Yang DiSaYAngi

Jumaat, 6 Jun 2014

Mereka Kembali Lagi


Yeeayyyy petang ni akak aku dari penang tu akan gerak datang putrajaya ni...naik la bas reramai petang ni yee dari penang jam 2petang....dorang ada something nak amik kat sini...that why datang sini tak naik kete...








ni la kami..jawapannya mmg nampak gaya syawal tak G sekolah jugak isnin ni...sebab kak long kak ngah kak chik datang kan..siap mengigau ko ingatkan dorang ni...dorang balik aritu pon melalak nak ikut..mana boleh kan..penangan dorang pada syawal....syawal suke ada yg melayan dier....macam adam kureng sikit ngan dorang..hahhahahah.....

korang tgk la akak aku, bila aku amik gamba dier...dier boleh kata..
"mmmmm/....cantik gak akak ni..hahahhahah..."

adoii kalo dah kembaq..kembaq jugak..perangai perasan sama je ngan kembaq dier...si NIGINA tu..hahhahahah...yela2 dua2 akak aku ni...aku cantik sikit la dari dorang///hahahhahahhaha....bengong suraya,.....

Geng Gosip datang bertandang


Alhamdulillah ada jugak BE datang bertandang kat teratak sedang2 suam2 kuku aku ni...



bukan mudah BE ni nak bertandang buat majlis keramaian kat teratak aku ni haa...siap bawak geng lagi tau....meh la ramai2 BE2 sekalian...jemah ok, jemah lagi suke tau..meriah kan....

alhamdulillah jugak...tahun ni nampak meriah sikit teratak jemah ni...sebab BE rajin datang ketuk pintu nak gosip2 ngan jemah ni..hahhhahahahha...macam kengkawan lak si BE ni kan...
yaloo kawan buat duit..alhamdulillah..semua tu rezeki kan...



Alhamdulillah dalam tiga bulan aku dapat cek dari nuffnang bulan feb aritu....aku dah dapat banyak ni...aku tak mengesah pon sebenarnya berapa amuan yang akan aku dapat sehingga kini..walaupun aku tahu, ini amaun yang sedikit bagi org lain, tapi bagi aku, ni cukup dah menggembirakan aku...aku selama jadi blogger hampir 4 tahun ni..aku baru pertama kali dapat cek dari nuffnang...3 tahun lebey wei aku kumpul..baru dapat RM83.17..alhamdulillah...so bila dalam masa 3 bulan aku dapat banyak ni, dengan BE rajin la datang bawak geng gosip ke teratak aku ni, mana aku tak sendiri tak percaya yang aku akan dapat banyak ni dalam masa 3 bulan kan....suke2...alhamdulillah ni semua rezeki dari Allah SWT...aku terima seadanya dan bersyukur dengan apa yang aku ada sekarang ni.... 



Cik Anon Tahu Pasal Aku


Korang egat tak akan ceraita di sebalik interview yang aku attend untuk program pertukaran belia malaysia-korea 2014 tu....tetibe la kan aku dapat satu komen dari cik anon ni...



korang tgk...adoi macam mana ada yang tahu ni..hhahahha...takkan ada yg bercerita kat tempat interview tu pasai aku..hahhaha..padahal tertutup kot pintu kat bilik panel aku./ooooo..malu sat jemah kat sini..i is pemalew tau..sila percaya..hahhaha//mmg kena lempang kalo yg membaca ni kan...suraya pemalew...kikikikiki..sangat la kan...

adakah si anon ni antara salah seorang yg di interview dengan aku hari tu..entah...

yang aku tahu, interview ni mmg pengalaman buat aku....

Event Wit Blogger



Salam jumaat semua...
tgk sebelom2 ni semua blogger dah up citer ni...aku as usually mmg kena up jugak kan..tp kena tuan tanah kedauang kena up dolu, baru aku pon up kan...

semalam2 tgk si NANA dah update..tuan tanah si FALSYA dah update...geng seangkatan ke mana je ada majlis blogger..insyallah aku dan dia ketemu jua...geng pulok ngan laki dier...mmmm..sape lagi si NAD pon dah update...si DIAH ada..N yang best si EB pon dah up jugak...mana boleh aku tak update...ketinggalan la gamaknya..kena jugak..hahhahahha....

alhamdulillah balik je dari percutian tidak di sangka tu..kat PD..aku terus check out jam 11.00am...terus shoot je gombak...nasib tak barat tau..walaupun sikit2 je sesat...masih boleh di atasi...

so alhamdulillah sampai je nampak MOK MOK laki kecintaan si FALSYA mommy MEK BUN tu...terus kata ngan en asbeen
"ehh bang....deme sedondon ngan kiter je tau...."

sampai2 je jangan lupa perkara wajib..sila laga2 PP ok...juz gegurl2 je...woman to woman..no woman to man ok..hahhahahha...
elok sampai je NAD  n bala tentera sampai...elok pulok en asbeen boleh kata...
"eh...sayang...NAD tak sampai lagi ke...tak nampak pon kete dier..."

alahais sayang...kenai puhahahhahah....NAD n bala tentera belom tentu ingat tau kete kiter..hahhahahahh...
sampai je..elok pulok si NANA pon datang...DIAH n da geng pon dah ada....


kredit gamba dari NANA....
aku je tak pegang anak..hahahhah..semua pakat tidoq sampai sana...untung available jap..ahhahahha..

tq FALSYA...ajak si jemah yg poyo ni yee....makanan mmg best...jemah suke..yg penting dapat jumpe semua tu yg best tu....

Khamis, 5 Jun 2014

Kerana Terpaksa Aku Relakan - Can't Wait lah


Salam Rabu kengkawan...
Hari ni rasa macam tak sabar nak ke alamanda la..mmm..nak survey dan mencari sesuatu...

apa yang di cari..


ni la dier aku nak mencari ni...
aku dah mula gilakan novel kembali..hahahhah...
aku ni jenis kalo dalam citer TV best...mmg aku akan beli novelnya..sebab aku tahu sekarang ni banyak citer kat TV banyak yang dag di adaptasikan...so boleh la aku beli...kat TV lambat benor kalo dah minggu ni nak tunggu minggu depan...hahhahahahah.....baik aku beli..ada 72 episod, aku boleh abiskan dalam seminngu..insyallah..lepas TV tgk jugak...kiter kasi feel la lebey..hahahhahah....

walaupun novel ni dah lama kuar....aku tetap nak baca jugak...pedulik la haku walaupun ada yg dah lama membaca..kot2 ada suara anasir lain berkata..
"ala..aku ah berkurun baca...ko sebok nak membaca..."

jawapan hanya satu..
"ada aku kesah kat ko jah...hahahhaha.."

kan...sampai en asbeen gelarkan ni citer Fav aku..sebab aku kan berenti masak bila ada citer ni...bila iklan, terus masak N solat...di antara jam 7-8pm en asbeen aku buat keje lagu semata citer KTAR ni kan..hahahahhaha...lagi lak pelakon dier si izreen azminda dan amar baharin...boleh runtun jiwa tgk muka tenang setenang air si tajul razin(amar baharin) tu...kakakkakak...




kan....geram lak aku kan....tgk kesengalan si indah harlina(izreen azminda) yang clumsy, banyak cakap, rasa nak tampa je si indah ni banyak sangat cakap..hahahhahha...


ada ke opismate aku kata indah sengal, kelam kabut, banyak cakap, kepochi macam aku..hahahhahah...agak2 la kan...ke ye..korang rasa..korang kenai aku kan...tp yang penting suraya tetap suraya..indah harlina tetap indah harlina...

yang best si jemah sengal tu kata...
"mak aku geram je tgk indah ni banyak sangat cakap..aje nak cakap...tp aku setuju kalo indah ni macam ko..."

mengong ko jemah..hahahhah..tp aku mmg suke dengan watak indah harlina dalam citer ni..kat novel agak berlainan, walaupun tak larik sangat, tp aku tetap suke...


eiiiii...can't wait tau nak tunggu lunch ni, nak G servey dolu, kalo ada, mau rembat la...tp semalam siap cakap ngan en asbeen...

bini membodek : abg(sambil jari ni telunjuk ni dok gesel lengan cik abg macam kucing) ...nak minta boleh..??????
en asbeen : apa benda..ada la tu kan...
bini membodek : bang..nak beli novel...nak la..novel ni...novel citer ni....abang kasi la duit abang kat saya, saya belikan..
en asbeen : apa..awak ingat, awak wati, kakak indah..hahahahhahah
bini membodek : hahahhahah...(duss belasah en asbeen)..sengal bang...saya baik sikit dari dier..hahahhah....ala..boleh la...haahhh..macam ni, saya guna duit saya...pastu nanti awak bayar la balik kat saya...sebab saya dah beli novel tu..
en asbeen : ehh..nape saya nak membayar pulok kat awak...dah awak punyer..kalo awak nak membayar, tak pe la...tak yah la saya bayarkan...hahahahha..dah awak beli guna duit awak..
bini membodek : ala..awak ni...anggap la awak bg hadiah kat saya..awak kan suke bagi hadiah novel kat saya..kikikikiki..boleh la bang...boleh yee...
en asbeen : yela...(muka terpaksa di turutkan demi bini tersayang yang sengal ni)
bini membodek : yeee..ni sayang kamoo en asbeen tecik lebey2 ni...kikikiki
en asbeen : suke kan...eye saya belikan...

yeee,....so jom la kiter tgk2 dolu novel ni yee....

cannot go la nak tunggu2...dah mula gila nak membaca balik ni..hahahhahahahah

Rabu, 4 Jun 2014

budak bandar


Itu la kata org budak2 sekarang tak macam kiter waktu jadi budak2 dolu...aku siap buat krnologi kat en asbeen waktu breakfast ahad lepas..aku cakap ngan dier...

"abang, budak sekarang lebey duduk umah, tgk ipad, macam sekali muka masuk dalam ipad kan, main tab, lagi hebaakk dari kiter main HP...kiter tak sampai kat situ lagi, dorang dah laju ke depan kan...saya cuba nak buat kat anak2 saya, saya cuba takmo kasi dorang dengan semua ni...saya nak dorang lalui apa yang saya lalui dolo..main pasir bagai...."

en asbeen senyum N angguk..sebab dier pon nak macam tu...

bila jalan2 PD aritu..jarang2 haa bebudak ni dapat main pasir, main tanah, muka jakon abis tu main pasir, tanah bagai kan...korang tgk la...



korang tgk jakon tak abis dorang ni...punya la seronok main tanah kan..siap takmo pakai kasut..mmmm....siap muka gembira tu dapat main tanah...huray2 bagai...siap si syawal cakap kat ibu dier..
"ibu..tadaaa....syawal suke.."

eye ibu tahu kamoo suke syawal...nampak si izz tak berkasut..seronok kaki ayam yee...



korang tgk...sampai duduk atas tanah, siap nak baring tak menahan...apa egat pasir pantai kaa syawal...mmm...kena jegil mata ibu dier..baru bangun balik....mana boleh sayang, baring2, kotor baju tau...

ni la kan budak bandar, lahir kat putrajaya..bandar dalam taman kan...mana nak terdedah gini sangat...

aku dolu...sampai sekarang alhamdulillah masih ingat lagi apa yang aku main2 dolu...aku start kenai permainan waktu umo 6tahun main guli, gasing, umo 7-10tahun main tali lompat(kalo org kedah panggil zeropoint) hahahhaha...pastu main lumba larik..siap main collect2 duit guna buku kehadiran warna biru..pastu sape menang dapat hadiah dari collect sorang 20sen..korang tahu hadiah apa...sabun protex yang dah siap wrapping...hahahhaha..time tu femes sabun ni, baru keluar...pastu main ronder's...pastu dari bedong pindah sungai petani umo 10-12tahun main carom, main lumba larik, main police N three, one to jaga..police mati pencuri jaga..hahahhahha...12-14tahun tak mai pon sebab sekolah asrama agama kat baling...14-15tahun tukar sekolah, sekolah kat putrajaya...tp waktu tu, putrajaya tak ramai org , so kenai pon tang budak laki kawan2 adik aku..hahahhaha..main badminton je kami...kami duduk tingkat 7..balkoni mengadap court badminton kat bawah..saja kaco...amik tisu gumpul2 n basahkan  baling ke bawah..hahhaha..kena org bawah, menjerit , makin hamun la dorang..hahahhahah..tak pon kami guna telor...hahahha.mak aku asik bising, telor asik berkurangan..pastu kami buat tak tau je..alallalalallalalla....lepas tu 16-17tahun aku masuk sekolah asrama...amik SPM...tapi aktif kadet sekolah, koir N olahraga...18-20tahun aku masuk politeknik...21 tahun hingga kini aku la sekarang bekerja mencari duit..mmmmm...boleh buat kronologi kan aku main setiap permainan kan...sekarang ni aku suke main bowling, futsal, bola jaring...


korang bebudak sekarang macam kiter....mmmm entah 

Bila Nak Sampai Barang Aku Ni



Salam rabu kengkawan...
pagi ni agak lemau sikit...dok PK bila nak sampai ni..mmm...lama dah ni kan...
apa yang aku dok PK apa yang sampai ni..

nak di jadikan cerita...
pada 23.05.2014(jumaat) aku ada online order shaklee jam 19.15pm kat umah malam tu...aku order ESP untuk kawan aku N untuk aku sekali mealshakes n ostematrix..so aku tunggu la pengahntara pada waktu bekerja..mana ada org nak hantar time cuti kan..semua nak coti..hahahhaha...sama ngan aku...

so sampai la barang yg di order tu pada 27.05.2014(selasa) jam 12.20pm kat opis...bila sampai aku teruja la kan..



haa..nampak barang aku tu....dah excited dah kat situ kan..

sekali bila bukak kan...

"alamak ...apa benda ni...ni bukan yang aku order ni.."

aku dok la PK...shaklee ni baik hati ke nak bagi semua ni kan..mealshake tu dah betoi dah...hahhahah..yang lain je tak...camne ni...aku dok la tanya ngan kawan aku...kawan aku pon suruh call customer service shaklee...bila dah call tanya....pihak shaklee minta aku emailkan apa yang berlaku N gamba barang N semua resit bukti pembelian yg aku beli ni......

so aku pon dah dapat feedback email dari pihak shaklee pada hari yang sama aku email 27.05.2014 tu...mengatakan aduan aku dah di terima N tunggu penghantaran akan sampai...so aku pon tunggu..punya tunggu..punya tunggu..tak kunjung tiba jugak....tapi aku dapat call dari pihak shaklee yang bernama iqbal, mengatakan yang aduan aku di terima N tunggu...tunggu lagi...adoii...tunggu dan tunggu..aku sabar...barang yg salah ni masih dengan aku...

so tadi pagi 04.06.2014(rabu) aku call la shaklee tanya tentang hal ni...aku dapat sowang customer service dari shaklee namanya CHU...alamak chu mana la pulok...mmmm...so aku cerita A-Z seperti apa yang aku kata dalam blog ni...dah la dier acuh tak acuh ngan aku je kan...dapat customer banyak tanya, mmg masak la ko chu kan...aku kan mmg paling pantang bab2 service tak best ni..mmg kena lebey la ngan aku...bila aku cakap je dier diam je macam aku cakap sowang2 sekali dier boleh holdkan aku n kata aku kena reply balik email mengatakan minta update...alamak..Hallo kawan ....nape nak kena reply balik...once kalo customer dah bagi aduan, ko sebagai pihak penerima kena alert n amik tahu la...takkan 10x customer cal, 10x kena update email, 10x la tunggu..punya tunggu...takmo la camtu kan...sekali bila aku cakap ngan CHU ni..dier mula macam nak tinggi suara bila aku kata...
"alamak...macam mana ni..kalo saya masih update email banyak2 kali, tp masih tak da feedback dari pihak you macam mana...????"

sekali si CHU ni boleh bantai nak sound aku..
"puan, tu je yg boleh buat..kalo dah prosedur macam tu..puan kena update la...tak boleh buat apa.."

adohai..aku malas layan...dier tanya anything else????..malas layan aku letak fon...marah ni..hidung dah kuncup kembang bagai ni...last2 aku call en asbeen...mengadu kepada my telinga ni..pengdengar setia ni...sekali en asbeen kata G je HQ amik je barang kat sana...

so selepas 10min aku call balik customer service...alhamdulillah..kali ni aku suke...aku dapat cakap ngan muaz...bukan sebab dier jantan..hahahahhah..sebab layanan yang dier N intonasi dier bercakap ngan customer mmg baguih..apa sahaja yang di pertanyakan semuanya dapat di jawab dengan sebaiknya..siap aku cakap ngan die...
"en.muaz..saya baru call 10min...perkara yang sama saya nak cakap N saya nak cakap jugak ngan en muaz jugak...panjang cerita saya  ni..."

nasib dier ok..siap kata...
"takpe...saya boleh mendengar..."

apa sahaja aku cerita sampai ke CHU tu aku ngadu kat dier..last2..dier kata..
"ooo...dier mmg macam tu perangai dier puan..kami kat sini mmg dah accepted perangai dier kat sini..."

geram aku ngan CHU tu..last2 aku kata nak G HQ, dier tak syorkan sebab aku dah buat pembelian online...kalo G HQ sama seperti kiter COD, buat pembelian baru, kalo tersalah barang, boleh datang tukarkan...kalo buat pembelian gitooo....tp kalo dah online..mmg akan terus connected ngan shipping je terus...so dier takut la kalo aku G walk in amik barang tu, sekali yang au punyer barang dah shipping tu sampai pulok kat tangan aku..dah double kan..macam mana, kan susah kat situ..betoi..aku sokong...so jawapan sebegini aku perlukan..tepat dan padat...ni aku mmmm..CHU pon mmmmm...aku ehh..CHU pon ehhh..aku eye...CHU pon eye..mmg makan kasut jugak aku tu...

  so aku tungu la en muaz tu kata nak call aku balik petang ni bagitau keterangan lanjut..aku siap cakap ngan muaz tu...
"en muaz..saya bukan apa...saya bercerita dengan org detail sedetailnya...tp org amik tak acuh ni, saya geram la...tp kalo saya bercerita saya nak la org mendengar N bila saya ajukan soalan ada jawapan yang memberangsangkan , baru saya suke...saya bukan apa...saya banyak cakap, so saya nak la org yg layan saya untuk service ni cakap banyak, sebab dier kena bagi jawapan yang banyak pada saya, sama seperti saya cakap banyak sebab nak ajukan soalan...ye idak...????"

gelak je en muaz tu..siap minta maaf..aku cakap..
"tak...saya takmo maaf awak...sebab awak tak salah..buat apa minta maaf..patut CHU tu minta maaf..tp dier tak nak minta maaf pon...lantak sama dier..."

so tunggu la petang ni..aku bukan apa...barang orang kot..aku tak suke la lama2 ngan aku kan...lain la barang aku...ni ada sedara aku order ESP ngan aku..walaupun aku dah bagitau kat dier kenapa N mengapa...dier terima...tp service tetap service kan..kang kalo dier tak percayakan aku lagi..naya..mmm..takmo la gitoo...sebab bukan salah aku kan....walaupun dier hanya order ESP sahaja..mmmmmm


p/s : panjang lebar pulok cerita aku..perasan bercampur baur...marah, geram, cuak, confuse..macam2... 

Cerita Di sebalik Temuduga Program pertukaran Belia Malaysia-Korea 2014

 

Salam Khamis kengkawan...
 
Alhamdulillah semalam dah settle untuk interview program ni...aku petang N en asbeen pagi...so far banyak la tips yang di beri...tp tu la bila masuk bilik panel tu..bertentangan pulok apa yang en asbeen cakap kan...tp tu la..lain panel, lain Tanya kan..
 
aku sampai kat bangunan JPA kat cyberjaya tu jam 2.00petang...
so far sempat la nak register bagai...duduk kejap dengar briefing bagai...tak lama 5min baru duduk...nama dah start di panggil..aku beranggapan nama aku lambat lagi panggil...sebab nama aku kan pangkal S...sebab aku dengar org lain semua nama pangkal M,N bagai kan..sekali last2 nama aku...SITI SURAYA ..hahahhah...giler kentang aku di panggil dolu, tak sangka...
 
masuk je ada 2 panel menanti...sowang laki, sowang pompuan...
 
so far ok la..tak strict sgt....siap cakap..
"kiter santai2 je...tak yah formal sangat"
 
so far mmg soalan yg general la di tanya kan...apa itu korea, pendapat dasar pandang ke timur, budaya korea, budaya Malaysia, kenapa nak ke korea, komen tentang korea,...macam2 la..
so far kiter tahu yg org korea ni mmg suke guna transport awam dari transport sendiri kan...suke berjalan kaki G keje bagai...di Tanya kalo kiter boleh ke buat macam tu...
 
aku balas..
"pada saya tak salah..sekurang-kurangnya boleh menyihatkan badan..berjalan kan penting untuk jantung kiter kan...saya di sini selaloo amalkan berjalan kaki..pada saya tak da masalah.."
 
dier boleh Tanya lagi..kalo aku dah merasa pengalamn di sini, kenapa nak merasa di sana pulok....aku jawab...
 
sebab di sini Malaysia, di sana korea,....di sini ada musim panas, musim hujan, di sana ada 4 musim..saya lahir di sini dan dah biasa cuaca di sini..andai kata saya di beri pilihan ke sana..saya terpaksa berjalan kaki...kiter G Negara org mesti la kiter kena berjalan kaki, nak tgk setiap inci, setiap pelusuk yg ada kat Negara org kan...kena pulok time tu musim, luruh, rezeki saya dapat winter..macam mana..lain kan dari Malaysia..sekurang-kurangnya saya ada pengalaman berjalan dalam musim yang lain...betul tak...????"
 
di angguk2 laju panel tu..hahhahah
 
 
so far aku boleh la jawab...tp yang mana gagap tu, gagap jugakkan... macam dier ada Tanya pasai GST, program transformasi Awam tu..macam2 la..
 
last sekali soalan yg di beri buat aku dok kata dalam hati...
"adoiiii kena pulok benda alah ni..."
 
soalannya..
"andaikata awak di sana...dan anggap la saya org korea di sana n saya ingin saksikan budaya yang kamu bawa dari Malaysia...saya ingin tahu tentang budaya Malaysia...boleh awak persembahkan pada saya??"
 
kire dier nak kite buat pemsembahan kat depan dier..kire macam malam kebudayaan di sana la....gilo...di beri masa 5 minit..nak buat secara berkumpulan atau individu...budak sebelah aku tu dah pandang2 aku Tanya nak buat apa...
 
sekali akak ni Tanya..
"kalo saya nak ketengahkan tentang budaya makanan kiter boleh???"
 
kata panel tu
"awak ada ke semua bahan untuk menunjukkan budaya makanan Malaysia tu...tak da kan..anggap la ni tugasan ad hoc awak..anggap awak tanpa sehelai sepinggang , tak da prob untuk setiap persembahan awak tu...."
 
adoiii mati...mmmm...budak sowang lagi tu nak minta nyanyi lagu Negaraku..panel tak kasi sebab tu lagu kebangsaan bukan budaya..mmm...last2 budak tu kata nak menari...gilo ajak aku menari yg dok membatu kat kerusi tu..mmmmm...kata panel terpulang....
 
budak tu ajak aku..alamak....aku terus la kata..
"alamak puan tuan, saya kalo tak da key music tak jadi nak menari ni..."
 
aku egat kalo aku kata gitoo...dier boleh terima kan..sekali dier bidas aku daa...
 
"itu terpulang pada inisiatif awak kan..."
 
nate...keno jugak gamaknya...mmmm....last2 terkeluar pulok dari mulut aku lagu rakyat kiter...
"dari Melaka ke Pahang..singgah di Johor beli berangan...bla.....bla...bla...bla...bla..."
 
mmmm..sambil menari joget ko aku kat situ...boleh pulok 2 org lagi yg di interview sama ngan aku tu menari sekali..alamak...kelakar weiii...bila kenang...menggigil rahang pp aku nak menyanyi...hahahhah...siap dapat tepukan tak menahan tu....aku buat semua step, semua mengikut..hahahhah...
 
kata panel tu..
"lembut gak ye awak menari..."
 
dalam hati aku...
"hek lembut..dier tak tau aku menggigil nak menari untuk dier punya pasal..."
 
kelakar sungguh bila kenangkan...at least tu pengalaman aku bila dapat join interview gini kan..dapat tak dapat belakang kire..dapat interview ni bersyukur beribu rahmat tau sebab bukan mudah kan...dalam beratus tu nama aku terselit...hahahhahah...yang dapat kompom G hanya 15org sahaja...
 
ada rezeki Alhamdulillah...tak da rezeki...minta balik semula tahun depan..hahhaahhahah...
 
 


p/s : esok back to normal..buat keje...yeeayyyy


Selasa, 3 Jun 2014

bila mereka bersama




suke tengok gamba ni...si abg sebok la menelek buku tu..sekali datang si adik dier mulut muncung2 tunjuk itu ini kat abg dier...bising je mulut dier sana sini bercakap la bagai..si abang dier tu gelak2 dengar adik dier bising sana sini kan..hahhahah///

kalo time baik, rasa nak pelok cium je...kalo time gadoh...adoiii dengar je sore en asbeen bising2 kan dorang..mmmm....

semalam asik la dok dengar dua beradik ni mengekek gelak kan...main lompat2 atas katil..suke kan...

suke tgk dorang main2 gini kan...

Port baru izz





ini budak yang tak reti la nak duduk diam dalam kete tau...ada je keje dier..masuk kete je, tu la port dier kan...tak da lain dah......cukup suke duduk situ....pastu buat2 main gelongsor kan...kikikik...nasib jugak la ibu dier ada bantu dier kan..kang kena abah dier brek..naya ke depan jugak jatuh adik tecik ni kan..kikikiki...


korang tgk..suke kan dier kat port situ..,

macam2 la kamoo ni dik..ada je akal kamoo kat situ kan..kikikiki...
siap boleh buat tidoq dier kat situ....

Gud Luck En Asbeen



Salam Selasa kengkawan...
pagi ni rasa macam neves sampai ke petang kot..hahahhah...
hari ni bermula episod interview untuk program pertukaran belia ke korea kan..
moga semuanya di permudahkan..

lagi lak kena speaking kan...mmmmm..masak jugak...
tp aku egat kata en asbeen
"sayang...kalo awak rasa awak takut N tak da self confident nak speaking..awak cakap je melayu...awak bagitau reason..at least dier tahu..tp takpe..saya tahu awak boleh...apa pon..introduce diri tu dalam english tau..dapat atau tak, belakang kire, yang penting kiter dah buat yang terbaik"

ooohhuhhhhhh touching tau en asbeen yg tecik tu cakap gitooo...

pagi ni dier bersiap...alahai...korang tgk la...


ehh...tak nampak pulok muka..malu ke cik abg..tak yah malu sangat la....


haa...nampak udah macam pengawas sekolah nak cepat jaga pagar sekolah..kikikikiki...tecik la laki jemah ni tau..makin kecik lak tgk dier gitoo kan...

hari ni ada dua sessi...sessi pagi N petang...
en asbeen dapat sessi pagi... N aku petang jap lagi punyer sessi..petang jap lagi pon...sekarang dah terasa debaran dier...adoiiii....jangan neves suraya..be yourself...rilex...panel suruh ko menari..ko menari je depan dorang..pedulik hape kan...ni la time panel2 tu nak membuli ko kan.hahhahaha...

so kepada en asbeen gud luck ye untuk pagi ni..moga dapat jawab segala soalan dengan tenang yee...doa binikmu sentiasa di sisi...cewaahhhh...


si jemah yang dah mula start neves ni...
ok la nak prepare ni.ddaaaaaa.....

Mak Kutuppy OoOOOo Mak Kutuppy


Ahad yang lepas...aku ke rumah sorang blogger yang aku rasa agak rapat dengan aku walaupun baru 2X bertentang mata gitooo...
 
seperti yang di janjikan....tiramisu untuk org jauh nun di sungai buloh sana...jarang2 aku ni nak jalan jauh tau...paling jauh pon KL sana je..al maklum la...laki aku ni  bukan suke sangat jalan jauh2 ni...
 
 

jom kiter teruskan misi perjalanan kiter ye my hero...si abah tu kecik tu...udah macam robot...beg tu lagi beso dari tuan haaa...
sebenarnya up gamba ni sebab nak tunjuk kat korang keakraban mereka di kala ini...jalan seiring, berpegangan tangan gitoo..Nampak mesra...tp mereka ni pantang bertemu..ada je jeritan N masalah yg jadi kat dorang...sampai ibu dah naik hijau tgk dorang ni...bila masa dorang tak bergaduh N sakat antara satu sama lain...sama ada..memasing tidoq...atau si abang tidoq...adik keseorangan...tp time tu la dier mula buat projek..kaco abg dier pulok..adoiii tepuk dahi..sama jugak ngan si abg...bila si adik diam...bukan riuh la dier sakat adik dier...mmmm...
 
korang rasa rumah siapa aku g...
 
korang rasa korang kenai bebudak ni...???????
sepesen kan...sama la ngan umi dorang..tak yah main teka2 la aku G umah sape kan...
umah siapa lagi...umah
CHA @ BLOG HIJAU tu...sape tak kenai umi kepada trio yg selaloo bersama...trio yg selalooo sedondon ni kan....

ko tgk...si izz buat macam umah sendiri Nampak...kikikikiki...
time ni si mek ni rajin pulok masak tok aku..katanya best makan reramai...mmm...ramai la sangat mek....hahhahhaha...riuh rendah di buat anak2 aku ada lagi kan...hahahah malu aku kejap ngan mek cha ni..

haaa..sebagai blogger kena ada bukti kan..ni la bukti keberadaan aku di sana....sama tak kami..
alahai si syawal tu kalo dapat ipad..mmmm..maaf tu auni punyer..bukan awak punyer yee syawal...pinjam sajork...nasib kamoo dapat kawan macam auni baik je nak bagi pinjam...kalo mmg tak la kamoo merasa syawal..hahahhahahha....
 

si adli yg mmg ramah tamah....aku siap ajak dier balik...dier boleh kata ok..nak ikut...bababhahhahahahha...adoii...siap minta ngan en asbeen ni..
"acik nak air itam????"
 
puas la aku dok PK..apa benda la air itam...air the rupanya./..ahhahaha...dan2 la laki aku pon terjebak sebut air itambila sampai umah...adoiiii...pengaruh sungguh....
ko tgk kami buat macamumah sendiri kan..hahhahahha

ni si arrizqi yg asik nak kepit sama umi dier..geram lak rasa..yg best..kat sini...aku geng cha...auni sama syawal...arrizqi sama izz...N adli..hahhahahha..dier sudah ada geng..sama en asbeen..percayala..asik menyendeng ngan en asbeen je tau...asiknak berborak..bercakap..macam2 Tanya...
 
tujuan aku ke sana....mmmmm..hanya satu//...

tadaaa...sebab mek ni la aku terjebak dek Tupperware ni,.,...nasib jugak main kutu haa...hahahhaha...sekali aku rambang mata tgk kaler banyak sangat..geram lak..sampai tak tau nak pilih mana..last2 aku minta cha pilihkan...
 
aku nak salahkan cha..ni punca dier..aku terjebak..hahhahahhah

Nampak hasil berkutu hahhahah...banyak kan..N jugak hasil pilihan si mek tu...kalo aku mau amik semua..giler tamak...

ehhh ada pulok si kenit ni tau....sebok kan....
 
TQ cha jemput aku sekeluarga ke rumah ko...map selerakkan umah ko..egat nak tolong kemas...tp lupa...dah naik kete baru egat..hahahhah..maap cha...
e


Isnin, 2 Jun 2014

Malefecint da'Best - Soya kasi 5 bintang


Salam isnin kengkawan...
arini agak blur sikit...cuak, neves, rasa tak prepare semua da..mmm.....
esok dah tiba hari nya..lagi bertambah neves kan...

takpe la jom kiter layan



Hari jumaat lepas aku mmg dah deal lama sebenarnya nak ajak tengo citer ni...lama sungguh berehat dari dunia wayang ni..hahahha...kasi perasan sebentar...ni la XTVT aku ngan en asbeen dari zaman bercinto kan...hahahhahaha......dah beranak dua ni..agak slow down jugak...sebab izz dani aqlan ni bukan macam bebudak lain kan...gasah aku nak settlekan dier je..si syawal ok...baguih behave jugak..si izz ni je..lasak ke main...sampai buat aku putus asa nak kembali aktif dalam dunia wayang ni kan...adoii...last2 gagahkan diri jugak nak tgk citer ni kan...ajak en asbeen tgk kat TGV..amik couple seat..hamikkk paling atas en asbeen amik..senang..dier tau anak dier lasak kemain kan..tu pon amik seat paling atas kan...hahahahah..tu pon dier boleh ganggu couple kat depan kami kan..adoiii....sabo je la...boleh panjat seat la bagai..gasak...bila citer dah start...haa..buntang mata..last2 ketiduran jua si izz ni..selamat ibu ngan abah nak tgk dengan tenang kan...

citer ni mmg best..malatop weii....kalo org tgk, si malaficent ni nampak jahat..padahal dier baik sebenarnya...tp dier jahat sebab org yg buat dier jadi jahat ni...bapak kepada aurora ni yg buat dier jadi jahat..p yg touching sebab dier dah mula sayang pada arincess aurora ni..tu yg best tu...lagi pulok...citer dier CGI semua...mmg best..cantik sangat...

tak rugi la korang G tgk citer ni..mmg best giler....
korang tgk la budak kecik yg excited macam mak pak dier ni..


hasil susunan kasut yang syawal susun....
baguih la si syawal ni susun kan...tau2 je ibu dier suke bersila atas kerusi kan...