Yang DiSaYAngi

Selasa, 12 Ogos 2014

Suraya Bukan Jaguh Dapur

aku ni bukan la deabakkk sangat kan kalo bab2 memasak ni, masuk dapur bagai..kalo untung my little family boleh la..kalo untuk org lain, ramai, mmg parkinson tu automatik terus datang..mmg terus take turn la ngan en asbeen....muka ganas...tapi hati tak konfiden tak guna...hahhahahahha...

ni cerita balik kampong en asbeen aritu..MIL aku nak berbuka kat umah tok en asbeen kat kota tinggi....so MIl aku dah cakap awai2 nak buat kuih ketayap...yang kat atas tu...tu la tangan tak berapa seni tu, buat kuih ketayap gulung bagai....bila tgk hasil tu..bangga jugak..boleh je aku buat kan...hahahhahahah....

MIL pon siap gelak2 kan aku bila aku panggil en asbeen minta snap gamba aku....
ikutkan sajork je en asbeen...hahahhahah
muka org kali pertama menggulung...hahahhahahha.....dah snap...di usap kepala aku en asbeen ...die kata...
"yee...sayang saya mmg terrer,..."

hahahhahha..sangat..aku mmg cukup suke la kalo en asbeen puji siap usap kepala aku...terasa di manjai je..hahahhahahhha.....

aku ni bukan jaguh sangat pon kat dapur ni..tapi ala kadar boleh je....


p/s : en asbeen puji aku punya ayam masak merah semalam,...hahahhah..katanya sama ngan MIL aku  buat..yeee...

Cheongdam dong - alice = Park si Hoo

Salam Syawal..

korang ada baca entry sebelom ni aku kata still in dream..hahahahha...in dream la sgt...hahahhhaha...mood korea sudah mari....tapi bukan pasai pertukaran belia malaysia-korea tu...tu result dier aku tak mengharap sgt..mmg tak dapat pon..hahahhaha..insyallah tahun depan kiter cuba lagi yee...

ni al kisahnya aku tertengok kat channel 8 pasai citer cheongdan dong alice...
kire macam citer alice and wonderland la kan....

cheongdan dong tu nama tempat org2 kaya...macam kalo kiter kat sini...macam damansara heights, bukit antarabangsa..mana lagi..banyak kot kat KL ni..hahahhahah/...kire cheongdam dong tu macam kiter kat sini la...

aku bila tgk hero dier..terus lekat tau...aku mmg minat dier dari zaman aku sekolah lagi sampai membawa ke sekarang...
sampai buat wallpaper ko..hahahhahha...
park si hoo...lahir 3 april 1978...udah tua pon..hahahhaha...tp ni tua2 hensem...walaupun tau deme2 ni banyak plastik je lebey semua ni..hahahhahha....terus rasa macam lambat je citer kat TV..terus tgk online..hahahahhahah..tp kat TV still tgk...walaupun dah tau ending....smart kan dier....

en asbeen ye kan je..sebab dier tau kalo binik dier mula start suke korea..mmg tak leh buat apa...bab kata en asbeen...
"ala..takpe..kejap je tu...bukan dier nak kat awak pon..saya je nak kat awak..."

hahahhahahha...jahat tau..tak pe..saya pon nak kat awak je pon abg tecik uitttt....


ni la citer dier....heroin dier yg baju hijau tu....
yg baju purple tu ex dier yg jahat tu...yg sebelah tu designer...kire macam kalo kat sini..macam hatta dolmat la..hahahhahha...

this moment mmg aku suke...sweet sgt bila dier senyum...tersusun elok je barisan GG dier...hahahhahahaha.....

si jemah senget tu panggil park si hoo ni..si bibir merah..hahahhahahah....

kalo korang rasa au macam slow sikit IG n FB tu..sebab aku dok layan benda alah ni la..hahahhaha...tapi jgn pandang sebelah mata tau..aku layan semua ni, tanggungjawab sebagai seorang isteri N ibu aku buat tau..aku utamakan...kang korang kata...mengadap lebey..keje tak buat..hahahhahha///....

maaf kan lah kawan korang sowang ni..bila mood korean dah sampai..mmg meroyan gini la...hahahahhahah...aku bila ada mamat ni je....mula meroyan..dolu dah sekali..stop jap..hahahhahah....

ni kire drama series yg paling latest la mamat ni lepas lama menyepi, pasal ada kontroversi kan....ni kire comeback buat dier la....



Smartphone untuk mak


Alhamdulillah rezeki mak kan..adik aku kasi HP smartphone kat dier...dolu kami ni adik beradik nak kumpul duit bagi mak HP... tapi dier tak mo..hahahhaha...buang duit katanya..pastu malas nak belajaq lebey pasai HP ni..hahahhaha...

dah tu bila adik aku bagi kat dier HP ni..terkulat2 dier..siap kata kat aku aritu...

"gado2 ngan aku pon, bagi jugak..."

hahhahahah...macam2 mak ni...anak nak bagi pon bising tau...senyum lebar la mak aku tu kan...lepas tu masuk bilik...2 jam lepas tu kuar bilik, rambut serabai, muka kusut..hahahhahah....bising2...

"ko ajar mak ni..adoiii..tak paham aku.."

hahahhahahha..mak nak study psai HP ni kena 3 hari 3 malam..mmg mula2 melalak tak tentu pasai la pasai HP ni tak tau kan...nanti dah tau, dier lagi advence dari anak2 kan..hahahhahhah.....mak pesanan dari anakmu, sila jadi student HP smartphone 3 hari 3 malam ye..dah khatam, baru kasi tau ya...hahahhahahha.....

Isnin, 11 Ogos 2014

This Moment



sweet sangat this moment....

memasing tidoq berpelukkan tau....suke sgt..aku tgk...
syawal sekarang kalo ak tidoq..mesti ada abah kat sebelah..

14 Syawal 1435H - jom raya


semalam 14 syawal...
kami dapat jemputan ke open house kakak aku...kire ni kakak lain mak la...akak aku ngan nigina...kat kajang...

so alang2 tahun ni macam tak berapa sangat jemputan, banyak duduk rumah...so kami datang jugak...sebab dengar kata smeua adik beradik lain mak semua ada...abah aku pon ada...hahahhah...

jom siap...

budak kecik ni dah siap dolu dah....
acik nad..nampak tak baju omelll deme pakai ni...comel kan..kikikiki...

budak yang banyak akai....
suke pakai songkok abah tau...tapi suke pakai melintang kan..pakai betoi2 tak mo... 

ok selfie time...baju ni aku last pakai waktu pregnantkan izz...
semalam baru sarung balik....en asbeen suke tgk aku pakai baju ni...kikikikiki...aku dah lama sungguh tak pakai baju ni...kire ok la ni kan...carik gamba waktu pregnantkan izz, tak da la pulok...

aikkk ada lak acik belakang tu kan...abaikan la baju bertimbun mak aku tu....org BZ tu..hahahahhah....

sebok la izz ni tau...ibu baru nak selfie ngan abg syawal...

last but not least...izz dani aqlan.....acik nad nampak tak...izz cukup suke la baju ni tau...TQ nad...

hahahahhahahahha..yang ni mesti ada kan.....aku tak buat pon...auto ada kat google akaun aku...kat HP aku tak da la pulok...aku guna xperia Z je pon


11 Syawal 1435H - Ada org belanja la

Cerita 11 syawal...

ada org nak banjer balck canyon, sebab tetibe tekak org pose ganti tu dah abis ganti ose nak makan tomtam kung kung kung.hahhahahah...kat balck canyon..apo laie...jom kasi abiskan duit si jemah ni..hahhahahahha....
ni la kami kan....memasing muka poyo je...aku je still in dream tau...apa itu..nanti aku citer..harus la aku citer ngan korang kan...walaupun korang tau kawan korang ni mmg poyo tahap gaban kan..hhhahahhahaha....

mood org sakit gigi..nak bukan mulut leluas pon payah tau...tp terpaksa order nasi jugak...kang aku memekak lapar lak...kang ada kena lempang ngan jemah tu haa...akkkakakkakkaka....

korang tgk muka jemah tu..korang rasa nape...

dier terkejut aku nak tunjuk gamba nasi aku...sekali boleh jatuh lak sudu garfu ke bawah..pung pang pung pang..hahhahahahha...semua bantai gelak kan..hahahhahahah......


TQ jemah...sgt..hahahahahhaha


5 Syawal 1435H - Air Terjun Batu Hampar, Kedah

Settle je semalamnya jalan2 penang...
esok pagi kami gerak ke ait terjun batu hampar...di sebabkan kampong en asbeen ni sempadan kedah penang....so dekat la jugak ngan batu hampar ni....seberang nun sana tu kat serdang, kulim tu kampong aku...lama sungguh tak singgah ke sana...mmmmm....

dolu batu hampar ni asal kami semua sepupu sepapat balik...mmg kami akan deal mandi kat sini..dolu bersih, sungai pon luas je...sekarang ni mmg tak terjaga langsung aku tgk,....mmm sedey sgt tgk tempat ni....
aku last datang air terjun kat sini...tak salah aku waktu baru darjah 3 atau 4 kot...gitooo...dah lama sgt dah ni....

time ni izz belom panas lagi mood dier..tak start enjin lagi nak berendam sejuk2 bagai ni...semua berendam, aku je tak..sebab ngah tak sihat ni kan, badan pon lemau je....en asbeen je la banyak layan anak2....elok jugak maksu deme ni ada....boleh tolong tgkkan...



haaa...nampak dier start dah si izz tu...kikikikiki....semua teruja tgk dier....


kemain semua kan...hahahhahha...seronok berkumpul kan...

aku je kat tepi....tak mo mandi..hahahhaha...si izz tu mula sejuk la tu larik nyorok belakang aku tu...

kurus je la tgk muka budak tak sihat time ni...tapi sekarang nampak semangat balik...bebudak ni kalo tak sihat nampak ketara susut badan...tapi cer kalo sihat..adoiii geram je tgk semangat dier tu kan...

aku dok tgk2 dorang...rupanya si izz ni dah tidoq dah..ahhahahahha...sedap ye dik tidoaq kat sini...sejuk, senyap, nyaman kan dik....en asbeen siap kata...
"sayang jom la kiter buat rumah kat sini..senang izz nak tidoq..hahhahahh"

ye la kan...

nampak lena kan......

aku egatkan izz je tidoq...mikail pon tidoq jugak...lagi best, dalam air lagi..hahahhahah..tau2 lentok...


4 Syawal 1435H - Jalan2 naik feri, Penang

Salam Syawal semua...

minggu lepas ujung2  tu aku agak slow nak BW atau up entry kan...ada yang perasan atau aku perasantan sendiri..hahahhahah....

ok la cerita jalan2 penang...mmg bila anak2 tak sihat ni, nak jalan ke sana ke sini pon, no in mood kan..tapi tetap di teruskan demua mereka yang nak berjalan kan...

perjalanan di teruskan ke
JERUK MADU PAK ALI...

aku ni bab jeruk2 lambat sikit...tp so far ok la...boleh la jugak di telan kan...tp idokla addict sgt kan...
kalo family in law aku mmg addict sungguh deme ni tau...berbungkus2 la membeli kan..tak kire SIL ke, BIL ke, MAL n FIL aku pon satu geng....beras biras pon sama naik gak kalo bab2 jeruk ni..aku je lambat sikit..hahahhahahhah
ni la kami..tak cukup lagi ni...kak long en asbeen tak balik tahun ni....beraya kat labuan....
nampak tak bila en asbeen tua nanti ikut sape...sama kan..ikikikikiki....

eh nampak aku je yang poyo lebeih golak beso kat situ..hahahhaha....

selfie time....
nasib jugak ada tongkat sakti tu kan....

kasi satu lagi....

haaa...ning dier....izz tgk je la pak ngah dier yg kuat selfie tu kan..hahhahhhahah....

perjalanan di teruskan ke butterworth..nak naik feri..biras aku yg sowang ni excited sebab tak penah naik feri lagi....

banjer sikit..gamba couple senget ni...lagi2 binik dier..hahhahahha....

budak buat hal...geram je aku tgk si tecik ni...time ni dah start tak sedap badan, seram sejuk je badan tu...tak sangak nak demam rupanya...

budak yang kuat selfie sekarang ni..monopod ni dier pegang sendiri ni...

haa...ni la kami....yang excited nak naik feri tu kan...izz ngan abah dier mengeroh kat belakang...

bila naik je kete atas feri...excitednya..mesti la izz..teruja ngan angin sepoi2 bahasa menampa muka dier...hahahhahahhah...

sampai ke batu feringhi kami tau...tau2 sampai jam 11pm kat umah arwah tuk en asbeen....

esoknya kami ke mana..jom nanti citer