Yang DiSaYAngi

Khamis, 20 Mac 2014

Hari Yang Lancar buat syawal dan izz


Salam Khamis kengkawan..

alhamdulillah pagi ni rasa smooth je perjalanan hantar anak2 ke taska..memasing dorang ni G taska, baik, jalan sendiri, naik tangga..siap menyanyi2 si syawal tu..si izz pon mengikut jugak apa yang abg dier buat...sampai je izz bukak kasut sendiri, N susun kasut kat rak...di amiknya kasut abg dier susun sebelah kasutnya...memasing siap salam, cium pelok, masuk kelas izz dolu, syawal tolong ibu letakkan beg izz kat bilik izz, izz masuk terus duduk depan cikgu, siap lambai aku ngan abg dia..siap "say bye.."

alahai sweet...terus G kelas syawal, bagi beg kat kawan syawal, yang sedia menanti amikkan beg kawan2 N letak kat tempat beg...N syawal terus G pelok cikgu dier N siap lambai ibu, tanpa ada satu bunyi tangisan pon..alhamdulillah...sambil berlalu, cakap kat kawan syawal, aina...

"aina...terima kasih tolong aunty soya.."


aina mmg budak yg rajin tolong cikgu2 dier susun beg budak2 dalam kelas tu....


alhadmulillah, jalan ke opis pon, naik lif, tak rasa rushing sgt, smooth je jalan...best2...kan best klo hari2 gini kan...semua baik...ibu sayang tau...


p/s : terima kasih sayang, melengkapkan hari2 ibu dan abah

Rabu, 19 Mac 2014

Rindunya Zaman Kanak2

apa2 pon....gamba dalama entry ni pinjam kat INA@INTANBERLIAN..

sungguh2 buat aku menitiskan air mata bila tgk entry ina pagi tadi...cukup2 buat aku terbayang akan zaman kanak2 aku dolu kat sungai petani...

korang tau nape...sebab ni

 sebab gelongsor ni...ina ada up dalam entry dier pasai gelongsor yang terbesar di sungai petani...gelongsor ni dah lama wujud sejak aku zaman kecik2 dolu...tak salah aku dalam tahun 90an kot...

dolu mak aku rajin bawak aku ngan adik2 aku G kat taman jubli perak kat SP ni...
petang2 suke main kat sini...teringat lagi dalam kepala otak aku...petang yang redup, siang makin hilang, malam makin menghampiri....tp budak2 kat situ ligat lagi main2, tak hengat dunia..aku pon sama...suke lagi main kat situ...lepas tu main ramai2 ngan mana2 budak tah, tak kenai, turun kat gelongsor ni...lepas tu yang best, tak mo naik kot tangga belakang, kat batu2 tu, naik kot gelongsor tu balik, lepas licin, turun la balik..kadang2 ngan kawan2 aku, berguling2 kami sampai ke bawah...ya allah sungguh nostalgia...
egat lagi time tu, depan gelongsor ni ada spider web...seronok main kat spider web tu, tak tau ada lagi ke tak spider web tu..yang best..bila main gelongsor ni, bila sampai bawah, berdebu dengan pasir..pastu main2 baling pasir...

egat lagi kadang terlebey berani G ngan kengkawan, naik bas, sampai sini, main kat sini, lepas tu G library kat situ....tak salah waktu aku umo 10-12tahun...cukup suke la aku main kat sini...mak aku dolu pon tak penah bising kami adik beradik berjalan sejauh ni, sampai naik bas....tu zaman aku..zaman sekarang tidak la berani nak buat camtu kat anak2 kan...sekarang nyawa sangat2 la berharga...mana2 mesti ada penjaga kan...kalo tak, masalah akan timbul...

seronoknya zaman kanak2, nampak bebas di situ...egat lagi lepas mengaji iqra kat umah ustazah, G padang depan umah ustazah tu, lepas tu panjat pokok buih sabun tu sampai ke puncak dengan baju kurung..lepas slamber derk je aku melompat sampai ke bawah...giler kental....seronok sungguh kat situ...

aku kalo balik sungai petani ni, umah mak aku, mesti aku akan jalan sorang2 tgk keadaan yg makin berubah, jalan lorong makin sempit...teringat je umah ex BF ...akkakakkakakka..zaman kanak2 kan..macam2...tgk surau tmpt aku rajin G terawih..bukan terawih sgt pon...terawih 2 rakaat je..lepas tu banyak main..mmmm...kat jalan2 situ la aku rider main lumba2 basikal ngan member aku...

sungguh aku rindu bila ina up gamba ni...syahdunya...cepat sungguh masa berlalu...

Berangan Bila Ada Anak Perempuan


Sesambil aku buat keje ni...aku layan jugak video citer FROZEN yang en asbeen download semalam kat umah...jemah, member gosip aku nak tgk...lambat ko jemah, aku dah tgk ulang2 sampai muntah..hahahhahaha...

aku n kalo buat keje yg tak gunakan komputer ni, mmg aku 

aku suke betoi tgk citer ni..lagi2 yang part2 depan waktu adik dier sebok la ajak akak dier main snow...
"do you want  to be build a snowman...you come out n see"

adoii suke betoi aku ngan budak tecik ni tau...nampak muka banyak akal, muka banyak benda nak buat...kikikikiki...sweet sgt...terberangan sat kalo ada anak, muka banyak akai macam ni, ada je dier nak buat, mesti seronok jadi BFF aku kan...join jemah sekali ngan aku...

si anna ni mmg cumill sgt, walaupun dier hanya anime je kan...

insyallah ada rezeki aku ber anak kan pompuan, insyallah ada...


p/s : mesti korang seronokkan dapat anak pompuan, semua buat sama2 kan

Wordless Wednesday - rindu nak berbekal

Salam rabu kengkawan..
gigih pagi ni aku bangun nak bawak bekal untuk aku N en asbeen...mmmm...

minggu lepas seminggu aku tak berbekal, sebab aku dapat makan free kat opis...ada buat minggu BPK....
en asbeen pon kata ok...so aku pon cuti la seminggu berbekal ni...

so arini pagi juz macaroni goreng
lunch  = nasi putih+ikan goreng taucu+telur bungkus...

yang best aku buat telur bungkus tu dah cantik dah bungkus...sekali bila nak angkat, berlobang la bawah dier..lantak la. janji masuk perut kan...


p/s : mood nak berblogging ada...tp pic tarak la...

Selasa, 18 Mac 2014

Nak Beg Prada 1

Tadi aku bukak blog NANA...sekali aku tgk ada ni

nak jugak join..masih boleh join sape yg ada akaun groupon ni..jom la sampai 31.03.2014 ni..mana la tau rezeki kan...

sharing is caring....


TQ pada NANA..kalo tak, aku pon tak tau N tak share gini kat korang kan

Kisah Di Depan Taska


Kejadian di pagi selasa...depan taska...

kalo tgk truck ni, pagi tadi si izz yang bawak masuk kete, nampak dek abg dier, terus di rampanya dari tangan adik dier..nasib la si adik ni jenis tak heran sgt ngan benda alah tu...bila dah sampai taska, kuar kete, truck ni adi dier amik balik, pon di rampas kembali oleh abg kesayangan dier...mcm biasa si izz buat tak heran je....bila dah mendaki tangga nak ke taska...

sampai je depan pintu aku mula bersuara...

"syawal, izz bukak kasut, susun tau.."

syawal ye la bukak..siap susun, si izz tu bukak kasut separuh jalan, lepas tu minta tolong ibu dier bukak N abg dier tolong susunkan..sekali bila memasing dah salam2 N kiss kat abg dier...si izz senyum2 malu suke ngan abg dier..hahahhahahhah...terus sekali abg dier bersuara...

"ibu...can you take my fire truck?????????"

mmg itu yg di sebut, tp berulang kali jugak aku minta dier ulangkan, sebab bahasa spain dier pekat bebenor, sampai kena tadah telinga kat mulut dier, baru dengar apa yang dier katakan....rupanya itu yg dier cakap,...alahai anak...ye la...

so ibu nya pon mula bersuara..

"yes i can..."

tu je la mampu..kang cakap lelebey, mau aku sendiri tak paham apa yang aku cakap... 

sekarang ni makin lama, makin berspeaking london dengan ibu dier ni kan..adoi, ibu terima...sampai la en asbeen kata...
"tak pe la sayang, awak tak tau speaking, sekurang-kurangnya anak mengajar kiter, dah bagus dah kan..."

betoi jugak kan apa yang en asbeen katakan...
mmm...semalam aku main HP kat ruang tamu, sekali datang dek syawal, sambil tadah tangan N berkata...

"ibu..may i"

nak kan HP aku la tu, nak main...adohai anak...

ahad lepas, aku tidoqkan izz dalam bilik tengahari tu, sekali datang si syawal masuk bilik, dari luar aku mmg dah dengar yang en asbeen panggil dier makan...
bila en asbeen masuk bilik en asbeen kata...
"syawal, jom makan.."

korang tau apa respon dier...

"mmm....no..no..no..(sambil buat isyarat tangan no..no..) i'm not hungry"(sambil berpeluk tubuh N membelakangi en asbeen)

aku terkejut weii dier buat macam tu...terus gelak2 aku ngan en asbeen ngan respon syawal tu..adohai syawal....makin besar, makin banyak la peel kamoo ni..ni kalo hantaq sekolah tahun depan, macam mana la kan, kompom nangis melalak tu, entah dapat hidup berdikari tak dalam kelas tu..mmmmm...

adohai syawal yafiq

Ibu Salah Tarikh Appoitment

Salam Selasa kengkawan...
Arini mood ok..semalam aku agak tak berapa nak ada mood sgt...badan terasa sakit2 je...baru terasa sakit untuk training futsal...ye la tournement tinggal berapa hari je lagi..kena berlatih betoi2 kan ni...mmm

semalam pon ada futsal, tp kena settlekan hal izz dolu...

adoi dah sampai klinik semalam baru perasan yang date untuk check up izz adalah arini...terbabas pulok semalam G klinik, dah sampai depan klinik baru perasan..adohai....last2 kata en asbeen terjah je la...

sampai kat kaunter, kalo  tak dorang tak mo terime, tp di sebabkan aku auta kata aku ada urusan esok, nak tak nak dorang amik jugak....tp kire aku walk in la...tak pe la, janji G kan...kalo tak rugi jugak la aku half day...semalam dah half day tak jadi, ni nak kena half day lagi...woooo susah,....boss bukan senang2 nak bagi kan...

korang tgk la budak yang semakin banyak akai ni...adoi...waktu ni kat bilik penyusuan susu ibu...seronok la dier ke sana ke sini kan....tak da batasan dier..sikit2 dok la kata "say cheese"..,..say cheese...mmg ikut bag dier tau...tgk tu..

gaya pon nak ikut abg gak..nampak sgt kamoo ni dah besar dik...
dier ni takkire org, semua dier lambai...say bye...bye...mmmm....
mmg muka tak tau malu sama ibu kan....

amboi lawan tokey nampak...ibu ni tokey selfie tau..kamoo jgn amik tahkta ibu yee....


Isnin, 17 Mac 2014

Izz Dani Aqlan 1 Tahun 6 bulan

Arini Nak G klinik, bawak adik tecik ni, ada check up bulanan, arini genap la dier setahun enam bulan...
kejap je masa dah berlalu..

so arini bawak izz check up, moga ada la result yg baik kan...

abaikan muka aku yg selengge tu...izz dah pandai nak cium dah ni




Training Futsal ( Amalkangayahidupsihat)....

Salam Isnin kengkawan
ni entry kedua selepas yang pagi tadi...BZ jugak la...tp takpe...nak up jugak....
ni kes jumaat semalam...
sebab dah kompom yang akan ada tournement untuk futsal tahun ni...so coach semangat nak ajak kami join....

so jumaat lepas kiter training biasa2 je, lebey pada belajar la..gaya bawak bola, perkemaskan tendangan..macam2 la...

kami selepas settle semua....

jumpe di bilik gym...
memasing semanagt nak training...kiter warming up dolu...
sengih tak menahan suraya kan


haa...nak guna benda alah ni tak tau, minta tolong abg ni jap...
korang tgk la betapa poyo si suraya angkat 9kg punya besi..hahahahhahaha....
mendajal betoi abg ni kat aku tau...

muka selengge...

yang penting, muka nak build builder..kakakkakaka...


 kiter berlarik dolu atas trendmill ni..kasi regang semua otak, B4 training...



haaa...training pon kat rooftop je..kalo training kat court futsal rugi duit jugak, sebab ni pon lebey nak belajar lebey baik lagi kan...

haaa...korang tgk tak menahan aku menendang, kami ke lain, bola ke lain...hahahhahahahha...sengal suraya...member aku up gamba ni, dah macam nak menarik lagi..ni tari tualang tiga...

last2 ni makannya..kakakkakaka..terpijak bola, waktu nak belajar gelecek ngan coach aritu...mmmmm...selamat seluar ni jadi seluar pendek en asbeen...aku dah siap guntig lagi...adoi.....


insyallah tournement sabtu ni...

Makan Tak Ajak Nampak


Korang tgk ada org makan tak pelawa aku....aku tak sebelah buat dont know sajoo....siap bersila lunjuq kaki sebelah pastu kata kat aku...
"uiiitt..nasi ayam sedap ni..."

ok bikin panas...tak mo ajak anak yg penat mengemas ni kan...


dah nak abis baru cakap...
"fuhhhh sedap ni...ko nak.."

aku tgk...dah tinggal sisa...alahai sabo je la...layan kan sambil tgk marathon projek memikat suami kan....


nasib baik cucu2 kamoo tidoq maktok..kalo tak, dah kena serbu,...lagi2 si kenit tu..pantang tgk org makan....