Yang DiSaYAngi

Jumaat, 11 Julai 2014

Sampul Duit Raya FROZEN & MINION

minggu lepas opismate aku ada tunjuk kat aku sampul duit raya ni..berkenan lak aku...
terus rembat dua..bukan nak memberi sangat pon sampul duit raya ni kat bebudak..lebey pada nak simpan...bukan mudah jumpe kan...nak jugak la simpan...insyallah akan memberi jua pada yang ingin menerima kan...
ni la dier..sampul duit raya FROZEN n MINION....excited syawal tau...

dalam satu paket ni ada 10pcs = RM6 ...beso sampulnya boleh masuk duit not RM100 tau....

cumil kan...
ni smeua penangan karton kan...sweet..
kalo ada yang nak membeli..kasi tau la...nanti aku bagitau sama opismate aku....
kalo postage tu..aku pos biasa la..kalo nak la kan...

Princess ELcha BUfday Party


Ni semua cerita 2 minggu sebelom puasa..
lama gak peram, tak sure tuan tanah dah up belom...

nak up jugak la, cerita tak berapa nak ada nak up entry ni..hahahahhaha....
semua kejadian ni berlaku kat KFC AEON setiawangsa...

KAK AMYa.k.aMAMATISYA invite aku untuk bufday party yg ke 7 untuk icha....aku kalo org dah ajak, harus la semangat kan...lagi2 jumpe blogger...bukan mudah..bukan jumpe selaloo kan..nak jumpe2 pon susah kan...dah ada peuang ni, mmg semangat la aku...nasib baik jugak la en asbeen ni, nak gak melayan kerenah binik dier ni....yela en asbeen ni bukan suke jalan jauh pon kan....tapi sebab dier tau yg binik dier ni part time blogger...(alamak poyo sangat ayat tu..) so dier ikutkan sajork....

sesampai je aku nampak DIAH n FALSYA dah sampai...wajib la kirenya jumpe mak pengantin dolu kan....dah laga2 PP, ok jom gerak G meja...hahahhahha...KAK AMY ni kali ke dua aku jumpe dier..sebelom ni aku penah jumpe kat pavilion reramai 3 bulan lepas aku beranakkan izz...dah laga2 PP, mesti la jugakkan kasi laga2 PP sama BFF KAK AMY yang mmg femes amous la kat blog KAK AMY tu..sape lagi KAK JULIA la...mmmm...tapi yg sowang lagi, tak da...ala...kalo tak dah lengkap deme2 ni...

yeeayyyy dapat cup cake frozen dari KAK AMY...si syawal nampak ni terus kata...
"ibu..let it go..."

hahahhahahah....let it go tu tajuk lagu sayang....nama nya citer FROZEN...kikikikikikk...mmg tema hari tu, tema biru frozen...pengantin pon macam princess elsa dah aku tgk....cumil.....

blogger harusla bergamba kan..mana boleh lari...ni namanya bukti..hahahhahah..bukti berjumpe ko...
semua kelek anak..aku seperti biasa.,...anak tah ke mana tak....hahahhaha...seronok sgt jumpe kan....
en asbeen pon diam je, layan anak2...geng tak sampai lagi...sabar ye sayang..jap je lagi sampai...

haa....akhirnya jumpe jugak mek bun ni tau.....aunty soya geram tau....nasib kamo ni ok...nak gak bermuncung ngan ibu kan...

ada la tu di beleknya....ok aunty soya tak gebu macam mummy kamoo tahu..hahhahahha.....kelat je aunty soya ni ha....tak yah nak belek sangat....

mmg muka daddy tau...mok mok awat gen kuat sangat sampai kat anak ni...rasa dah macam dukung  mok mok..hahhahahahhah...(bayang dukung mok mok...mau patah sebelah tangan aku...laki aku angkat pon, mengah..hahahahhahah)


haaa....di sini..jumpe lagi...sama kak ila...kak ila nischoolmate geng jemah aku..mmg deme kenai la...rajin gak terserempak kat alamanda kan...umah dier pon tak berapa jauh ngan putrajaya kan...so rajin la terserempak kat alamanda tu....

of course la...ada suraya , ada nad..hahahhahha...itu sangat la poyo steatment kan...
nampak si budak belang tu...mmg kalo hati ingat main, tak mo dah masuk frame kan...

sedas lagi....eh...eh....menyelit pulok diah kan..sayang nana-nana tu takda, kalo tak aku meti bergamba ngan 2 group BFF ni kan..hahahhahahha....



akhirnya en asbeen aku jumpe jua geng sengkatan dier..ni jela geng dier..hahhahahah....
PAPAzn, ni la tukang membahan, tukang lawak, banyak bunyi, semua die....en asbeen kalo jumpe dier..pon sama naik, membahan aku kan...abis nad buat apa???????nad tukang gelak..hahahhahahahah...
PAPAzn ni kecik beso...kecik beso je aku tgk dier kalo bab membahan aku kan....tp deme couple paling best.. i like....en asbeen jom jadi macam deme..hahahhahahhah

last but not least..harus la ada ngan mak pengantin..ate giler takda, bukti ni....kang kena pancung aku..hahhahahah.....padahal time ni kak amy sebok nak berkemas kan...al maklum la mak pengantin BZ..pengantin pon penat haaa....nak selfie ngan dier on, muka tak larat..ye la bukan selaloo kan icha, tak pe aunty soya tak kaco kamoo, aunty soya kaco mama kamoo..hahahhahah....

TQ kak amy inviter jemah ye....mmg happening...kenyang, N paling penting suke sangat sebab ni tema fav colour jemah....

TQ datang berjemah ngan jemah



Salam 13 Ramadhan..
alhamdulillah di beri kesihatan yang baik untuk berpuasa sepanjang tahun ni...mana la tau rezeki kan aku puasa penuh lagi tahun ni...rongga je tahun lepas..tahun2 sebelom2 ni mmg penuh...mana la tau kan...tapi kalo dah ABC(allah bagi cuti) aku terima je..kikikikikikiki...

alhamdulillah tergerak hati nak tgk nuffnang semalam, tgk ada tak geng2 jemah datang bertandang kan....

alhamdulillah ada jugak meningkat naik amaunnya...biar sedikit, janji aku bangga boleh dapat banyak ni dalam masa yang singkatkan....

ada 5 ketoi BE berjemah kat dalam rumah aku ni...(aku salah taip pulok6 BE) hahahhahahha....
semua on going...

nanti reramai datang bertandang lagi ye...jemah mmg suke kalo ada yg datang bertandang kan...


p/s : alhamdulillah dengan rezeki yang di beri

Khamis, 10 Julai 2014

syawal N izz


Salam 12 Ramadhan...
alhamdulillah masih berpuasa...amiinnnn...

seronok bila tgk anak2 seronokkan...

aritu kawan aku baru balik dari umrah...dia hadiahkan anak2 aku sorang satu jubah..selama ni asik la si izz je pakai..pertama kali tunjuk kat syawal teruja muka dier...tapi bila di suruh pakai...adoiii menolak2 macam tgk muka aku ha....mmmmm....maka nya...simpan la terperap lama kat dalam lemari dier...si adik je la pakai...

ni tetibe sajork la aku ni nak try kasi dier pakai..ehh elok pulok tak memberontak pulok...akhirnya tgk, puji anak sendiri..

"cumil gak anak2 aku ni.."

hahahhah...sape lagi nak puji kalo tak aku sendiri kan...anak aku, mesti la aku puji yg elok2 kan...

al kisahnya si syawal ni pakai jubah ni, sebab dah selamat bocor kencing dalam seluar..tak sempat ke toilet..hahahhaha...tau2 udah terabur....maka nya pakai la jubah ni..si adik pulok..pantang la tgk abg dier bukak baju, dier mmg egat nak mandi je...mmm...last2 dier bukak baju sendiri..aku sendiri pon tak caya...rupanya dah belajar bukak baju sendiri kat taska tu haa.....

balik je en asbeen dari terawih tgk anak2..suke lak dier..macam dier lak yg pakai kan..hahhahahha...

cumil kan...gambo betoi2 hampeh..semua tak mo bagi kerja sama....

sorang fkus, sowang tak, sorang fokus, sowang tak..mmmmm...aku yg jadi cameraman ni geram je tgk...
si abg nak marah adik la tu bila songkok abah di kacau...marah lak dier kat adik dier kan...sayang abah la tu kan....jelly ibu..hahahhahahha

mmm..padan kaco...dier sebok nak pakai, tapi bila kasi topi pakai, mmm hampeh tak mo nya...di campaknya..ada sekali tu kasi dier pakai waktu duduk kat balkoni rumah...boleh dier marah, di campaknya topi tu ke bawah...eiiii hijau pulok aku time tu kan...

seronok tgk gelagat anak2 bila dorang seronok....


Rabu, 9 Julai 2014

Buat buat kuih

Arini mmg hari bercerita pasai syawal erk..hahahhaah...

ye la kan...itu kanak2 kan bikin ibu ider geram je ngan dier tau..hahahhaha..ada je cerita tentang dier...

ni tak salah aku cerita minggu lepas B4 maktok dier balik kampong...
pagi sebelom G taska tu mmg maktok dier BZ buat kuih untuk org yg tempah kan...

sekali datang la si syawal ni menyebok..adik ider menyebok gak, menyebok makan inti karipap maktok dier..hahhhah...

mula la tangan tu gatai nak kaco maktok kan...hahahhaa...
ni la hasil bila syawal pon ikut apa yang maktok buat

haa..nampak kecik comey tu..hahahhahahha....

boleh la syawal jual kuih ye lepas ni....





Syawal dan kawan di taska bersama ART n CRAFT

Salam 11 ramadhan...

maaf sesangat kengkawan, aku kekangan waktu bekerja la...mmm..insyallah akan ku cuba demi korang...yg penting keje mesti siap kan...kikikikiki...

ok arini mau citer tentang syawal yafiq di taska ...

alhamdulillah syawal nampak perubahan ang baik pada diri dier....
seronok tgk dier...tp masih mengajuk jugak, tp nampak kurang la sikit...bahasa jerman dier still ada, tapi tak teruk sangat dah, setiap kali mandi, mesti dier akan datang kat ibu dier ni N depakan tangan N kata..

"ibu...dah siap...."

kena tunggu aku kata...
""eye...hensem anak ibu...pandai ni..."

baru dier akan main balik..hahhahahha...
cumil je,....

syawal di taska cukup suke la kawan ngan
qamarul....yang depan tu qamarul....tapi syawal suke panggil qaamo..hahahahhaha...payah sungguh nak menyebut qamarul kan....lain sungguh bunyinya....mmmm...mmg dah jadi rutin dier tetiap pagi N petang mesti tarik aku N jumpe qamarul....mesti ayat dier akan keluar dari mulut dier...

"ibu....taadddaaa qaamo..."


hahahhahha...qamarul ni kalo jumpe aku, mesti muka suke....mesti dier akan kata..
"hai aunty soya..."


yeeaayyyyy baguih sebab aku la yang ajar dier...hahahhahha....mmg cerdik la si qamarul ni, rajin, suke tolong cikgu, yang penting dier mmg ramah tamah pon sama ngan aunty soya dier ni tau....suke aku sampai aku cakap ngan dier depan cikgu dier...

"qamarul...aunty soya nak buat qamarul jadi anak angkat mau tak..."

senyum simpul je kan..hahhahahhah..malu la tu.....dier mmg aktif, ceria, segalanya...alhamdulillah..tp sayang GG tarak ada...2 depan..hahhahahha..tp tetap cumil tau....
syawal ni mmg kawan ngan qamarul je la...nama qamarul je dier sebut...nama org lain, mana penah dier sebut....org lain ngan kawan ngan dier, payah sungguh la dier nak mesra alam kan....mmg ikut abah dier kan....cer ikut ibu..kang selengge la kamoo kan..hahahhahha...

budak pompuan yg kat tengah tu anak member aku..aku selaloo kata kat syawal kawan ngan mia....dier ok ok...tp mia selaloo ngadu ngan mama dier..syawal tak mo kawan ngan dier..hahahhaha/...yela sebab setiap kali aku jumpe mia, aku mesti akan kata kat mia...
"mia..mia kawan ngan syawal tau, syawal pon baik macam mia.."

hahhahahah...mia ni sebok la nak salam ngan syawal...yang si syawal sebok la dok nak introduce si qamarul ni kat aku..hahhahahahhahha...

yang budak baju merah tu siti nur raudah....pon banyak cakap jugak tu...
time ni mia boleh senyum lagi...

korang tgk pic lepas ni...

nampak mia...hahahhahah...terus masam, syawal tak mo layan dier..adoii....aku pujuk mia...mia still gito...terus malu2 dier...dah give up kot..hahhahahahhha.....

si qaseh tu sebok la dengan bantai busuk tu kan....tapi si dayana yang sebelah dier kuat menyakat dier...menyakat sampai menangis, pastu larik kat aku, buat tak tau sajork kan....hahhahahhha...muka tak bersalah tu tak menahan tu....

ko nampak qaseh dah nangis...
korang tgk dayana muka tak bersalah kan..hahahhahah...
macam2 la dayana ni....

si qamarul ni mmg suke bercerita tau...aku pulok mmg seronok la melayan dier...syawal..???????? suke lelama kat situ kan...

elok aku hantar syawal pepagi kat taska...aku akan tgk board kat taska tu, ada apa2 yang latest untuk pembelajaran syawal di taska...yang penting, mmg ada N aku salute kat cikgu2 ni ada inisiatif nak mengajar anak2 kat taska ni, setiap pembaharuan mesti dorang akan titik beratkan untuk anak2 di taska ni....
ni la hasil kerja syawal di taska...dengan kawan2...buat kolaj ye....


ni main cop2 tangan...korang rasa mana satu cop tangan syawal...

tadaaa.... kuning...mmg nampak syawal suke dengan warna kuning...kat rumah pon, banyak warna kuning dier akan pilih...

haaaa...yang ni paling latest..tak salah aku hari isnin aritu kot..ke hari jumaat lepas...gitoo la...

setiap petang syawal mesti akan tunjuk hasil kerja dier pada aku....

haaa...napak kuning lagi kan....
ni banana....seronok dorang kan...

so far syawal la buat bijak mana, umo waktu dier dah pandai tulis nama ke apa..syawal kaler pon masih keliru...tp pada aku itu satu perkembangan yang terbesar dier di mata aku...setakat mana kemampuan dier..aku tetap bangga ada anak seperti syawal...


p/s : neves lak ibu dier kali kedua nak amik report card syawal jumaat ni

Isnin, 7 Julai 2014

Jauh Dari Cinta



Beli hari Rabu lepas..hari jumaat aku dah settle menelaah..kikikiki...

ni akibat terjebak dek citer kat astro prima 105 tu la..


ni haaa...
drama jauh dari cinta adaptasi dari novel yang aku baca tu..jauh dari cinta jugak...

lakonan anzalna nasir dan hafizul kamal on air..mamat ni anak didik pak nil...juara on air tahun 2012 dan naib juara fear factor musim pertama aritu...mmmm/...

aku selama ni tahu je citer ni, tak mengesah sangat la...tibe la satu malam, dier ulang balik, aku ni dok syiok la layan...adoi bikin la dah buat aku terjebak jugak ni..mmg esoknya terus ke MPH alamanda, tak PK banyak, terus rembat satu, bayar, keluar, terus baca..hahhhahahha...ko tgk, kalo dah tersampuk kan...gitoo la jadinya..hahahhahaha.....

so far aku tgk citer ni hafizul ni ok gak dier belakon...selama ni tgk dier supporters actor je...kali ni jadi hero, ok la jugak, tak la kayu mana, nampak boleh je berlakon kan...tgk dier lebey pada kerjaya berlakon dari dunia pengacaraan ka...tp apa pon, semua rezeki dier..rezeki dier gak dapat pembaca dan penonton tegar macam aku, dah khatam sudah...alamak, mood membaca kembali ni...hahahhahah...

nak tgk citer ni mmg tak sempat la...sebab start jam 5.00 - 5.30ptg..mana sempat..aku 5.30pm baru sampai umah kan..mmmmm....mmg tgk kat online je la...nak tgk ulangan tak tau bila ulangnya

Peel Anak2 Di Hujung Minggu

 Peel Anak2 di hujung minggu....weekend kan bulan posa ni mana nak berjalan mana pon, duduk rumah lagi syiok kan...tau2 keje dah siap kan...mmmm..

anak2 pon alhamdulillah jenis tak mengesah sangat kuar atau tak kan...kalo keluar pon duduk main tgk ikan kat lobi tu pon dah cukup memadai dah..tak pon G kedai, dah ok dah...

so bila anak2 di rumah kan..macam2 la dorang buat kan...

antaranya...
korang tgk la hasil kerja si syawal tu..mmmmm...otomen exercise di malam hari ni..kasi push up reramai...hahahhahahha...B4 tidoq ye semua otomen...

tuan awak malas nak buat ...dier suruh korang buat kan..hahhahahahha...bila dier buat gini, di panggilnya abah dier kat dalam bilik tu..siap cakap,...

"abah...tada....otomen...tido..."

banyak la otomen tidoq syawal..otomen tidoq gini haaa
haaa...gini...nampak penuh kasih sayang kan tidoq ngan otomen tu kan...bila dier jatuhkan otomen tu, boleh sedar lak pulok, lepas tu di angkatnya otomen tu balik..hahhahahha...tau2 je otomen jatuh katil kan...

tadi abag..ni adik...nampak, muka budak banyak akal...muka budak bila sel2 otak mula berhubung...gini la gamaknya...mmmmm...

macam2 hal..selaloo adik akan ikut abg...tp ni abg yg ikut adik tau...

ni la deme bila bosan duduk rumah, nak ajak ibu abah jalan, malas lak..M tu beso...lelagi time bulan puasa kan..hahahhahhahaha...tunggu la nanti kiter jenjalan yee....

MENU IFTAR di hujung minggu

Salam ramadhan yang ke-9..alhamdulillah masiah berpuasa...masih mengekalkan azam NO PARAM...
 
kalo korang perasan ramadhan tahun lepas banyak aku sajikan kat korang pelbagai menu berbuka kan...so far tahun ni nak slow down sikit..hahahhaha...tak menahan slow down ko kan jemah...bukan apa....kalo tunjuk menu selaloo pon, mau kesian kat semua yg menengokkan...hahhahah....ada certain2 menu kot aku up....yg mana sama ada hasil tangan en asbeen ataupon hasil tangan aku untuk pertama kali...hahhahah...
 
so menu iftar sepanjang hujung minggu adalah...
 
SABTU 05.07.2014
SOTO AYAM
hasil air tangan en asbeen.....
 
aku mmg cukup suke la kalo en asbeen yang buat soto tau, sebab en asbeen kalo buat..alamak mmg mau menangis la ...semua segala macam ada...kacang, ayam, kentang, sayur mayor, llobak masin, suhun, macam2 la...mmg terangkat la kalo en asbeen buat..lagi2 dier punyer sup...kalo korang nak tau, aku tak tau mana si izz dani aqlan ni belajar hirup guna mangkuk...sekali mangkuk dier angkat..ala macam dalam iklan maggi tu..haa...macam tu la...
 
aku kalo buat soto ni, tak daebak mana la dari en asbeen kan...pada aku janji ado...dier mmg teliti giler ngan menu dier ...hahhahahha...
 
sampai 3 mangkuk ko aku bedal..mau sampai tengah malam sesambil aku layan cerekarama TV#3cikgu bidan la aku bedal lagi soto tu haa...hahhahah...maka nya , kena denda ngan en asbeen rebus balik nasi impit buat sahur N tunggu la ko sampai 2 jam..hahhahhah...jam 2am baru aku tidoq..nasib la esoknya cuti lagi...
 
so esok cuti lagi..pepagi en asbeen dah cakap...
"sayang...awak rebus lebey kan nasi impit tu...arini berbuka kiter makan ni ye..."
 
Korang rasa menu apa...

AHAD - 06.07.2014
LONTONG
ni 1st time akku buat..hasil tangan aku sendiri..aku tak tau, sedap ke tak....tapi sampai kat en asbeen...abis la satu mangkuk tu kan....en abeen puji aku ko..hahhahahhah...giler kembang semangkuk aku kat situ...alamak....
 
 
 
Alhamdulillah abis...tu yg penting kan.....
 
insyallah en asbeen arini request asam pedas pulok...mmmmm...tak tau sape yg buat..aku atau dia....dier request macam minta aku buat je..hahhahahha......
 
tak sangka pertama kali buat...menjadi ko..hahhahahhahha