Yang DiSaYAngi

Jumaat, 30 Mei 2014

Photoshoot Majalah






HAHAHHAHAH...salam jumaat kengkawan...

pagi ni up cerita pasai aku glamer jap masuk majalah ko..hahhahah...majalah sangat....majalah opis je...aku ni mana glamer mana...org tak kenai pon...

so ada la photoshoot bagai...bila sampai turn aku je...ramai bantai gelak..sebab sengal dier dah muncul kat situ..jemah neves ko...amik gamba2 formal ni jemah bengong sikit..tp cer candid, selfie..tetibe terdetik dalam dok kata...
"cun gak aku ni.." hahahhahahahha...

ko tgk dengan photografer sekali ko aku selfie..naik malu dorang.....

Ada Pompuan Perasan

Al kisah di hari jumaat malam sabtu, lepas maghrib kami sefamily keluar makan kat luar, sebab nak G pasar borong, Aeon big, macam2 la ..kire jalan je malam tu kan...

Bila lif sampai, turun la sampai ke tingkat bawah sekali..sebelom sampai bawah tu...lif berenti kat tingkat 4...ada la sepasang suami isteri ni ngan anak pompuan dier lebey kurang something 3,4 tahun kot....

nak di jadikan cerita dier masuk, sekali dier pandang syawal...aku terpandang dier, sebab nampak muka dier comey sangat...dengan rambut perang kerinting macam maggi sungguh...sekali si syawal pon pandang dier...agaknya dier perasan kot syawal pandang dier...korang tau apa yang dier buat...

dier boleh mengediks depan syawal...sambil main2 rambut dier, senget2 bahu, lentok2 kepala, main gulung2 hujung rambut ngan jari, lepas tu di kibas2 rambut dier yg panjang tu....korang boleh bayangkan..hahahhahahha....sambil nyanyi2 ko...

aku yg tengok dier dari td tu..terus macam..
"haaahh...ko pehal ni..."
dalam hati la kot...terus muka aku berubah so annoying..hahahhahah...kelakar lak bila aku fikirkan..aku egatkan aku je yang nampak..en asbeen pon nampak...

bila keluar dari liff tu aku terus la tanya en asbeen...
"abang, abnag nampak tak apa yg saya nampak..????????????"

en asbeen kata
"ala saya nampak apa yg awak nampak..hahahhaha...dier egat syawal heran ngan dier kot..."

aku lak bantai gelak..yg best en asbeen kata..
"macam awak la...waktu mula2 nak ngorat saya dolu..hhahahhhah"

dier boleh sembur bantai gelak besar lak kat aku...hallo sayang...jemah ni ngorat kamoo terus terang ok...terus kata saya suke awak..haaaa..hahahahhah....tak mahen la gedikss2 gitoo kan...hahahhahah..

adoii..syawal lak buat muka tak paham kat budak tu..kesian sungguh la kat budak pompuan tu...insyallah ada rezeki nak jadi menantu aunty...sila isi borang yaa...hahahhahah...perasan sungguh budak tecik tu..kelakar lak rasa...

Khamis, 29 Mei 2014

Kek Gulung Kinder bueno



Al kisahnya ahad lepas dapat undangan dari Falsya mommy mek bun tu untuk majlis aqiqah mek bun tu....so dari PD shoot teus G sana...Alang2 datang tu..kompom la nak order kek gulung coklat yg ngan femes amous ni kan...asik tgk nana BFF falsya ni up je kat IG, BLOG, FB...geam rasa...terus order amik kat sana..

giler si nana tak G majlis BFF dier..mau kena tampo lelaju ngan mommy mek bun tu..hahhahaah....sebab aku tau nana akan ke sana, so aku tak ralat order gitoo je...

balik terus belasah ...bukak N makan...
alamak....sedap weiii..anak2 aku pon suke...laki aku ni lambat sikit bab2 manis2 ni....so pada dier sedap..tp tak berulang kan..aku N anak2 je la berulang...adik aku pon sebok menempel ngan aku nak makan jugak...weiiii aku punya P..hahahhaah...adik aku kata, kawan dier jual mahal...RM50 ko yang beso N pajang...aku pon amik yg beso panjang ni pon RM30...mmg mahai sungguh kawan adik aku jual..hahahhah...tak pe la P...ko tak dapat membeli...ko menempel ngan aku pon jadi la...

lepas ada rezeki nak repeat order lagi la...


korang tau kan siapa yang menjual ni kan...NANA IBU DAMIA n DARWISH tu..gilo  tak kenai kan..hahahhah...

Gila lah


Mereka berkata aku tak normal
Otakku tak bisa put something moral
toleransi dan hemah tinggi ku tak mengerti
Hormat menghormati ku besar hati

Aku tak tahu hatiku macam batu
Tapi ku tahu kamu pun begitu

Aku selamba ketawa gila
Dunia tak sempurna
Bila Aku Tiada
Aku Selamba Aku Gembira
Oh aku tak sabar jadi gila la la

Ku suka berfoya bersama Beyya
Bila ku ketawa dia gembira
Makan aiskrim dan makan jelly oh favourite kami
Hidup bahagia selalu mengada

Aku tak tahu hatiku macam batu
Tapi ku tahu kamu suka aku
Aku selamba ketawa gila
Dunia tak sempurna

Bila Aku Tiada
Aku Selamba Aku Gembira
Oh aku tak sabar jadi gila la la

Ketawa bersama Menari bersama
Aku dan kamu bersatu bersama
Cuba kau mengerti dan jangan sesali
Aku memang pilihan yang terbaik

(Dunia tak sempurna bila aku tiada)
(Aku selamba aku gembira)
Oh aku tak sabar jadi gila la la
Aku selamba ketawa gila
Dunia tak sempurna
Bila Aku Tiada
Aku Selamba Aku Gembira
Oh aku tak sabar jadi gila la la
Ohhh.. (Aku selamba ketawa gila)
aku tak sabar nak jadi gila, jadi gila la la
Ohhh.. (Aku selamba ketawa gila)
aku tak sabar nak jadi, jadi gila la la
Ohhh.. Gila!

aku suke lagu ni...korang rasa aku gila tak...ke selengge lebey..hahahhaha....


Selasa, 27 Mei 2014

Percutian Tidak Disangka - PD (TQ JEMAH)

Kisah sabtu lepas...yang tak di sangka-sangka tau...
sabtu lepas si jemah geng gosip aku ni call suruh aku bagi suggestion kat dier, nak bawak siapa G bercuti kat PD...sebab dier kata adik2 dier semua ada hal..mak dier lak G kenduri....so ada la selected  2,3 nama...yang pasti bukan nama aku la..hahahhah...susah kot kalo PK anak2 lagi nak angkut kan....

bila dah letak phone...sekali aku dok terfikir..
"ok gak kalo aku join dier G sana kan..aku pon dah lama tak bercuti...aku angkut la anak2..."

so aku call balik tanya ngan dier...belom aku bagi suggestion dier dah bagi jawapan..natam mung jemah...tahu je apa yg scan kat otak aku kan...hahhahahah....terus aku kata...aku nak call en asbeen jap...macam mana...bila aku dah call tu...sekali en asbeen kata macam nak ikut..hahahhah..padahal apartment satu bilik je....aku tanya balik, jemah on je kalo en asbeen nak ikut...sebab dorang pon mmg baik N selesa antara satu sama lain kan...so ok la kan...

jam 1.30gerak dari putrajaya...
en asbeen senyum je nak G holiday tetibe ni kan..sebab dah lama snagat tak bercuti kan..last 2011 kat melaka sana...lepas tu mana ada dah...katanya..
"suke la awak erk, seronok nak bercuti.."

yalo...org giler je tak syiok cuti woooo..hahhahaha....


jom mulakan perjalanan kiter...si jemah tu naik kete dier..kami naik kete kami..yahooo....
sekali jammed kat nilai seremban tu..adoiii....nasib jugak syawal tidoq kan...izz je lebey kaco mak pak dier ni...

akhirnya sampai jua....yeeayyyy....
sampai2 jemah check in dolu...

aku cakap ngan jemah tu..
"aku nak check in kat dalam FB ni..konon stay kat grand lexis...bior la tak mampu duduk situ..jangan mmg dah sampai PD n mampu check in dalam FB sajork....hahahhaha"

dier..pon giler macam aku..lagi la thumb up kat aku kan..hahhahahha...mana mampu wei nak duduk sana....ada rezeki, ada la kan....duduk je la rumah peranginan persekutuan BPH ni...so far ok gak...


Puteri Beach Resort....dolu namanya Hotel Permaisuri..dah tukaq management kan.....BPH ada 2 blok....blok lama sebelah kiri sana...ni aku duduk blok baru...so far ok..nampak kemas, teratur je....yang penting murah..kikikiki..satu malam RM88...


ni kawasan tuang tamu....

ni la bilik dier..mmg beso giler weiii...puas rasa tgk beso giler ruang bilik tu....

ni toilet yang bersih N besar..aku suke...suke...



tgk la muka syawal yang naughty tu kan....gigit jugak hidung baru tau....


syawal yang selama ni takut nak mandi pool..makin beso, makin banyak akal dier..seronok dier bila nampak pool ni...nampak macam budak2 lain yang excited bila nampak pool....

nak di jadikan kisah..aku ngan jemah G la bawak anak2 mandi kat pool...en asbeen nak rehat kat apartment dolu N solat sekali...lepas tu baru en asbeen turun..sementara tunggu en asbeen turun tu, mmg main je ngan dorang ni...punyer la seronok syawal N izz mandi kolam kan....

sampai en asbeen datang N jaga dorang..N aku cakap la ngan en asbeen aku ngan jemah nak berenang kat kolam dewasa tu..kolam dewasa tu mmg dalam tau...aku G la..aku tak sangka syawal ikut...sekali dier dah terjun...tp sempat paut kat tebing kolam tu..laju aku berenang selamatkan dier..mmmm/....adoiii cuak aku ngan syawal ni..terus aku mandi kat kolam budak yang sememangnya penuh ngan mak pak N budak...adoiii syawal jgn cuakkan ibu ok...

puas mandi...naik atas..tukaq baju....main2..punyer la seronok dorang ni main2 kan...korang tgk la izz ni...

nampak..ada je kan..muka banyak akal ni...

kejap2 masuk bilik nak tgk upin ipin ni..mmm..sabo je la...

sekali si jemah tu nak balik..katanya ada hal urent,,dier suruh aku check out esok...adoiii dah aku rasa macam percutian aku lak...adoiii ralat aku ngan jemah ni tau...jemah ni kata dier lagi ralat kalo dier tak hantar barang tu kat makcik dier yg nak balik kelantan malam tu jugak...mmmmm..mmg serius aku ralat sungguh,,tp jemah tu rilex je cakap..
"ala lex rrr ko check out je esok.."


mmmm//padahal dier nk  cuti tu kan...TQ jemah..sesangat....

di kala ini..jam menujukkan 10.00pagi...di pagi ahad tu,,,,izz yang tak penah2 bangun lewat...sedap ni haa..tidoq sampai jam 9.15am..abang dier  bangun jam 10.00am..tu pon kena selak langsir baru nak bangun...matahari masuk dalam bilik, baru nak bangun kan...sedap je tidoq syawal...lena kan...sejuk bagai kan...mmg malam tu memasing tidoq lena giler..izz pon tak mencarik aku malam tu..


B4 check out..kasi gamba kenangan sikit....
ooohhh suke ngan my little family ni tau...
alhamdulillah bahagia rasa...terima kasih ALLAH SWT....


wajah kesayangan hamba yang buat aku rasa sangat2 memerlukan mereka tau....

TQ jemah sebab merealisasikan percutian tak di sangka ni kan..aku ngan en asbeen mmg teringin nak bercuti..tp kena paham jugak la...kewangan ni kadang2 memerlukan ke arah lain kan...tapi tak pe la...alhamdulillah dapat jugak bercuti....

p/s : nak study jap la...

Makcik Milah Dalam Kenangan

Petang ni rasa macam sayu je terkenangkan arwah makcik milah yang jadi pengasuh aku kat bedong, kedah dolu..lama jugak la makcik milah ni jaga aku ngan adik2 sejak tahun 1992 - 1996...4 tahun jugak la...sampai sekarang kami masih keep in touch...even kami sefamily dah pindah ke sungai petani, membawa ke putrajaya, kami still keep in touch...

 sejak pemergian makcik milah  tahun lepas...aku rasa sayu je bila kenangkan makcik milah yang sememangnya menjaga kami adik beradik ni macam anak2 sendiri...nak marah ke, nak belasah, nak gelak, nak suke...sebab dier tahu kami siapa dengan dier..kami sendiri pon seronok bila duduk ngan makcik milah ni..lagi2 bila dier tak penah abaikan kami tau....

bila mana mak aku selaloo outstation...mmg dier la yang menjaga makan pakai kami...
serius aku kata jasamu tetap ku kenang makcik milah...

sampai la kami dah memasing besar ni...still keep in touch..last aku jumpe dier tahun 2011...


waktu aku jumpe dier..kurus dah waktu tu, mmg mak aku kata makcik milah mmg sedang bertarung dengan penyakitnya tu..., makcik milah...mmg kuat menghadapi segala penyakit yang datang pada dia...

bila aku dapat tahu yang arwah meninggal dunia...serius aku melopong....
tak di sangka...org yg sememangnya rapat ngan family aku pegi jua..mmmm..sedey..jgn cakap la kan...

ahad lepas aku org add aku dalam FB...sekali bila aku tgk profile pic tu...aku dah tahu siapa...terus approve..hahahhahh....siapa lagi anak sulung mak cik milah...kak ida...kak ida ni pon mmg baik ngan kami adik beradik ni....bila aku tgk cover photo....aku nampak gamba pakcik mail...rupanya...alhamdulillah [akcik mail dah selamat kawen...alhamdulillah sekurang-kurangnya ada yang menjaganya selepas makcik milah kan...

tapi yang pasti pakcik mail tak penah jemu...sebab tiap2 hari dier akan ziarah kubur arwah...tu la cinta pertama dier..mana mungkin boleh lupakan begitoo saja kan...

ni la pakcik mail...alhamdulillah..ya kat sini doakan moga pakcik mail berbahagia kehendaknya..

kesian bila anak dier kata pakcik mail pon macam tak terurus dah..makan kat kedai...masak pon tak berbaloi..sebab sorang..anak2 ada jaga..tp dier takmo..sebab anak2 ada family memasing...yela dier dah biasa di manja, di jaga, di belai oleh arwah...tu ralat bila anak2 jaga kan..lainn rasanya...tak pe pakcik mail...doa yaa moga pakcik mail sentiasa bahagia...

yaa rindu kat makcik milah di kala sedang menaip cerita ni...siapa sangka kan...

setiap yang hidup pasti kembali kepada penciptaNYA...



p/s : tetiba rindu akan sambal sotong besar meletop, pekat merah, pedas ang ang ang..mak cik milah tu..

moga arwah tenang di sana..
AL-FATIHAH

Isnin, 26 Mei 2014

Mari Menderma Darah - Walaupun diri tak boleh kan


Rabu lepas ada kempen derma darah dari bank darah negara...
aku ni berkobar jugak ni mak derma darah..dah lama tak derma darah ni...sekali sampai sana tak boleh..adoi...alasannya aku still BF kan izz..mmmm...sayang..tak pe la bukan rezeki kan...
kawan aku kata lenkali jgn cakap BF..

last2 jemah ni yang G..jemah sorang lagi,.dah selamat derma dah...

korang tgk..seronokkan korang..untung la...

mula baru lepas derma..aku jugak takkan...hahahhahha...

Program Pertukaran Belia Malaysia-Korea Tahun 2014 - Neves N Pening

Dari minggu lepas lagi aku dah tau yang result untuk program ni dah keluar..tp tak terasa nak tgk pon...abis arini opismate aku dok la kata..tgk la..tgk la...mmmm.....


alhamdulillah jemah berjaya..tak snagka je..sebab tau untuk program ni harapan tipis tau...bukan mudah..tp bak kata en asbeen...
"ala kiter cuba je la...ada rezeki, dapat..tak rezeki, cuba lagi..nak buat macam mana bukan rezeki kan..."

mmmm...tapi aku punyer mmg bukan 100% aku yg buat..semua en asbeen aku yg buat...sebab dier tau aku teringin sangat nak G korea ni kan...kikikiki....en asbeen pon isi.. N alhamdulillah dapat ...sesama la kiter ye bang G interview ni...en asbeen G pagi..aku G tpetang,tapi tarikh yg sama...

neves lak aku...next week je kot...dalma kepala otak ni kompom interview ni speaking london nya..adoii..aku ni bukan la sengal sangat tak tau speaking kan...boleh la nak cakap sikit2 kan...kire aku ni paham la jugak org tanya...tp nak menjawab tu boleh la..merangkak la jugakkan...tp ni semua rezeki kan...kalo dah tertulis rezeki aku dapat, dapat jugak walaupun gagap sepaking..tp kalo bukan rezeki..apa kan daya....redho saja...kikikikiki...

tapi aku tak tau interview tu di tanya apa..mmmmm...adoiii pening lak aku bila tak fikir, benda tu datang, terfikir jugak...mmmm...aku kena study jugakkan...tp apa yang perlu aku study ni..idok la tgk running man kot..hahahhahah..sengal...

korang bagi suggestion kat aku..apa yg perlukan aku usaha kan ni...biar la bukan rezeki kan..tp yang penting aku inginkan satu perfromence yang aku sendiri puas hati dengan diri aku....sekurang-kurangnya aku tak ralat kan...

en asbeen kata..

"ok takpe sayang....balik keje ni kiter study yee....kiter usaha lebey..chaiyok.."

alamak..belom apa2 sudah #kekoreakahkiter ...hhahahahahhah....

mmmm....hannayosaiyo...hari2 mari jual sayooo...hahhahahahhaah

aku baru nak interview..sana sini kat opis ni sebok kata susah..alamak kawan...sila la kasi kata2 semangat N dorangan serta sokongan pda aku yang selengge ni..bukan down kan aku...mmmm....

Suprise Party buat cikgu2 Taska De'Sayang KPM

Salam isnin kengkawan...
kalo menang mesti cuti kan..hahahhah..tak pe la bukan rezeki kiter nak julang piala thomas kan walaupun sudah 22tahun kiter tak julang piala thomas kan, tak bermakna kiter tak hebat kan...ramai yg gerun gak ngan player badminton negara kiter ni kan...ate jangan main giler kan..hahhahah...

menang no.2 pon ok pe....dorang memang membanggakan malaysia pe..tu yang penting kan...

ok ni kisah rabu lepas, semua mak2 kat taska de'sayang KPM ni nak buat suprise party untuk semua cikgu2 sempena hari guru 16 mei 2014 aritu...

alhamdulillah menjadi N semua cikgu terkejut N yang paling penting terharu dengan majlis tu...ada yang bergenang N sebak dengan kami mak2 ni...
kami mak2 ni terharu atas semua jagaan N didikan cikgu2 ni tu yang penting..aku lagi la terharu bila mengenangkan syawal yafiq yang memang memberikan perubahan drastik pada aku...
ni la cikgu2 nya..muda2 lagi...
cumil je..ada jugak yang dah mak2 jugak dorang ni...




ni bukan cikgu ni...ni mak2 sengal kat situ..kat mana ada dier..kat situ la dier nak menempel kan..hahhahahah....akak ..akak..muka minta lempang je...hahahhahah...


sessi memberi hadiah...org lain formal je..aku je sengal kat situ...sowi tak reti amik gamba formal la..rasa macam tak cun je..tak cantik je muka kan...

ooo....melidi la aku kat situ kan...dorang ni sengal tau aku amik gamba dorang...dorang sebok la amik gamba aku kan..hahahhahahha....

ni la cikgu syawal...yg kiri kanan tu mak2 sengal jugak ni...
anak2 dorang jugak la BFF syawal kat taska ni....

alhamdulillah majlis berjalan dengan lancar...aku suke event gini...N yang penting menggembirakan org yg kiter suke N sayang adalah benda yang paling buatkan aku jugak gembira N tersenyum bangga...


p/s : neves dapat tau keputusan ni,...