Yang DiSaYAngi

Jumaat, 12 September 2014

sarapan di pagi hari




Beakfast pagi ni kat cafe KKM...yang LIEYALATIF kata nasi kerabunya sedap..aku selama ni tgk je....arini baru rasa..hahahhah..bertahun makan kat sini, arini baru rasa...

ok fine, mmg sedap...beb ko mmg tak tipu...hahahhahha....

egat nak sarapan yg light2 macam roti, sebab tau ada bacaan yassin  N ada yang baik hati banjer nasi lemak, sekali nampak pulok nasi kerabu bungkus ni, elok tinggal sebungku je dalam bakul tu, aku terus rembat la, senang kire kat pokcik mokcik tu...hahahhah...

LIEYALATIF, ko suke bayo kat mokcik ke pokcik..hahahhaha...aku kompom la mokcik....

p/s : korang breakfast apa pagi ni...

Khamis, 11 September 2014

Gaya Macam Budak Besar

Cerita malam aritu...aku G naik umah akak aku kat tingkat 12...sekali bebudak ni nak ikut..ok fine...jom...
naik nak lepak sat, nak amik something pon ye...

si tecik izz ni masuk je, terus di terkam ini

haa...ko gaya macam dah besaq sgt tu..
basikal tu, basikal budak 5 tahun..yang naik tu, minggu depan  baru masuk 2 tahun..hahahhaha...

banyak kali la abg ipar aku tu bising jgn naik, akng tertungging terbalik la kang..hahahhaha....dier turun gaya minta kebenaran naik, dapat respon dari bapak sedara dier, terus naik lagi..ahahhahahha...

ko tgk tu..adoi dik....


Rabu, 10 September 2014

Botol Susu Syawal


Arini tajuk seakan sama dengan FALSYA mummy mek bun tu kan...terbawak je barang anak2..hahhahahahah...sangat..padahal dah masuk beg, syawal, tapi sebab nak training, terpaksa la si ibu ni bawak G opis, masuk dalam beg ibu pulok...


ni la yang aku amik dari beg syawal...amik pon bukan apa...

sejak dari ahad lepas, aku saja nak try ajar syawal minum susu guna cawan, so far ok, tapi lambat sikit N dier suke paksa minum banyak2, pastu buat muka nak muntah2..adoi...sabo je la..

sebab apa aku ajar tu, sebab aku teringat, ada baru2 ni aku tertinggal botol syawal kat rumah, en asbeen pon tak teringat, mmg lupa sungguh, sampai la petang tu aku amik anak2 kat taska cikgu syawal bgtau syawal aritu tak minum susu guna botol , syawal guna cawan..pelik gak aku, lepas tu baru tau yang botol susu dier tertinggal...hahahhahah...banyak urut putuih ibu syawal ni..hahahhahah...

so far cikgu kata aritu syawal boleh minum susu guna cawan, tapi lambat sikit la....

so aku cuba la praktikkan benda tu di rumah..alamak kat rumah, mengada dier mengalahkan dier la yang paling bongsu dalam family tu..hahhahaha...bukan tak nak, nak, amik je cawan tu, tapi muka nak nangis, merenggek...pastu bila ibu ni pesan, mula elok2 pelan2...jgn bagi abah marah tau nanti tumpah..mula merenggek...so susu dalam cawan tu bergoyang2 tu tumpah la...mmmm...mula ibu n abah yang memantau keadaan tu nak hijau hulk sana sini kan..hahahhah..adoi, tp boleh tahan lagi la, cuma minta dier pegi amik kain kat dapur N bersihkan sendiri lantai yang kotor tu...

so sehingga malam tadi, so far mmg nampak ok la...nk jugak minum, tapi tu la...suke sangat goyang2, tumpah..mmg bulat mata mak pak deme ni..hahhahah....cuma pagi je kasi botol....tengah mamai kan, kang bagi cawan ada gak tumpah atas muka kang..hahahhahah,....bukan takat mak pak hijau, mau lagi teruk tu...hahahhahah.. 


insyallah syawal mungkin akan free milk bottle tak lama lagi kot..insyallah...
nampak dier dah senang nak minum susu guna cawan...

Lauk Raya




Lauk raya selepas raya melabuhkan tirai..wahhh gitoo kan....

hahahhaha..ni penangan ahad lepas aku tgk ada lagi lebey sebungkus nasi impit....aku cakap ngan en asbeen nak makan soto...so macam biasa en asbeen yg in making soto....aku ni bukan tak daebak buat soto..hahahahhah...tapi lebey suke en asbeen buat...sedap..malatop...ada je serba serbi tak tinggal langsung lauk sampingan kan....

sekali semalam  aku balik keje, tgk banyak lagi nasi impit dalam peti ais, en asbeen simpan...terus apa lagi....
cakap ngan en asbeen...

"abg, malam ni no nasi ok...kiter raya malam ni, kiter makan nasi impit sama rendang ye...ok set..

elok dok la buat rendang yang kali pertama aku buat ni..wahhhh hebat  kan ko soya buat rendang, muka selengge tahu jugak rendang....tok sah dok tertipu sangat muka soya poyo ni..doer guna pes adabi yang percuma, dapat waktu beli nasi impit tu..hahhahahha...juz tambah santan, daun kunyit N daun limau purut..hahahahhah...jemah ni tak hebat mana pon buat yg susah2 ni...tp kire ok gak ni...abis wooo aku punya rendang, senang hati aku cuci periuk tau...

sekali syawal boleh request something...

"ibu..syawal nak makan egg...."

hahahhaha..nak makan egg tak menahan..sabo je la...abis telor maktok mung syawal uit..hahhahahha....


masak la egg untuk dier....rendang abis, nasi impit tinggal tiga bijik kecik, kasi anak2 makan nanti...teloq pon abis di bedal syawal...best....

Sama tak???? Dulu dan Kini



Cerita dolu2..hahahhaha....mengimbau sungguh la...

baju selepas 9 tahun...aku pakai balik weiii...

ni antara baju raya yang aku puas hati sungguh mak aku buat baju ni untuk aku, kemas, selesa...kire best la...

baju ni mak aku buat tahun 2005...sehingga kini 2014...baru la aku sarung balik, lama tu..hahahhah...dari zaman anak daro sampai la mak org dah alhamdulillah masih boleh pakai lagi, walaupun ketat sikit la tak banyak pon....

baju ni ada sentimental value nya..hahahhah...aku egat aku dah bagi org ke hape baju ni..mencarik jugak...rupanya tersorok dalam lemari baju, sebelah dalam, mmg tak la jumpe kan...kikikikiki...

baju ni jugak yang buat en asbeen tangkap cintan sama aku..hahhaha...bukan cintan cintun lagi time ni..tapi katanya 1st dier tgk aku pakai baju ni dier suke tgk..tu je....hahahhahaha....so bila dah lama tak pakai baju ni, aku ada niat la nak derma atau bagi org...mentah2 la en asbeen pangkah cadangan aku..eh...marah lak dier..baju aku kot..hahahhahha...katanya...

"saya tak suke awak bagi org atau derma baju ni..walaupun awak dah tak mo pakai atau tak muat, tak yah bagi org, simpan..mana tau ada anak pompuan nanti, boleh bagi kat anak bila dah besar nanti..."

alamak fikir jauh tu..hahahha..siap nak mewarisi tak menahan tu...ye la...sayang awak ni simpan yee....marah lak..kikikikikiki....

tapi aku mmg tak sangka, setelah bertahun, muat lagi baju ni kat aku...hahahhahah.....

Selasa, 9 September 2014

Rezeki dari jiran partition

Di kala kelaparan di pagi hari..padahal dah break1st kot..hahhahah..lapaq lagi..nampak sangat badan keding melidi, tapi perut serupa tong daa...beso benar..hahahahh...

mula la mulut ni gatai2 bersuara..

"alamak...suraya lapaq..suraya lapaq.."

hahahahhaha..
sekali datang la minah senget, geng gosip aku ni ketok partition work station aku..

"what you give...you get back...nah...hahahhahah"

boleh bantai gelak lak kat aku...ko dah kenapa kakak..hahhahhah...
rupanya dier balas balik jiran dier bagi aritu.hahhahah...

aritu aku terlebey rajin bagi agar2 oreo aku kat dier...aku ketuk partition dier gak...satu unit pon, duduk depan, melaung je boleh..tp ni sebab nak bagi dier...diam2..hahahhaha..apa punya jiran....sekali dier balas balik dengan tipuware aku tu haa.....

tada...caramel puding without egg...

mmg yummy..nyaman, sedap, kanyang....tau2 je kawan ko ni sedang kelaparan kan kakak...
seap wei...org kata senang, tapi aku tak terbuat lagi..bila aku nak buat ni yee...

nampak tinggal setengah..aku sowang makan, sambil hadap keje tak penah surut ni....

haa......muka org suke dapat makan ko....makan sowang2 diam2 kat ceruk donia tempat ko ni soya, tau2 bawak balik simpan...hahahhahah...aku nak bawak balik makan kat umah, sekali syawal N izz godek peti ais...nampak pulok benda alah ni..abis kat deme je...mmmm..kempunan ibu.,.nak buat..M beso la anak2....hahahhahah...

wahai kawanku kak ida...len kali kasi lagi yee...
minah ni mmg payah sikit nak buat untuk org, kalo once dier buat tu, mmg sedap la..ahahhah..mmg ajaib la..dier ni M beso gak..hahahhahah


Syawal Can Talk


Minggu lepas syawal ada check up untuk speech therapy dier...
mmg bulan ni rasa macam banyak pulok appoitment dier..sebab dua hari berturut2 kan....
kena pulok sekali appoitment sampai dua..hahahhah...nasib la boleh bahagi2 masa..aku ke sini, en asbeen ke sana...mana yg perlu bawak syawal, dier akan bawak syawal...

04 september 2014 OCCT (terapi cara kerja dan motor skill)
so far yang kali ni lebey pada untuk parents mengenali siapa anak anda...gitooo....

syawal sebelom ni lebey pada kelas toodlers lagi....0-4tahun...tapi mengenangkan syawal tahun depan dah start tadika...so kena tukar kelas syawal ke special education....kire terapi untuk kanak2 yang 5tahun ke atas la..yg akan alami zaman persekolahan...tp appoitment ni tak lama..kejap je, aku pon lambat aritu...so kejap je la...so pihak OCCT bagi appoitment esok harinya, sebab esok harinya syawal kena jumpe pakar speech untuk tengok perkembangan dia...  


mulakan hari dengan senyuman...izz macam biasa tarak..G taska sowang2..hahahhah..tak la...hantar la...hantar dia dolu, lepas tu terus shoot ke hospital..alhamdulillah tak ramai org kat hospital pagi tu nak register..sebab jumaat katanya, jumaat mmg tak banyak appoitment yang akan di buat...

so sampai je, jumpe balik ngan doc diyana tak salah aku...sangat2 friendly, sangat2 senang untuk berbicara, sebab aku kata gitoo, dier mudah untuk berbahasa pasar dengan patient dier....style kalo nak explain sesuatu perkara, senang guna contoh aku kau, lantak mung la apa la...aku ok, sebab aku senang gitoo, sekurang-kurangnya aku paham dier senang nak explain, N en asbeen tak tergaru2..hahahahhaha....

sampai je, macam biasa sejarah tentang syawal bagaimana semua ni aku N en asbeen sedar akan hal ni...

dier banyak bagi explaination tentang parenting ni....

katanya...

"KANAK2 YANG LAMBAT BERCAKAP KURANG KASIH SAYANG"

hahhaha...korang yang baca, mesti ingat, pehal doc ni kan..hahahhaha....ada maksud di sebaliknya, mmg la kiter selaloo puji anak, pelok anak, tapi tu tak bermakna kiter beri sepenuhnya kasih sayang, kasih sayang yang di maksud kan adalah lebih pada kasih sayang dalam ketegasan...ok aku mula nak suke dengar...

budak seperti ni kiter kena banyak berikan sepenuhnya tumpuan pada dier, sekurang-kurangnya 30minit pertama walaupun selepas balik keje, kiter tau banyak kerjaan yang akan menanti kiter untuk di siapkan, tapi dalam pada masa yang sama, kena ajar dia berdikari dalam buat sesuatu hal...selepas 30 minit tu, jika kiter sebagai ibu nak buat keje, boleh, tp kalo dier memberontak nak kiter bersama die...ok fine..jom ajak dier sekali buat keje dengan kiter...benda ni sebenarnya lebey pada tak mo dier terasa diri tu terpinggir...gaya macam ni la...

"ko keje 8 jam sehari, lepas tu sebok balik rumah nak buat keje...lepas tu ko tinggalkan aku kat taska, balik2..aku kena main sowang2...lepas tu mandi, makan, tidoq ko suruh aku tidoq awal sebab esok nak bangun awal....abis ko takda masa la nak bersama dengan aku..."

haaa gitoo la mungkin yang deme kanak2 ni fikirkan...mungkin ya mungkin tidak, itu kanak2 je tahu...so ada cara untuk mendidik anak lebey baik...walaupun aku tahu aku bukan ibu yang baik, tapi seboleh mana, aku tetap mahu ingin menjadi ibu yang terbaik untuk anak2 aku...


banyak lagi cara dalam mendidik anak2 ni..beri kasih sayang yang sepenuhnya tapi bukan memanjakannya, itu bukan kasih sayang tu...tu bagi makan penampa tu manja lebey..hahahhahah..semua benda nak kena suapkan...payah gak kan tu....

banyak cara untuk memupuk kasih sayang di antara kiter dan anak2...

waktu aku sampai tu doc duruh aku beli majalah ni//
*
*
*
**
*
*
***
*
**
*
*
*
*
*
*

 



majalah wanita front page muka raissyah rania ni...felixia yeap ni...bukan nak baca pasai dier sangat pon...lebey pada tajuk ni...

korang rasa kat tajuk depan tu, mana berkaitan dengan aku...hahahhahah....
tajuk ni la....
korang besokan la gamba ni boleh korang baca..banyak isi yang perlu korang N aku tahu sebagai seorang ibu....tak bermakna kiter selaloo puji dier, baik dengan dier kiter dah buat yang terbaik untuk anak...tak bermakna kiter sayang lebey, minta dier sayang kiter, dier dah curahkan segala kasih sayang yang kiter berikan pada anak2...

aku ni dari keluarga yang tak berapa harmoni, tak macam family en asbeen..tapi aku bersyukur ada mak aku, sebab dier sangat la hebat dalam mebesarkan kami adik beradik walaupun tau dalam garang, dalam tegas, dalam kebisuan dier nak ucap kata2 sayang, kami adik beradik tahu dier mmg sayangkan kami...

tapi tak pe la...tu bahagian aku kan....

so aku tak mo anak2 jadi macam aku..aku inginkan yang terbaik..insyallah..aku bukan ibu yang terbaik, tapi aku ingin menjadi yang terbaik di mata anak2, seperti mana aku pandang mak aku, depan org, org akan kata dier tak hebat mana, tapi depan mata aku, dier hebat pe sebagai seorang ibu kan...mmmmm....

so banyak la advice yang doc tu bagi...doc tu performkan syawal yang pertama kali pada gunting..aku terus terang mmg aku tak penah perform kan syawal pada gunting N mmg cara penggunaannya pada gunting pertama kalinya doc tgk, mmg normal labagi budak kali pertama pegang gunting kan

doc suruh syawal tiru balik shape yang doc buat...alhamdulillah nampak syawal boleh buat....hari tu lebey pada parents la...alhamdulillah doc kata kami ibu bapa yang boleh terima kenyataan apa yang terjadi pada anak2 ni kan...

ada setengah parents, doc kat ada yang boleh tak terima kenyataan yang berlaku pada anak ni...syawal ni jenis motor skill dier lambat sikit..tapi still boleh di perbaiki...

doc tanya syawal ada adik beradik lain tak, aku cakap ada..doc tanya adik umo berapa.??doc tanya adik dah boleh cakap ke??aku cakap belom...boleh cakap 1 patah perkataan je...star, nak..yang lain banyak tunjuk, banyak panggil nakkan sesuatu benda...

doc dah senyum2...siap cakap kat aku...

"JAGA2 PUAN...TU PON BERPONTENSI SEPERTI ABG DIER JUGAK TU...HATI2 YEE...ANAK2 YANG BOLEH CAKAP, WALAUPUN PELAT SEKURANG2 NYA UMUR 2 TAHUN..DIER DAH BOLEH LEPAS n MINTA APA YANG DIER NAK"

itu kata doc..tapi ada jugak yang lepas 2 tahun baru boleh cakap kan..depends pada budak kan...itu yg aku tetapkan dalam diri N sedapkan hati yang lara ni...

mak aku penah kata kami adik beradik mmg lambat cakap..antara 3-5tahun...tapi family en asbeen...semua cakap cepat...MIL aku kata 3 tahun dah start cakap...tak tau..wallahualam....tu semua ketentuan allah swt...

doc ni psikitri kanak2...dier sebagai ibu pon banyak amalkan dalam mendidik anak2 melalui rujukan ini..

KITAB FIQH
cara islam...

dan satu lagi...

THE TODDLERS YEARS
cara saintifik...

tapi ada jugak doc ni minta aku tgk rancangan
JO FROST'S PARENTING

aku mmg penah tgk citer ni N aku mmg suke tgk citer ni..setiap episod iter ni aku tau N doc pon tahu..hahahhaha...nampak tak kat situ aku suke tgk citer ni..cara dier mendidik anak2, mmg nampak kat sini...aku tak sure ada lagi ke tak rancangan ni kat channel lifetime 709...

aku mmg suke cara dier didik anak2 dalam citer ni...kire jo frost's ni macam rescue nanny la..hahahha...

ni la dier..dier mmg tegas dalam mendidik anak2..dari anak tu dengan mak pak sendiri, kuat memberomtak, tak suke makan sayur, sampai kat dier, elok je anak tu makan sayur, tak memberontak kan...mmmmm...

macam2 lagi...so lepas tu jumpe pakar speech...pakar pon kata nampak syawla banyak perubahan dari 3 bulan lepas, banyak bait2 kata keluar dari dier, cuma kalo perasan syawal suke amik ayat yg di ulang oleh org...tapi dier amik ayat belakang je...kire  macam ni...

"syawal, syawal makan apa kat sekolah..."

dier akan jawab..

"syawal..2ncgdbe$$#@&@*()@(*@ makan sekolah ibu..."


haaa..korang paham tak..kkikikiki...so doc minta kurang kan cara syawal lebey ajuk gini...tapi nampak perubahan besar pada syawal...
alhamdulillah mulai pagi ni pon aku N en asbeen dah mula amalkan untuk syawal dan izz...

baca al fatihah dan doa ni pada madu, lepas tu titik bawah lidah anak...tp en asbeen bagi je satu sudu kecik madu yang dah di baca surah al fatihah dan doa ni..tgk la..kiter sebagai ibu bapa ni usaha je..yang penting usaha, jadi atau tak, semuanya terletak di tangan allah swt...

insyallah...2X sehari...pagi sebelom G taska N malam sebelom tidoq...


next month check up lagi untuk OCCT ...5 hari lepas tu appoitment dengan pakar speech pulok....insyallah....



tapi nampak perubahan syawal...sekarang..tak banyak mumbling, tak banyak bahasa jerman, tapi banyak dah sikit2..dier nak apa...dier minta, dier buat semua benda dier bagitau, eventhough dier kentut pon dier bagitau...
"IBU SYAWAL KENTUT BUSUK"...

HAHAHAHHA....macam2..adik dier buat hal pon dier bagitau...alhamdulillah setiap usaha yang kuat, allah limpahkan hikmah yang terbaik untuk hambanya yang kuat berdoa minta pertolongan dan pertunjuk dari NYA dan seiring dengan usaha...alhamdulillah....

Isnin, 8 September 2014

Anak Gegurl Suraya

Dah bila masa ko beranak suraya..hahahhah...
maap la....tajuk tak menahan kan....
di sebabkan budak tecik ni...

budak tecik ni haa...
zenia amani...

nama tak menahan kan..hahhahah....
ni anak opismate aku...bam bam kan...tang pipi tu..pipi tu..mmg bikin ibu soya..ops....ibu soya kan..macam ib roti kan..hahahhah...bikin mau geget tau..labuh sgt tang PP tu..hahahhaha...

ni anak opismate aku...
ibu dier PA kat opis aku ni...ayah nya pon opismate aku jugak..dolu la...sekarang ni dah tukaq bahagian dah...tp still keep in touch..mmg aku baik sungguh ngan ayah nya yang senget tu...en asbeen pon kenai ayahnya...sebab en asbeen pon penah deal dalam pengambilan guru dengan unit member aku ni haaa...

ibu dier PA...ibu dier ni baru aku tau, silent reader kat blog aku ni..aku pon baru tau...slamber skodeng kan..hahhahah..stalker..help..help..hahahha...opismate aku tak ramai yang tahu pasai blog aku..ke ramai yang tahu, tapi aku yang tak tau..hahahhaha.....

mmg ibu dier suke baca blog aku..tu yg sepanjang dier preggy N bersalin pantang sana sini, Bf kan amani, mmg ayahnya rajin refer ngan aku..aku penah tanya ngan member aku....
"anas..nape anas suke refer ngan sue...ain tak kata apa2 ke..."

hahahhahah..kata member aku....
"ala..ain suke baca blog sue...tu yg dier yg rajin minta refer ngan sue...sue kan berpengalaman...hahahhaha..anak dua tu..ala ngan anas pon sue nak kedekut..."

ko tgk dier dalam diam dier membahan aku..pengalaman sgt..hahahhah...aku hidup dengan blog ni , mmg aku rasa pengalaman, sebab banyak benda yang aku tau, dari tak tau tu kan....alhamdulillah..wahai kawanku anas N ain, idok la sue ni pengalaman mana pon, mana boleh tolong sue tolong, kengkawan kan... 

ko tgk tu...amani ni tak mo ngan org sangat...ngan aku pon tak, tp lepas aku dukung gini, alahai, nak tidoq la tu, layan la...maaf ibu soya lengan tak empuk ok..ayahnya lengan empuk..hahahhahah..sebab apa ayah...dah ibu dier pon alamak kedi macam aku jugak..sepesen je ngan aku tak yah heran sangat...hahahhaha...anak ayah amani ni...


nak bermenantu kan ibu soya tak..hahahhha...

maaf besan semua...soya poyo, semua nak besan kan...jgn mara aaaa....(muka ada senyum taip entry ni..hahhahaha)

ops...besan, i lap u..jgn isau..hahahhah...sengal...ketok kepala sikit..hahahhah...

biaq la berangan tu percuma kan..ya idok..hahahhaha...insyallah menyusul kawan aku nanti kan..leh main ikat2 rambut, baju corak munge2, skirt kembang payung kan..hahahah...shawl kasi lilit2...jom make up yang penting...yalo dah dua laki, mesti la teringin pompuan kan..insyallah...

next year kiter proses..hahahhahahha....kasi tumbuk sikit kawan korang ni...


Syurga di bawah telapak kaki ibu


Salam isnin kengkawan....
seronok weekend korang..alhamdulillah aku pon ok je..tak ke mana pon..duduk rumah je...pulus dah kureng..duduk la rumah kan,....tapi ada gak berjalan..tp lebey dalam putrajaya je pon...berjalan beli barang, jalan jugak kan..hahahahhah

tak banyak cerita pon weekend ni, banyak abis masa di rumah je...
layan korea..hahhahah..tu je la...tp sebelom tu keje mesti settle , kalo tak mmg tak jalan keje aku kang..hahahahha....

kang ada yang kata aku layan korea, keje seharian kat umah tak jalan, hallo, sengal2 aku pon, keje jalan, en asbeen puas hati dengan prestasi kerjaan aku di rumah, jgn nak bantai kondem org, kang mulut tu penuh selipar kang...jgn mahen2 sama jemah ok, jemah kalo nak bidas, kire apa..kan...

ok stop citer tu...

kisah izz dani aqlan bermula...semua org tau, izz ni mmg aktif, rasa nak geget je kan...muka banyak akai, ada je yg nak di buat kan..hahahhah....

peel izz sekarang ni...
dari dolu kot, dolu tak perasan sangat, sekarang ni je kerap kali N terlebey perasan dengan keadaan dier..

tada....nak tidoq, kompom kaki ibu yang di cari...ni baru betoi...
"SYURGA DI BAWAH TELAPAK KAKI IBU..."

hahahhahhah....dier la...suke sangat la cium bertubi2, pelok kaki ibu, gesel2 kat kaki ibu, mmg kaki ibu je yg di carik...macam dalam kete pon, elok la duduk dalam kete pon, bukan nak tidoq pon, di bukaknya kasut ibu dier ni, di angkat kaki ibu ke atas, di pelok, di cium, kiri kanan gesel2...mmmm..sampai kena marah la ngan aku, tak leas ngan abah dier jugak..mmm..peel yang pelik tau...izz, kamoo ni tak tau, tah apa yang ibu kamoo ni pakai, pijak sana sini, kaki ibu jugak yg di carik...

dalam tidoq pon, kalo terjaga sekejap, mata tertutup, akan di carik kaki ibu ni haa....kalo ibu dier tidoq, selimut kaki, plzz kuarkan kaki tu, kasi nampak sikit..kalo tak mencarik..hahahhahahha...pastu mesti nak tdioq kat celah kangkang..tau la kamoo kuar kot situ dik...hahahhahha.....

kadang2..tau2 je, aku ngah tgk Tv ke, lipat kain ke, iron baju ke, makan ke..tau2 dah lelap dek pelokkan kaki ibu tu..ahhahahahhahah.....

lepas minum susu..kompom kaki tu jugak yg di cari kan..kamoo ni dik, apa peel yang kamoo ni buat kan..pelik sungguh la...

ada tak anak korang peel pelik gini...