalam IG terus ke FB..sekali member opis aku comment kat FB aku...member aku kata kalo izz pose gini, izz nak adik...yeke....aku sendiri pon tak tau...

yang aku tau kalo anak isap ibu jari kaki, ye nak adik...tp pose gini tak tau pulok haa aku...korang tau ke kata2 org pose gini nak adik...

izz nak adik ke...sabo la yee..insyallah kalo ada rezeki tak ke mana kan...tapi ibu kasi adik nnt, kamoo jgn nak tolak2 macam abg syawal selaloo tolak kamoo tau...


p/s: lepas pose ni, tidoq, bangun je badan dedar

Alhamdulillah Rezeki di pagi hari


Salam Isnin kengkawan..

alhamdulillah arini bukak blog, rezeki terpancar depan mata arini,...
di sebabkan pemenang2 kat GA Mega by intanberlian  tak beri detail kat ina...so ina minta anak2 solehah dier cabut balik , alhamdulillah rezeki atas nama aku terkena..alhamdulillah...walaupun vaucher diskaun...tp itu dah cukup bersyukur untuk aku....

bukan takat aku... eima pon nama terselit jugak..alhamdulillah rezeki kiter eima uitt..jom beli sesama meh...mung dapat shawl...aku dapat voucher..dah kena dah..pastu pakai sesama G opis..kikikikikiki....




p/s : dia sudah masuk...jom buat keje...


Ahad, 2 Mac 2014

ESP SHAKLEE BUY 6 FREE 1

 
 
 
Salam Ahad buat kengkawan yang bekerja di hari ahad ni...Alhamdulillah masih lagi bernafas di muka bumi allah SWT ni...
 
tetibe terajin pulok nak update di tegahari ahad yang rembang ni kan...
Alhamdulillah semua kerja as a weekend housewife dah settle...anak2 pon tidoq...so boleh la update mana yang boleh kan...
 
arini nak cerita N war2kan kat org kampong semua ni ada jualan hebat sedang berlangsung sekarang ni....
 
BUY 6 FREE 1 untuk ESP SHAKLEE THE BEST SELLER...
 
jom pakat ramai2 membeli...dengan harga yang murah...rasai kehebatan ESP yang jemah sendiri dah alami setelah setahun lebih...jom jemah nak berkongsi dengan kawan2 kehebatan dan kelebihan ESP ni sendiri...
 
Alhamdulillah walaupun penat bekerja seharian kan...balik rumah mesti akan terus rasa bertenaga walaupun masih terasa sisa kepenatan balik dari kerja...
balik kerja je terus tujuan utama adalah dapur...bersilat sana sini bagai, lepas tu baju bajan yg perlu di dobikan, destinasi seterusnya ampaian N proses melipat dan destinasi terakhir adalah almari baju...settle kerja aku bila jadi housewife pada jam 5.30pm-7.30am...tu la tugas aku pada waktu tu, lepas tu kerjaan di opis menanti...tp Alhamdulillah walaupun terasa penat, tp tetap puas setelah amalkan ESP SHAKLEE ni..
 
khasiat Shaklee untuk semua...tak kire tua muda, lelaki perempuan, kanak2, semua boleh alami pengalaman yang paling mengujakan bila bersama ESP ni...
 
ESP adalah minuman soya yang membekalkan protien. Protien adalah makanan yang penting untuk tubuh kita. Tubuh badan kita terdiri daripada protien seperti tulang, kulit, rambut, otot, plasma, organ, antibodi, enzim, hormon, hemoglobin dan sel-sel. Manakala sel-sel dalam tubuh badan kita bergantung kepada protien untuk menjalankan fungsinya seperti membina sel-sel baru dan menggantikan tisu-tisu badan yang lama dan tua atau yang telah rosak.

Menarik tentang ESP adalah;

- ESP ni adalah sember protien lengkap yang ada 9 amino asid penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan dan sukar untuk kita dapatkan daripada diet harian kita.
- ESP mengandungi kacang soya non-GMO yang semulajadi dan ia bebas dari kolestrol ia juga rendah lemak.
- ESP terbukti mampu membekalkan tenaga yang boleh bertahan berjam-jam lamanya.
- ESP bantu untuk kekalkan paras gula dalam darah.
- ESP bantu untuk kekalkan kepejalan otot, pemulihan tisu badan dna pembentukan otot baru,
- ESP tiada perasa tiruan, pengawet dan pewarna.
- ESP mengandungi lemak yang sangat sedikit iaitu 1gm dan tiada laktosa dimana kadar untuk hadam adalah sangat tinggi.

Sebabkan itu, badan kita sangat memerlukan PROTIEN. Sebabnya MAKANAN UTAMA bagi SEL ialah PROTIN. Sel yang sihat dapat menghasilkan tubuh badan yang sihat.

Khasiat ESP adalah;

1. Kekal Muda - Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga. 

2. Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajadi – kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.

3. Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki - genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga menjaga rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat.

4. Kulit berseri dan anjal – Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka danmenghilangkan parut.

5. Pemberi tenaga segera – Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan, dll.

6. Memulihkan Pigmentasi – Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.

7. Memperbaiki Memori – Menguatkan ingatan, kecergasan, keupayaan seksual, dan sebagainya.
 
 
 
banyakkan khasiat yang boleh di perolehi...nak cantik, nak sihat luar dan dalam..semua boleh..nak tak nak je beli kan...
 
kalo nak harga yang best,..meh PM kat FB jemah suraya syawal N aqlan
atau pon boleh whatssapp nak cepatkan di 0196110448..
 
jangan lepaskan peluang ini...