Yang DiSaYAngi

Selasa, 7 Oktober 2014

It's Painting time

Kisah mereka pada hari raya haji..
mmg tak ke mana kami, mmg terperap kat umah je...kalo pegi pon the mines je, tu pon beli CD nak format laptop tu....

balik tu mmg XTVT kat rumah la...kena pulok si syawal ni sekarang alhamdulillah dah pandai minta apa2...
sekali die cakap ngan en asbeen nak kaler..

"abah..nak paint brush..nak colour..."

ayooo..aku lak yg terkedu dengar...kalo nak gosok GG pon sama, terkedu aku dengar bila dier nminta nak gosok GG....

"ibu..syawal nak teeth brush..."

adoii..berus gigi sudah anak..kikikikiki..tak pe la ikut selesa kamoo la...


sudahnya..nasib jugak la ada meja ni, senang cuci jugak meja ni, TQ meja, banyak jasa ko untuk anak2 ni yee...

nampak tak perbezaan kat dorang ni...

syawal = kanan
izz = kidal...

syawal = kanan ikut ibu (perangai ikut abah)
izz = kidal ikut abah (perangai ikut ibu)

nampak kat situ..ikikikikikiki...amik sorang satu anak perangai N tabiat memasing kan....
 
ko tgk, sampai ke meja la si izz tu kaler, si abg mula ikut....pantang sekarang, nampak ketara, apa yg adik buat, mula abg pon nak ikut, terbalik kot kan..hahhahahahha...patut adik ikut abg...

kaler itu je yg di amiknya izz...adik cer amik kaler lain....sampai abis la kaler kat palate tu..baru stop...pastu di tonyoh2 kat meja pulok..mmmm...selamat....tapi nasib baik jugak la...deme kat ke mana-mana..hanya di meja, kalo kotor pon di meja...baguih jugak ni kan, mendisiplinkan anak2...mmg nampak perubahan dorang, kalo minta makan, biskut cereal sebagainya, aku bagi je, automatik terus ke meja, sama ada adik atau abg, alhamdulillah dengar kata... 

si adik last2, dier berenangatas meja tu dengan water colour yg penuh atas meja tu...kena marah ngan abah, nangis, terus tido..mmg dah time tidoq kan adik...

seronok tgk dorang sama2 buat keje gini....
membesar dengan baik ye wahai anak...

Repeat Order pon..pon..pon....


Salam aidiladha buat semua umat islam yang menyambut...mesti meriah memasing kan, walaupun raya haji kan...aku ni juz beraya kat umah je, tak da baju cantik2 pon, muka pon muka tak mandi kan...sebelom raya malam tu masak rendang ayam, pagi tu aku masak rendang daging, pagi tu jugak abis...tu je menu kami aritu...sebab petang tu opismate en asbeen ada buat makan2, mmg gantung kuali la...kikikikikiki...

petang tu kawan en asbeen call nak amik ni...

tiramisu order by opismate en asbeen..

ni new design by me..selaloo biasa2 je aku buat..kali ni aku try lain lak, itu gaya kak ita masam manis tu...pastu aku tambah cheddar chesse kat atas dier....

entah kali ke berapa tah kawan en asbeen ni order kat aku, sejak dari 2012 lagi...binik dier ada sekali mengidam nak tiramisu aku..hahahhahah...kelakar lak aku PK kan..ada gak gitoo....sampai sekarang family opismate en asbeen mmg suke ngan tiramisu ni, alhamdulillah semuanya berkat kak amy mamatisya yang share..kalo tak sampai ke sudah aku tak tau kan...TQ kakak....

mmmmm....telan air liuq aku yg tengok ni, penuh kasih sayang aku buat ni....

ikikikikikikikkiki