Yang DiSaYAngi

Jumaat, 28 Mac 2014

Aidijuma di stylekan lagi oleh suraya

 Aritu lepas settle futsal kan aku G membeli...
ni la hasilnya...
syawal yang makin pandai selfie sama ibu dier...suke2..ada geng...
ramai kata aku pakai tudung ni nampak ceria....suke jugak di puji gitoo kan...alhamdulillah....
 
 

kalo tak selfie di pagi hari B4 g keje, bukan suraya...right...right...hahhahahahah...
macam biasa yg pandang kamera hanya suraya, syawal n en asbeen...izz malas...ada bola di depan dier...geram nak amik la tu...
 
budak banyak akai tu buat ibu geram lebey2 kat kamoo tau...
 

di tengahari yg rembang....muka sudah selengge..sebab suraya sudah kelaparan..hahahhahah....
selengge sungguh muka tu yee....
 

elok amik nasi nak lunch, nampak cheese cake leleh tu....en asbeen penah kata, kalo nak, buat sendiri, tak yah beli..tp M aku beso benor...so beli jugak la...adoi...
indah kabar dari rupa...tu la tak mo dengaq sangat kata en asbeen....mmmm...cheddar cheese je lebey kat atas tu...leleh2 nya cream cheese tara ado...sikit...kedekut..hahhahaha...jahat tau suraya ni....
mmg ken abuat sendiri la...baru puas makan kan....

ni la lauk aku...juz RM3...suke....air kosong sajoo....
 
 
p/s: byer nak lunch sesama...


Bihun Sup Bergedil Di Kala Kelaparan

Lepas settle je XTVT bermandi mandian tu....terus la en asbeen kata waktu on da way balik tu...
 
"sedap ni lepas mandi, lapaq2 ni makan sup2 kan...."
 
haa sudah ada je tekak dier nak makan kan..hahahha..bukan takat en asbeen...aku pon sama...aku tanya la...
"abg nak makan ape...?????????sup apa je..."
 
sekali sambil drive dier balas la..
"kiter masak soto nak...."
 
aku pon cakap la..
"mana nak sempat menyoto bagai bang....nasi impit mana ada....kiter buat bihun sup la...."
 
so kat situ di nyatakan..."KITA",...bermaksud suraya N en asbeen bergabung dalam dapur main masak2 sama2..kikkikikiki...dier masak sup, aku celur2 bihun, dier masak ayam, aku buat bergedil, aku buat sambal kicap...en asbeen siap, keluar makan ngan anak2...selera dorang...bagi bergedil semua makan sikit2..adoi...tak sedap ke....sedap tau..amik hati sendiri....anak2 ni benda yg jarang2 buat, lambat la dorang makan...lagi2 ada ayam goreng depan mata..mmg itu je la di makannya..dah abis baru sebok cari bergedil ibu tau..ibu majuk...byer..hahahhahah
 
ni la menu dinner kami lepas seronok berendam....
sedap wooo..adoiii panas2 tu kan...perut bunyi2 je...selera sunggu tgk dorang makan2...

.
tinggal 3 bijik je..ibu abiskan...td tak nak....
 
 
ni budak tecik yg tak reti la nak main ngan abg syawal dier...asik la nak sebok2 kat dapur ni..org sebok, dier pon nak sebok jugak....lepas tu tak mo duduk bawah..nak dukung...tgk masak apa...kepochi kan kamoo ni dik..hhahahah....yela..terpaksa la carrier kamoo..bila abah betuikan duduk kamoo, angkat sikit marah...selaloo bukan kamoo bukan main payah ke nak duduk dalam carrier...asik nak berjalan je...hahahhah..macam2 la kamoo ni dik...
 
p/s : budak yg susah nak makan nasik sekarang...makan nasik takmo, nak makan lauk je..adoiii....
 


Weekend XTVT - jom berpiknik

Salam jumaat kengkawan...
 
pagi ni nak bercerita hal last week di hujung minggu,..tak berkesempatan la nak buat entry bagai...akibat kekangan kerja kan...arini, so far ok sikit...jom la XTVT anak beranak ni nak berpiknik di tempat baru.....
 
selama ni kami kalo nak berendam je G dataran gemilang kat presint 4 tu kan...arini kami G dekat sikit...sebelom sampai tu en asbeen belikan kopok lekor sama air kelapa N goreng pisang...baru syiok mandi manda kan...ye la binik dier baru lepas settle futsal, badan pon terkujat lagi, sakit2...tu yg en asbeen baik hati belikan tu....TQ en asbeen...
 
 
 sementara tunggu en asbeen membeli...si adik tu nampak secoet je...malam nak berselfie la tu....abg syawal jugak yg best...
yang best bila tgk pose teringat kat NAD...anakd ier ZAKWAN pon selaloo buat pose gini kat mama dier kan...
 
lokasi kami kali ni di kolam sebelah kementerian wilayah, presint 2, ala dekat bawah jambatan wawasan antara jalan ke presint 2 dan presint 8 tu..jambatan yang suke kuarkan amacam2 lampu di waktu malam..jambatan tu la...kat bawah tu mmg nampak org dok bawak anak2 mandi sini...
 
so far sini bukan semata2 kolam, siap ada jongkang jongket kat dalam air...ada air pancut...suke la dorang kan..so far air pon tak dalam....yang best, banyak2 kolam kat sini...yang cetek, dalam sikit tak dalam sgt..macam2...
 
sini la posrt dolu memula sampai...mmmmm..kasi main yg cetek2 yee....
last izz dani aqlan ni berendam kat luar waktu umur dier 6 bulan...bulan 3/2013 tahun lepas...
lama dah..ni bila dapat berendam balik..alamak sukenya tgk muka budak kecik yg excited ni...cepat panas dier tau...si abg tu, enjin lambat sikit start...dier tgk adik dolu dah ke depan, baru dier pon join sekali...
 
yang best si syawal tu nak membogelkan diri pulok...bila ibu mula bersuara...
"awal. ..takmo macam ni, nanti bebird larik, tinggalkan syawal, dah sudah...kan..tak mo.."
 
tu yg mandi pakai spenda je..nasib spenda cantik..warna oren je..kikikiki...

 tgk la betapa gembiranya muka si izz tu dapat mandi2 kan...sebenarnya tu baju abg dier..tp abg dier tak suke berbaju bila mandi..nasib la si adik ni ok je bila di sarung kan....kire jadi hak milik kekal adik la ni kan...
 
 
tgk tu....tak da rasa takut tu...dah tenggelam timbul bagai...
 
 
 
 elok...abah makan, ibu tgk anak2 kan....nnt settle makan, ibu nak rehat, abah tgk anak2 ok...
 
 

 sekarang ni dah pandai dah..kalo abg buat say cheese..dier pon mengikut jugak....ikut la yg mana elok ye dik...
 
ok anak2 mandi ibu N abah tgk dari jauh yee...ibu ngan abah nak gak dating dua kan...
 

ok si abg nak mengikut si adik yg tak da erti tahu ketakutan tu kan...berangan nak G ke situ la tu...tgk tu...

tgk tu dari kejauhan je tgk...
nak ajak abah, abah tak bg...kikikikikikik
 
 
last2 ke kolam ni jugak dier bertandang kan....takut la tu...
dorang ni sambil mandi, sambil makan...elok sgt la tu kan...
 
 dari kejauhan ibu ni snap gamba dorang sebab ibu kena jaga barang2 kat situ..elok la si abah je yg bawak dorang..take turn pulok...
 
 

 nampak tak si abah membuli anak2...di pancutnya air ke arah anak2 ni..haahhahaha
 
 


 
si abah tu mengikut je mana anak2 G kan, janji anak2 seronok...si adik ni punya la berani sungguh, tak mo org guide dier..tak mo berjalan sama2..nak sowang2 dier je...bahaya tau tak adik...tak kena ngan usia kamoo tahu...adoi..tak macam abg tu..asik ak berkepit sajoo...
 

muka org kelaparan...abg dier dah selamat tukar baju...
dier tak reti nak kuar dari kolam lagi....
ajak keluar marah...bila keluar, dier larik, nampak bola org lain, di rembatnya..pastu larikkan bola tu, menggekek dier gelakkan ibu dier kejar dier..adoi....

paka mithali...
bagus ni...give N take..sesama buat keje kan..
syawal tu dah pandai pakai baju sendiri....tp abah ni nak jugak pakaikan untuk anak2...TQ abah...
 


budak tak reti nak keluar dari kolam...dah settle sessi kejar mengejar dengan ibu...dier buat pulok sessi kejar mengejar ngan abah dier..menjerit2 abah dier panggil nama dier..hahhahahahha....

korang tgk...punya la susah nak pakaikan dier baju...meliuk lentok badan tu kan...
 
macam2 la kamoo ni adik..tak pe la janji kamoo ngan abg syawal N abah seronok, walaupun ibu penat, sakit2 badan, janji nampak kamoo semua gembira N senyum, itu dah memadai buat ibu ni tau...
 


Khamis, 27 Mac 2014

Pelbagai Fesyen Tudung Di Kala Ini...

Salam Khamis kengkawan...
Arini lambat bersiaran akibat kekangan kerja...tp teap nak up tentang fesyen masa kini...
 
aritu aku ada up tentang aku pakai tudung ikut trend masa kini...
 
so arini masih nak bercerita tentang hal yang sama...
dari bawal-tudung instant-shawl...
 
al maklum la suraya masih mengkiut peredaran masa...dari tak reti pakai tudung, senget benget sampai la ke sekarang, alhamdulillah cantik di mata en asbeen....
 
so far en asbeen mmg suke jemah pakai shawl...
walaupun terbelit leher, tp tetap cun...katanya en asbeen...ye la setiap kali siap je, mesti aku akan tanya en asbeen soalan ni..
"abang..ok tak...?????????"
 
 
ni antara banyak tudung yang aku gayanya dari dolu hingga kini...
 
 

 
saja la try search kat google...kot la ada muka aku untuk fesyen tudung terkini 2014...tak da pulok..nampak sangat tak glamer..hahhahaha...
 
tapi jgn risau, mana la tau ada pulok muka aku lepas ni..hahahhaha....
kalo aku kenakan hijab2 di zalora
mesti ada muka lepas ni kan..hahahhah...takpe...berangan itu percuma...
 
aku dok godek2...lama kat zalora ni...banyak hijab yang cantik, pelbagai corak, yang penting cantik bila di pakai..itu yang penting....dari segi material kain, dan selesa di pakai, itu jugak penting.....kalo tak selesa pakai, tak guna jugakkan...tp di zalora mmg best semua hijab2 dier...
 
 

 
ni di antara contoh2 hijab yang ada di zalora...cantikkan...
aku sendiri tgk pon rambang mata..apa tah lagi korang kan....yang sememangnya mengikut trend masa kini...janji pakai tudung ikut trend, tp masih mengekalkan niat yang sebenarkan....
 
Malah trend fesyen di mana-mana sahaja turut didominasi oleh gaya wanita...betul tak...Kini dengan adanya banyak pilihan pakaian moden serta pakaian tradisional dalam pasaran adalah mudah untuk korang dapatkan gaya yang sesuai dengan penampilan serta personaliti yang korang inginkan. Asalkan korang tahu apa yang sesuai dan menepati cita rasa korang juga...tak gitoo....
 
tak salah kan nak cantik....
 
selain tudung/hijab...pelbagai pakaian muslimah terdapat di zalora
Pakaian Muslimah yang semakin popular turut menawarkan lambakan gaya untuk wanita yang memakai hijab di luar sana. Daripada baju kurung moden ke jubah serta kaftan semuanya untuk kiter yang bernama wanita ini. Apa yang menariknya baju Muslimah ini semua boleh didapati dengan rekaan yang telah diberikan sentuhan moden lantas menjadikannya lebih stylish untuk digayakan...dalam pada masa yang masih tertutup dangan penggayaan muslimah kan...
Dalam menggayakan dress Muslimah pastinya tidak lengkap tanpa mengenakan tudung sekali. Imej Muslimah atau hijabista masa kini amat sinonim dengan persalinan bersama stail tudung terkini mengkiut trend yang selari dengan perkembangan trend semasa. Terdapat banyak rekaan tudung yang lebih moden boleh didapati dalam pasaran dengan corak serta warna yang menambat hati pembeli.
best kan..tak yah nak G banyak2 kedai...korang online je gerakkan jari jemari korang....klik mana satu pilihan korang....lepas tu...settle pilih baju, pilih tudung pulok mana yang sesuai dengan baju yang korang pilih...yg ternyata hanya satu kedai...boleh dapat dua, tiga helai apa yang kiter inginkan...
 
 
yang penting jemah pon dah klik sana sini jugak...
 
daaa....nak shopping kat ZALORA

Rabu, 26 Mac 2014

XTVT di hujung minggu - kes membuli abah

Salam Rabu kengkawan....
masih cerita minggu lepas...
 
alhamdulillah selesai jua tournement futsal sempena karnival MESCA 2014..
TQ en asbeen sebab sanggup jaga anak2 demi hobi binik kamoo ni..al maklum la...binik kamoo ni aktif sangat...lagi ada geng jemah tu, lagi la aktif kan...
 
pagi ahad tak keman...tp mmg rancangan nak ke mana2 jugak la..
ok jugak la tak kemana kan...sebab badan ni dah sakit2 sangat dah..seluruh badan lak tu kan...
 
elok pulok, bagaikan org mengantok di sorong bantal kan...
mak aku bgtau tak payah masak, sebab dier ada bawak balik lauk kenduri mlm sebelumnya..sebab kawan dier ada buat kenduri doa selamat...so ada lebey, dier bawak la balik..seronok la aku..mmg banyak baring je...krem bagai badan ni haa...
 
sekali hero2 hensem buat hal la pulok di kala aku terlantar kesakitan ini...
korang tgk la
syawal minta abah jadi gajah...
yang si kecik tu...nak letakkan dier sendiri tak mo, nak naik sendiri jugak...alahai...
 
naik la kalo pandai kan...
 
 
haa...tak lepas2 kan naik..hahahhahahah.....
 
kelakar tgk dorang ni...pusing la satu rumah membuli abah dier..makin kurus la abah dier tu..hahahhahaha....
 
 
tak lama lepas tu datang kat aku, dier bantai tidoq pulok...
 


Selasa, 25 Mac 2014

Sebelum dan Selepas

 
Salam Takziah dari aku untuk semua waris dan ahli keluarga MH370...moga semua di rahmati..dah tertulis semua tu...itu semua kerja allah...siapa kiter untuk menidakkannya kan...kita hanya mampu redha dengan semua kententuan ini...aku sendiri pon terasa sedey...aku rasa bukan aku, malah satu dunia meratapi apa yang terjadi ni...aku sendiri tgk PM announce malam td pon mcm terketar2 dengan pengumuman ni..dia sendiri pon sedey dengan apa yang terjadi...
 
kia sebagai hambanya selalu la mengingati setiap apa yang berlaku ada hikmah di sebalik kejadian...
 
mood masih mood sedey...
 
tapi arini aku nak cerita akan ketidak sangkaan berlaku pada aku...hahhahhah...
aku tak sangka yang aku mampu buat semua tu kan...
 
settle je futsal sabtu lepas, aku balik, dengan tak mandi, aku terus masuk dapur, tutup pintu...bertandang la aku lelama dalam dapur dengan proses mengemas....
aku dah bgtau en asbeen yang aku nak kemas dapur..aku minta dier settlekan anak2 senang...anak2 pon senang tidoq pon ngan en asbeen...
 
punya la lama aku bertandang kat dapur tu..mak aku masuk dapur tgk aku proses mengemas dapur...dier gelakkan aku..sambil cakap...
 
"mmm..kemas pon nanti selerak jugak.."
 
aku pon apa lagi..
"haiippp...mak...mak la yg buat selerak..apa lak ya...hahahhahah"
 
dier boleh bantai gelak lagi sambil kata..
"apa lak mak..ko la..."
 
untung la sama2 buat kan....
 
keadaan sebelum kemas....
 
setelah hampir 4jam aku dalam dapur...
tadaaa.....
kemas, selesa bijik mata aku tgk....
 
so far alhamdulillah dah 3 hari selepas mengemas ni, nampak elok lagi, nampak teratur dan kemas...kat para tu, semalam mak aku taruk roti atas tu...adoii...pantang kosong kan mak....bila aku letak dalam raga merah...baru elok sikit..hahahhahah..pastu runsing, mana G roti dier...tu la letak merata kan mak...mak ya ni ikut perangai mak gak kat dapur ni..hahahhahah..jgn nak salahkan yaa yee...ya mmg ikut perangai mak yee..runsing tgk selerak...tp bila kiter buat selerak, kiter tak sedar kan...mak..mak...buat ya gelak tau...bila aku selerakkan, pandai pulok dier bidas aku balik...hahhahahhaha....
 
 
 
 
 
p/s : macam mana la aku tanpa mak kan...dah sebati aku dengan mak ni


Isnin, 24 Mac 2014

Abis Futsal, Ke mana Kami ni?????

 Settle Futsal sabtu tu....
kami singgah ke rumah jemah ni sat amik barang lepas tu terus terjah ke tempat lain sat...
muka org suke menang tempat kedua...yang best...dia adalah goalie yg paling lenang, sebab tak banyak bolos sgt..sebab bola jarang sampai kat dier..kire defend yg baikkan team kami ada...sehingga la musuh tradisi main ngan kami..selmata semua..hahahhaha...
 

korang tau aku ke mana...kami ke sini..atas tujuan yg satu...mmg tak da nak membeli sangat pon kan....

 
eh...eh...semat pulok snap aku kan jemah....
ngah rambang ni..murah+banyak dapat pulok tu kan...
 

haaa...kan dah kantoi...hahahhahahha....
murah tu wei...ada 14pcs = RM14.90
 
 
kami sebenarnya ke de'curve atas tujuan yg satu....tada....

jemah ni dah selemat pakai pon....

aku baru pakai pagi ni G keje...
 
ada sale kan aidijuma...kami terjah la...sehelai RM10..berbaloi jugakkan...nnt ada sale kiter G lagi ye jemah...
 


Naib Juara Futsal sempena Karnival Mesca KPM 2014

Salam isnin kengkawan...
 
cerita hari ni, cerita minggu lepas, N mana korang yang follow my IG n FB, mesti tau apa yang aku nak ceritakan...
 
alhamdulillah seminggu training futsal sempena karnival Mesca KPM 2014....
alhamdulillah telah selesai pon sabtu lepas...
 
aku sabtu tu bangun mmg awal macam nak G keje...siap masak untuk lunch bagai, senang, sebab tugas en asbeen mmg aku minta jaga anak je..lain2 keje, semua aku buat lepas balik dari futsal...
ni menu untuk hensem bertiga kat rumah tu...
 
sayur goreng  brokoli cendawan sama ayam goreng tomyam
 
so jam 7.15am, aku gerak G futsal de, tongga di seri kembangan...
sampai je dah ramai....
so pepehal amik gama dolu..kami ni juara gamba..main belum tentu lagi tu...

 ni la team kami....
 
ada muka baru dari tahun lepas...
coach N manager still yg sama
 ok aku yg lebey...hahahhahah...
 
 korang mesti tau mana no aku kan...
 
 aku suke cik dilla boss tecik kat tempat aku ni..yg sebelah aku tu, yang pakai tudung pink belacan tu..dier mmg best wei gelecek N bawak bola..terbaik aku rasa player setakat ini yang aku tgk untuk kategori wanita untuk team aku...
 
 ni formasi kami untuk hari itu...
 
TQ to My coach haerie domok..kikikiki...
mmg best la strategi k kan mok...
 
 
kali ni kami main, main liga...ko kire team mana yang mata dier dah leading dier la di anggap pemenang...
 
so far kami macam biasa di kalahkan dengan musuh tradisi kami tu kan...bangga wei demo dapat kalahkan kami...takpe...ni karnival mesca 2014..insyallah akan datang untuk bulan kecergasan mesca 2014 pulok....
 
muka org menang no.2..tahniah BPSM...so far sekarang kami menjadi gerunan buat semua team, termasuk team musuh tradisi kami..ayat riak tak..hahahhah...alhamdulillah 2 tahun ni mmg kami dalam ranking top 3...insyallah moga di perbaiki lagi mutu permainan kami...
 
 
team BPSM kategori laki ni menang no.4...tak pe la..janji pecah badi, menang di gelanggang yg asik korang kalah setiap tahun...
 
 
 
p/s : aku sendiri pon tak tau sama ada boleh main ke tak untuk bulan kecergasan tahun ni..insyallah bulan 5/2014