Yang DiSaYAngi

Khamis, 7 Ogos 2014

3 Syawal 1435H - dia dah pandai selfie

Salam 11 syawal...

arini cerita pasai 3 syawal... so far sampai je penang, aku terus zasss ke umah mak aku kat sungai petani...mak aku ada sana N akak aku pon ada sana...leh la rehat2 sat....

izz tgk makin lama, makin tak surut2 je ..last2 aku decide nak bawak jugak G klinik...adoi...satu sungai petani aku pusing tak da jugak klinik yang bukak..mmmm..last2 balik jugak....kasi izz rehat abis...
nampak budak kepenatan...nampak muka tak sihat..ibu ni kalo anak sihat...ibu sekali tak sihat jugak...hati dier tak sihat....mmmmmm

sementara tunggu abah si syawal ni mencarik klinik kat sekitar kami park kete tu....syawal sebok la dok kata...

"ibu nak phone.."

terus aku bagi N tutup mobile network...hahhhahaha...kang abis tenet aku di lenjan dek syawal tgk youtube je..hahahahhahah...last2 tgk tak boleh..di tekannya app camera...sweet je nak selfie kan....ini budak sudah banyak ikut ibu tau...kuat selfie...hahahhahahha

haaaa...korang percaya la...dier pegang sendiri tau...hahahhaha....punya la bila sihat muka tu rasa geram je...kalo tak sihat alahai nak angkat kelopak mata pon tak larat....

TQ aunty NAD/.....baju mmg da bomb...syawal n izz suke...muat2 sedang elok je tok bebudak ni haa....mmg style dier sekarang pakai topi kebelakang gito...kadang2 senget2 topi dier..jarang nampak topi dier ke depan dah...mmmmm....dah tu bila ibu nak beli baru topi tu tak mo..hahhahah..sayang sungguh sampai lunyai di pakainya topi tu....

ni antara pose yang cukup suke la dier buat tau..sampai adik dier pon ikut jugak buat gini..hhahahahhahah....

p/s : susah hati sungguh la tgk anak teruna ni tak sihat....cepat sihat ye...ibu sanggup la amik ulser kamoo tu syawal..janji kamoo sihat tau 


2 Syawal 1435H - Raya di Hospital


 Salam 11 syawal...
kali ni nak cerita pasai raya ke dua...

so far raya ke dua memasing tak da nak ke mana, sebab semua sebok nak siap2 travel terus ke penang, sebab FIL aku family adik beradik dier ada buat kenduri tahlil untuk arwah tuk nun en asbeen...

so kami semua, termasuk la ipar duai, biras beras semua konvoi ramai2 dari johor terus ke penang...kami semua gerak malam...so memasing nak la rehat siang tu kan..kang jalan sana sini, tak da energy lak nak ke sana kan...lagi2 si pilot2 ni haa. ...kan...

tapi hati ni masih la risau tgk keadaan izz yang makan tak mo, minum sajork....mmmm..ye la ngah ulser kan...tp kalo aktif tak hengat...tapi masalahnya sejak sakit ni, mmg ngan aku je ...ngan org lain termasuk abah dier sendiri pon dier tak mo..sampai la sekarang dah sihat pon sama....tahu je ibu dier tinggal sekejap..nak berendoi pon ngan aku jugak...nak mandi tak pe ngan abah..nak semua2 ngan aku..letih la gini kan.,..nak buat keje susah...sebok nak dudk celah kangkang..udah aku berjalan pon mengangkang je....dah celah kangkang ada nya si kecik tu...


pagi tu terus aku ajak en asbeen ke hospital..sebelom raya aritu aku ada ajak....tapi tu la semua klinik kat kluang semua tutup...izz start demam pon hari jumaat malam...G sabtu tu, semua tutup...ye la org nak raya kan...

terpaksa la raya ke dua terus ke hospital...

hati ni kuat bukan HMFD sebab tak da bintik2 pon..lebey pada ulser je....
alhamdulillah betoi sangkaan aku...mmg ulser je..tp tetap bagi oral aid seperti biasa...mmmm

alhamdulillah syawal pon elok je time, masih sihat...balik puutrajaya baru start tak sihat...baguih syawal...berganti2 ngan adik dier..tak susahkan ibu abah sakit berjemaah ngan adik kan....kasi manja gilir2....syabas syawal...ibu bangga sama kamoo..kuat lawan sakit kan....


Rabu, 6 Ogos 2014

1 Syawal 1435H - aksi selfie yang sebenar



aku terjumpe pulok gambo gerak2 ni kat dalam google akaun aku...

kalo korang nak tau semua gamba2 yang aku amik, mmg semua guna HP aku tau...aku ni mana la ada kaera bagak bagai kan...kamera ni cukup berjasa la snap2 kan kenangan indah buat kami semua dari sejak aku memiliki HP ni tau....

so ni jadinya bila gamba2 ni bergabung jadi satu...udah macam2 gerak kan..ahhahahahhah/.....
ni bukan aku buat...aku tak tau camno..mmg auto kat HP aku ni....dalam album HP aku tak da pon...tak kalo aku amik gambo ni upload gamba terus ke google akaun, ni hasilnya kan..hahahhahah..macam2 aksi kan...

1 Syawal 1435H - Snap..Snap Wit My Family In Law

Tadi Selfie wit my lovely en asbeen...
elok kami settle selfie....FIL ni patah balik pulok...

eh....mak su syawal pon nak jugak masuk frame...jap....
haa....kasi satu....maksu tak da baju raya..kasi pakai dress...cantik dress tu..aku pakai, en asbeen gelak..jahat tau...

SIL n MIL
aloorr...kalo guna kamera suraya plzz....no formal pose ye..hahahhah....

haaa...ada pon....patut MIL kena duduk belakang...baru fun kan....

nampak sama tinggi tak....kecik comey je FIL aku....sayang sungguh la dier kat anak2 menantu dier tau..bukan takat aku..semua la...cukup riso la kalo anak2 menantu tak sihat tau....opss....ni la geng ulser aku tau..aku ulser...FIL pon ulser gak....

haa... ni biras aku adik ipar en asbeen....
waktu ni abg ipar aku tak sampai lagi.....kami snap2 dolu...

haa.....sdah mari....abah elok la duduk tegak je kat tengah..anak2 keliling abah yee.../...ehhh ada jugak menyelit si kecik ni kan...samanya kami di sini...
semua nampak GG...


haaa...time ni dah sampai dah abg ipar aku....
time ni nak menantu sama MIL je....ada jugak nak menyelit jugak si tecik ni kan...nanti turn awak jap lagi.....

opss...aku nampak kat situ aku paling tinggi..hahahhahahah.....

ni la biras aku..kak anim...pon blogger jugak dolu..ada kenai kaa...
menantu abah ni sorang pandai giler masak...kak anim la tu...sorang pandai mengemas, seronok nak belajar benda baru....emma la tu....sorang lagi senget, selengge, suke berborak, kalo ajak borak panggil la dier...sue basuh baju tau..hahahhah..sidai kain n lipat kain, tak kire la kain siapa, nampak longgok, lipat..hahhahah....ni la dier suraya...suraya ni tak da la pandai mana nak memasak sangat....sebab suraya ni mmg tak konfiden nak masak untuk sesiapa kecuali en asbeen...tapi so far suraya ni idok la kayu mana pon bab2 masak ni kan..hahahhah..kemas2 pon ok pe....nak jugak belajar benda baru...idok la aku ni menantu hantu kan...betoi tak mak abah..kikikikiki....

aku suke sama anak sedara aku ni...semanagt dier sekarang..tak lekang la mata ni nak pandnag dier..suke aku tgk dier....abg abil....eh mak su pon ada...

ni team lelaki...eleh en asbeen nak peace lak...org lain formal je..nampak tak perangai binik ada kat situ..hahahhahahah...

ni la family abg ipar aku....

ni family adik ipar aku yg beso tu...
family aku tak da kot bergamba sama..lupa sudah..hahahhahahah...


last gamba anak2 nak tgk dorang pakai baju melayu sedondon..cumil je....

insyallah tahun depan kiter kasi izz pakai sampin lak yee....


last gamba tuan tanah sama anak..hahahhahah.......kurus la anak aku ni tau....

1 Syawal 1435H - Bila Suami Isteri Selfie

Tadi aku dah up gamba pagi raya bersama My little family kan....

jap lagi aku up gamba raya bersama family in law...
time ni sessi bersalaman dah settle N makan2 pon dah settle..nak siap2 gerak G umah tok en asbeen kat kota tinggi....MIL, SIL n FIL aku dah gerak dolu time ni....kire tinggal dalam umah tu biras aku ngah siap2 sama anak dier N adik en asbeen N anak2 sebok tgk kartoon....

tinggal suami isteri ni siap2 kan barang masuk dalam kete...
bila kerjaan si isteri ni dah siap...
di pegangnya tongkat sakti ni....

ni la jadinya...
abang...tgk sini la....
alooor buat BZ la tu....keje dah banyak siap la bang..meh sini....

haaa....susah sungguh la nak senyum en asbeen sowang ni tau....

eh...ada pulok tangan si tecik ni sebok nak dukung la tu...bosan tgk kartoon ngan abg dier..kaco ibu n abah selfie kan...dok diam kat sebelah....ibu n abah nak beraksi....hahahhahahha......

ok  ni izz amik gamba...

hahahhahah...caye ke...tak caye sangat la....hahahhahah..mau di gigit kamera tu.....kasi selfie la...
si tecik tu buat hal sendiri...sebab ibu n abah malas layan dier....

abang jom senget2 sikit....
aku je dolu selengge kat situ...jap en asbeen belom panas ni....

nampak belom lagi tu,....aku je...adoi..abang jom la kasi selfie like a crazy sikit ni...

haa...dier datang dah...ni baru my en asbeen kan....ikut je la apa yang biniik minta kan...nasib baik dier pon sama2 senget macam aku jugak kalo bab2 pose ni...dah kawan lama ngan si senget ni, dier pon sama senget kan...gahhahahahhahahha....

otomen syawal ni..hahahhahah...

ok aku suke pose ni..serius aku suke...yeaayyyy korang kalo nak gamba ngan aku kasi pose senget2 sikit ye...baru kawan ngan suraya senget ni...kikikikiki....
en asbeen lagi naik sheikh dari aku ni...

haa...udah mengangkang dah en asbeen tu..aku pon tak ketinggalan gak tu....

aloorr so sweet..memasing dah muncung...

last but not least....haaa....bukan takat aksi je...sekali mimik muka en asbeen kasi kan...ni binik kamoo sayang lebey ni..kikikikiki...

elok je kami settle selfie..alamak MIL, SIL n FIL patah balik sebab abg en asbeen balik nak bersalam2 ngan semua...sebab dier tahun ni raya kat sebelah wife dier.....

gamba bersama family in law..jap lagi yee...

korang rasa ni kawan korang ke....selengge tak..hahhahahahhahah


1 Syawal 1435H - Selamat Hari Raya

Salam 10 syawal..kejap je syawal makin nak berlalu kan...dah nak masuk setengah bulan kan....
alhamdulillah baru arini aku nak up citer pasai raya 2014 ni...

arini baru terasa semangat baru, badan segar bangun pagi, terasa sihat jugak la...walaupun terasa ngilu, tapi tak seteruk ari isnin aku datang opis aritu la..mmg lemau abis,..bebudak opis ni tak dengar sore aku, semacam je demo asik datang kat workstation bertenggek kat situ tanya..."ok ke ko?????" itu je la soklan yang perlu aku jawab sepanjang ari isnin tu...korang bukan mudah nak tgk si jemah ni diam seribu bahasa tau....runsing erk korang aku tak bersuara...sama la kat umah pon..en asbeen pon runsing, da biasa tgk binik mulut luas serupa buaya..hahahhaha...ada je nak gelak tawa, nak bising sana sini, nak sakat sana sini..sama la kat opis ni..ni bila diam ni, pening lak dorang ye..hahahhaha..bukan mudah nak tgk aku gini, tgk time sakit je....

ni pagi bila aku dah sihat sikit, bersuara...siap kata...
"ehh..ada demo...."

hahahhahha...jahat kan korang...tak berani nak tego tanya ok ke tak...hahahhah


ok citer raya, tak seberapa pon, sebab tahun ni raya, umpama raya sakit..haaa...bukan raya aidilfitri..raya sakit..hahahhahah...tak la..sambut jugak la...tapi tak havoc mana la...en asbeen sendiri pon terasa macam tak berapa meriah tahun ni raya...dari sebelom ni...

bermula dengan izz tak sihat, ulser, bengkak gusi, demam....sampai raya ke tiga....lepas tu aku raya ke empat berlarutan sampai ke arini...syawal raya ke enam sampai sekarang....alhamdulillah en asbeen je ok....

so mana gamba di pagi raya...ada...jangan riso...
ni 1st gamba dari sebelom ni...
syawal suke nak salam ngan nenek n tokwan kan...si izz tu tau larik2 keliling sofa je kan..duit raya mau, salam tak mo...org dah sebok abis salam2...baru la dier datang menyelit....

selamat hari raya abah...maaf zahir dan batin....halalkan makan minum anak kamo ni abah ye...ni geng ulser aku ni...

nampak kan aku kata...duit raya mau, salam tak mo kan....
aku nak salam ngan izz pon takmo, syawal je...

org lain dok sebok salam bersalaman...kami dok la sebok bergamba kan...
nampak tak kurus je si kecik ni...mmmm..sakit kan..tak pe la kamoo kurus ke domok ke, janji anak sihat....

si ibu ni panggil anak nak bergamba...cukup susah la nak berkumpul kan....
haaaa....

haa....baru ok..ni pon semua menggelupur nak ke sana ke sini..korang tgk...en asbeen pon tak bersedia lagi kan...
si syawal sebok ngan kuih kapit cekelat tu kan....

alamak aku je tgk kamera..abis mana gamba yang cantik ni nak buat frame letak kat dinding ni kalo dah aku sowang je poyo excited tgk kamera kan...

ok inisiatif selfie sikit...yg lain sebok bergamba..tak da yang nak tolong amikkan...alamak ni cantik, tapi kabur....percubaan pertama...tak pe buat lagi...

haa....nampak aku letak atas para..hahahhahahha...nampak suci pulok bila semua biru kan...gamba dah cantik..izz pulok selengge kat situ....haaiiisssshhhh

ok percubaan ketiga..hahhahahah...kedepan sikit wahai my little family....
haaa...ni better sikit ko..korang rasa....

jom cari pencahayaan sikit....

ni dah terlebey cahaya ni....cantik la anak2 ni pakai sampin kan...tahun depan memasing pakai sampin lain yee.....


ibu ni pon urat dawai tulang besi macam abah jugak tau.....
boleh angkat dua2 ni, nasib la kecik je memasing kan....

tu je la gamba kami my little family pada satu syawal ni...tunggu ada lagi gamba 1 syawal...insyallah aku up lagi..seperti tahun lepas...seperti syawal, mesti ada cerita...begitu jugak tahun ni..insyallah..



korang rasa mana yg ok nak buat frame letak kat dinding ni...hahahahhahah.......