Yang DiSaYAngi

Khamis, 22 Januari 2015

13 minggu

baru 13 minggu kan...kikikiki...

tapi pada aku 13 minggu, agak sukar buat aku...cepat lapaq...tp bila dah selamat makan, mesti kena urut sikit perut ni usap2 bagi lembut sikit..kalo tak keras je....kenyang terlebey....hahahhaha....pening2 masih ada...mmmm....

risau, sebab aritu cek kat umah, pinjam mak punya alat BP mak tu, aku punyer tekanan darah rendah..pada aku mmg rendah.. 76/36 ...aku rasa mungkin waktu tu BZ ngan training koir, alah tak lalu makan....now pening jugok...tp tak teruk macam sebelom ni la...boleh atasi lagi..makan pon lalu, tak cepat lapaq sungguh...dah makan pagi jam 8.30am...tetibe jam 9.30am lapaq balik...hahhahaha...maslahnya tak mo makna biasa...nak makan berat gak...natam sungguh soya....

tak buat buku lagi...minggu depan baru buat... N kompom kena marah ngan nurse la kot sebab dah lambat sangat...maaf...BZ la nurse..ni baru free sikit.....



gambo last weekend...
idok nampak benor pon perut tu, tp pada aky yg membawa tu, ni pertama kali aku rasa perut aku besar dari sebelom ni...

tapi bila bangun pagi, leper je...siap meraba bagai..risau la jugok kan..hahahhahahha...menggong soya...

nampak tak muka tu pucat, kusam je...
mmg dari start aku tau aku pregnant lagi, aku dah bgtau awal2 kat en asbeen yang aku rasa muka aku dah tak bersih macam dulu...ada ruam2 la...jerawat laju je nak timbul sana sini kan...geram je...mmmm...kat tepi2 muka kat telinga tu, kat dahi...ggrrrrrr,,,,mmg beranak pinak la dia...MIL siap tegur waktu datang umah semalam... muka aku kalah ngan semua yang ada kat muka ni haa....

aku siap cakap ngan en asbeen...

"haaa...abg tgk..mak pon tegur...mmg nampak la tu kan..."

my tummy baby cumilll...

baby yg sangat2 la bagi kerjasama kat ibu dia....thumb up la baby.....

abg syawal tu aku suke la bertanya kat dia...sebab dah pandai jawab balik soalan org kan...
bila di tanya berulang kali...

"syawal...syawal nak baby boy atau baby gurl?????????"

berulang kali jugokkk dia jawab....
"baby gurl la ibu..."

hahahahha...sweet je...di tanya lagi berulang kali......

"awal..awal nak baby laki ke, baby pompuan...??????"

jawapan syawal sampai malas nak cakap...
"pompuan la ibu....tak caya sudah..."


hahahahhahaha..penangan upin ipin  sungguh....inshallah awal...kalo ada rezeki, ibu tunaikan...baru capai KPI yang jemah bg kan...hahahhahahha....bak kata jemah.....tapi kalo allah nak bagi jugok rezeki anak laki, soya terima dengan tangan yg terbukak....bagus jugok ada anak laki...mana la tau kan satu hari nanti kalo ibu deme dah tak da...deme la org yg akan wajib mengusung aku nanti kan...inshallah...apa pon.....soya redha apa saja....

5 ulasan:

Umi Nazrah berkata...

alhamdulillah. chomei nya. heheheehe. kalau orang yg terer, mesti dorang dah tau tu baby girl atau boy. tp masih awal lg kan. hehehe

jaga diri dan kandungan ye

eima berkata...

Take care dear.....baby ape pun x pe janji sihat tp klu dpt girl tu ....syoookkk sgt ...inshaaAllah

Nad MamaZN berkata...

dah nampak dah baby bump!
excitednya rasa, haha!
bila nak laga perut ni? kekekekeke
take care ok!

Cik JuE berkata...

jue doakan dapat gegirl...
tetiba rasa nak mengandung...
hahahhaha

Chekgu Azrine berkata...

Bestnya preggy bdn dok kurus camtu jgk..hehehe..
Take care ye adik...semoga dipermudahkan urusan