Yang DiSaYAngi

Jumaat, 14 Mac 2014

Ada Yang Mencari Ke???


Salam Jumaat kengkawan...

Minggu ni, minggu check BPK(buku perkhidmatan kerajaan)

so agak lil BZ sikit, tp still boleh BW korang cuma tak up entry sebab aku takda cerita yg nak di ceritakan...no picture,...no story..i'm right..mmmmm...tapi rindu nak berceloteh kat sini, tp takda apa yang nak di up kan...

nanti la tunggu minggu depan, kalo haze dah going be better dari this week, mungkin ada la cerita kot...sebab aku ni suke outdoor ngan my little family..dapat la kuar sekali pon jadi la, kat playground pon ok...
tapi ni di sebabkan haze makin terus pada paras tidak sihat betoi, so duduk umah je la...aku yang umah tinggi ni, balik rumah tgk haze ni makin teruk, makin tak nampak everly hotel kat depan umah aku ni ha....

terasa rindu akan setiap titisan dari penciptaNYA..moga DIA mendengar akan doa aku seorang hambaNYA..

terasa rindu akan kesejukkan semulajadi tu...sejuk kipas tak jalan...sejuk dari penciptaNYA lagi feel..mau merekot aku dalam selimut nanti...

sekarang ni dah malas nak tgk berita bagai..mmg aku bagi 100% pada anak2..balik je 5.30pm terus bukak disney channel tgk la kartoon sampai lebam,....mmmm..sebab hati tu nak tau jugak perkembangan kemana hilangnya MH370 tu...tp yang buat aku geram N malas nak tgk TV, malas nak tg FB lelama, scroll lelaju, sebab terlalu banyak spekulasi, macam la dorang2 tu pilot hebat, macam la dorang tu penganalisis terbaik, dorang tu semua keyboard warrior...tak perlu la nak beranggapan sebagainya...cukup la kiter mendengar dan berdoa..doa..doa..doa..itu yg penting sekarang..mana hilangnya MH370...itu semua dah tertulis semua kerja allah swt..sapa kiter untuk menidakkan segala kejadian kan....

aku marah betoi dengan dorang2 yang bajet hebat ni...mmmmm...ni pon banyak bantuan kiter terima, cer bawak2 belajar bersyukur...tak kisah la apa niat dorang yg nak bantu tu, janji kiter ni sebagai rakyat...PK positif, PK apa yang terbaik untuk negara ni, tak kisah la jumpe dalam keadaan selamat atau tak, yg penting jumpe...sedey bila jasad yang kiter nampak ...dari kiter sedey tapi kiter tak jumpe jasadnya...lagi sedey...

aku sebagai rakyat, sebagai hamabaNYA, hanya mampu berdoa..doa..doa...itu yg terbaik, itu y aku mampu...moga ALLAH SWT dengar setiap rintihan, setap luahan, setiap aduan, setiap cerita aku padaNYA...doa sahaja mampu pada waktu...no shared sebarang spekulasi, tak yah nak joyah sangat ok..jemah baik sikit bab2 ni ok...kiter tunggu la official steatment dari ketua nergara kiter...itu yg sebaiknya

Khamis, 13 Mac 2014

Di Kala Cuaca Panas dan Berjerebu


di kala putrajaya mencatatkan IPU yang tidak sihat ni, dengan panas, jerebu bagai, tekak mula nak makan yang sejuk2 dan manis...

alhamdulillah dapat jugak...nyamannya makan magnum sekarang ni...alhamdulillah nikmat makan time ni....



p/s : asik mengantok je sekarang ni tau..kat mana saja



Dari Tidak Bersama Shaklee Sehingga Bersama Shaklee

Salam Kengkawan..petang ni nak bercerita pasai testimoni sendiri...Aritu aku ada testimoni pasai breastfeeding kat dalam FB,..arini aku nak berborak ngan korang pasai testimoni ESP shaklee pada raut wajah..xewaahhh gitoo..

tak mo angkut bakul sendiri..tp tu la nak tunggu org puji mmg tidak, so aku la puji diri sendiri..giler perasan kawan korang sowang yang senget ni kan....

dolu selama aku hidup, tak penah tahu tentang produk shaklee..mungkin tahu,. tapi tak mengikuti kot....mmmmm....

alhamdulillah testimoni dari diri sendiri, aku sendiri dah alami produk shaklee ni, alhamdulillah ternyata berkesan pada aku....

dulu muka aku selaloo nampak tak bermaya, kena make up baru nampak berseri sikit, kurang tenaga, jerawat sana sini, blackhead whitehaed tu ada je bertandang kan, kulit muka nampak kusam, tak sekata...dan gelap...

tapi alhamdulillah sejak mengamalkan ESP shaklee dan release sustained vita -c plus.....alhamdulillah sejak dari zaman berpantangkan izz, nampak perubahan kat situ, muka nampak tak sembab, gelap, lingkaran gelap bawah mata pon berkurangan, bibir pon tak merekah sangat dah, nampak la cerah sikit dari sebelum mengamalkan produk shaklee ni, yang best, jerawat dah lama sangat dah tak bertandang kat muka ni, lagi2 tang dahi tu..en asbeen pon tegur sekarang dah tak nampak dah jerawat2 nasi tu banyak2 kt dahi N hidung...kire T zone la...N kulit muka pon tak berminyak sangat dah...ada je whitehead, blackhead, kalo sekarang ada pon jearawat, 1 je naik, tu pon tak teruk sgt la..kulit muka dah tak kusam, tana kulit dah sekata...yang paling penting sejak mengamalkan produk shaklee dari zaman pantangkan izz, terasa diri bertenaga, dan yang paling syiok selama breastfeeding kan izz susu ada je, banyak , best sangat...

alhamdulillah sejak breastfeeding kan izz hampai 1 tahun 6 bulan ni, masih terasa susu tu ada je...tak macam zaman BF kan syawal, waktu syawal sama baya ngan umur izz sekarang ni, terasa susu tu mcm berkurangan bila dier BF, mcm tak rasa apa2...tp bila izz menyusu sekarang, alhamdulillah terasa mcm susu tu ada, mengalir je bila izz minum tu..alhamdulillah masih terasa  nikmat yang di beri...

ni la aku ejak dari zaman syawal yang belom tahu tentang shaklee sehingga la sekarang...gamba ni sungguh aku kata no edit ok...yang best mmg aku carik gamba yang tak pakai make up langsung...kalo pakai make up, kang nampak aku menipu pulok....kikikikikiki...

meh nak borak ngan korang...

1 - 2009 = zaman baru2 je kawen ngan en asbeen...nampak lingkaran gelap bawah mata, kulit kusam, nampak tak sekata...
2 - 2010 = selapas bersalinkan syawal...terasa nampak gelap je muka tu...nampak layu kan muka....
3 - 2012 = 2 hari selepas abis pantangkan selepas bersalinkan syawal...nampak la muka tu cerah sikit N yang penting time ni jerawat2 nasik kat dahi tu whitehead tu dah semakin berkurangan...time ni seronok sangat bila Bf kan izz, susu melimpah ruah ke ladang gandum..kikikikiki...alhamdulillah susu sentiasa ada N makin banyak, pekat N nampak izz kenyang je bila menyusu...
4 - 2014 = ni latest pic 2/2014 aritu...alhamdulillah nampak lain dari sebelom2 ni....en asbeen puji sangat muka aku nampak berbeza sangat dari sebelom2 ni....

ni jugak salah satu testimoni dari aku jugak...sebelom ni ramai yang tahu aku penah addcident...alhamdulillah berkat aku rajin tuam mata aku ngan ais pack....dan mengamalakan ESP shaklee...alhamdulillah nampak sangat2 perubahan...aku rasa sangat puas hati dengan apa yang aku ada sekarang..alhamdulillah, hanya sujud syukur yang mampu aku berikan....

ternya produk shaklee sangat berkesan pada aku selama ni...
aku sendiri rasa nampak snagat perubahan pada diri aku sejak mengamalkan produk2 dari shaklee...

so korang apa lagi, dah tahu akan kelebihan dan keistimewaan produk2 shaklee...jom la kiter mengamalkan gaya hidup sihat dengan produk shaklee...cantik di luar, sihat di dalam , itu yang penting...2 in 1...bukan mudah kan...

whatss app suraya : 0196110448
SID SHAKLEE = 1096193 (suraya)
cod : sekitar putrajaya, bangi, kajang,

JOM SIHAT BERSAMA SHAKLEE

Selasa, 11 Mac 2014

Peel Syawal Yafiq Di Hari Lahir

Peel Syawal Yafiq di hari Lahir semalam 10.03.2014

sejak2 dah bijak serba serbi ni...macam2 la peel dier..

kejadian ni berlaku sebelum maghrib
semalam aku agak lambat solat asar...bila aku dah selesai solat asar..sementara tunggu solat maghrib, aku baca la yassin untuk diri sendiri, sedekah kepada yang tiada, kepada keluarga, anak2, suami, dan tak lupa pada pesawat MH370 239org penumpang dan anak kapal boeing 777-200...alhamdulillah allah membuka hati aku untuk membaca yassin di kala tu..kalo tak, waktu tu, sebok la aku nak bukak TV3 tgk drama akasia...kikikikiki..sengal suraya ni kan...

so nak di jadikan cerita sedang elok aku ngah baca yassin tu, sekali si syawal masuk bilik, kaco2 aku membaca, tp alhamdulillah aku ada kesabaran yang tinggi bila syawal rajin la kaco2 aku kan...kikikikiki...lepas di buat hal yang tak penah buat...syawal g masuk dalam lemari baju...aku lupa pulok lock lemari tu..selama ni tak penah masuk, semalam pulok dier sebok nak masuk, menyembunyikan diri..konon main hide n seek la tu...lepas tu aku berenti membaca sambil tegur dengan nada perlahan...

"syawal...jangan masuk dalam, nanti sepah baju, tak pon nnt syawal susah nak keluar nanti..."

sekali dier tak dengar jugak...aku tegur la lagi...dengan nada perlahan, tapi tegas...

"syawal i said no go inside"

tak semena2 peel dier ni datang ....dier keluar dari lemari tu sambil tutup pintu lemari N terus berjalan membongkok longlai sambil berkata dengan lemah...
"okey"

alahai sayu hati aku...terus aku panggil dier...dier tak endah aku panggil dier sambil keluar dari bilik tu N bilik aku panggil lagi,...dier jawab...
"i said no..okey.."

alamak....

tak penah2 syawal buat gini...kata en asbeen tgk dier keluar dari bilik tu dengan keadaan longlai sambil jalan membongkok terus duduk kat tempat dier selaloo park kete dier...lama jugak dier gitoo..en asbeen nak ajak dier main sekali ngan adik izz dier, dier tak mo..dier diam je...

sekali bila aku dah nak abiskan bacaan ...sekali aku dengar macam ada org di sebalik langsir dan pintu bilik ni...sekali  bila  aku toleh belakang je aku nampak syawal duduk pelok lutut kat situ..aku panggil tak mo dekat ngan aku...di geleng2nya...dah selesai membaca...aku g la kat dier pelok dier..baru la ok...adoiihai syawal ni..macam2 gaya tau


ni la peel dier di tahun barunya

Siapkan Semua Sebelom Keluar Yee

Ni citer sabtu lepas....

setelah minta izin ngan en asbeen....so kena la settlekan semua sebelom keluar yee...tugas en asbeen manjaga anak2 kat umah saja....
siap masak breakfast N lunch sekali harung jam 10.00am...
siap masak roti canai sama scremble egg ...N sayur kobis goreng ngan ikan goreng taucu...

alhamdulillah siap iron baju seminggu keje jam 10.50am...siap2 mandi bagai...jam 11.30am terus keluar jumpe jemah ni..

nak G umah member dier buat kenduri tahlil FIL dier meninggal 31.01.2014 aritu....
so ni kire tahlil 40 hari selepas pemergiannya...

kami hangout bersama///


alahmdulillah jam 4.05pm sampai umah, anak2 tidoq...so boleh la rehat kejap kan...

MESYUARAT AGUNG KESKEP , BPSM 2014 - jemah bertuah ko

Ni citer jumaat lepas...
ada mesyuarat agung keskep anjuran BPSM, KPM ni...kire meeting kelab la ni kan...



ada hadiah menarik menanti mereka yang hadir...yang best banyak cabutan bertuah....
entah aku bertuah ke tak..kiter tunggu la nanti yee

ni la SUB big boss aku yang baru..masuk tahun lepas, DR ARIS BIN KASAN...
suke tgk dier.///humble...seronok tgk dier...tak da gaya menjarakkan jurang dnegan pekerja...
thumb up untuk DR yee....


ni la barisan ahli jawtaankuasa tinggi untuk kelas KESKEP ni...

so jom selfie
suraya dan nadirah...

nana, shima mok mok, N soya selengge...

ini kakak kan pantang tgk aku selfie tau..dier nak jugak..
kak fyza typa N soya sengal...

agak2 korang si soya ni dapat tak cabutan beruah...

 haa...ko dapat..macam tak percaya..kakakkaka..sebab aku tau, aku ni bukan jenis bertuah sangat..kikikiki...so tak la mengharap snagat...sekali bila di umum nama aku..alamak, heboh 1 kg nama aku naik..terus aku G depan...siap semua aku tegur...
"haa...nama jemah naik ko..."

kakakkakakak..semua bantai gelak ko aku G depan amik hadiah..kakakkaka...boss aku pon gelak ngan aku sendiri....org lain dapat hadiah amik gamba baiasa je...sampai turn aku siap peace..mmg boss aku gelak tgk anak buah senget ni dier macam ni...

alhamdulilah dapat jugak la bowl untuk aiskrim ni kan....
ni doorgift untuk meetinga ritu..alhamdulillah.,tak sia aku bayar RM4 sebulan...

Celebrate Syawal Yafiq Turn 4 - Excited mood

Salam selasa kengkawan....alhamdulillah arini syawal sudah menjangkau 4 tahun 1 hari....kikikiki...
selama aku bersama dengan syawal yafiq ni, dier mmg seorang yg susah kiter nak jangka apa akan berlaku pada dier...dier pon seorang yg pendiam, susah nak bergaul atau bersama-sama dengan family dier...
tapi alhamdulillah sejak dari pertengahan tahun lepas, nampak perubahan yang mendadak dari diri syawal, syawal sudah mula pandai nak bergaul dengan kawan2, sudah mula nak bersuara, sudah mula pandai demand, kikikikikiki, sudah pandai berkata-kata, alhamdulillah  syawal sangat2 nampak akan perubahan dier...

semalam bufday syawal...so dah janji ngan dier....nak beli kek...tp 1 slice je....ok la dari tak da kan...
so petang tu lepas abis keje je terus singgah alamanda belikan kek untuk dier...punya la excited fdier kan..siap tanya...

"ibu..where r u going???"

bunyi gitoo la aku dengar walaupun ada bunyik pelat jerman italian kan....
aku cakap la..
"syawal kan asik minta ngan ibu...i want a chocolate cake...ni ibu nak beli la ni.."

sebok la menjerit..a chocolate cake..a chocolate cake...
 muka org excited..

maap la banyak gamba..suke kat sini nak mengabadikan kenangan yang susah nak rasa kat syawal ni...tahun lepas celebrate dier bad mood..ibu je yg lebey..tahun ni dier sangat excited..baru tahu perasaan bila anak tunjukkan perasaan seronok kat ibu bapa dier kan...

muka budak excited nak tiup lilin ni.,...
si adik pon sebok jugak tau...pon ada perasaan nak merajuk jugak bila org tak layan dier...


bufday boy...
asik dari pagi ibu ngan abah dier asik remid kat dier arini bufday dier..sampai ke petang asik la ibu dier nyanyi lagu bufday,..sampai ke kete dier nyanyi lagu bufday je....
dah pandai nak nyanyi...ikut si abah kuar G beli kek kat SR...masuk kete je si syawal sebok la dok nak bercerita...
"ibu...abah beli a chocolate cake..."

gitoo la bunyiknya...
aku pon iyakan je la..tak menyabar nak bukak dalam kete..

sampai umah je dok la belek plastik SR tu..yela jom kiter celebrate..

cukup la ini je untuk syawal..tu pon tak abis...adik yg abiskan..tu pon dah tinggal sisa..banyak jugak si syawal makan ni...

muka budak tak sabar nak tiup lilin ni...


seronok time ni nyanyi lagu bufday untuk syawal, semua tumpu pada syawal, siap maktok dorang pon siap amik kamera....yang bestnya..bila org tengah syiok nyanyi untuk syawal...sekali si izz melalak bila semua nyanyi N tumpu pada bufday boy...tak da sape layan dier...merajuk la dier...sowi la dik...kiter celebrate sesama tau..siap si izz tunjuk protes duduk N geleng2..kikikiki...alahai wahai anak...

moga jadi anak yang soleh, dengar kata bukan saja soleh di sisi ibu dan abah, tp soleh di sisi allah swt sebagai hambaNYA ya....
kamoo anak yang terbaik buat ibu...semua anak2 ibu, anak yang tebaik di hati ibu...
ooohh..ayat touching seorang ibu...

bila abah dier sebut...
"syawal...what your wish"

dier boleh balas,./....
"i make a wish..."

mmg penangan tgk citer the dibo and the gift dragon....sape ada anak2 ni tau la citer apa ni kan...ni la fav citer syawal tau...

ni la perasaan syawal bila dah selamat tiup lilin N potong kek...alahai anak terserlah kegembiraan di muka kamoo anak....

terus minta makan...
"abah, nak makan..."

anak sape la ni bersimpuh..marah abah dier..kikikiki...terus tukar pose bersila...

semangat la si syawla ni menikmati kek yang ibu n abah dier belikan khas untuk dier...

nampak sudah pose bersila....



jangan di lupa dengan budak tecik ni....pon suke menyelit jugak..dier jugak la yang banyak abiskan kek..
 nasib baik la si abah beli kek 2 slice kan.....

suke syawal tau mama tu..asik la...
"thank you ibu..thank you abah..."

bahagianya rasa bila nampak anak menunjukkan kegembiraan mereka pada kiter ibu bapa ni kan...alhamdulillah...speechless dengan syawal semalam.....

Isnin, 10 Mac 2014

Cara Keluarkan Kahak Bayi | Rawatan Stim dan Teknik Tepukan Percussion - alhamdulillah berhasil pada izz -PART 2

Aritu aku dah penah buat cara ni kat entry ni kan...
tp waktu tu tak la kuar mana pon mukus nya...tapi kali ni aku buat sekali lagi...start sabtu pagi lepas...sebab perancangan kami laki binik ni, egat nak bawak izz G klinik wangsa, dr nadir dan rakan2...doc ni femes dengan cara dier merawat kanak2...aku penah baca cerita dr nadir ni kat entry ni..
 
so aku bagi en asbeen baca,....en asbeen pon ok la kalo nak G...tp ari ahad la G...sebabnya doc nadir ni ada ari isnin_khamis N ahad...jumaat, sabtu cuti...dier ada kat klinik pon antara jam 9.00pagi-4.30petang...so tak sempat la aku nak running dari putrajaya ke sana kan...so tak pe la ari ahad je la...
 
tetibe en asbeen minta aku buat macam penah buat kat izz dolu rawatan stim dan tepukkan precussion ni kat izz..elok pulok izz bangun awal...terus la buat...
 
aku amik stemer bottle...masukkan air sikit N habbatus sauda 1 penutup kecik dalam air tadi N on kan suis...bila dah mula menggelegak N wap naik ke atas...terus en asbeen halakan muka izz ke wap tu N aku tepuk belakang dier dengan teknik tepukkan precussion ni...
 
alhamdulillah..aritu kuar jernih2 je...kali ni..ni hasilnya..
 
tada...hari pertama..sabtu lepas...
 
 

time ni dier dah tak nangis dah, tapi dier tak selesa, hingus, kahak semua keluar....dengan muka berpeluh2 kena wap kan...
 
terus en asbeen amik dier, N sedut lagi, yang tinggal sisa2 tu..menjerit la jugak..tp tak kuar banyak dah....so biarkan...petangnya buat lagi..satu hari 2x buat sabtu tu....
 
so bila tiba hari ahad, en asbeen kata..
"saya egat kiter tak yah G la klinik dr nadir tu, sebab saya tgk izz macam dah kurang bunyi kahak dalam batuk dier..lagipon paru2 dier tak bunyi whizzing la...kiter buat lagi teknik tu yee...tgk macam mana..."
 
so aku pon ok je la...kalo dah driver kata tak yah, aku nak kata apa kan,....
so buat la lagi ahad pagi tu...si izz nampak aku bawak kuar steamer bottle tu dah melalak dolu sampai rebah ke lantai...terus lembik lutut dik...kikikikkik
 
kali ni buat alhamdulillah dier tak meraung dah merengek je...dah tak melawan sangat...ok dah tu....
so ni hasil ahad pagi semalam...
nampak meleleh2 bagai tu kan...kikikikikikk...
mmmmm..selamat kan...

 
tgk tu....mukus2 tu kuar menjejeh laju je tau...
 
alhamdulillah nafas pon dah tak laju dah, tidoq malam pon batuk 2x je...lepas tu dengar batuk dier pon dah tak da sangat bunyi kahak, bunyi kering sikit, alhamdulillah izz boleh terima makan madu....
 
 
alhamdulillah izz makin sihat...
 
 
 
 
 

Happy Bufday to Syawal Yafiq - Turn 4

 
Happy bufday to syawal yafiq...
jam 6.25petang ni genap la syawal 4 tahun..alhamdulillah banyak cabaran dan dugaan yang ibu dan abah kamoo tempuh selama membesarkan kamoo syawal...
 
alhamdulillah sekarang ni kamoo sangat la aktif, banyak demand, N yang paling penting sudah paham akan apa yang ibu dan abah cakap kan...
 
semoga kamoo membesar dengan sihat..menjadi seorang hamba dan anak yang soleh yee syawal...
tahun depan dah nak sekolah dah...projek menangis tetiap pagi masih la berkemundang di corong kelas syawal kat taska tu...moga syawal lepas ni masuk sekolah baru, tak la nangis(walaupun dalam hati ibu dier kuat kata nangis jugak ni..kikikikik)
 
 
tahun ni lambat sikit hadiah untuk syawal..insyallah andai murah rezeki ibu dan abah ada hadiah yang kami nak bagi kat syawal yee wahai anak..walaupun kamoo tak minta pon kat ibu n abah hadiah tu, tp ibu N abah rasa nak bagi jugak la...N petang ni kiter G SR ye syawal..tapau kek...asik la dok cakap kat ibu ni...
"ibu..i want a chocolate cake"
 
mmmmm...ni pengaruh citer dibo and the gift dragon la ni...kikikikiki...
 
yela ibu belikan ye...the whole cake pon rugi kalo ada 4 tekak je yg makan...3 tekak makan sikit2...1 tekak ni je perut tong..sape lagi, ibu dier la...kikikikikii...tak pe la cukup 1 slice yee sayang..janji ibu N abah egat akan bufday kamoo N raikan sebaik mungkin....
 
 
pagi tadi wish bufday kat syawal...dier boleh balas dalam tido sambil mata tertutup dengan pakai spenda je pelok bantai....
 
"happy birthday to syawal...to the syawal my little son.."
 
dier boleh balas...
 
"yes it's me"
 
sambil mata tutup ko...gelak lak aku tgk si syawal ni
 
dah besar dah kamoo syawal...
 
 
p/s : tak lupa wish bufday buat eima...moga selamat sampai tempat nak berholiday yee


Majlis Bacaan Yassin Taska De Sayang , KPM

Ni pon cerita khamis lepas...
Ada majlis bacaan yassin kat taska..sebenarnya nak bermeeting, tapi tak jadi..so kiter tukar kepada bacaan yassin...ok la tu...time ni kami semua ibu bapa join, tengah syiok2 anak2 sedang beradu memasing dalam kelas memasing..ok la tu kan...
 
pandai tak aunty soya ni snap curik2..kikikikiki....
 
 



Di mana sahaj, soya ngan selfie tak boleh di lepaskan...
 
 
soya bersama cikgu2...siap sambil makan, sambil gebang kan...\
ni dah siap baca yassin semua..alhamdulillah

ni member sue punyer anak...time ni anak2 smeua dah bangun, tp sue tgk dari jauh je izz n syawal..kikikiki...tak mo la masuk kelas dorang..anak2 ni kalo nampak ibu dorang..otak dah PK..
"oohh ibu datang, so kena balik..."
 
no..no..no..
 
so kiter masuk bilik BB...


Cinema At Home

 cerita khamis lepas...
tengah syiok2 makan..sekali en asbeen tanya..

"sayang awak nak tgk wayang tak sekarang..."

aik....apa ke hee nak tgk wayang time ni kan...mmm..aku pon ok je la...
tup2 aku kuar dari dapur..tgk2 dier dah setting tgk citer ni...
nampak dier setting laptop thru TV...mmm..ada2 je la en asbeen ni...



kami tgk citer ni la...mmg nganga la kau tgk citer ni..en asbeen ngan syawal tak yah kata la...si izz tu setengah jam je lepas tu terus zasss ZZzZZzzzzZZzzz/....

siap tutup lampu tu tak menahan en asbeen ni..nak tgk wayang punyer pasai kan.....

Pray For MH370 - MALAYSIA AIRLINES

 
 
Salam Pagi kengkawan....
 
arini aku nak up pasai kehilangan MH370 malaysia airlines...
tak tahu, mana pergi..kalo betoi terhempas, mana jasadnya, mana bangkainya...tapi yg penting sekarang kiter sebagai hambaNYA panjatkan doa sebnayak yang mungkin untuk mereka penumpang dan anak kapal seramai 239 orang semoga di lindungi dan selamat di sisi ALLAH SWT..
 
jika mereka di langit turunkanlah,
jika mereka di laut timbulkanlah,
jika mereka di darat tunjukkanlah,
 
moga segala misteri MH370 ini bakal terungkai..
 
tp kadang2 rasa bengang , nak tampa lelaju kat segelintir manusia, yang tak penah kenal erti sifat kemanusiaan...boleh kuarkan pelbagai spekulasi, pelbagai komen2 kat FB, egat lawak kot buat komen2 gitoo...ada yang bajet baguih, tahu tentang segala tentang kapal terbang bagai, ada la sebok dok kata terhempas la bagai...jgn la korang2 buat segala spekulasi yang akan mendatangkan perasaan bercampur baur pada waris2 penumpang dan anak kapal...cer kalo korang ada kat situasi waris2 ni apa yang korang rasa..?????peritkan bila ada manusia yang tak berperikemanusiaan  mengeluarkan kata2 begitoo...
 
2 hari ni aku tidoq pon tak lena asik la mengenangkan semua penumpang dan anak kapal tu..apa la nasib dorang semua...sungguh wei, tidoq tak lena...bila setiap kali solat selama 2 hari ni, aku rasa lain je perasaan aku bila solat, terasa ada yang memandang aku solat, minta aku doakan mereka...allah..kenapa la aku ada perasaan gitoo...aku sebagai hambaNYA mampu berdoa semoga selamat di sisi allah swt...
 
 
#prayformh370