Yang DiSaYAngi

Jumaat, 4 April 2014

Macam Nangka Busuk Daa

 
 
Salam Jumaat...
Arini agak moody sikit sebab badan ni rasa berat, tak sihat bagai kan...
 
aku rasa mungkin effect dr kejadian rabu petang tu kot...
 
al kisahnya....
 
hari rabu petang tu hujan selebat-lebat alam..alhamdulillah hujan rahmat di sebalik kejadian ni kan....so aku amik anak2 macam biasa di taska....sampai la kat lobi opis ni sementara tunggu en asbeen...anak2 ni main la kat lobi opis aku tu haa.....
 
kat situ jugak ada kaunter untuk JAGA@GUARD ni kan, siap ada TV untuk CCTV kan...
sekali aku dapat call dari en asbeen, mungkin nak kata dier da sampai la...yela hujan, aku duduk dalam lobi tu je la....tak kose la aku nak berbasahan kat luar tu kan...
 
elok aku dengan sebok nak amik HP dalam beg....si syawal, sebok la nak bercakap2 la....dengan si izz yg hyper tu..asik nak berlarik2 sampai ke liff sana....aku apa lagi..laju la jalan, berlarik kejarkan izz...risau la...budak kecik ni laju tak hengat tau...
 
 
ooo....MALANG TIDAK BERBAU....
 
 
elok je aku sampai kat izz, dengan HP di tangan sambil cakap  ngan en asbeen....sekali sampai je kat izz, terus grab iz.....kedebaaaaabbbbbb....
 
 
terlentang sudah aku jatuh...korang bayang la...aku jatuh tu sambil pegang izz...1 badan jatuh, mmg terentak kepala aku, badan aku, ngan pinggul aku sekali...sampai kaki terangakt ke atas...terselak bagai tu tak yah citer la...korang paham2 korang la...macam kiter terpijak kulit pisang, jatuhnya gitooo la....
 
 
ya allah...hanya allah swt tahu akan kesakitan yg di alami....sekali on call tu en asbeen tanya...
"nape...???????"
 
 
aku apa lagi...bising la...jatuh terlentang....
 
 
 
nasib jugak tak da org kat liff tu, aku terus G kat syawal, amik beg bagai..terus keluar..penangan izz dani aqlan...mmmmmm...aku nampak guard2 tu tgk aku semacam..muka dorang tgk aku macam nak kata..."akak....akak ok ke...????????"
 
gitooo la gamaknya jatuh tu...mmmmm...

balik umah aku dok la ngadu kat en asbeen...
"abang kuat tau saya terlentang...itu gaya kalo saya ni pregnant  la kan...mau gugur terus berdarah-darah kat situ haaa...sakitnya tuhan je yg tahu..."

en asbeen pon tak leh bantu apa2...nasib jugak la..dier boleh bantu dr segi kerja umah...
en asbeen mmg helpful...
 
so effect dier malam td baru rasa...N pagi ni terasa denyut2 N leher dah jadi robot dah akibat sakit..sakit ke, lenguh pon aku tak tau...yg aku tau, aku sakit, leher mcm x leh tampong kepala aku ni...adoiiii......
 
so mmg arini mmg moody je..serba serbi tak kena...mmmmmm

Khamis, 3 April 2014

Bikin Luruh Jantung Ibu

 
Pagi sabtu lepas seperti biasa...izz dan aku akan bangun awal..takkan aku nak buat dont know bila izz dah bangun...kang ada benda yang tak sepertinya dia main N jelajah...walaupun ngantok, ku gagahkan jua bangun awal...
 
seperti biasa aku siapkan semua kerjaan rumah yang menanti...dah nama bangun awal..tidoq balik pon awal la si izz ni..nasib baik jugak la dah siapkan lunch awal, tinggal makan je...lepas tu aku siap2 izz tidoq tengahari...so bila tengahari tidoq awal izz ni, tak selari waktu tidoq ngan abang dier..makanya dier pon bangun awal la petang tu..mmmm...
 
jam 3pm aku ngan izz siap2 makan...sekali tu bila aku nak iron baju, baru membelakangi izz tak sampai seminit...
 
tgk2....
 
adoi....
 
bikin luruh jantung
korang tgk mana dier panjat....adoi panjat atas oven maktok dier kan....hahahhahahha...
 
terkejut jugak aku tgk dier....adoi menjerit aku ni haa..tp sempat jua HP di tangan ni aku snap kan..mmm...nahaaaiiii....aku bising kat dier...dier boleh bantai gelakkan aku pulok.....tu kalo terlentang tu....aduiiiiii...masalah aku kat situ...
 
dah kena bising dengan ibu dier haa...

terus minta ni haa kat aku...mmmmm...
 
dengan muka tak bersalah kan, gelakkan aku...terus minta susu N zzzzzZzZZzZzZzZzzz balik....
 
 
 
p/s : bikin cuak je kamoo ni dik
 
 
 


Time To Monopod

org nak bermonopod...aku pon nak jugak..tak mo ketinggalan...al maklum la aku kan suke selfie sama my little family n my geng gosip kat  opis ni....walaupun ada kuar citer selfie boleh membunuh...nmmmmm...jemah ni selfie jugak..tp idok la 10 jam melekat depan HP kan...kikikikik..

alhamdulillah sampai jua kat tangan...service mmg best...terbaik...bayar selasa petang khamis pagi dah dapat...yahoo...suke....
kalo korang nak...korang G la terjah IG miaka_lisa ni..mmg best...
 
 
apa lagi...jom selenggekan diri..hahahhahahhah
tak yah nak cun2 sangat la suraya nak selfie...sebab mung tu bukan cun mana pon...hahhahahah...
ok nampak selengge iklan colgate di situ...hahhahahha...
 
 

 balik2 tunjuk kat en asbeen...senyum2 dier..last yg kuar kat dier...
"macam2 la sayang saya ni..."


hahahhahahha...maap la bang, dapat binik selegge...


malam tu nak kuar kejap...
naik umah akak aku amik babywearing....
 
sekali dier boleh tanya...
"mana monopod...???????????aku pon nak beli jugak..hahahhahha"

last2 aku ngan adam yg suke lebey selfie sesama kan
 
 

 bukan setakat adam, tp syawal jugak suke dengan monopod ni..banyak buat main je...hahahhahahha....
 
 

 
esoknya aku terjah dorang...tgk menjual kan...jhahahahahhahahha...mentang2 opis sunyi kan....
aku..no..no..no shopping...duit tak berapa nak ada...duduk diam kat tempat senyap2..haahahhaha....marah dorang...hahhahaaahh....
 
 
korang tgk la betapa gedixsss la si jemah ni selfie sowang2 dier...
 




 
 




 
 
 pastu marah aku selfie dier bebanyak..hahahhah..padan muka ko jemah....gedixss lagi....
 
 
 
 
p/s: maap la kalo korang dapat kawan selengge gini yee 


Budak Yang Liat Nak Bangun Pagi

Salam Khamis kengkawan..
 
tadaaaaa........yeeayyyyyy jemah dah muncul setelah 2,3 hari tenggalam timbul ni...kelaut je mood ni...BW aku terjah jugak korang...tp mood je selengge seperti tuan tanah jua..kikikikikii....
 
cerita minggu lepas N minggu ni la yee...dah nak abis minggu dah....minggu lepas punyer tak abis...
 
kisah izz dani aqlan yang makin susah nak bangun pagi ni...
 
budak kecik ni bangun pagi kan...makin susah nak kejut...siap la si ibu ni assalamualaikum bagai kat dier..pon tak bangun jugak...mmmmm.....
 
tala susu kat dier pon tak heran dah sekarang ni..bukak upin ipin pon tak heran dah..kikikiki...sweet je kejutkan budak tecik ni tau...rasa nak gigit je...tapi kena kejut jugak bangun pagi, nak G sekolah ni...kena mandi wangi2....ibu awak suke anak2 dier wangi2 tau....
 
tp cer kalo time tu, time cuti..weekend...adoi, tak yah minta kejut...dier boleh bantai bangun jam 3am minta bukak kartun..mana aku tau...yg penting bukan dier cakap...tp dier bangun N duduk depan laptop sambil tunjuk laptop....minta tgk karton la tu...maap dik...time tidoq lagi ok....mmmmm...malas ibu dier nak layan, minta abah dier layan...dier takut sikit ngan abah dier...kikikkikkiki...
 
ado kaa jam 3am minta tgk karton...alahai dik, macam2 kamoo ni dik...
 
 
p/s : arini KPM ada APC2013...untung la kami budak koir tak di perlukan lagi...G la carik yg lain...mmmm...sadis..habis madu sepah di buang..buang mana, pon tak tau
 
 


Isnin, 31 Mac 2014

Pengurusan Kewangan Yang Seimbang

khamis lepas aku ada join satu ceramah yang pada aku mmg baguih la untuk aku yang baru nak hidup ni kan....
 
 mmg baguih ceramah ni, banyak info yang aku dapat..sekurang-kurangnya aku dapat la menangani masalah kewangan dan pengurusan yang betul kan....
 

 
so far mmg niat sekarang ni nak membeli rumah ni kan...insyallah moga ada untuk diri sendiri...tp kami laki binik ni  ngah bajet sana sini untuk pengurusan yang betoi, untuk kami melayakkan diri untuk membeli rumah..tak gitooo....al maklum la rumah sekarang makin lama, makin naik meninggi, nak telan air liuq pon takut tau..mmmmm.....insyallah moga di permudahkan semua....
 
 
p/s : arini rasa lemau je


Shawl Dari The Veil Ruzaini & Intanberlian

Salam isnin...monday blues tak...so far ok la...tapi tak berapa semangat sangat...
 
ni cerita rabu lepas....
dapat 2 parcel dalam 1 masa....yahoo...suke......
 
 nampak aku dapat sampai dua..bebudak opis pon kepochi nak tau apa..kikikikikiki....
 
TQ pada ina Intanberlian sebab hadiahkan shawl halfmoon gliter yang best N selesa...
dapat terus pakai petang tu..nampak sangat tak menyempat..hahahhahaha....
 
ni hasil dari aku top commentar kat blog ina ni...alhamdulillah..aku suke baca blog ina..jarang la tinggal kan...kalo tertinggal pon rajin baca balik..kikikikiki...suke, banyak sangat info N cerita kat situ....TQ ina....
 
satu lagi....
 
 
hasil menang mega Giveaway 2014 kat blog Ina intanberlian...
dapat voucher 25% dari The Veil Ruzaini.....
so aku pilih la wide shawl ni...
mmg selesa, besr N yang penting material kain mmg da bomb...
aku suke....
ni la hasilnya...
org kata aku drees up gini macam pegawai...ni bukan pegawai..ni pagardawai...hahhahahahha...
aku suke sebab labuh depan belakang...suke....
 
terasa pulok sekarang ni suke patern shawl yg labuh depan belakang ni...rasa la konfiden sikit kan