Yang DiSaYAngi

Jumaat, 18 April 2014

Bila Berdepan Dengan Omputih

 
 
Pagi tadi macam biasa G opis, dalam kete mesti bukak ERA.FM...aku mmg suke dengar era..so far la kan..lagi2 johara..mmg meroyan la aku dok dalam kete, gelak ngan 3 sengal macam aku ni haa...hahahahha...
 
 
sekali tajuk di pagi jumaat ni adalah bila berdepan dengan omputih...
 
kisah ray la si penyampai tu gagap, tak tau nak kata apa kat omputih bila dorang call minta booking hotel kat new zealand..hahahahha..kalo aku pon sama kan...sekali dorang call amir raja lawak sengal tu....dier pon citer la ada 1 hari dier dok lepak ngan kawna dier kat salah satu pantai kat kelate tu, sekali ada omputih tanya jalan N tanya pada amir ngan kawan dier..."do you speak english..???" kawan si amir ni kata"NO"...si amir sengal ni boleh kata "yes and more"...kakakkaka...dier nak cakap la boleh cakap sikit2..ahahhahah...sekali omputih tu tanya jalan, nganga kat situ..sekali boleh bantai kawan amir ni bagitau apa.."oo..i know...jauhs..."hahahhah..maksudnya jauhs tu jauh sangat.."S" tu kiter macam maksud jauh sgt la tu..hahahha...adoi giler sengal....
 
 
tu kisah dier..ni kisah aku...aku rasa aku tak penah share kat dalam blog ni...
 
 
ni cerita sebelom kawen..lagi sebulan nak kawen...aku G kursus kat kuantan bulan 5/2009..lama dah kan..nak masuk 5 tahun kan...kire ni 1st time aku naik flight..dapat pulok naik malaysia airlines...teruja la aku..kena bodohkan diri pon iya jugak ngan si jemah geng gosip ni...membodohkan aku sebab 1 st time naik flight kan..hahahhah....
 
sekali dah settle kursus aku, dari kuantan, sementara tunggu check in nak balik ke putrajaya pulok...aku nampak la ada sowang omputih ni, mak aiii pompuan , kurus melidi, dah tua dah, seksi la jugak..kikikiki, bawak bag panjat gunung tu, mak aiii laratnya dier..aku dok la gebang ngan si jemah ni...sekali ayat masin, rasa nak lempang si jemah ni..
"sekali dier pon nak balik ke KLIA, pastu dier duduk sebelah ko..padan muka ko.."
biadap punya org..hahahhah....mmg kena sedas ngan aku..hahhaha...sekali bila naik flight..alamak...maisn mulut minah ni, duduk sebelah aku...dier duduk sebelah tingkap..dah la amik port aku...adoi..padahal port dier, kerusi C...dier bantai ke hujung sekali..aku ngan jemah ni seat A dan B..adoii....
 
nak di jadikan cerita, aku egat dier tak tegur aku...bila pemugari ni datang bagi air milo sejuk kat aku...omputih ni dapat air oren N si jemah ni dapat pink guava...sekali boleh dier ciut bahu aku N tanya...
 
"miss...what this?????"
 
aku ni dah la gagap...aku tau la dier tanya apa kan....aku terus ngadap si jemah ni...
"weii beb, aku nak cakap pe  ngan omputih ni,....ni milo..takkan aku nak cakap milo lak..."
 
aku terus cakap ngan omputih tu..
"this milo.."
 
aku terus pandang jemah tu...dier boleh bantai gelak kuat2..hahahahha...
 
aku cakap la...
"ko pehal gelak2 kan aku...????????"
 
sekali dier kata..
"ye la..ko cakap dier milo...sini ada la milo..tempat dorang mana ada milo..."
 
sekali omputih tu cuit lagi aku...cakap ngan aku..
"what milo..???????"
 
sekali aku boleh bantai cakap ngan omputih tu...
"this hot chocolate.."
 
apa ke sengal hot chocolate..tu milo sejuk kot..bila masa jadi panas..hahahhaha..si jemah tu dah terbahak2 gelakkan aku.....aku terus pandang jemah tu...
"ko pehal...gelakkan aku...betoi la..."
 
dier boleh bantai kata aku...
"ko pehal..sah2 air ko sejuk..bila masa panas lak..."
 
 
adoiii serabut la aku..terus aku malas nak layan omputih tu, terus aku tidoq tutup muka ngan sweater..tau2 sampai KLIA dah..aku bangun...omputih tu boleh senyum kat aku lak...ko pehal..ko tau tak aku terkial-kial nak cakap ngan ko..hahahahha...
 
 
adoii...gelak aku bila kenangkan...tah apa2 tah....mmg kena belajar english ngan syawal lebey ni...
 
 
 
p/s : korang rasa sengal tak kawan ko ni...

XTVT syawal di malam hari

Salam Jumaat yang barakah kengkawan..pagi ni aku nak bercerita kisah syawal malam tadi...mmm...alhamdulillah syawal sekarang ni mula berjinak2 sama homeschoolling kat rumah ni...tanpa di suruh, dier akan amik buku tu N mita aku warnakan untuk permulaan..lepas tu dier akan buat sendiri..untuk nombor dan huruf2 garisan putus2 tu ada kala dier buat..ada kala dier minta aku guide dier...ada kala dier yg suruh aku buat semua..hahahha...tp still ada minat gitoo, pada aku dah cukup mendatangkan kebanggaan aku pada dier...
 
 
ni baru leas mandi..time aku sebok dok lipat kain la , nak minta ajar bagai..lain di ajar, lain di buat, tak pe la..semuanya demimu wahai anak...
 
korang tgk tu, patutnya tempat kosong tu kena isi nombor selepas2 nombor yang tertera kan...kikikikiki...ni dier buat garisan dalam kotak putih tu, di warnakan kotak putih tu...macam2 la kamoo ni syawal..ibu ikutkan je sayang....
 
 
bila tiba di malam hari, lepas makan, adik pon dah tidoq..abah dier sebok tgk kartoon...sekali dier panjat meja komputer, dier amik tanah liat..minta aku playdoh ngan dier...mmmm..ibu kenyang syawal, makan banyak, ikutkan je la..
 
tgk la cara dier ni
tgk la hasil kerja si syawla yafiq ni..kikkkikikiki...
pandai pulok dir buat macam ni kan...
 
di buatnya tanha liat tu bulat2, lepas tu di cucuknya pensil kaler dier tu kat situ..adoi macam2 la gaya kamoo ni syawal...
 
sekali dier nampak water colour, terus minta nak mewarna...mmmm..jam waktu tu, dah menunjukkan 10.30pm..adoiiii dah malam abang syawal, nak tidoq dah ni..dier celik lagi nak buat XTVT ni...seronoknya la syawal ni...menconteng , kaler sana sini guna brusj, palete, kertas putih..macam2 syawal yafiq ni..
 
dekat meja tu ada semua pembelajaran..seronok syawal...bila tanya ni apa..ni apa..alhamdulillah dier dah banyak yg dier kenai...tomato di kata apple..kikikiki...jagung tu pandai pulok kata corn, sudu di kata spoon...alif, ba, ta pon pandai dah dier sebut,....
 
nampak ada org dah pandai buat peace yall kan..kikikikiki...sweet je
 
lepas bila tibe ibu dah mula mengantok, dier boleh bantai buat hal, mengamok, tantrum bagai..mmm..sabar wahai ibu, sabar wahai ibu..mmmm..en asbeen mmg take over izz je, aku yg uruskan syawal...membawak sampai minum susu sebelom tidoq N lastly sampai atas katil dier bawak kertas putih tu...sampai ke tidoq dier dok nak pegang kertas putih tu..mmm...esok la ye syawal kiter buat XTVT lagi ye..en asbeen tak la bising kat dier, sebab tau, benda yg dier mengamok nak buat tu, benda yg elok kan...

nampak kertas putih tu..mmm..macam2 la kamoo ni syawal...
 


Khamis, 17 April 2014

Al Fatihah Buat Arwah

Al fatihah ku kirimkan buat arwah..moga tenang dan aman di sana...
 
 
 
ni kisah kawan opis en asbeen petang semalam addcident balik keje petang semalam kat bulatan putrajaya, presint 1 tu...tengah waktu puncak kan org balik keje...mmmm...
 
aku pon baru tau lepas en asbeen amik aku...dier cerita N minta nak G tempat kejadian..aku  N anak2 follow sekali....tp tak keluar kete pon...en asbeen je G tempat kejadian , tgk ada kawan2 en asbeen yg lain, yg mmg aku kenai ada sekali kat situ jugak...
 
kejadian berlaku di simpang keluar masuk ke shagri-la hotel tu...situ mmg spot port la,...selaloo sangat addcident kat situ..sebelom ni kat KPM ni, ada boss bahagian lain pon addcident langgar ngan kete..boss tu naik moto...ni kawan akob ni pon naik moto jugak...ni bukan salah arwah, kalo tengok secara trafik pon, berpunca dari sebuah van terlepas masuk ke simpang masuk ke shagri-la hotel, van tu di lorong tengah, dier nampak ada simpang keluar dari shagri-la hotel tu, kat depan, terus dier nak buat pusingan u-turn kat situ pulok...dalam pada masa yang sama arwah kawan en asbeen ni bawak moto berkuasa besar yang mmg menggunakan laluan lorong paling kanan...kire dier main bawk tepi je la kan..ok latu...sekali tak semena2 nampak van tu depan dier..tak sempat brek, terus berempuh ngan van tu...arwah meninggal dunia di tempat kejadian jugak...arwah mengalami kecederaan parah kat kepala...mmmm...van tu di bawa ke balai untu buat report..
 
mmmm...arwah tinggalkan seorang balu dan mungkin ada anak kot...arwah baru lagi kat temoat en asbeen tu...dier keje sebagai driver...mungkin dier dari lain sebelom ni...
 
en asbeen agak ralat sebab tu kawan dier..sebab petang semalam, beberapa jam sebelom kejadian, arwah ada tegur en asbeen ajak minum, tp en asbeen tolak, sebab ada hal...sekali tau2 arwah dah pegi....
 
ni kalo sape yg duduk putrajaya ni tau la bulatan yg sesak di waktu pagi N petang minggu keje...mmg sesak..mmg kerap berlaku kat simpang tu..berhadapan dengan taman botani...
 
 
arwah di kebumikan pagi ni kat melak..kampong halaman beliau...
 
 
 
p/s : al fatihah, moga arwah tenang di sana
 


Photoshoot sebelah Mapley

Salam Khamis kengkawan...
 
kejap je dah khamis kan..mmm.....
 
ni cerita semalam...en asbeen ajak amik gamba passport kat sebelah kedai mapley yang selaloo kami terjah tu...kat presint 9...kalo aku ngan kengkawan panggil mapley rajoo...kalo org kat situ2 panggil mapley terowong, sebab dekat dengan terowong menghala ke presint 11...
 
 
boleh pulok dalam kete tidoq pulok.....
baru nak ajak makan sekali..
 
bila en asbeen mula nak amik  gamba tu, aku cakap la nak amik sekali...dier pon...yela dier bayar...tu yg aku request tu..hahahhahah...sekali tetibe aku cakap kat en asbeen..
"abg...untuk syawal sekali boleh...?????"
 
senyum je en asbeen...boleh aja......
 
so far en asbeen amik gamba, cukup susah la nak senyum...mmmm last2 aku cakap kat org yg amik gamba tu..
"jap dik...suruh sikit abg tecik ni senyum, cukup susah la nak senyum kan..."
 
bila dah snap 2,3X adik amik gamba tu tunjuk kat aku, bukan tunjuk kat en asbeen dolu..hahahhaha...nampak sangat aku kuat kritikkan....takpe, kritik demi nak bg laki aku hensem sikit dalam gamba...so aku ok...lepas tu aku minta syawal dolu amik gamba, sebab aku still dukung izz yg nyenyak tidoq tu....
 
kelakar sungguh gelagat syawal pertama kali amik gamba passport ni kan....
korang tgk la video yg aku amik ni....
 
 
 
ada yang boleh tgk tak..aku up video ni melalui HP aku....gamba ye thru computer ...
 
kelakar dengan gelagat syawal...sebok la dok cheese die bagai kan...hahahha...aku la ni dok cakap ngan dier mula2..."syawal say cheese"....terus la dier dok sebok sebut N up sign peace..hahahhahah..kelakar la syawal...bila adik amik gamba tu kata suruh letak tangan kat lutut, dier mengikut la adik yg amik gamba tu...hahhahha....
 
bila dier dengar abah dier sebok la sebut "gud boy...gud boy...."
 
dier angkat la pulok sign gud ni....hahahhahahah......bila kata jangan angkat..nak angkat jugak tangan tu...tp sipi2 je..akhirnya, ni la resultnya...
 
 
 
paling yg aku teruja tgk, result gamba syawal...sangat la suke dengan muka tu...nampak la kamoo tu dah besr syawal...aku up gamba ni kat IG..ramai tanya aku nak G mana...hahahhahah...jgn tertipu tipah2 sekalian yee....jemah ni tak ke mana pon...sesaja amik....nak ke mana, buku merah pon tak penah ada...nak ada pon tak tau bila...hahahhahahha...entah2 tak kan penah ada kot..tak tau la kan....gamba aku tu saja untuk simpanan aku, sebab gamba passport aku dah takda dalam simpanan, sama ngan en asbeen, tp dier memerlukan untuk lengkapkan borang yg dier isi kat opis tu...untuk syawal pulok, lebey kepada aku simpanan untuk tahun depan...yela nak masuk tadika dah abang syawal ni, so kena la perancangan awal kan...ni awal sungguh ni..hahhahaha....
 
adik mana...tarak...sebba still mengeroh ajoo...dah abis baru sebok nak bangun..hahhahahhaha...
seronok tgk dorang happy , aku pon bahagia....
 
 
 
 

 



p/s : mood sedey di pagi hari... al-fatihah

Rabu, 16 April 2014

#surayamakanbanyak

sebab dah nak lunch kan..nak up gambo makanan la...ni cerita minggu lepas....
aku makan kat anjung kat opis ni...sedap weii yang tak menahan tu..korang tgk la aku makan apa N banyak mana aku makan....
 
 perrgghhhh burger mayo leleh tau..mmg terbaik la...
 
di sulam pulok makan dengan ni
 
mihun sup da bomd...sedap weiii ...jarang2 aku makan kat anjung ni.malas jalan jauh..alamanda dekat sikit ngan opis..hahahhahahah.
 
 
 
p/s : aku ni dah cop muka alamanda dah....kat opis pon G alamanda...balik uamh pon nak G alamanda gak..hahahhahahah


Ada Org Ngorat Syawal

 
 
 
Cerita di pagi hari...
 
pagi ni barang banyak nak kena bawak..so minta en asbeen hantaqkan izz ke taska, sekali bawak beg syawal...N syawal jadi assistant ibu dier angkut barang..nasib la..sape suruh sebok nak ikut ibu kan..kikikiki..sesampai je kat depan punch card..si zara ni dak la menjerit...
 
"aunty oya...awal mana??????"
 
budak tecik petah sangat cakap...macam betih jagung...rasa nak geget je..banyak sanagt cakap..aku kalo jumpe dier..mmg selaloo perang mulut ngan dier..haahahha..kuat sangat menyakat..mana la budak pompuan nak ngan ko kan suraya..kuat menyakat..kalo ada anak pompuan nanti camno la yee...kikikiki...
 
so cakap la ngan zara, syawal ada..terus datang meluru kat syawal, tadah tangan minta di salam..alamak..si syawal tu bila aku kata "salam zara"... terus dier salam cium tangan zara..alamak...zara mula gedix perasan  syiok sendiri kat situ..aku mula melaung kat ibu dier...
 
"weiii nadia..anak ko gedixss macam ko gak..hahahhahahah..."
 
bantai gelak ibu dier....mmmmm...sebok la menyendeng ngan syawal..bertanya macam2 kat syawal...syawal nya?????????? nothing...mengajuk je la cakap si zara tu..hahhahahah..
 
ko tengok la gaya si syawal bila landing kat sofa tu...tak menahan like a boss gitoo tau...tu sebelah PA sebok nak menggedixss ngan boss tu..hahahhah..macam2 la zara ni tau...hahahhaha
 
 
bila aku nak amik gamba syawal..mual si zara sebok nak menyelit..aku ajak malu2..bila aku cakap ngan syawal.."syawal..ajak zara amik gamba..cakap kat zara sini.."bila syawal cakap..."zara sini.." mula si zara datang dekat..hahahhahah....sweet je la budak tecik ni tau///


Tak Mesra Pelanggan

 

Salam Rabu kengkawan...
cerita petang semalam...arini cerita tanpa gamba ye...korang rajin, korang baca sampai abis ye..malas baca, mau komen, komen ye..tak mo, tak yah komen...senang kan..kikikikiki...
luahan perasaan di pagi hari ni...
aku ada buat permohonan melalui online untuk bercuti insyaalh ni bulan 5 ni...tak G jauh pon....
so aku ada mohon la online, nak tgk la full booked ke tak...takpenah mohon pon kat 1 agensi ni...saja try....so aku download borang N isi N faks ke agensi berkenaan...
so aku call la untuk pastikan pihak sana dah terima belom permohonan aku...tempat yg aku nak mohon ni mmg kena manual...kalo tempat lain, boleh online kan...
bila aku call..semanis mungkin suara aku nak bertanya tentang permohonan aku, dah terima ke belom....
so bermula conversation di antara pelanggan N pihak sana..
 
aku : assalamualaikum, hello saya suraya...saya nak buat pertanyaan tentang permohonan saya yang baru saya faks, saya nak pastikan pihak sana ada terima atau tak permohonan yang saya faks tu..?????
pihak tak mesra : sape ye nama puan (suara malas layan)
aku : (aik dalam dok berkata..bukan dah cakap ke nama aku sape..)mmmm td dah cakap nama saya..saya siti suraya...
pihak tak mesra: oooo yee..kejap ye... (ada la dalam seminit mencari)....ooo ada puan...so tunggu la pihak kami call yee...(suara macam dah tak sabar nak letak phone)
 
aku : eh..eh kejap..saya nak tanya, permohonan ni amik masa berapa lama ye untuk saya tahu result dapat ke tak?????
pihak tak mesra : takpe puan nanti kami call..yee..okk bye.. (suara mmg tak menyempat2 nak letak phone ni)
aku : ehh...nanti..awak ni nape saya pelanggan macam tak sabar je nak letak phone...saya ni as seoarang pelanggan, banyak benda yg saya tak tau, saya nak tau, tp awak macam tak mo cakap ngan saya je...nanti saya buat aduan nak tak???? (nada gertak dalam gurau..amikkk)
 
pihak tak mesra : ehh..eh ..puan tak la...puan ada soalan lagi ke...?????????
aku : ada...banyak soalan saya nak tanya sampai saya pon lupa nak tanya apa...tak pe...saya juz nak kompom kan tu je...len kali jgn tak mesra pelanggan tau...sebab saya pon ada customer yg perlu di layan setiap hari...tp masih boleh je buat suara semanis mungkin, nape awak tak boleh kan...betoi tak...(amik sedas aku bahasakan dier..)
pihak tak mesra : ehh...tak la puan....nanti kami akan call dalam masa seminggu sama ada dapat ke tak ye...
 
aku : haa...kan senang cakap gitoo..elok estimed waktu beraapa lama kan, boleh pelanggan prepare semua...tak pe, saya tak da nak tau sangat berapa lama dapat kelulusan, juz nak kompom permohonan saya ada di sana....tak best kan, tak mesra pelanggan...tak pe...saya tak maarah pon, cuma tak berkenan...maap ye....salam..byer....
jantan ko aku bercakap tu..selamat ko kat situ...
aku mmg pantang kalo service tak baguih gini...mmg sedap la kena bahasa ngan aku...mmmmm...maap ye pihak tak mesra pelanggan ye..awak kurang bernasib baik sebab dapat pelanggan selengge macam saya....
aku ni cuma nak tahu je..bukan nak tanya lebey pon...kejap je pon cakap ngan aku...last2 bila ko tak mesra pelanggan gini...selamat la ko kena basuh ngan aku kan...mmm..len kali jgn gitoo, walaupun penat, keje tetap keje kan..mmg dah keje ko kena melayan pelanggan terime je la...walaupun penat....
aku pon keje melayan pelanggan kan...walaupun penat kena jugak buat....
banyak kali dah terkena macam ni...


Selasa, 15 April 2014

2nd time Yuna Bella Style

 
Salam Selasa kengkawan....


arini masih berbawalpariddaahhh..

semalam #aidijumaparidaaahhh..

wahh tajuk tak menahan yuna bella style kan...sebab dier la mencetuskan fenomena ni kan....sila saluted sama adik cumil ni ok..




arini juz bawal je...kang aku up aidijuma kang kena banned lak..padahal tak pakai tudung aidijuma kan...


tapi member2 opis aku kata muka aku macam muka budak sekolah pakai gini...kohaja kan..hahahhahah...dolu bukan main lagi kan korang kata muka aku tua la, mua la, dari en asbeen kan..sebok la kata en asbeen tu adik aku la..sepupu sepapat korang la...natam...sekarang gini lak..hahahhah...suke hati korang la..janji jemah rasa, jemah suke pakai gini, selesa...mmg fenomena style ni kat laman sosial sekarang...G la mana pon dah jumpe style gini dah...tak leh nak bangga diri kat situ ko sorang je yang pakai style gini..hahahhahah....

 
 
wahhhh nampak suci je muka...kalo tak, muka rasa macam minta penampa je kan..hahhahah.....
 
 
 
p/s : sila pensan sama kawan korang sebab dier mmg suke #selfie ok...

Black Canyon Untuk 2nd Time

Cerita Semalam..
 
 
 baru cukup korum geng gosip ni bertandang kan...kalo tak, ada la, tak larat jalan la, sakit kaki la, malas la, ada keje la..hahahhaha...so semalam dapat join sekali...ok dah ni....
 
untuk kali kedua makan kat black canyon ni...so far masih mampu milik jugak la harga dier...
 
last aku egat aku makan tahun 2011...lama sudah tu..ni datang balik..nampak banyak menu baru dah ni...
 
kompom aku makan nasi la...si jemah tu makan bihun tomyam N si paskitani ni makan keoyteow je....apa si jemah tudung biru tu makan...
 
opss...sowi no outside food allowed..hahahhahaahhah
tgk bawak bekal kan ko kak...
 muka menikmati air org bukan main lagi...bak sini...bak kata member aku ni...ni teh tarik mamak+aiskrim kat atasnya..hahahhahahha
 
 
ko tgk dier bawak bekal ni..aku dah selamat makan, buang baik dah pagi tu..hahahhaha..lambat la ko jemah, nak makan time lunch kan....
 
 
 
p/s : sesekali berkumpul, seronok, gosip tak hengat
 
 


Isnin, 14 April 2014

2 in 1 Aidijumapariddahh

Dalam 1 tudung, aku dapat 2 brand kan...2 in 1...
mmg meletop la adik kat blog tu kan... jap aku kasi link blog dier...
 

haaa...ni la blog adik cumill ni, boleh la korang terjah...buat masa sekarang ni, mmg adik cumill ni mmg ngah femes sekarang kat laman sosial...mmmm....

tp pihak yg berkenaan jgn lak nak banned dier kan...kesian dier...dier pon macam aku gak....jenis yang tak berkemampuan yang membeli yang mahal2 ni kan...
 
tara...abaikan pandangan belakang tu ye....semangat si ibu minta anak2 bergamba dengan ibu..kang kalo ibu sowang2 pulok...nampak macam poyo sangat pulok haa...
 
arini aku pakai tudung 2 in 1...
dalam 1 tudung, boleh dapat 2 brand kan...
tudung brand mampu milik, di komisialkan menjadi yang mahal...hahahahha...
 
menjadi la...
 
#aidijumapariddahh
 
 
kikkikikiki...
so far mmg senang...tudung sendiri, boleh adjust labuh pendek tudung tu...yang penting di mata en asbeen, cantik..katanya..hahahhaha...sesekali en asbeen nak puji kan, bukan selaloo...
 
nak membeli paridaahhh ni tak mapu weii...ukur baju di badan sendiri yee....penah sekali aku ada tudung paridaahh ni, raya 2011..kejap je la aku pakai...lepas tu tak pakai dah...lepas tu dah lama tersadai aku dermakan pada mangsa banjir tahun lepas..siapa yang dapat tak tau la kan....
 
kikikikik..time tu aku beli pon ngah sale...kalo tak sale, jangan harap la aku nak membeli kan
 
aku ni sedar jugak tahap kewangan aku tahap mana, so nak berfesyen pon ada caranya kan...walaupun murah N mampu milik, tp masih boleh berfesyen, ok what/....
 
tp idok la aku membeli tudung parriiidaahhh yang murah2 kat pasar malam tu kan...sebab en asbeen tak suke aku pakai tudung, bertingkek-tingkek ni..nampak pendek katanya...aku menurut je....

aku suke..nampak jugak la kekemasan di situ kan....

 
korang yang membaca, jangan la banned aku pasai hal ni...aku ni ikut kemampuan aku je...mana yang mampu, aku buat, yang tak mampu tu, duduk diam2 yee....tengok dari kejauhan sajoo...
 
 
 


Gaya Biar Pro

Salam isnin kengkawan...weekend ni ke mana..aku tak kemana....kete masuk bengkel, sebab settlekan semua yg dah di sagat oleh org lain....kes addcident kecil-kecilan tahu lepas...baru sekarang nak repair....al maklum la...rezeki baru nak ada...baru boleh repair kan..insyallah tengahari ni amik balik kat dengakil..adoiii jemah windu sama WTP jemah tau....
 
ok cerita rabu lepas...lepas settle gym N training futsal kat bilik mesca...kami pon sementara nak tunggu bilik mesca tutup...aku ngan jemah geng gosip sama coach garang ni main ping pong dolu...
 
coach takmo ajor aku main ping pong, katanya..
"penat aku, asik kutip bola je..."
 
adoii...terus G la kat meja pool ni...ajak si jemah ni main pool..sekali bila datangnya si coach ni, terus la si jemah geng gosip ni takmo main, katanya malas nak main, nanti kena bahan ngan coach mok mok ni...mmmm....
 
so aku je yang tahan telinga main ngan coach ni, ajar mak aiii garang betoi dari ajor futsal kan...hahahhahah.....rasa macam nak libas ngan kayu pool ni....biaq lagi kurus..hahahhahah...
 
 ko tgk bak kata org...biaq main keluat...janji gaya nampak pro...
 
hahhahahha..tu yang penting..ni 1st time main ni, main pon tak seberapa...pukul bola gaya macam bola laju kena semua masuk lubang....mmmm..yang nyata semua bola banyak jatuh keluar meja pool...hahhahaha....
 
 
haaa...ni tak menahan...ggaya mmg nampak best...si coach tu dah bantai gelak, rasa nak libas ngan kayu pool kat aku , biaq tambah kurus aku..hahhahah...gilo punyer coach..
 
 
 
p/s : sengal tak kawan korang ni, korang rasa...ada yang ngaku kawan tak/...