Yang DiSaYAngi

Selasa, 27 Januari 2015

1st breakfast bento syawal yafiq

Salam selasa kengkawan...
pagi ni agak lemau sikit...sebab pepagi dah kena bangun awal sikit...so agak ting tong jap...tp demi anak ku tahan jua...kejap je pon ting tong ni pon....

pagi ni si ibu gigih siapkan bekal untuk anak bujang tersayang yg dah sebok masuk tadika tu...
sepatutnya tak perlu pon, kat tadika makan jugak...tp tu jam 10.30am, agak lewat sikit...syawal ni pon sejak masuk tadika ni rajin nak sarapan pulok dah...mak pak terkejar-kejar tak sempat nak siapkan bekal....terpaksa la membeli kat petronas, sarapan untuk dia, makan kat tadika....tapi mulai malam tadi, hati ni gigih jugak, walaupun tak berapa nak sihat betoi kan...gagah jugokkk...

malam td, alang2 en asbeen G pasar borong selangor beli barang basah, aku ajak la G jusco equine sana...nak ke daiso....saja nak tambah semangat si anak nak makan bekal ibu dia...sebenarnya semangat si ibu jugok tu...macam2 la di pilihnya....

segala macam, bekas makan, set sudu garfu chopstick, nak jugak colourful stick..lantak kan ke dia...aku saja la tanya dia, ..

"awal...tak payah amik ye ni semua....kiter balik nak.....ok boleh tak...???"

jawapannya..harus la boleh...tp bila nak letak je...di bidasnya aku...

"ibu....no..no..no...amik ni..amik ni..amik ni....jom2...jom ibu.."

hahhahahha...ibu budah sekarang pandai demand..walaupun nak nampak sikit..propa sgt kamoo wahai anak...so pagi tadi jam 5.30am, selesai mandi semua, sempat la si ibu ni masak2 bagai...

tadaa......

yg bekas cekelat tu la syawal punya....dua tingkat tu...cukup suke la dia...
yang sebelah tu untuk izz je...simple2..janji makan, semalam bawak bekal untuk izz pon, alhamdulillah abis....arini tak tau macam mana...syawal semalam bekalkan simple...tak berapa nak abis...tp luak jugak la makanannya...

jom tgk apa isi dalam...

ni syawal punya...

juz chicken nugget + french fries + haert shape egg...

hahhahahahah....tu je...tak da hias2 bagai...sebab syawal dia seorang yg simple...makana pon tak mo bagi heavy2 takut tak mo makan...kosong gini pon dia dah teruja....


si adik tu cukup la fries je....tadi pagi anta izz pon, tgk elok je makan sambil tgk upin ipin....

syawal, anta pagi tadi...satu soalan yg keluar dari mulut dia...

"ibu..mana kawan2...????"

kawan2 yang di carik..yela sebab dia yg kedua awal sampai td..mmg keluar awal pon,....sampai je, terus keluarkan bekal dia....muka excited dia...ya allah seronoknya tgk anak gembira...siap kiri kanan pegang sudu ngan garfu..sambil kata...

"wahhhh...ibu...yummy......yum..yum...yum...ibu heart shape..."

hahahhahaha..pandai kamoo ye syawal....moga abis la...tak abis tak pe, nanti boleh makan lagi...tgk la esok nak bawakkan apa untuk dia pulok....moga ibu kamoo kuat untuk semua ni yee syawal...

6 ulasan:

NM03 berkata...

anak suker ibu hepi... kannn

NM03 berkata...

anak suker ibu hepi... kannn

Nad MamaZN berkata...

hepi syawal ;)

Nurzakiah Hanum berkata...

happy moment

eima berkata...

ingat nk deko bento anak2 aku la ... si fahim tu aku hari masak bekal ke sekolah ...menu berbeza2 .. teringin jg nk bento bagai tp si fahim tu nk mknan berat .. nasi bagai tp hari2 menu kena tukar ... mana dan nk deco ... kul 4 am setiap hari dah bgn masak .... demi anak kan sue

MRS. K ^ibuhadifhessa^ berkata...

wah.. bagus2... hadif ni memilih skit makan. kang buat bekal dia tak makan. bagi duit je la senang. pilih sendiri nak makan apo