Yang DiSaYAngi

Khamis, 3 Julai 2014

BZ+PC hang+VIRUS = semua ada..

 
 
Salam Ramadhan yang ke-6....alhamdulillah masih berpuasa...
 
 
kengkawan..maaf la sesangat aku tak dapat up entry setiap hari seperti biasa..N tak dapat N BW korang sesangat..aku jadi serba salah bila ada comment yang bertandang masuk kat setiap entry aku...mmmmm...bukan aku tak BW korang, mmg nak, tapi kekangan waktu dan masalah lain yang buatkan aku susah nak bermesra alam ngan korang..kalo kat rumah ni..mmg sampai rumah jam 5.35pm - 10.30pm mmg tak da masa la aku nak mengadap PC ni kan..lappy aku ni after work mmg hak milik terpelihara en asbeen la kiranya...mmmmm...
 
guano kan...mengadap lappy ni mau tak siap keje umah aku semua kan...
 
 
aku ni minggu BZ buat aku, sebab mmg minggu banyak kakitangan yang bertukar keluar masuk kat opis ni..aku buat perjawatan kat opis ni..mmg semua mencari la aku...berapa ramai staf kat opis ni..bla..bla...bla...kan...
 
 
lagi satu hal PC aku kat opis, prob pulok..mana dating virus aku pon tak tau, aku nak bukak page banyak2 mesti hang...mmmmm..masak sungguh...panggil technician pon entah la..aku minta amik PC aku tak terambil pon..adoii....aku ni dah la banyak keje, PC ni nak bukak, satu atau dua page...kalo tak mmg hang la gamaknya...
 
maafkan daku yee, tak sempat singgah umah korang...akuni scepat serba salah bila ada yang bertandang kat umah aku, tapi aku x bertandang pon deme kan..mmmmm....
 
 
maaf ye...insyallah, kalo semua ok, aku akan lawat korang yee.....

Rabu, 2 Julai 2014

Majlis sebelum Ramadhan @ PICC

minggu lepas 25.06.2014 kami dah deal nak makan2 B4 ramadhan...alhamdulillah menjadi jugak...


di booking atas nama makcik poyo ni hhahhahahhahah....


haaa...muka tak sabar nak makan....korang rasa macam aku amik sendiri tak..mmg la aku amik..tapi guna tangan aku sebagai monopod ok...adoiii sengal sungguh deme ni...

tangan panjang katanya...mmmm..sangat la kan...


haaa...kasi belanja sikit.....

muka org kenyang dah abis makan...suke kan korang....aku jugak yang ada satu je gambo


Tadarus Al-Quran 1435H

Salam Ramadhan ke-4 kengkawan...

adoi BZ sungguh la dari semalam, membawa ke hari ni....ni baru ada masa nak up sikit...
alhamdulillah di beri kesihatan yang baik untuk menjalani ibadah puasa kali ni...
semalam aku ada attend untuk kumpulan tadarus al-quran kat opis aku ni..tetiap tahun mmg ada..alhamdulillah aku join jugak la...
haaa...ni tafsir al-quran en asbeen...aku amik..kikikiki..siap cop nama aku tak menahan tu..hahhahahha....barang en asbeen, barang aku...barang aku..PK balik la, ada setengah boleh jadi barang dier...boleh jadi barang aku sajork..hahhahahha...



semangat ko nak G tadarus ni...
kasi belanja selfie sikit...

muka baik je kan..hahhahah..sangat..menghormati ramadhon...kikikiki...

PLzzzz jgn gosip yee....jom tadarus

ni antara yang hadir la....

alhamdulillah dah 2 tahun aku join...tahun lepas aku tajoin, tahun sebelomnya, waktu aku pregnantkan izz, aku join,,..alhamdulillah.....





Isnin, 30 Jun 2014

Kari Ayam rempah cap bunga ros versi INA@INTANBERLIAN


Salam Ramadhan yang ke-2 buat semua umat islam di seluruh dunia..tak lupa pada kengkawan semua...

alhamdulillah masih lagi berpuasa di kala ini...alhamdulillah masih bertenaga seperti hari pertama puasa semalam...alhamdulillah di beri kesihatan yang baik, akal yang elok untuk harungi bulan ramadhan yang mulia ni..

ni cerita hari pertama puasa...so far alhamdulillah semalam dapat jugak la aku buat kari ayam untuk en asbeen dan anak2, tapi versi INA@INTANBERLIAN... sebelom ni aku dah penah buat...tp bukan menggunakan rempah yang INA buat...guna rempah biasa..tp tak taruk belacan dan kerisik, tak da stok...

tapi kali ni aku buat , mmg sebijik2 aku ikut step by step dari INA...


alhamdulillah licin, sehingga pagi tadi, mmg saja buat lebey, senang abiskan sampai sahur...mmg kompom licin..tu yg aku suke...yg best, anak2, terutamanya izz dani aqlan yang kecik tu, cukup suke la makan, konon nak bagi dier, aku serap sikit kari yang melekat kat ayam tu dalam mulut N bagi kat izz..tp tak mo gitoo..nak macam mana ibu abah makan, gitoo la dier makan...bagi makan nasi, tak mo, sikit2 je...nak ayam yang lebey...alahai...tapi so far mmg sedap...aku tanya en asbeen...dier kata, sedap, tak macam biasa aku masak..mmg la tak macam biasa....ni macam INA masak..hahahhahah..versi dier kan...so far aku rasa versi dier mmg senang giler...semua campak, masuk sekali, lepas tu tunggu empuk, dah taruk garam, tutup api....adoi, sempat la aku G mandi, solat asar, minta tolong en asbeen tengokkan, N tutup api....sempat kan...dah berbuka baru teringat nak amik gamba...adoi....

last2 sahur tadi la sempat amik gamba...bukti ni aku masak kari ayam rempah cap bunga ros dari terengganu...

ni la dier..adoi presention tak cantik sungguh...nak buat guano, ni balance sahur tadi..hahahhahah..lupa nak amik ko..sedap punya pasal./..yang penting licin, tu yg aku suke, senang basuh semua pinggan mangkuk...tu yg penting..hahhahahhah....

pinjam PIC ye INA...

pic rempah pon lupa....beli sampai 3 paket..tamak ko jemah..hahahhahah...bukan mudah nak sampai terengganu sana pon kan....tu yg beli lebey..aku nak bayar, ina tak kasi lak...adoiii murah sungguh la rezeki ina ni...mana la dier sentiasa berezeki, sebab dier selaloo memberi...

org kata tangan yang memberi lebih mulia dari tangan yang menerima kan...walaupun org tgk tak seberapa pemberian ni, tp bagi aku bermakna tau...ina mmg seorang yg suke memberi...tu yg alhamdulillah rezeki ina sentiasa ada...tu yg baguih tu..moga aku jugak di beri peluang, mempunyai hati seperti ina...walaupun kecik pemberian tu, tp berharga..tu yg penting....

kalo korag nak resepi G la klik kat link kat atas tu...
mmg senang. serius aku kata senang...tau2 siap...

p/s : petang ni nak masak apa ye...kena PK B4 tengahari ni...