Yang DiSaYAngi

Isnin, 5 Januari 2015

Sadis





org kata mulakan hari dengan senyuman..nak senyum hari pon tak bermaya..mmmm..harapan tinggal harapan....janji tinggal janji...kalo dah tak boleh nak beri...jangan bg harapan pada kami....

mmmmm..org yg macam aku ni mmg mengharap pada bonus....sebab kata di percepatkan masuk hari ni kan...sekali tarak..mmm..punah....aku ni dah list nak bayar itu ini, nak membeli itu ini....pampres anak, susu anak....mmmm....ni pon paras leher ni tercekik tarak duit..mmmm....aritu gaji awal...hari pertama gaji dah abis duit bayar yuran anak segala....walaupun tadika bagai, keperluan anak semua settle membeli...hutang piutang bagai....tinggal berapa sangat untuk aku...barang basah lagi...minyak kete bagai...bukan merungut....aku bersyukur dengan apa yang ada...sebab aku pon sedar la aku ni bukan bergaji 5-6k kan....cukup makan pakai...org kata inshallah ada rezeki memasing...ye itu betoi...tu la salah satu rezeki aku....mmmm...tak pe la....dapat awal lagi baguih...dapat lambat apa kan daya...

hanya org yg tak berapa nak ada duit macam aku je paham akan perasaan ini...mengharapkan en asbeen...tak mahu, sebab dia pon banyak nak guna, simpan, minya kete bagai kan....aku selagi boleh korek duit tu, korek la...tp boleh ke...mmmm...macam mana la nak buat simpanan...


jgn risau, suraya sentiasa bersyukur dengan apa yang suraya ada sekarang ni...cuma luahan hati je...org seperti kami ni ...mmmmmmmmmmmmmmmmmm

7 ulasan:

ch@ berkata...

sabar mek, sabar. in syaa Allah ada rezki lain tu nnt. jadi mcm aku, aptb. beria tggu hp baru hr ni, mengharap jg...tapi kalo da takde, wait and see je la. aku kena pk penyelesaian masalah cara lain. group aku create thru wassapp je ada tiga. cemana tu ha...poning.

Nad MamaZN berkata...

in shaa Allah.. ada tu nnt..
sabar ek
ye la, kite paham cemana keadaan sue tu..
mesti susah ati je..
bersyukur, sbb walau lambat still ada jugak nnt..
banding ngan kite? hihihi..
mmg harap kat zaini je la apa2 pun huhu
sabar k! :)

Mama Idlan Irsyad berkata...

tula sue.. sabar yer.. ja pun tgh pening nk kena bayar insurans kereta sblm 14 ni..

lieyalatif berkata...

tu la sue....tekilan gak mase mule2 announce masuk 22 tu kan...mcm tak logi jek sekolah dah start lame...tup2 kate dicepatkan arini...tapi takde jugak...adoi ape laaaa.... ape pun reason still takleh terima.... kalo dah kate arini means arini laaa....dgn banjir lagi....yuran sekolah lagi....

eima berkata...

jom aktif balik shaklee nak tak .... mai dok bwh group kami ... inshaaAllah ade jugak tgh bulan bonus masuk wlupun sikit ....

ramai yg kecewa ...bila hari yg dijanjikan tp ade pun takda .. janji dulu dlm bajet awal bln jan 2015

Iela Fazielah berkata...

betul la sue...akak pun dah sangap ni..awal bulan mkn megi je...mengharap ihsan suami...tp xberani mintak nnt kena marah..huhu..harapan tinggal harapan...punah...tp kan... td kuar berita kata bonus msk 15hb lak...harapan....

Mimi Azirah berkata...

nasib baik memg de standby duit..kalo tak smela ngan sue..dahla duit bis byr yuran daftar tadika anak