Yang DiSaYAngi

Selasa, 16 Disember 2014

Benjol teloq Ayam




budak tak reti duduk diam...tahu nak melompat je...salah sendiri, di salahkan org lain....
dia yg sebok dok melaompat lebey tinggi atas katil, segala salah landing, terantok dinding, melalak....di tanya...

"salah siapa kamoo jadi gini...???????"

di bantai nya jawab,...


"salah ibu"

haaiiii ibu pulok yang di persalahkan...ibu kamoo ni tak buat apa pon....kamoo punya kerjaan,...ibu jugak yg kena...ibu kamoo ni duduk diam je tgk TV...adohai anak....

dah tuam ngan ais pack, baru nampak benjolannya..mmmm...nasib kamoo la....lasak sgt.....

Cubalah Jaga Kebersihan


Cerita semalam...nak marah tiada guna...dah jadi..amik jugak gambaq sebagi bukti...mmmmmm...semalam berlangsung perhimpunan bulan KPM untuk tahun 2014 ni..kire semalam tu last la, penutup untuk tahun 2014 ni...so macam biasa team aku...kompom akan sumbangkan sore untuk perhimpunan ni..kata koir kan....

sudah menjadi kebiasaan kamisebelom naik stage akan warming up sore n praktis apa2 dolu kat belakang stage..kat belakang tu..ada bilik persalinan N toilet sebagainya la..

nak di jadikan citer...kami sampai je kat situ...ya allah..nak marah mmg tak da guna la...org buat dajal kat back stage tu pon tak da kan....subhanallah..kami yang selaloo guna back stage pon tak openah buat gini..korang tgk la...


tuhan je tahu betapa busuk N kotor keadaan kat situ....

ni semua kejadian di auditorium parcel E ni....auditorium ni di kendali oleh JKR..ni kalo JKR tahu, masak la deme yang anjurkan event sebelom kami kat auditorium ni...

kami jugak yang kena kemas..apa citaaaaaa......

bukti segala kejadian...

ni semua event weekend lepas, aku tak sure event apa tajuknya...tp berkaitan dengan 
pertandingan2 miss2 ni la...
ala yang bina badan tu....body builder tu...mmmmmm....
teruk..lantai sana sini penuh ngan minyak2 yang deme sapu kat badan deme, dengan puntung2 rokok, kertas, kain buruk, botol air..kire segala sampah la....


korang tgk la toilet kat bilik persalinan ni..adohaiiiiii...teruk sungguh.....
kat dinding2 tu penuh ngan minyak2 yg deme sapu kat badan tu...macam mana la boleh bagi org luar buat event gini...abis...mmg out la....

nampak pengotor kat situ....

nampak bilik persalinan ni....ya allah tuhan je tahu betapa busuknya keadaan kat back stage tu tau...

haaa..bukti...

muscle malaya tu.....





mmmmm...agak2 la kalo buat event pon...mmmmmm......masalahnya urusetia tak pantau pulok keadaan kat situ...mmmmm...

toilet pompuan kat luar tu pon abis kena lenjan, teruk...nasib la selama majlis perhimpunan tu aku tak terasa nak terkucil....kesian kat cleaner2 kat auditorium ni kena sental abis abisan kat back stage ni....

Sangat2 la Berlainan


Salam selasa kengkawan....
sihat semua...alhamdulillah going be better la dari morning sickness ni...ada jugak la....tapi masih boleh di kawal...cuma still tak boleh masuk dapur N masak....jutaan terima kasih buat en asbeen yang sudi la bantu segala tugas aku sepanjang alahan ni....M aku pon turut serta membesar bagaikan johan macam aku jugak...hahahhahah...macam2 la keadaan aku sekarang..klo org ngada2...tapi biaq la...as long en asbeen tak merungut N nak buat segala kerja ni dengan hati yg redho...aku ok je.....

bila dah mula pregnant ni...mmg mula minggu2 nan indah nak bercerita tentang segalanya perihal mengandung ni...walaupun sebenarnya benda yang sama je bila mengandung ni kan.....

tapi pada aku pregnant kali ni mmg laind ari sebelom2 ni...yela org mesti akan kata

"ala...dah banyak kali beranak....badan ni pon banyak kali guna...tu yg bila pregnant balik, lain je rasanya..."

ye jugak kan...tp tak kisah la semua tu....pada aku sekarang janji aku dan baby sihat walafiat kehendakNYA dan di lindungi ALLAH SWT..ammminnnn...

pregnant kali ni aku dah mula rasa tak sedap badan..terasa sungguh perubahan badan secara mendadak, walaupun baru 2 bulan lebey kan....dolu pregnant, rasa 2 bulan lebey ni macam bentuk badan B4 pregnant...ni sekarang, terasa sangat lain...

dah mula perubahan bentuk badan, terasa tak selesa bila tidoq, dah mula rasa lenguh2 kaki...yang best....aku dah mula rasa ketat je perut ni bila takl selesa tu...perut pon en asbeen N aku pon perasan yang dah makin membesaq...alhamdulillah....kalo dulu, mmg prgenant usia kandungan 5,6 bulan, baru mula nampak perut ni...tp sekarang dah 2 bulan lebey dah start nampak..en asbeen pon akui benda tu...


benda tu semua patutnya aku jadi waktu usia kandungan aku 6,7,8 bulan...tp sekarang dah mula rasa...entah..mungkin jugak, ini adalah kali ketiga aku preganant..tak tau...

korang boelh share kat aku..kot2 la sesape je...tak kisah pon..sharing is caring...caring is love u ketat2 la..ahahahahh.....