Yang DiSaYAngi

Rabu, 19 November 2014

Syawal Tantrum...Suraya Murung


Salam rabu kengkawan....ok ke tak arini..moga semua sihat, selamat dan di rahmati....
semalam punya citer..no..no..no... jangan jadi gini...soya kemurungan...hahahahhah....serius mmg murung, mmg down...

cerita semalam, seperti biasa tiap2 bulan syawal akan G check up untuk OCCT dan speech therapy dia....so far selama dier pegi terapi dia, syawal sangat behave, nampak baguih je dia, seorang yang mendengar arahan....

tapi hari ni bukan, hari syawal...syawal buat hal hari ni...walaupun dari pagi syawal sangat behave...tp bukan the whole day dia baguih kan....

tadi pagi lepas ada sorang doc pelatih datang panggil syawal, syawal mmg ok, nampak seronok nak masuk..tapi dia mula berubah bila nampak ramai doc pelatih kat dalam bilik terapi tu..kena pulok ibu n abah dia tak dapat masuk, lagi la tantrum dia makin tinggi...

sampai la ada dua org doc pakar datang N selesaikan tantrum syawal..syawal sangat hebat tantrum dia, sampai dia tendang2 pintu, ketuk2 pintu nak keluar kan....semua pakat keluar dari bilik tu, tinggal sowang doc pakar yang mmg friendly n syawal penah berurusan dengan dia...lama jugak nak buat tantrum syawal slow kan...sampai la doc panggil aku, N dia mula2 nak nangis, siap nak pakai kasut bagai....aku ni siap bawak masuk la kasut syawal dalam bilik tu..lama2 baru nampak dier bagi tumpuan apa yang doc tu ajarkan...

doc sendiri pon kata nampak perubahan yang besar kat syawal, nampak banyak word dier keluar dari mulut dia..banyak pujian yang di berikan oleh doc tu kepada syawal...syawal jadi begitu sebab dia rasa tak secure ngan keadaan sekeliling bila nampak org ramai, N org tu daia tak kenai, lepas tu lagi la ibu N abah dia tak dapat masuk untuk tgk terapi dia....lagi buat dia rasa tantrum tu perlu, sebab dia tak secure dengan keadaan sekeliling....

aku jadi murung tgk keadaan syawal gitoo...sayu rasa hati...tapi aku kena kuat untuk atasi semua ni...


Selasa, 18 November 2014

Futsal KESKEP, BPSM, KPM

Salam semua...bersua kembali..hahahhah...soya ni asik BZ je kan..tak sempat langsung nak bersua ngan korang..maaf yee..

minggu lepas opis aku ada buat tournement futsal KESKEP, BPSM, KPM...
ni kire fav aku jugak la....mana boleh tak join kan...bior la muka rentung sekali pon kan...

seperti biasa...

my name is soya...

my team is orange...fav colour my besan....
bawak fav kaler besan serupa bawak besan tau..hahahhahahha...

sebagai urusetia jam 7.30am aku dah terpacak...pasang apa yang patut kan...khemah bagai...kena ada kat situ sebelom 8.30am...nak settle bagai..jam 9.00am dah siap2 masuk court...

waktu ni dah ramai dah org....siap warming up bagai....seamangat tu...

go oren...go oren..go oren....

1st game, Team oren VS team biru...semua nganga tak caya team oren kalah 1st game..hahahhahah...katanya ramai player dalam team oren...ala cemmon la baby...tak semua player...dia yg terbaik..ada jugak buat silap..tu semua rezeki, allah nak bagi kan....

nampak semangat memasing kan...

reff pon antar2 kengkawan kami yang dah tukaq keluar dari BPSM, kengkawan jugak...tu yg pakai spek tu apek, EX manager team futsal bpsm ngan abg art yg macam bruno mars tu...pon geng2 kami jugak tu...

haa...baru keluaq muka aku..rentung macam bontot kuali kan...sikit je tu..hahahahhah....

ni dah tengahari dah....semi final...
team oren lelaki kalah ngan team hijau lelaki, bukan rezeki N nasib pon tak kena ngan team oren lelaki tu kan...

ni la team pompuan...semi final...team kuning kalah ngan team biru...

ni la kami....team oren menang ngan team merah...alahmdulillah...

so berjumpe la kami team oren VS team biru sekali lagi last game tu...alhamdulillah dah shoot....menang la kami...alhamdulillah...

mmg berhabis tenaga aku bagi kat team oren ni , semata nak bertahan punya pasai kan....

so minggu ni BZ ngan badminton...game yg mmg aku uruskan...aku pon join main jugak..so far dah start semalam kat presint 15 punya court tu..alhamdulillah ikut grouping punyer game ni, team oren menang...tunggu arini nak lawan lagi ngan team merah...inshallah nasib menyelebahi kami kan...