Yang DiSaYAngi

Jumaat, 25 April 2014

Pesta Buku Kebangsaan PWTC - 24.04.2014

Semalam opis aku ada buat rombongan la kirenya ni ke pesta buku kebangsaan di PWTC start semalam...elok la semalam pon gaji..mmm...larik bajet aku...balik ngadu kat en asbeen...dier boleh bantai sound aku balik..hahahhaha...bila aku cakap semua buku, dier punya...terus slow down boleh cakap...."ooo saya punyer erk..." eleh dier pesan bagai, duit tak kasi kan...hahahhaah....nak bising saja tau..hahhahaha..banyak la buku untuk syawal, en asbeen...aku satu je kot....
 
semalam geng gosip ramai yang cuti...so join bebudak opis geng kaki bisnis kat opis ni haa....tapi sampai sana...aku ngan bernamanews je ada..hahahhah...jahat aku kan gelarkan nana ni bernama...sowi nana....
 
 haaa..tinggal jemah N bernama...hhahahah...suraya N nana...
 
hahaahahah..suraya bila kuarkan tongkat sakti..nampak tak selfie..tak kan...kikikikikiki.....
bebudak sekolah ni sebok la memandang aku..hahahhaha..korang egat korang je boleh selfie...mak anak dua pon boleh la....
 
rehat sat...nak merehatkan kaki yang lenguh ni..dah la pakai heel..nasib heel tak tinggi....mmm..tak cakap awai2..kalo tak aku dah pakai flat shoe semalam...
 
 
hahahhahah...suraya yang selengge kan...
 
 
org yang banyak shopping...yeke...bukan dier punyer je semua...aku pon ada...hahahhaha....
 
apa je yang aku rembat kat sana
 
 
ni dia....
 
buku perintah am dan undang2 umum tu en asbeen punyer..al maklum la nak exam kami ni haa bulan 8 nanti....buku syawal yang dua sana tu....yang buku 101 resepi pemanggang ajaib dan buku resepi kecik2 tu kawan aku order...dier tak dapat join....
 
 
aku punyer....1 je...tu pon buku yang tak di sengajakan beli...
tu buku yg tajuknya "AKU SAKIT DIA PENYEMBUH"...baguih buku ni banyak doa yang boleh kiter amalkan,..alhamdulillah...tu pon yg lain order bagi duit..laki aku order pakai air liuq kan...hahahhaha...nasib la binik kamoo mau beli...tapi larik jugak bajet gaji aku ni haa...konon balik ngadu kat en asbeen...bising lak dier...last2 tau buku dier...sengih2 macam kerang busuk..adoi,.....
 
ni je la yang dapat amik pon....
 
 
 
 
 

Rabu, 23 April 2014

Bestnya Tengok Wayang

Aku ni last tgk wayang bulan 5/2013...last tgk citer ironman3..

lepas tu tak tgk dah wayang....en asbeen baru2 ni tgk captain america pon tak ajak aku tau..sadis sungguh...mmmm....

tetibe aku dapat gamba ni thru group whatssapp...

panggung wayang di greece...


mak aiii kalo aku ni mau tak mo kuar dari wayang ni kalo gini gayanya kan...hahahhaha....mau2 kalo kena citer hantu...mau aku terus tidoq tekup muka ngan batal, tarik selimut..elok ngan aircond..selamat kat situ..hahahhahaha....ni bukan tahap selesa ni, ni tahap mmg selesa abis ni...kalo ada kat malaysia ni mau org berduyun2 beratoq nak masuk tgk wayang..biaq la citer kat wayang tak best sekali pon kan...hahahhahahahah...


kalo korang mau kaa gini...serupa tgk kat umah iye dak...

Customer Service

Salam rabu kengkawan...

pagi ni jemah jadi CS kat kaunter bawah ni...

perkara yang paling tak suke N bosan yang jemah tak suke buat..nasib jugak la tak amik jawatan ni dolu waktu mula2 mohon keje..mmmm....sebab aku ni tak suke duduk 1 tempat je kan....nak2 melayan call bagai ni kan....



nampak muka bosan di pagi hari menunggu kedatangan pelanggan hantaq surat segala macam...mmmm....cepat la pukul 1 ni, nak makan, nak duduk kat workstation sendiri...tu yg paling heaven sekali kan...walaupun keja atas meja tak banyak menunggu kan...lebey duduk tempat sendiri...aku ni kadang org pon suke mencarik jugakkan...


tapi duduk sini dapat la terjah korang kejap2 kan....


ok la nak BW korang...next entry nanti yee...daaa...ehh...ehh...ada org datang la..daaa



Selasa, 22 April 2014

Hai Abg Botak...

 
Salam kengkawan...
 
 kisah izz dani aqlan kena sodok kasi botak rambut dier..kesian dier..kikikiki..tapi nampak dier kena botak pon, macam rupa tak da pon kena botakkan...
sebab rambut nipis sangat...
 
 
korang tgk la budak muka banyak akal ni...
 
alhamdulillah nampka izz ni makin banyak berdikari dari abang dier..abang dier nak manja je lebey..masuk taska pon dah pandai masuk sendiri...bukak kasut sendiri, letak kasut sendiri, masuk taska sendiri..so sweet....
 
cikgu dier dah gelak2 tgk izz dah botak gini....


Post Ke-1000

Salam selasa kengkawan...
pagi ni agak rasa semangat sikit..entah...mungkin nak gaji kot khamis ni..hahahhaha...sengal....
gaji je tau..al maklum la makan gaji, setiap bulan mmg tunggu gaji je la....
 
ok semalam je aku dah dapat post kan gamba aku yang ke 1000 kat IG aku..yahoo...
hahahhaha..org lain dah beriban aku baru nak 1000, dh kecoh kan...tak pe..janji ado...
sesape rasa nak follow IG aku, G la klik kat follow..tp kena tunggu aku requested la kan...
tapi agak2 aku tak kenai, aku klik pangkah la tu....jangan marah aaaa...
nampak tak number 1000 tu....woooo....suke...macam2 kat dalam ni...kisah #mylittle family   #izzdaniaqlan  #syawalyafiq  #enasbeen..macam2 la....
 
so post aku yg ke -1000 adalah ini..

 
tadaa....
 
cerita 2 tahun lepas aku abadikan dalam IG ni, aku gabungkan menjadi cerita semalam...
 
sabtu lepas, settle je tournement, terus aku ikut en asbeen N anak2 G digital mall kat PJ sana...alasannya en asbeen nak belikan printer...printer lama, dah selamat , dah tamat riwayatnya...senang jugak untuk binik dier ni nak printer gamba bagaikan, dah suke bergamba, mesti nak abadikan dalam album kan...masih lagi zaman dolu kala....walaupun zaman dah serba canggih kan...tapi suraya masih menggunakan zaman dolu untuk abadikan kenangan bersama dengan yg tersayang...
 
 
so alang2 servey tu, terus en asbeen betoikan keyboard laptop aku yg dah ronggak hampir 2 tahun ni, akibat si syawal yafiq yang terlebey bijak pandai tu buat track speed car kat laptop ibu dier ni..mmg menangis jugak la tgk keyboard gitoo...nak tukar, tak tertukar pon....alhamdulillah sabtu lepas, dah selamat tukar...
 
cerah la sikit bijik mata ni tgk, keyboard, cantik, bersih je....senang hati..ni la satu2 nya gadjet yang aku ada, mmg guna duit aku sendiri..hasil titik peluh aku....
 
tapi lappy ni banyak jadi hak milik  anak2 dan en asbeen..mmm..nasib la di pinggirkan..hahahhahaha.....nasib la binik kamoo ni ada HP kan....
 
 
p/s : suke sangat tgk lappy macam ni, teratur jee


Isnin, 21 April 2014

Apabila Sel-Sel Otak Mula Berhubung

Lama tak citer pasai budak tecik ni...
geram ngan budak tecik sowang ni...cukup la banyak akal dier tau sekarang ni..pandai demand sana sini...tak nak je, cecepat menggeleng..kalo nak benda tu kan...tak dapat mula nak mengamok....pandai merajuk pon iye gak...
 
suke gaya dier merajuk...abang dier amik barang dari dier, mula melalak mcm kena pukul , lepas tu sembam muka kat lantai, menonggeng, merajok la tu...kikikikiki...
 
bila sel2 otak mula berhubung...tgk abang dier khusyuk segala macam mainan, segala macam pembelajaran, izz dani aqlan pon tak mo ketinggalan jugak..nak jugak sel2 otak dier berhubung...dier pon nak merasa motor2 halus dier berfungsi dengan baik kan...
 
ni la fav dier sekarang...benda tu dah jadi hak milik izz dani aqlan dah...abg syawal dah tak heran dah ngan puzzle ni...lebey suke ngan alphabret ngan choo choo train nombor tu...
 
dier tgk abag dier main2 puzzle tu..dier pon nak jugak...bila dier dapat letakkan dengan shape yg tepat...dier mesti "yeeaayyyyy"..lepas tu siap tepuk2 tangan....suke la tu dapat siapkan...kikiki..sweet je bila tgk muka teruja si izz dani aqlan ni tau....
 
 
dier pon sekarang dah pandai main ngan abg dier...dah boleh tidoq sebelah2 abg dier..mmm...yg kelakar malam td terjaga tgk izz tidoq kat celah kangkang abg dier..adoi macam mana la boleh ada kat celah kangkang abg dier tu..hahahah....
 
budak tecik ni makin banyak demand tau...geram rasa nak picit2 je hidung cumil tu tau.....



 


Sifu Cekodok Bilis + Bento

Khamis lepas aku G alamanda..mmg port time lunch pon kat sini...nak ke mana lagi..sini je la port aku pon..settle je memborong kat aeon big...geng gosip aku nak membeli kat auntie anne sini...sekali bila aku dok la menjemahkan diri nak membeli N nak try menu baru dari auntie anne ni, sekali aku terasa ada je hamba ALLAH ni macam pandang, macam kenal aku...
 
sekali aku pon pandang dier..dier pon gaya.."iak..aik.." kat aku.terus servis order N membayar bertukar tangan...
"jemah ko beli jap..aku nak jumpe member aku..."...
 
aku sampai je kat dier..terus tak tanya..
"ni lieyalaitif ke..?????"
 
idok jemah kepochi benor tanya gitoo....terus salam cium pelok bagai..buat muka kenai kan..hahhaha..tp mmg kenai pon....
 
sembang mambang bagai, kawan aku settle je membeli terus cakap kat kawan lieya ni...
"nak amik gambo boleh tak?????
 
tu bukan ayat soalan....tu ayat merayu..hahahahhahah....
 
dapat la sesnap dua kan....
aku up member2 aku katalieya putih....yola lieya putih, aku je tak..hahahhaha....aku putih tau..kakkakaka.angkut  bakul sendiri....tp lieya ni mmg putih sepuk ko...rasa nak tampa dier lelaju, kasi merah sikit muka dier..hahahhahah...
 
lieya mmg sama dengan je ngan aku..bukan takat aku yg mulut macam bertih jagung, dier pon sama....siap membahan aku pon jadi kan ko nyah..hahhaahhaah...
 
yang best dier cakap kat kawan dier...
"amik gamba kasi aku nampak kurus..."
 
rasa nak tampa je..hahahha..domok la sangat...
kalo korang tgk kat blog dier..mmg nampak semangat jugak minah ni..jgn terperdaya ngan semua gamab2 tu...alahai kurus  udah macam tulang bergerak dah macam aku jugak...cakap banyak..hahhahahah...
 
kurus weii..kawan aku yg suke terjah blog dier pon kata dier lain dalam blog, mmg nampak kurus melidi...mmg geng la ngan aku kan....

pon sama tinggi kan kami..hahhahahah.....
 
serius aku mmg tertipu ngan gambo2 dalam blog dier tu..mmg kurus weiii....hahahahha...tp yg nyata lieya mmg da bomd, sembang kencang, entah betoi ke tak, aku tak au, yg pasti bila sembang kencang ngan dier..aku pon sama kencang..hahahha..mmg best la kawan ngan dier....
 
yang best dier boleh kata ape tau..
"aku dari jauh tau dah mung jemah...nampak muka nak membeli pon kepochi.."
 
 
hahahha...kuang asam...aku tanya ngan kawan aku,....natam dier pon mengiyakan..hahahhahah.....
baiklah suraya kepochi..hahahhahaha

mana tak kepochi..korang tgk air dier..mak aiii beso benar...hahhahah...
nasib murah//......
 
 
 
aku duduk 1 parcel ngan dier pon tak penah jumpe...dier kem kesihatan, aku KPM pon tak penah bertembung...alahai...


Tournement Bowling Anjuran Kem Kesihatan - 19.04.2014

Salam isnin kengkawan...
 
pagi ni nak citer hal minggu lepas....
aku ada join tournement under kementerian kesihatan sabtu lepas..ni kawan si jemah N kawan akak aku jugak ni ajak aku join sekali...aku dah minat join la..apa lagi...dah suke kan....
 
alhamdulillah anak2 ngan en asbeen..TQ en asbeen sudi jaga anak2 yee...
jangan kata aku berjimba tak settle semua tau...B4 G mmg aku dah settlekan semua kerjaan kat rumah ni...masak pon settle..keje en asbeen jaga anak2 jee..
 
alhamdulillah sampai je kat the mines tu, dah nak start dah memasing tu...
 
 aku apa lagi kuarkan tongkat sakti monopod aku tu...
terrer tak aku amik gamba, tak macam aku amikkan..hahahahha...
sila tepuk bahu sendiri suraya...
 
start pagi tu, member akak aku N si jemah ni, lepas tu si jemah tu, lepas tu akak aku..akak aku gaya mmg nak pro..hahahhaha..yola pro ..kikikikiki...
korang tgk...
 ada gaya kan..aku..hancuss..hahahhaha...
 
 
 budak tecik ni rambut tobek selamat di gunting dek mak dier..adoiiii tangan tak lembut nak gak potong rambut anak ko kan..padan muka kena marah,..hahahhahah....
 
budak tecik ni pantang mak dier punyer turn, terus la nak G lelaju kat mak dier, nak baling sekali...jangan rania..kang sekali ko masuk dalam lane tu...naya mak ko...
 
 selfie wit rania...budak tecik ni pegang tongkat sakti aku sendiri woo...ko mmg ikut mama ko kan...
ni akibat nak lekakan dier..kalo tak meluru je G kat mama dier kan...
 
alhamdulillah aritu main ada luck jugak la....
so far smooth je main, jatuhan pin pon memberangsangkan
 korang kena tgk nama aku paling last sekali tu..mmmm...sweet..yang best bila last game tu..baru masuk pertengahan game, aku dah 3angka...suke3...1st time rasa dapat markah best gini....
 
mmg ada ong la...hahahhaha..suke3 sangat....
korang la...
 
1st game : 105
2nd game : 136
3rd game : 161
 
jumlah : 402
 
yang best..last game tu markah banyak sebab strike 4 balingan berturut2..N last strike sebelom abis...
 
main 3 game je..
so far ok la...
 
bila tibe waktu bagi hadiah tu, aku ngan akak aku dok layan rania...si jemah ngan member akak aku n jemah tu , kak iejot dah siap2 kat depan tu, aku tak mengesah sangat...
 
so far team aku dapat no.5..ok la...
 
bila turn jatuhan pin terbanyak kategori lelaki...lane sebelah aku tu..abang tu mmg banyak score pon aritu..
bila tiba kategori wanita....
sekali dier panggil nama aku...mau aku tak terkujat..dengan aku ngah makan epal..beralrik aku dengan epal kat mulut..hhahhahahah...
 
aku siap bgtau urusetia..
"terima kasih la panggil nama saya yee...kikikikiki"
 
 ohhh suke...pertama kali ni weiii...mana aku tak teruja kan...
 
 

 jom abang bergambo ngan saya yang selengge ni..hahahhahahah
 
 
 kami la happy together team....
 
 
last but not least...i like my new shoes from zalora...suke...
 
 
p/s : balik je, terus siap2 G digital mall, en asbeen nak carik printer....yyeeaayyy lepas ni boleh print2 gamba banyak2 kat situ...tak yah G kedai...mahai....penat, tp berbaloi...