Yang DiSaYAngi

Jumaat, 26 Disember 2014

#prayforpantaitimur


sekarang ni sebok pasai banjir yang berlaku di seluruh kawasan pantai timur malaysia ni..aku x da la sedara kat sebelah sana...tapi turut rasa simpati dan kesian dengan keadaan mangsa di sana...makan pakai mmg tak yah kata la...mmg tak cukup la..nak berpindah ke pemindahan sementara pon sehelai sepinggang..tak leh bawak barang banyak2  kan...tapi sedih la bila dengar dalam FB rintihan mangsa2 yg terperangkap kat bukit2 la bagai..

aku rasa ni antara banjir yg teruk berlaku..yg melibatkan lebeih kurang 6 ke 7 buah negeri kan....
yang paling teruk kompom pantai timur kan... 

ni kawasan kuala krai..tempat opismate aku selaloo berenti rehat...sayu hati bila dia risau, tak dapat contact family bagai...terputus hubungan bagai....sedih rasa...tak keruan dah...korang tgk la....stesen minyak ni kalo kiter G pon, kompom2 dia tinggi...abis dah sampai air naik sampai cecah bumbung, mmmmm korang fikir la teruk tak teruk...nak bagi bantuan pon susah...bantuan udara je boleh...tu pon susah  jugak...


aku ni nak bantu lebey2 pon tak mampu....
boleh la setakat bagi baju2 yg elok dah tak guna...anak2 punya...adik punya...sejadah elok lagi, banyak mak aku dapat aritu waktu selawat nabi kat putrajaya ni...pastu mak aku bagi sekali...

nak bagi wang tunai, tak mampu...yang mana mampu je la aku bagi...

elok malam tu dapat wassap persatuan2 anak2 gua musang akan buat bantuan..kepada mereka nak bagi bantuan..boleh la ke depan alamanda petang semalam...rupanya yg putrajaya ni...di ketuai oleh bos aku...en amaran arifin..dia mmg anak jati gua musang....alhamdulillah dapat jugak la memberi kan...

ramai kan....alahmdulillah org malaysia masih prihatin dalam isu ni...

ni kisah pai tadi kat opis...

haaa...ko,...banyakkan...ni semua hasil kumpul bantuan untuk mangsa banjir...

ni kat lobi E14...dah macam longgokan sampah dah..banyak sungguh...tp bila perati balik..macam2 ada...dudu, pampres, beras, minyak..sebagainya...alhamdulillah..moga sampai kepada mereka yg memerlukan...


Syawal di Tahun 2015

Salam jumaat semua...
opis aku arini lenggang je...semua pakat balik kampung..moga di permudahkan perjalanan pergi dan kembali...ammminnnnnn...

cerita syawal untuk tahun 2015 ni..alhamdulillah banyak dah settle dari segi comformation bagai..sekolah pon dah tahu kat mana, dah check mmg ada nama syawal kat situ...

sebab mulai tahun depan syawal pon dah mula sekolah kat sekolah lain...tadika islam ar  rahman presint 16 ni...di bawah kelolaan MAIWP..senang dekat sangat ngan aku...senang hantar pegi..sekolah pon sampai tengahari je..alhamdulillah maktok pon dah start belajaq masuk kelas agama mulai tahun depan...nasib jugak, dah tgk jadual bagai, jadual sampai tengahari je...so boleh la syawal duduk ngan maktok belajaq iqra ye..maktok garang syawal...belajaq leklok tau..kikikiki....


alhamdulillah dah di terima..duit pon dah siap2 tolak tepi untuk yuran syawal ni..sebab yuran dia start boleh buat pembayaran pada minggu depan...sekali la ngan baju bagai...

tinggal nak settlekan alat tulis bagai je...mmg kena spend bebanyak walaupun hanya tadika...selama ni dah guna alat tulis cikgu tolong simpankan...ni kali...sendiri pakai, sendiri simpan..kang mana2 hala tah...so yang lain tak da masalah kot...


alhamdulillah bulanan pon murah..memang mampu milik buat kami sefamily ni...ukur baju di badan sendiri...selagi boleh carik yg murah N berbaloi...carik la...mmg niat aku nak mencarik yg murah, tp sistem pembelajaran elok....tapi elok tak elok pon, pokok pangkal mak pak ni kena main peranan untuk bentuk anak2, bukan guru2 kan..guru2 ni sekadar membantu...

aku tak tau keadaan syawal 2minggu lagi guano..moga ok la...tapi start minggu lepas lagi aku dah remind kat dia yg dia takkan sekolah kat tempat lama ni..kena G sekolah baru, cikgu baru, semua baru...syawal pon penah jugak G sekolah baru dia ni, teman aku amik borang...tgk keadaan dia excited..tp tak tau la kan...moga semua ok...



p/s : tahun depan kiter try isi online untuk pra sekolah pulok yee

Rabu, 24 Disember 2014

Nampak saya tak????????????




budak kecik ni bikin hati ibu ni kejap turun kejap naik je tau...mmmmmm...dah la antara yang suke bangun awal..lepas tu cukup suke...tengah memasing tidoq..lepas tu tau2 eso pagi dah bogel dia..bila masa dia bukak seluar time tidoq pon tak tau....

ni konon gaya nak menyorok dari ibu ngan abah...alahai konon ibu tak nampak la tu kan..hahahhahah..ye la ibu tak nampak kamoo la izz..mana kamoo..mana kamoo ni dik..kikikikikiki...

konon la sgt kan....

nak menyorok dari ibu menyorok dalam lemari...hahahhahah...banyak la akal kamoo kan izz dani aqlan...

tak abis tu di kaco abg dia yg nyenyak tidoq..lompat2, panjat2 kat abg dia kan.....

Selasa, 23 Disember 2014

Futsal MESCA, KPM - NAIB JUARA..tahniah BPSM


Jumaat lepas ada majlis penyampaian hadiah sempena sukan MESCA KPM 2014 untu tahun ni...kumpulkan sekali pastu bagi dalam satu majlis..ok jugak kan...
boleh makan2..kikikikiki....

seperti yang korang tahu tentang soya..soya mmg suke sukan..soya mmg suke futsal..tp tak da hebat sgt..kang kata berlagak pulok..hahahhahah...

semua cerita2 aku pasai futsal ada di sini..

so aku mmg banyak la aku abadikan dalam ni....alhamdulillah aku egat takda hadiah untuk team aku BPSM ni merangkul hadiah kan....alhamdulillah ada jugak...ex-manager aku, apex dah siap2 bgtau yang aku kena naik stage amik hadiah...wahhh ko tak menahan suruh aku tau....aku datang, nak makan je ...



alhamdulillah naib juara...jadi dari tiada kan....alamdulillah...egat dapat hadiah ni je...rupanya semalam dapat lagi hadiah sampingan....beg kasut sowang satu....sape yg menang dapat...

yang juara dapat towel N madel, naib juara beg kasut N madel, no.3 dan no.4 dapat medel N powerbank 2600mah....ok la dari tiada kan....

tahun depan aku akan berehat seketika...N still turun untuk futsal ni..aku jadi manager tak bertauliah sekejap....lepas tu baru beraksi balik...amiinnnn...moga semua di permudahkan