Yang DiSaYAngi

Khamis, 13 November 2014

Congkak, Dam, Dart, Karom Event untuk Karnival Sukan KESKEP, BPSM, KPM

Salam khamis kengkawan...BZ ke arini..aku still BZ lagi..tapi datang terjah korang jugak...
insyallah...

minggu lepas berlangsung karnival sukan KESKEP, BPSM, KPM untuk semua staf kat opis ni la...
minggu lepas settle untuk indoor...nampak ada je muka bakat2 terpendam kan....

ni untuk congkak....
team rumah aku, rumah oren menang no.3...jadi la dari takda kan...


muka ada senyum kan dapat main...hilang stress keje kan....

ko pehal kak....dah menurun je aku tgk...hahahahhah.....mentang2 purple juara kan....

dalam masa yang sama sebok dengan acara sukan yg lain jugak, di tempat yang sama....karom N dart..aku main karom ni...dah lama tak menjentik ni....lama sungguh..last aku darjah 4 dolu..lama kan...tapi tahu jugak rules main tu.tu yg konfiden nak main tu..benda ni je dolu hadap waktu kecik ngan mak aku...mak aku umpan anak2 main ni, sennag, tak yah kuar rumah, ajak kawan2 datang main depan rumah..hahhahahahha....

haaa...nampak pengurus sukan untuk karom sebok setting tempat, meja bagai....

ni untuk dart...baguihnya opismate aku ni, kalo bab2 ni mmg deme laju, senang minta tolong, sebab deme suke..sebab tu deme kata...BPSM ni ramai STAR..hahahhaha...sangat kan...ramai atlet kat opis aku ni...main peringkat KPM...


muka biar handal, walaupun main ciput je kan huda kuda..ahahhahahhahah....muka aku korang jangan harap sangat ada..mmg tak da, sebab aku la tukang snap tu...mana ada org nak snap muka aku pon kan....


acara kat atas tu tak settle lagi..result takda, bawak ke hari esoknya...sekali ngan dam N catur....
muka nak legend kan memasing..tp mmg ye pon, muka nak laukkan pihak lawan je...pihak lawan, nganga je kan, kena lauk....hahhahahahhahah...

briefing dolu sebelom start....
kang nanti main, tak tau rules, masak lak kan

sebelah sini catur....catur ni muka bijaksana je main, muka sengal macam aku, mmg tak la kan....aku ni otak tak panjang mana....


alhamdulillah nampak jugak muka pegai 2 org kat catur ni..ada jugak la....dalam 3,4 org..paling tinggi bos aku yg pompuan tu...siap main karom tunggu sampai abis tu..punya sungguh kan nak bagi team dia menang...terima kasih la pn wan normah...TQ jugak buat en firdaus n en norwin kat atas ni....tak lupa, en hamdan N en ikhwan...en hamdan ni best...semua indoor atau outdoor semua dia nak join main, kire tak segan, tak da jurang, senang...

muka tak yah stress sangat ye bos...kikikikiki....

settle indoor minggu ni, nak lepaskan futsal pulok sabtu ni....insyallah....lepas tu minggu depan mmg aku BZ, BZ dengan badminton, sebab aku pengurus sukan KESKEP bagi game badminton pulok....

tahniah rumah merah menang catur N karom....tahniah jugak rumah oren menang dart N dam....yeeayyyy rumah oren ngah lead mata keseluruhan ni....

Rabu, 12 November 2014

Pre-Konvosyen Taska De'Sayang, KPM 2014

Salam Rabu kengkawan....
alhamdulillah takmo tenggelam timbul...nak ada je depan korang kan...insyallah..kesihatan pon beransur pulih...cuma urat tegang kat leher akibat salah tidoq ni masih terasa lagi..ngan sore ada tak da je lagi....alahai....

ok minggu lepas....taska syawal ada buat pra-konvo untuk semua kanak2 kat taska tu...lebey pada photoshoot je kan...aku as a parents..amik tahu jugak la.....lagipon untuk konvo tahun ni, aku still involed untuk konvo ni, tolong apa yang patut....insyallah semua smooth..demi anak2 taska ni...


tadaa....saya la

syawal yafiq bin mohd yaakob....

baju beso..hahahhahah....nasib la dia behave je selama amik gamba ni kan....

perasan je aku amik gamba dia kan.....

ni la kengkawan syawal semua....
dia la paling comey..rendah je....

aku nak selfie ngan syawal..kengkawan dia pon sebok tarik tangan aku, nak jugak masuk frame....yela...meh masuk reramai....ni B4 amik gamba ni....aku saja gatai nak selit di antara dorang....

ni after pre-konvo ni...syawal jom selfie ngan ibu...

sekali cikgu2 pon nak join sekali kan....

nampak syawal senyum...ibu ajar tau..hahahhahah.....

i like this photo.....sayang anak ibu..dah besar kamoo kan...

ni la anak angkat aku..qamarul nasri...bijak sungguh la si abg ni tau..geram rasa nak picit2 je dia...comey tgk gelagat dia...dier baguih, rajin guide syawal bila syawal memerlukan bantuan...dia jugak la org pertama yg guide syawal bila syawal tiap kali nak ke toilet...sampai syawal nak kencing pon carik dia, bukan cikgu..dier tukang bagitau cikgu syawal nak kencing..manjakan anak i...hahahhahahahha.....yang bestnya dia guide syawal sampai syawal dah boleh G toilet sendiri tau...punya la baguih la si qamarul ni....

sanggup aku nak bergamba dengan deme..aku suruh qamarul pakai balik jubah tu..kkikikikikiki...
lepas ni aunty soya susah la nak jumpe kamoo qamarul....plzzz stay wit me qamarul..kikikikikiki....

terasa dah besar anak2 aku ni kan..cepat je membesar depan mata....

Selasa, 11 November 2014

Volley ball KESKEP, BPSM, KPM

salam petang kengkawan semua...
minta maaf sesangat...aku ni jarang2 la jadi gini...semua chipsmore..kejap ada...kejap non ado...mmmm....

BZ..tak yah kata la..memacam dalam otak ni..dengan tak sihat satu hal lagi...

aku isytiharkan bulan ni...

bulan november....bulan sakit soya..

alhamdulillah semua tu penghapus dosa bila sakit kan....
ok balik cerita asal...

1 nov 2014 aritu berlangsung sukan bola tampar mengikut rumah sukan KESKEP, BPSM ni...
aku punya rumah sukan, rumah oren...yeeaayyyyy...i like oren...kan mekchu..kikikikiki...

haa....org dah siap sedia untuk bertarung ni..hahhahahahah.....

aku ni bukan hebat sangat main bola tampar...main serupa ranting..mmg tak la hebat kan..aku ni simpanan je..tapi alhamdulillah aku menguruskan deme...mmg betoi2...semua keperluan deme aku jaga tau...


alhamdulillah pagi tu cuaca elok je...

starting....team aku start dolu, oren VS merah...
abis merah di laukkan oren 30-10..kikikikikiki.....

aku ni masuk sekali dua je...aku cakap terus terang, aku mmg tak hebat mana main bola tampar ni, cer bagi aku net ball, futsal, badminton, insyallah ni aku boleh jalan jugak la...ada la confident tu nampak kat muka kan...tak da la macam bola tampar ni, dah gaya org toreh muka guna pisau pon tak kuar darah,...hahahhahahha..pucat lesi...mmg totally out aku ngan volley ball ni..confident lost..hahhahahahha.....

aku kasi yang handal je settle kan deme ni....

deme2 ni mmg star abis tau..alhamdulillah aku dapat player yg mmg star dalam Vball ni tau....
mmg team aku, muka yang sama je main setiap acara, dah abis semua tak mo main kan....lepas dia..dia..dia..dia...hahahhahah...tu termasuk aku jugak la tu...pastu jgn bising, asik muka kami je...abis dah korang tak mainkan,...tak yah banyak bunyik..kikikikikiki

kali ni main, mmg main open, main campur senang, sebab penyertaan dari pompuan kurang...tapi aku suke team aku, sebab semua player mainkan peranan...tak la semua serupa ranting...senyap je kat tengah..hahahhahahah...aku la tu kan....kire semua dapat bola la deme ni...

ni la team bola tampar..aku menang tau..menang posing..hahahhahah.....
alhamdulillah team aku naib juara..menang sipi tu....tinggal satu mata...
muka2 nijugak untuk futsal on this week tau....

ni team putih...putih berseri...


ni team biru....dorang menang no.4...

tgk dorang main..muka legend semua ni..aku je tak....alhamdulillah team oren menang jugak, game dart dan dam...mmg tengah lead sekarang mata keseluruhan bagi rumah oren ni....

insyallah this week ada futsal....