Yang DiSaYAngi

Jumaat, 18 Julai 2014

Gelagat Izz Dani Aqlan bila bersama abah

Salam 20 Ramadhan..
alhamdulillah tinggal 10 hari lagi, ramadhan bakal pergi dan syawal bakal menjelma.....alhamdulillah moga di permudahkan semua urusan di muka bumi allah swt ni...

cerita hari selasa hari tu..waktu cuti nuzul quran..
alhamdulillah aku di kurniakan seorang suami yang memahami, tapi kadang2 buat2 tak paham jugak..mmm..kikikiik....sanggup menjaga anak2 demi biniknya yg runsing persiapan raya tak settle lagi...

so aku dapat call dari en asbeen waktu aku on da way ke jalan tar aritu...dier nak bawak anak2 G the mines...nak beli CD software utk settlekan lappy aku tu..so macam2 la pesanan aku bagi selama aku takda ngan dorang kan...bertalu-talu jugak la...

"abg jgn lupa...pegang tgn syawal kuat..jgn lepaskan tangan dier...izz jgn lepaskan, pakaikan dier carrier..kalo dier nak turun, jgn bagi turun...syawal tu pegang jgn lepas...jgn lepas pandang tgk dier...bawak2 borak ngan dier.."

hhahahhahah...macam2 la..
en asbeen yang sedia tahu paranoidnya binik dier ni...redho dengan apa yang dier dengar..hahahhaha..bukan tak percaya kan suami sendiri...kena ada sifat berjaga-jaga walaupun dengan diri sendiri kan....

so tak lama lepas tu jam 1.30pm aku dapat whatssapp dari en asbeen....

alahai sayunya tgk si anak ni ngantok la tu kan....sebok nak duduk depan kan...abah dier suruh tidoq kat belakang tak mo..nak jugak kat depan, pastu muka tala kat depan air cond..terlentok2 dier.....
ni on da way nak balik ni...dah mmg time dier nak tidoq pon..lagipon hari tu dier bangun awal..org suruh tidoq lama sikit tak mo...jam 7am dah bangun..gasak la...last2 abah dier yg layan dier...

korang tgk tu..adoiiii..kesiannya ibu tgk kamoo ni dik...

agaknya tak selesa..last2 gini penyudahnya

haa ko...baru sedap tidoq....elok aku balik dier jaga...adoiii....baru nak rehat kan....

seronok tgk gelagat anak2 yg mencuit hati ni


Khamis, 17 Julai 2014

Berlaku depan mata - Seeerraammmmmmmmm

Semua ni berlaku sekali imbas..sangat la pantas...sangat cepat..sangat la zasss...
haa ko tak menahan zasss kan...

jumaat lepas aku ngan #gengkoirselengge ni G la bangi nak mencari tudung untuk koir kan...sampai la kami ke PKNS..melilau carik, tak da jugak..akhirnya niat nakbalik dah ni...time tu dah jam 2ptg dah....jam 3pm dah rehersal koir kan...elok kami nak gerak ke kete ni...sekali...

baaammmmmbbbbb semua berlaku depan mata...

ada adcident yg buatkan aku terus ingat akan kejadian adcident aku dolu...mmmmm..semua berlaku depan mata....betoi2 kejadian berlaku depan PKNS..waktu jalan lenggang lagi....

kejadiaannya berlaku gini....

hilux dari seberang di bawak oleh warga emas india ngan binik dier dari arah seberang jalan terbabas langgar tiang lampu sampai membawa hilux tu terus ke arah yang bertentangan...sekali tiang lampu hilux tu seret...lepas dari arah bertentangan ada honda CRV milik pompuan cina..dalam tu ada tiga org pompuan...honda CRV tu sempat menggelak langgar hilux tu..dier honda CRV tu ke kiri..tapi kena jugak...cermin kete dier pecah di himpap dek tiang lampu yang di seret oleh hilux tu...terus berenti ke kiri jalan...dan dalam masa yang sama...belakang honda CRV tu ada kete puogeot 207 tak salah aku yang di bawak seorang pompuan muda...puogeot tu nak menggelak tiang lampu dan die ke kanan jalan, tak dapat jugak berlanggar dengan hilux yg dari arah depan tu..terus berlusing melintang kete dier....ada satu kete alza putih dari lorong paling kanan tu, alhamdulillah alza tu tak da pape, mmg sempat elak hilux, tiang lampu semua bagai..dier berenti, terus alza tu gerak pecut ke depan..agaknya alza pon terkejut  kot....

gini la keadaannya...

niat di hati tu aku nak ke sana nak kepochi lebey....sekali tgk kami antara org pertama yang datang kat situ...terus bagi pertolongan....mmmmm.elok la pulok hujan bagai...

tapi syukur sgt tak da kemalangan jiwa yang berlaku..dah cukup bersyukur sgt...cumanya ramai yang lebey terkejut, pening, pitam, trauma bagai...

tgk puogeot tu..selamat berpusing kan...mmmm..terus jammed kat situ...aku ngan jemah lain banyak tolong kasi minum air, amik barang berharga dalam kete N serahkan pada tuan badan...kasi mangsa cool down...

ko tgk jemah tu kasi cool down aci ni..kikiki...
dah macam gadis litar dengan payung2 nya..hahahhahahah...

mmg mengerikan...takut aku..katanya uncle yg bawak hilux tu dier terlelap sebab binik dier tidoq dalam kete..mmmm..dier tak da geng nak borak, elok dier terlelap, bila dier terlanggar tiang lampu tu, dier terus tertekan minyak,panik, tu yg jadi gitooo....

pada aku dah cukup bersyukur sgt tak da kemalangan jiwa berlaku kan...


Persiapan Raya

Salam 19 Ramadhan...
alhamdulillah dah 19 hari kiter berpuasa...masih lagi penuh aku berpuasa...belom lagi ABC..insyallah....ada rezeki aku, penuh la tahun ni, tapi dah nama pompuan kan, mesti allah bagi cuti kan...allah kan sayang kiter golongan wanita kan...

so far persiapan raya untuk anak2...memang dah lama settle...kami ni jenis kalo murah beli...dapat sepasang dua, beli sikit2 untuk anak tak la terasa kan..tau2 je "eh..eh..banyak pulok baju dua beradik ni kan..hahahhahah..."

rezeki jugak aunty NAD dorang ni kasi lagi baju raya, alhamdulillah, dengan akak aku NIGINA tu kasi suar jeans ben 10 n khakis adam punya..dah tak muat..tapi kualiti suar, mmg elok lagi, nampak baru lagi..pandai gak akak aku ni jaga..hahhahahha....so rezeki la kat situ...kasut pon dah lama beli, lama peram, lama simpan, lama sorokkan dari pandangan mata dorang ni..kang tak sempat raya, terus nak pakai, naya jemah tau...tu kasut raya, pakai la time raya...hahahhaha...gigih aku sorokkan dari dorang kan...

baju melayu untuk anak2 dah siap beli kain, tunggu maktok kesayangan dorang jahitkan untuk dorang..selama dorang ni hidup ngan aku, mmg baju melayu anak2 ni maktok dorang yg buat,...
insyallah minggu ni maktok start exercise kaki kot...ala maktok legend bab2 jahit ni...sat2 je..kang satu hari dah siap baju anak2 ni...

persiapan untuk en asbeen pon dah settle lama sgt dah...baju melayu dah lama ada waktu bulan 1 tak salah aku..giler lama...hahahhahah...lain2 baju ni, aku ni baik hati beli la sela dua t shirt n kemeja untuk en asbeen...en abseen ni baju utk dier liat je nak beli...tunggu org belikan baru diam...kalo untuk anak2 n binik laju je muka jemah suruh belikan..hahahhahha...sayang anak binik la tu kan...mesti la... 

ni antara koleksi butang baju melayu en asbeen...en asbeen memang tetiap minggu akan pakai butang baju melayu ni, sebab dah jadi rutin dier akan pakai baju melayu di hari jumaat yang barakah...aku jugak yg train dier..hahahhah..sebelom kawen mana ada pakai....lepas kawen ngan aku, terus pakai...sampai kalo aku tak iron, waktu dalam pantang dolu, dier tau dah aritu, ari jumaat...dier dah siap2 amik baju melayu siap iron, baguih disiplin..hahahhaha....mmg kewajipan buat aku, tetiap tahun aku akan beli butang baju melayu N sampin untuk en asbeen...tu antara koleksi dier la..mmg bertukar2 la setiap jumaat tu...so alhamdulillah tahun ni pon masih ada butang baju melayu yg baru...dah siap tersemat kat baju raya dah...sama tema ngan baju raya butang baju melayu en asbeen ni...


so untuk pertama kalinya aku org paling last sekali buat persiapan raya..hahhahahhaha...tak tau nape
aku pulok yg paling last...selaloo en asbeen..hahahhaha...
tak pe..last but not least...

selasa aritu pertama kali wilayah cuti sempena nuzul quran...so aku minta permision dari en asbeen nak ke jalan tar sana...nak mencarik baju aku kasi sedondon sama ngan deme2 ni...

so berjemah la aku ngan si jemah ni...TQ bebanyok la jemah temankan aku ye..sampai sakit kaki memasing kan berjalan..dari jam 10am - 2.30pm baru jumpe baju aku...adoiii...lama sungguh..ada je tak berkenan dek mata si jemah ni, bukan mata aku, mata dier..hahahhaha..macam2....dier kan image consulatant #genggosip ni kan..hahahhahah.....flat la, beso la, tak cantik la...cerewet la jemah ni..tapi aku pon join sekaki cerewet gak....payah pulok nak carik baju ni..yela selaloo mak aku jahit..mmmm..tapi tahun ni mak aku BZ...so G la cari yg ready made...jenuh jugak...last2 beli jugak...beli dah beli satu....sekali masuk jakel..alamak....menawan la pulok..terus la rembat satu lagi..tapi masih dalam bajet baju raya aku untuk tahun ni...hhahahah...so aku pon beli...si jemah ni dah maki2 aku dah...hahahahhaha...tak sangka kawan dier rembat satu lagi..hahahahhahah.....

so ni la baju jemah..yg mana untuk raya pertama...nanti la aku decide..hahahahha..lagipon baju2 ni akan ke opis jugak tak lama lagi kan

capture by syawal yafiq...ohhh sudah boleh harap itu anak..tp kejap je la..pastu di bawak larik HP tu tgk youtube..tgk playdoh//hahhahahahha..macam2 la...

so far persiapan raya mmg dah lama buat...beli2 sikit2 tak terasa sgt..tak bersesak sgt kan...





Rabu, 16 Julai 2014

Jom Balik Raya


Insyallah perancangan raya untuk tahun ni balik ke johor lagi untuk kali ketiga berturut-turut....

alasannya sama seperti tahun2 sebelom ni..

kasi ganti raya untuk en asbeen yang tak dapat beraya kerana kami addcident sehari sebelom raya kat johor tahun 2012 aritu...yela tahun 2012 tu mmg raya sebelah en asbeen di johor..patutnya tahun 2013 lepas sebelah aku...tapi di sebabkan aku dah janji ngan en asbeen nak ganti balik ke johor tahun tersebut, makanya tahun lepas aku beraya jugak la di johor...so tahun ni 2014 mmg tahun untuk beraya di johor kampong en asbeen....so aku pon ok la..sebab aku tak mo larik rotation balik raya tetiap tahun ni..tak pe la berkorban...en asbeen n syawal pon berkorban demi aku semata-mata jaga aku di hospital waktu org sebok ke sana sini menziarah sanak saudara di pagi raya kan...sampai ke petang la deme jaga aku...sebab petang tu aku dah boleh discharge...terima kasih jua pada keluarga mertua aku, sanggup tak balik raya kampong kat kota tinggi, semata aku...raya ke 4 tak salah aku,...baru beraya sana sini....

ni entry aku addcident dolu, bagi yg baru follow aku la kan...yg dah lama follow mesti dah tahu kan...

sebab tu tahun lepas raya sebelah en asbeen...tapi alhamdulillah en asbeen kursus sekali ke penang, aku pon apa lagi, amik cuti lajak sikit sampai ke penang aku ikut en asbeen tau...alhamdulillah dapat jugak la raya ngan mak aku yg dah lama kat situ time tu kan....

sebab tu citer raya tahun lepas setiap syawal ada je cerita aku...


so untuk tahun ni perancangannya, insyallah....kami mylittlefamily ni akan start cuti drai keje N school, mulai 25 julai 2014 jumaat..lepas sahur terus gerak...en asbeen excited nak balik...sebab hari tu, bufday MIL kan...excited la dier...insyallah akan beraya di sana sehingga raya ketiga, lepas tu family en asbeen, angkut sekali adik beradik dier akan balik ke penang, saja kot, sebab FIL aku pon org penang gak..org nibong tebal..tak jauh sgt la ngan umah tok aku....mak aku pon duduk area situ dolu..hahahaha..dekatkan...so boleh la aku request nak ke sana sini kan....di penang aku akan ada mungkin raya ke empat dah ada...aku stay sana insyallah sehingga 03.08.2014 ahad....sebab isnin 04.08.2014 dah keje....

so sesape yg dok ada kat penang...
MJ, NUREEN, GIE, ZURARAHIM, seangkatan dengannya kasi kobar la yee....leh G terjah umah korang kan...


aku dah siap2 request nak G umah pengasuh aku kat bedong, nak G sekolah sungai petani, jalan sekerat aku tu...macam2, nak P makan kat jam besaq , SP...mmmm...tempat jauh lagi di kenangkan....


insyallah semua berjalan dengan lancarnya...

so sesape ada di sana....kasi hallo2 sama jemah ye.. 019-6110448 ok

Iftar 16 Ramadhan

Salam Ramdhan yang ke 18..alhamdulillah masih penuh berpuasa di bulan yang mulia ni, bulan ramadhan..
masih semangat mengerjakan ibadat yang di tunaikan...

cerita hari isnin aritu 14.07.2014 bersamaan 16 ramadhan 1435H...

en asbeen call tengahari tu dier nak kuar berbuka kat surau ngan member opis dier...gaya cakap macam nak G sowang kan en asbeen, anak2 ngan binik tak mo bawak kaa....hahahhaha...tak leh bawak , binik nak tgk finale #KTAR isnin tu, walaupun ending tak sabar nak abis kan...jangan salahkan crew KTAR...deme dah shoot semua scene...dah TV3 nak abiskan aritu gak, redho je la...nasib baik jugak jemah ni dah abis baca novel tu untuk 3 hari kan..hahhaha..semangat ko...idokla aku meroyan macam kengkawan lain dalam FB tu kan...

so di sebabkan en asbeen dah janji nak masak menu untuk iftar hari tu, so terpaksa la dier bersilat di dapur B4 G surau, N aku siapkan anak2...

maka nya ni la menu iftar dari en asbeen untuk binik tersayang dier ni

taddaaaa....

mee bandung homemade by en asbeen..yummy...mmg terangkat...macam2 sayuran ada tau...

di sebabkan aku siapkan anak2 awal, sempat lagi nak siapkan satu disdh yang pertama kali aku buat N org lain dah banyak kali buat..hahahhaha...

AGAR-AGAR ROTI..
mmg cepat mudah N senang....utu yg penting,

walaupun comot kan, tapi hasil mmg malatop la..hahahhahha...

tada.....kire ok la ni nampak jugak belang2 kaler agar2 ni kan...next time nak kasi kaler lain la..hahhahahha..

haa....bila dah potong kan....ada lebey...aku kasi sikit kat si jemah tu, akak aku kat tingkat 12 tu, mak aku rembat sikit bawak berbuka kat masjid...aku suke, sebab habis...tu yg penting kan....

resepi...aku tak tau mana aku amik, aku google je...yg pasti aku tgk agar2 roti ni kat blog chekgu azrine tu ha...ala kakak chekgu yg vogue tu...


so semalam nuzul quran, mmg untuk pertama kalinya aku gantung kuali....lama gak aku nak gantung kuali kan...nak masuk 20ramadhan baru aku gantung kuali..sebab penat ke sana ke sini semalam..tu nanti aku citer..so iftar arini back to normal, jom bersilat di dapur...menu apa nak makan arini, tinggal ikan ngan ayam je....


Result Mid Year Syawal Yafiq


Salam 19 ramadhan...
minggu depan dah nak raya kan..macam tak caya sungguh..tau2 minggu depan dah nak balik kampong..moga semua urusan kami di dunia ini di permudahkan dan di terima allah swt kan....kiter hanya merancang, DIA yang menentukan...

ok hari jumaat yang lepas 11 julai 2014
ada sessi amik report card anak2 kat taska syawal ni, bagi umur 3 dan 4 tahun...syawal tu termasuk la..insyallah amik untuk adik izz pulok tahun depan kan, dah start belajar...

excited tak yah dok habaq la...riuh kot taska tu bila aku sampai...
en asbeen pon senyum simpul je la tgk binik dier gebang sakan, tangan nala mencecah langit bercerita kan..hahahhahahha.....

mmg report card syawal ni aku tak da up kat IG atau FB aku..saja aku nak abadikan semua dalam blog ni...bukan tak mo kat dalam IG atau FB kan...sebab aku rasa org2 kat IG atau FB, ada je nak komdem sana sini kan..at least org di blog aku ni, kengkawan aku, sekurang-kurangnya walaupun nombor syawal tak berapa cantik, tapi aku dapat kata2 peransang N semangat dari kengkawan aku yg sememangnya kebanyakkannya mak2 org kan....

sebelom ni aku up cerita pasai report card syawal waktu umur dier 3 tahun...


tahun ni syawal 4 tahun dier amik exam untuk mid year punyer..insyallah final exam nanti bulan 10 kot..tak salah la kan....


ni la result exam syawal yang berlangsung bulan 5 tak salah aku kan....

serius aku excited sebab nampak banyak A..walaupun nombor anak aku tu jauh, tapi apa ada hal dengan semua tu...baru lagi kan...baru 4 tahun...

tapi apa pon aku bangga mempunyai anak seperti syawal yafiq..sapa lagi nak puji anak kiter klo tak kiter ibu bapa ni kan....

cuma nampak pembelaaran tu je la C..ok la tu..C tu sebab syawal suke berkhayal, dier kena tunggu cikgu datang ajar baru dier start, kalo tak, tak start..hahhahah....syawal lambat sikit bab2 gini, tapi cer bagi XTVT luar, panjat menanjat, nyanyi2, menari2...dier mmg excited...cikgu pon kata syawal jenis budak yang kretif...org tak buat gitoo..dier dah buat dah..hahahhah...kerja kumpulan, syawal bukan jenis yang tengok saja, bagi kawan dier buat je..dier pon join sekali...

mmg nampak beza la...dari tahun lepas....akhlak, disiplin, kehadiran mmg A, pembelajaran still sama C, tapi pergaulan dan minda dah naik sikit dari C ke B...alhamdulillah...

cikgu pon kata,
"takpe kak, walaupun macam ni, tapi nampak syawal nampak improve banyak sangat kak...dier dah boleh bergaul, kalo kaler pon dah tak keluar2 dari outline, elok je dier kaler, dier suke kaler sehala sampai abis...kalo tgk budak lain, kejap hala sini, kejap2 penat hala tempat lain...tapi syawal punyer nampak sekata je...."

itu dah cukup buat aku bangga kan...

alhamdulillah syawal pon cikgu dier kata dier dah boleh tulis sendiri sikit2 , tapi guna huruf atau ayat yg putus2 tu la...tp lepas tu minta dier duplicate, dier terrer...tak perlu tunggu cikgu kata mula buat, dier dah buat dulu dah...cuma tu la syawal bila tekan pensil tu tak tekan betoi2, tak terang sangat...
ni la hasil kerja syawal...dapat 77% je..tak pe...ok la dari tak buat langsung kan...

syawal banyak improvement ..terlalu banyak, tak yah la nak aku katakan satu persatu, korang yang mana ikut aku mmg tahu tahap kemampuan syawal sekarang...cuma sekarang satu je yang aku agak risau...

tahun depan syawal dah mula tadika...kalo kat sini cikgu dah tau personaliti syawal macam mana...tapi kalo kat tadika nanti macam mana...1 hal..lagi satu aku PK...boleh ke syawal pick up apa yang cikgu dier kata nanti, bukan cikgu boleh layan syawal sowang je kan....tapi apa pon tawakal tu penting kan..

moga semua berjalan dengan lancar...

TQ Aunty #NADMAMAZAKWANNAYLINADIAIRWANIHAMIDI

Salam Ramadhan yang ke 18..

alhamdulillah dah hari ke 18 kan kiter berpuasa..tak lama je lagi kan ramadhan berlalu syawal menjelma....allahuakbar terasa cepat je masa berlalu kan./...

ok ni kisah minggu lepas...
khamis lepas aku G training koir macam biasa B4 perform sempena majlis perhimpunan bulan KPM kan...

aku sampai je opis petang tu jam 4.30ptg

aku tgk ada parcel atas meja aku...
dok la kata...
"apa benda la ni.."

bebudak opis aku ni dah mmg gelarkan aku "ONLINE TEGAR"

lantak la kome....janji tak susahkan deme kan...

bila aku tgk si pengirim ni, aku dah senyum lebar...dalam hati ni dok kata....
"alahai apa benda la lagi ni kan..."

sekali aku bukak...

ya allah...sebak aku kejap kat depan PC ni...

baju untuk anak2 dari aunty kesayangan deme ni..

Aku jadi sebak kejap bila dapat parcel dari nad ni...aku tak mengharapkan apa2 dari nad...cukup la dier sudi jadi kawan aku yang selengge ni...dah memedai dah buat aku...

aku balik tunjuk kat en asbeen...en asbeen pon terdiam..bila tanya nape...di jawabnya...
"nape la kawan awak ni baik sangat????"

dier mmg baik la abg tecik uitt...jenis tak lokek pon ye gak....ni tahun ke dua nad bagi some gift buat dua beradik ni...tahun lepas baju pooh oren...tahun ni spiderman black n white...

ni la baju bebudak tu...sejak nad bagi dorang baju sama...aku pon jadi sengal kejap, belikan deme N suke pakaikan deme baju sama...siap aku cakap ngan en asbeen udah macam kembaq dah anak2 aku...

 yang kelabu tu baju tahun lepas....1st baju sama..lepas tu dia ikuti oleh pemberian dari aunty nad dorang ni...

the best is...aku masih simpan note2 nad bagi..


kertas yang sama, tulisan yang sama, saiz kertas yang berlainan dan tahun yang berlainan...

alhamdulillah doa aku pada nad sekeluarga...moga nad di murahkan rezeki ..amminnn...

kepada PAPAzn (zaini) tolong jaga nad elok2 untuk aku yee....dier sadis...siap ko..aku kejor ko 1 klang dengan batang penyapu ye...kawan binik ko ni olahraga tahu...petik jari je dapat kejor ko..hahhahahha...bukan mudah nak dapat pompuan sebaik, murah rezeki macam nad ni tau...dier kawan yang baik buat aku tau...jaga dier elok2 ye..sayang dier sebaik-baiknya..cintai dier seikhlas2 nya...amiinnnn.....

Selasa, 15 Julai 2014

Salam Nuzul Quran 1435H - 15 Julai 2014



salam nuzul quran buat semua /.....moga kite menghargai nuzul quran ni dengan sebaiknya..amminnnn


Isnin, 14 Julai 2014

#KoirPalingMantap (KPM) - jangan poyo sangat boleh tak..hahahha


Salam Ramadhan yang ke 16

alhamdulillah dah setengah bulan kiter sebagai umat islam berpuasa kan....sekejap je rasa masa tu berlalu..
ok petang2 baru nak up entry sebab BZ dari pagi membawa ke petang..ni baru ada masa sikit nak up entry kan....

pagi tadi keluar rumah awal, sebab nak attend perhimpunan bulanan KPM 3/2014...macam biasa suraya attend mesti sebab koir kan....benda tu je yang suraya tahu..hahhahahha....


sebelom acara bermula...selfie jap di tepi kali ni..hahhahahha...tu pon selfie guna dinding yang ada besi, boleh letak HP...jadi ko kan jemah..



untuk kali ni kami perform..lagu killer song kami...
SETANGKAI MAWAR...

sampai je KSU, TAN SRI DATUK DR MADINAH MOHAMAD terus nyanyi lagu NEGARAKU dan TRANSFORMASI PENDIDIKAN...


sebelom perform harusla  sessi breathing kan...
ma...mi...me...ma....mooooo....

ma...ha...he...hi....

macam2 la...

sessi bubblling bagai..semua la...

jemah ni ingat dier cute sangat la tu buat saranghae kan..hahahhahah...fokus jemah, fokus...cikgu marah kang...

suke tgk KSU senyum je bila kami ni semangat la menyanyi demi dier kan....


bila nak selfie tak berapa nak menjadi..aku selitkan HP aku kat celah2 pasu bunga...monopod tongkat sakti tu aku lupa pulok bawakkan...



ni semua after perform...

si gemok haerie ni bajet cute sangat la tu buat gitoo..hahhahah...muka minta lempang je kan...


wo kali ni bawak lagu transformasi pendidikan..best, sebab cikgu naik sheikh weiiii bila conduct kami ni..hahahha...kami ni geng koir KPM...bila cikgu naik sheikh..apa lagi..kami pon sama la naik sheikh kan....mmg semangat abis la....KSU siap thumb up n senyum kat kami..bangga jap...







last but not least..sempat menyelit kan...suraya kan suke menyelit..hahahhahha....

kat tangga pon jadi kan kome...


p/s : seronok dapat gilo macam deme ni...yg penting deme2 ni semua dah sampai kat telinga en asbeen tau..aku kan kaki gosip ngan en asbeen