Yang DiSaYAngi

Khamis, 11 Disember 2014

XTVT anak2 di rumah

Salam khamis kengkawan...

cerita di hujung minggu aritu...kikikikiki....



en asbeen rajin melayan anak2 dan anak buah...main2 kaler..abis meja sekali kena kaler..kikikikiki...

seronok dorang kan en asbeen melayan..aku mmg tak la dengan pening2 lalat gini kan....
nampak sowang khusyuk dengan TV, kamera, khusyuk ngan ena sbeen...riuh rumah tu dengan dorang je..adohaiiiii.....

Rabu, 10 Disember 2014

Spend time wit my little family

Salam kengkawan...weekend lepas ada event sempena ulangtahun ke-60 bank rakyat kat alamanda tu...aku ni dah alang2 beli barang kat alamanda ni, terjah la kejap, sebelom balik tu..en asbeen dok melayan org bank rakyat itu ini..aku malas nak layan...layan anak2...benda pertama yg budak2 nampak..lagi izz dani aqlan......



ini....goal n bola....mmmmmm...sekarang mmg dia ngah gian nak menendang je keje dia tau....
kat umah tu ada 3 bola...tiga2 dia kuarkan, nak tendang semua...yg best..takmo ajak mak pak dia main...nak ajak maktok dia....maktok pon melayan tendang bola gaya macam pro sungguh..hahahhaha.....



korang tgk la gaya dorang ni....si adik tu mmg kalo jumpe bola, mmg tak da harapan la si abg nak pegang bola tu...


jaringan gol dari izz dani aqlan...dia pon bijak..bila goal...sorak2..melompat2 bagai....yeeayyy..ahhahahahah

pastu dia buat hal...dia bawak larik bola tu...dah kena tangkap ngan abah dia....terus masuk dalam kantung sakti...

padan muka adik..kikikikiki.....lasak lagi....


si syawal pon sebok jugak nak main xbox ni..seronokkan...siap minta beli...maaf syawal...mahal meh..kikikiki...si adik sebok jugak nak buat...bila kasi turun..di turn off xbox tu...terus mak pak amik dia...larik tempat lain..hahahhahahaha...

g la carik deme ni...

star wars dari jauh syawal dah nampak...aku ajak bergamba tak nak...lelama baru ok...tahniah syawal, kamoo dah tak takut nak bergamba ngan maskot ni..ke sebab dia suke ngan star wars ni...kikikikiki.... 


macam2 la kekdahnya....seronokkan..balik je terus tidoq...selamat..bangun je abah dah siap makanan....

Otak tu ada je akainya kan

Bebudak dua org ni..kadang kalo baik...ya allah..rasa nak cium deme lelaju tau..baik sungguh...memain...tp kalo datang mood nak bergaduh..ada je memasing..tak kire la baik si abg...baik si adik..sama je...kejap abg tu menyakat...janji adik hhuuuuwaaaaaa sikit..jadi la..tunggu ibu dier kata...
"awal...minta maaf ngan adik..."

dier akan G la kat adik dier cium2 ...main2 geletek..kasi adik dier gelak...kire kalo adik dier gelak...settle la...permohonan maaf di terima...hahahahahha...sam ajugak ngan adik dier...abg dier...duduk elok2...tak kaco dier....dier datang tetibe...datang sepak2 abg dia...pukul2 abg dia./....dia pon tunggu sampai abg dier mengadu...
"ibu...tgk adik...pukul.....iisshhhhh adik tepi la..."

baru adik dier akan blah..sama je deme ni..kaki sakat..geng ngan ibu...hahahhahhahah...

tapi kalo datang mood baik tu..akai tu panjang berjela, siap boleh sambung akal abg , sambung ke akal adik...ikat kat tiang tepi..hahahhahahha....
korangg tgk kerjaan deme...

merdeka nampak selerakkan stokin keje abah...abis di sental...
konon2 dia la otomen, dia la transfomer...dia la angry bird...adik tukang sepah...abang tukang demostrasi..hahhahahhaha...korang....bebudak kan...tak da PK apa...janji fun kan...



budak yg sekarang ni dah pandai selfie..mmg sungguh ikut ibu yg ni..sangat2....pantang amik HP...g kat icon kamera...buat front camera..pastu snap...haaa....penuh dalam hp gamba dia je...gamba penuh tak pe gak..ni gamba separuh, gegar, nampak mata je, nampak hidung je....nampak mulut je...macam2 la bila anak makin membesar ni....seronok tengok gelagat memasing...

Selasa, 9 Disember 2014

Bau Ibu Mengandung Lainkan????


Salam selasa kengkawan....
sihat semua...aku masih gini la...gigh jugak nak buat keje semua...bestnya kalo jadi housewife...kalo alahan gini, coti gantung kuali semua, duduk rumah rehat bebanyak...kikikikiki...berangan sajork la soya....

cerita sabtu lepas....mmg sesejak dah lama tak bersilat kat dapur ni...mmg semua di beri tugas pada en asbeen....aku pon dah tak tau keadaan dapur tu macam mana dah...mmmmmm....

nak di jadikan citer...sabtu lepas, kami mmg breakfast kat luar, lunch pon kat luar....kena lak lunch pon lewat...egat dinner tu light2 je....sekali GF adik aku bawakkan spegeti bg adik aku yg sakit terlantar tu..mmmm...lengan tersagat kat jalan tar, langgar dek org..nasib la tak teruk...kena pulok akak dia ngah alah gini, mmg tak masuk la dapur tu...nasib jugak la GF adik aku bawakkan, aku menompang sekaki...bila aku masuk dapur nak basuh pinggan...sekali aku teringat nak tgk periuk...
bila aku tgk periuk tu ada nasi...tp tak banyak la..ada la dalam 1 pot....tp aku nampak nasi tu macam berair, nampak macam dah tak elok, basi..sekali aku bau, masam....tak PK panjang, tak tanya dolu kat en asbeen...walaupun aku selaloo akan tanya ngan en asbeen...sekali aku amik periuk nasi tu aku rendam periuk tu..mmm..konon nak basuh la ni...

sekali en asbeen masuk dapur...dia menjerit....

"sayang...ni sape yg rendam nasi ni??????????"

aku berlarian la masuk dapur...cakap la aku...sekali dier boleh bantai kata...
"sayang..tu nasi saya baru masak tadi la....awak dah kenapa.???"

nak marah tak jadi sebab tgk aku gini...dah tersenyum2 gelak2....aku terus kata...
"ala abang..saya egat nasi tu dah tak elok...betoi..saya bau nasi tu masam...."

en asbeen tanya..
"nape tak tanya dulu...bukan selaloo awak akan tanya dulu ke...????"

buat muka manja sikit...
"maafkan saya...saya lupa...KIKIKIKIKI"

terus tak jadi marah..kikikiki..
"abis la nasi dah lemas dalam sungai buatan soya sengal..."

hahahhahahhahahhah...apo kan dayo..cek mati2 egat nasi tu mmg dah basi tau....
sadis....nasib en asbeen cool sajork...

korang penah kena gini...

Isnin, 8 Disember 2014

40 Minggu Nan Indah Kembali

Ya 40 minggu nan indah...insyallah..gaya dah macam dalam tajuk magazine dah...so propa tau soya..mmmmm....

tajuk selaloo 40minggu...aku ni 2x beranak 37minggu nan indah je..kikikikik....kali ni tak tauu macam mana..doa aku hanya satu....permudahkan segala urusan aku selama mengandung ni..tu je...

so far buat masa ni dah 7 minggu...insyallah 8minggu...merangkap minggu depan, dah cantik kalo nak scan tgk ukuran baby kan....ada satu kantung ka, dua kantung ka...kan..insyallah....nak tgk ukuran baby, air ketuban semua bagai..yg penting kesihatan baby keutamaan aku....

tapi en asbeen kata..hujung bulan nanti la scan...sebab aku kata kat dia...
"abg...banjer scan..kikikki"

en asbeen hanya satu jawapannya..
"yee...boleh..."


buat masa ni ..ni la keadaan aku ni...mmg pusing2 je pon...cepatla abis alahan aku ni...nikmat allah SWT beri...kiter terima seadanya kan....


M besaq....Kuat mengeroh


Sesejak tau diri ni pregnant untuk kali ketiga..alhamdulillah sihat semua...
cuma kali ni punyer peel bila pregnant ni...beza dengan pregnantkan syawal N izz...


yang paling ketara buat masa ni...KUAT TIDOQ...M aka MALAS SUNGGUH ...tu tuhan je yang tahu,...adoi....benda tu boleh je buat...niat di hati nak buat...tp M tu besaq kalah aku ni haa...mmmmmm....

yang best tu buat masa ni mmg dah lama rasa tak masuk dapur menumis, masak, bersilat kat dapur tu, mmg en asbeen je banyak buat semua tu...

tapi alhamdulillah sejak semalam nampak perubahan sikit..d.ah boleh sikit2 kemas rumah, sidai kain...gagahkan diri jugak...en asbeen dah gelak2 dah aku lipat kain dari ruang tamu membawa ke bilik amik masa 3 jam..hahahhahah...tak penah2 aku lipat lama macam tu...paling kurang pon seteangah jam...nasib jugak la en asbeen ni jenis org yg redho setiap apa yg binik dia buat..kikikikiikiki...aku sendiri pon terkejut tgk prestasi aku semasa mengandung ni...ada ke sampai 3 jam..ahhahahha...adoiiii.....



lebih dari posisi ni pon ada aku tidoq sekarang ni...en asbeen dah geleng..redho katanya...mmmm....
kuat tidoq tak yah kata la...kalo dapat weekend tu..siap je mandi breakfast..kemas2 sikit..lunch kompom en asbeen uruskan...mmg kepala ni berat je nak letak kat bantal..hahahah...letak je kepala, terus ZZZZZzzzZZzZZzZ..mmmm..bahana sungguh..nasib jugak dapat en asbeen bukan kaki komplen, binik kuat tidoq sekarang ni...

sekarang lauk pon, cukup sekadar ikan goreng..tak pon dory fillet grill, sama nasi putih panas ngan kicap..lebeih2 no..no..no...tekak soya tolak dolu...hahhahaahaha...senang keje en asbeen, tak yah nak buat haevy2 kan..boleh la en asbeen buat untuk makanan pantang binik kamoo nanti ye....simple dimple je pon..kui...kui.....


mengharungi detik 40minggu nan indah kembali bermula....

Cornery ioi Mall city Putrajaya

Salam isnin kengkawan...sihat..aku alhamdulillah boleh di kategorikan sihat la jugak...buat masa ni...tunggu datang alah tu, mmg rupa tak sihat langsung la kan..kikikiki...

takpe...so far buat masa ni mmg lalu tak lalu je nak makan ni kan...last week punya citer..memasing semua makan banyak...deme pon tak caya aku makan bubur je....tekak tak sedap lagi kan, dengan tak da selera....ikutkan je la.....

sekali nampak pop corn ni..nak try je rasa...

best in singapore..katanya.....sedap jugak..aku amik caramel..nak amik buttersctooch...maneh sgt...caramel ni boleh terima lagi la....


dalam bekas ni RM 7...ada yang beso RM10....

ni la kiosk dier...mmg sedap la...tak dapat garret yg best..makan ni pon jadi la...kikikiki