Yang DiSaYAngi

Khamis, 6 November 2014

TQ Puspanita Ketemukan Kami


Salam Khamis kengkawan...
seminggu ni tak sihat je...
sakit tu penghapus dosa.....moga di permudahkanlah..

ni cerita bulan lepas...
21.10.2014 ada persidangan puspanita kat putrajaya ni...kire semua ahli puspanita setiap negeri akan berkampong kat sini...macam2 la di bincangkan dalam ni...dengan dapat doorgift yang best bagai, ada booth untuk kesihatan, celik otak, semua la...


tak menjangka aku kan ketemu sama dia...hahahhahha...hampir 3 tahun tak salah aku, kami berkawan melalui alam maya ni saja...

yang best, pregnant pon sesama...sampai nak jadi besan...ohhh berangan la ko soya...hahahhahha...anak dia cumil tau...

korang rasa siapa aku jumpe...
aku jumpe dia ni...


ehh...salah pulok...ni aku ngan si jemah ni..ahhahahahha..aku berdua je ngan dia...G la sendiri2 kan..senang...ok tema purple ok..sempena puspanita...hahahhahh

aku jumpe acik vogue ni haaa....

tada.....kikikikiki...ni la mekchu..my besan..hahahahhahah...

aku tak sangka dia ada..yang pasti waktu sampai tu, park kete, dekat ngan bas SUK N9 ni...aku saja kata....

"ni mesti besan i datang tau kakak..."

kawan aku pandang aku, dengan pandangan poyo saja..hahahhaha...sekali sebok dalam tu tak tengok HP pon....masa nak cari tempat duduk, nampak seseorang mmg aku kenai, ngah syiok jaga cameraman tak bertauliah..hahahhaha....aku terus tegur...menjerit kami kat situ..seronok jumpe, tak yah kata la kan...hahahhah...

rupanya mekchu ada whatss app aku, aku dah jumpe dia baru perasan ko...terus ajak duduk sebelah dia sekali....

pensan mekchu layan aku yg sengal ni kan...hahhahaha...
rasa macam sama la muka kami..hahahha..oohhhh perasan sungguh mung soya..
dia lagi vogue ko tau..hahahha....

tapi mmg seronok jumpe mekchu...friendly je orgnya, senang bawak borak...waktu ada persembahan koir kat depan..kami dua siap buat movement yang sama dengan geng koir kat depan..hahhaha...nampak sengal kat situ kan...

bila la nak jumpe lagi..

Selasa, 4 November 2014

OCCT speech therapy Syawal Yafiq

14 dan 20 okt 2014 ada appoitment untuk speech therapy syawal...
alhamdulillah mmg terlalu banyak improvement dari diri syawal sekarang ni..alhamdulillah

baru amik dari taska....settle je OCCT duduk opis ibu tau...





tgk abah mengendap syawal tengah syiok buat therapy....
alhamdulillah nampak syawal senang nak ikut cakap doctor...doktor ajak masuk tanpa ibu n abah, ok je dia...kami ni risau la kalo dia mula meraung kan....

terpaksa snap dari jauh kan...nampak satu2 permainan dia main...mainan tu pon ada mainan yang buat motor skill dia bekerja..bukan suke2 la kan...


haaa...yang ni nak tgk dua2 tangan dier bekerja dalam satu masa...

so far syawal banyak kenai warna...N  doktor pon dah paham bila tgk keadaan dia...
doktor kata syawal mudah berkomunikasi dengan dia..bukan sesetengah patient yang takut dengan doktor...

mmg bilik ni di larang mak bapak masuk..sebab takut anak2 lebih bergantung harap dengan mak pak je....sebab tu kami terhendap2 gini....


Isnin, 3 November 2014

Jalan2 wit my little family


Abis je team building di lembah pangsun hulu langat tu,
balik rehat sat...lepas tu G jalan2 ngan anak2..ngan my little family ni...

sebab dah deal dah, aku balik je, terus jalan, biar la aku penat sekali pon, janji anak2 N suami seronok spend time ngan ibu n isteri dia ni..

jalan2 G mall je pon..lepas tu lepak kat pusat komuniti P16 ni, ada event...

seronok syawal kan dapat jalan...button badge tu patutnya untuk aku, sebab en asbeen egat button badge tu FM...konon egat binik yg penat kursus ni, belikan la...tau binik suke FM kan...sekali bukak tgk button badge..hahahhha..last2 jadi milik syawal, letak kat cap dia...jadi la dari takda, at least dia egat kat binik ni, binik ni dah seronok dah

my little family...semua kaki slefie...sape ajar...
"ibu ajar"..hahhahahahahha

nasib kamoo la dapat binik@ibu yg kaki selfie ni...

kat situ kasi je syawal ngan izz main playground angin tu....
dolu syawal tak suke main ni, takut..sekarang dah besar, seronok la dia, dah tau apa itu mainan kan...

aku perasan cara syawal main....dia suke yg susah..aku nampak je ada ruang yg senang..tp dia pilih yg susah jugak...macam yg ni, bukan dia tak leh masuk kat bawah tu..nak memanjat jugak..naik ke atas...
suke kan cabaran ke sayang...



seronok main kan...

ibu penat tak kisah, janji anak2 dan suami seronok spend time bersama kan...

family is a 1st kan....


Team building

salam isnin kengkawan...
alhamdulillah...i'm back...kikikii..

setelah berminggu sebok dengan kerjaan yang menunggu untuk di siapkan....alhamdulillah 70% banyak yang dah settle...tinggal sikit2 je lagi...

ni cerita 3minggu lepas...sehari selepas bufday aku bulan lepas...dah nak masuk sebuland ah cerita ni..kikiki...BZ punya pasai kan...

16-18oktober 2014 aritu aku ada team building di lembah nur 'pangsun, hulu langat....

sampai je petang tu terus masuk kelas..macam biasa la ice breaking kan....

sessi bersuai kenal...walaupun dah kenai, tapi tak rapat mana, tapi ada yg tak kenai jugak..aku jaga perjawatan kat opis ni, tak kenai semua mmg kena ketuk kepala 10x ni..hahahhaha..alhamdulillah semua aku kenai..siap nama penuh sekali..tu bila time kena ingat sowang2 nama kawan, deme tak bagi aku...yela kang senang2 je la aku dapat pujian..hahahhahha...jahatkan korang/...

sessi urut-urutan kasih...siap landing2 tak menahan tu...seronok aku landingkan...korang tgk la muka aku...

haa..berderet semua nak landing2...ni namanya mengerat antara satu sama lain....selama ni tegur sapa je kan...ni dekat2 gini, rasa la kekok satu sama lain, tapi aku ok je so far buat masa ni dengan deme...sengal katakan...

opss..kantoi..sempat selfie...


sessi menubuhkan kumpulan memasing dengan nama2 sungai di hulu langat ni...hulu langat ni kan terkenal dengan pelbagai sungai di sini...mmg banyak sungai di langat ni....

ni la geng2 sengal, masuk air semua dia..hahahhahahh....

dapat group sengal, bingai gini, mmg bergelak je la setiap berjumpa tu kan...

si gemok ni, mana ada aku, ada dia..aku pon baru tau dia join...kalo tak sampai bila aku tak tau, koir jumpe dia, futsal jumpe dia, pengurus sukan KESKEP jumpe dia, nasib  rumah sukan aku tak sekali ngan dia, alamat selamat aku....kat sini pon jumpe dia jugak kan...

kami yang poyo....

untuk hari pertama tak da apa sangat..biasa2 je....

hari kedua tu agak extreme sikit...

kiter gambo dulu pepagi tu...kasi semangat sikit masuk kelas jap lagi...

khusyuk korang kan bila dapat makan..


berkepak aku makan....

petang tu ada XTVT dalam air...kena pulok hujan, mmg heaven la mandi hujan sekali kan...
ada XTVT water confident...pastu XTVT berkayak....


malam tu ada jungle tracking pulok...
kiter makan sampai kenyang...1 st time makan banyak kambing golek malam tu..mmg bergolek aku...

XTVT untuk jungle tracking malam tu start jam 9.30pm...
lama tak masuk hutan, mmg cuak, neves semua ada...dah lama berenti kot....



pagi esoknya B4 balik ke putrajaya, kiter mulakan XTVT yang paling aku suke, tak da neves, tapi excited lebey...

briefing dolu yeee...

team sengal..sekali bos aku pon sengal jugak....



hahahhahha...muka semua poyo...

jibek serupa org jual karpet...excited nak selfie time musang terbang ni..flying fox

korang mmg tak da keje erk, selfie guna fon aku....cer la amik gamba aku atas musang terbang ni...



sudah serupa tembikai dah aku tgk si mok ni...

haaa....akhirnya ada jua aku...


best tau naik musang terbang ni....

sebelom balik, ada majlis penutup untuk kursus ni...


dapat team sengal2 belaka,...semua kaki selfie, semua kaki menggong2 belaka, semua sebok bila org lain selfie kan...

korang tgk la bawah lagi...

kan aku kata...tgk la si remy tu..muncung tak hengat...


ni la team aku...sungai tangkas..aku pon 1st time dengar nama sungai ni...

ni team sungai jelok....

sessi penyampaian hadiah...

nampak aku menyelit...

haaa..aku je pose gini ngan boss besar...tak takut no...soya....takpe, boss sporting....



ni la team yang paling, selengge, sengal, masuk air semua deme...mmg havoc abis...