Yang DiSaYAngi

Isnin, 26 Januari 2015

14 minggu all ready

salam isnin kengkawan...
pagi ni macam mana...kelam kabut, atau semua berjalan dengan lancar...

aku pepagi lagi jam 6.50am dah terpacak kat klinik kesihatan presint 9, putrajaya ni nak bukak buku untuk pregnant kali ni...kali ni agak lambat aku bukak buku....alhamdulillah tak kena marah ngan nurse...nurse dapat kali ni pon baik N still nurse yg sama jugak la sebelom ni..aku egat lagi nurse tu...nama dia florayanti A.rahim...org johor...haaa...detail ko aku bg nama dia..sebab dia baik, cakap ngan aku pon baik, servis pon ok...tu yg penting...nasihat pon ok....tak da masalah la....penah sekali aku dapat nurse waktu pregnantkan syawal..mak aiiii nurse, garang sungguh la kamoo kan...

so far kali ni prosedur untuk pertama kali, sangat la banyak...nasib la semuanya cepat je...dari satu tempat ke satu tempat..alhamdulillah...kire smooth jugak la perjalanan aku sorang diri dalam klinik tu sowang2 kan...mmg aku saja tak en asbeen follow aku untuk kali ni, sebab aku tak mo kerana aku dia banyak kuar dari opis kan....dah la appoitment syawal lagi kat hospital banyak...bulan depan je 2X G....lepas tu aku lagi jugak 2X..app biasa ngan scan app...terpaksa la bahagi2 ngan en asbeen...kena korbankan app syawal dalam list aku, sebab aku dah start G check up kan....kena la bagi kat en asbeen...kalo dua2 G...payah gak....kadang opis aku ni paham keadaan org..tp dalam masa sama, takmo, boleh cenggitoo kan...



sooo...aku yg hujung sebelah kanan atas tu....14minggu...sweet mweet je kan...hahahhahha....



baby bump ibu.... 3B...kikikikikikiki...inshallah...moga semuanya di permudahkan....BP aku pon...cuma HB aku tak tau la camne...aku ni mmg sejak dr syawal lagi HB aku selaloo low...dah tak mengesah dah aku haa..kalo nurse nak marah, maki bagai aku ni...dah lali...cuma target kali ni aku nak lebey tenang dalam segala hal je...tak kire la HB low ke, hape...janji BB sihat....

ada lagi...doa kali ni....tak da minum air gula, walaupun aku dengar kata wajib sekarang ni...dari zaman syawal N izz pon tak penah minum, moga2 kali ni idok jugak la..td tertengok waktu aku nak amik darah td....takut dah aku..hahahhahaha....


buku kali pon nampak lebey better dr sebelom ni...soya sila jaga buku pink kamoo elok2 ye...jangan di jadikan belacan macam sebelom2 ni yee..hahahahhaha.....


banjer sikit la gamba semalam...hahahahhaha..

baru balik kenduri....
ada nampak baby bump soya tu,,,,

1 ulasan:

Nad MamaZN berkata...

dah nampak dah..comey angat..! :)
wajib dah kot minum air gula.. adoi, perit! demi baby kuturutkan jua...huhu
take care!