Yang DiSaYAngi

Selasa, 6 Januari 2015

Safra Aina & Raja Fazlan Wedding Part 3 (Majlis Resepsi)

Salam kengkawan....hari selasa minggu pertama tahun 2015...alhamdulillah ni entry terakhir untuk majlis resepsi wedding adik aku safra aina....

majlis, macam sama buat di plaza jelutong, sama tempat ngan majlis ijab dan kabul petangnya....
aku ngan akak aku dah deal awal2 nak siap awal2...sebab tak mo berebut bilik n port ngan yg lain2 kat dalam bilik hotel tu..kang ado yg muntah...aku la tu kan..hahhahahah...alahan masih bersisa....

so kami antara yang siap awal....majlis start jam 8.30pm...sempatla settlekan apa yg patut....

yang penting sempat selfie....family amir hussain ni, semua stok keturunan kuat selfie, kuat karok..hahahhaha...semua deme la...kalo kasi yang havoc2 serah kat family amir hussain ni...mmg jadi....

sempat aku selfie ngan budak kecik ni..nampak macam muka syawal tak..ramai kata yee...ye la...sebab ni sepupu dia...anak abg aku yang satu mak ni...kang korang konfius lak..hahahhahha..nama dier sir abdullah....budak tecik ni banyak cakap, banyak main, main ikut dan dia, dia pedulik hape mak pak dia G mana, janji jumpe geng main, main tak hengat donia..dah penah baru sebok meminta2 kat mak pak dia...adoiiii kelakar aku tgk gelagat sir ni tau....

opsss....tak lupa ngan tuan tanah ni....taiko beso dalam group ni..ni la amir hussain....punya ramai kaum kerabat keturunan dia..tak da amir hussain ni, tak da la kami tau....hahahhaha..abah..abah....sepanjang majlis, buat aku gelak je ngan gelagat abah ni, dia pulok yg sebok sana sini..al maklum la...dah lama tak dapat menantu..ni nak dapat balik...kelam kabut dia....

aku call akak aku yg dari penang tu...OTW dari umah aku kat putrajaya...dia angkut sekali, syawal, lakik akak aku, si adamnigina ngan anak2 dia...elok kami dok tunggu2 ni...datang pulok hamba allah ni...baru nak berkenal-kenalan ngan dia...

dia la pengantin...kikikikiki...eh...eh...salah, dia la kembaq pengantin..jgn tak tau pengantin ni ada kembaq tau...ni adik dia..sama tak muka...family aku mmg di penuhi dengan kembaq2 tau..nanti aku tunjuk jap lagi siapa kembaq2 tu....

full version by mee..nampak ke peyut cumil tu..nampak tak nampak sgt...tunggu sat, kasi aku makan dolu..hhahhahah...lepas tu mesti nampak....

tak ramai lagi waktu ni kat dewan....so boleh bergamba sikit2 dolu..
haaa..ni la kembaq yang ada dalam amir hussain group ni....
nampak tak...akak2 aku je kembaq tak seiras..adik2 aku tu kembaq tak seiras jugok...tp dah lama2 tgk. nampak sama lak deme ni...yang tengah tu anak2 sedara aku...junior kami panggil deme...

dah bergamba tadi..nak lagi kakak2 aku ni tau....tau la ngan artis..yela korang pon retis kan....lagi2 poyo si baju biru tu..hahahhahah...dia mmg bajet retis tu....


syawal yafiq yang sangat2 la behave...seronok bawak dia....adik dier ngan abah dia tak datang...kalo izz tu datang, alamat mmg tak dapat la aku nak bergamba sakan....lagipon dengan keadaan aku macam ni, pregnant, en asbeen tak mo tanggung risiko aku kena kejar2 dia....lagipon en asbeen tak mo penat...sebab esok pagi2 nya dia kena kuar rumah jam 6am sempena perarakan sambutan maulidur rasul....siap2 solat kat masjid bagai..mmg awal la kena kuar..ni mau balik dari wedding ni lambat, so en asbeen takmo la...dia pon offer diri jaga anak....takpe..syawal pon ok je  ngan aku..stll boleh havoc lagi...


ni la keadaan dalam dewan..cantik sangat2....simple but nice..tu yg penting...


cantikkan pelaminnya....semua2 deco2, pelamin, catering ni semua bawah kelolaan mila jirin..ala mila AF5 tu....dia la...dia buat catering...mmg selaloo kat dewan crystal hall ni mmg selaloo wedding semua bawah kelolaan dia....cantikkan...makanan pon sedap tau...daging itam dia daebak...syawal suke makan...bawak balik pon, abis izz ratah tu je...makan nasi tak mo....

tak lama pengantin masuk dengan perarakan dari biker2 moto beso....rupanya adik ipar aku ni ada geng bikers ni.....kurus kering, tapi bawak moto beso, tak menahan ko kan yeng....

ni la pengantin....

safra aina & raja fazlan...

naik seri adik aku....nampak lain sgt....baju pon cantik....

haaa..nampak siap angkat helmet tak menahan tu...gaya macam askar2 angkat pedang kat red carpet..beza deme angkat helmet....

pengapit tu..kawan baik adik aku...pelakon jugok....baru nak naik nama dia...

ni akak aku lain mak...kak edar ni antara yang paling vogue tau...mmg itu la dia dari dolu, maintain vogue gitoo tau.....nak tgk zaman2 muda2 dia..gini la...


yang kat belakang tu abg aku...kire dia yang bongsu la dalam keluarga mak yang pertama...tp dia still abg aku...abg tara...lama dia tak jumpe kakak aku yg duduk kat penang ni...seronok jumpe, borak2, selfie2, laga2 pipi....sekali abg ipar aku duduk sebelah usha dering..hahahhahahhah...aku pandang je abg ann ni tau..sekali bila kakak aku kenalkan abg aku ni...muka lega...hahahhahah....cuak erk abg ann...takpe...abg ann tetap di hati kakak....

sama muka dorang....kebanyakkan kami adik beradik ni ngorat lakik masing2..hahahhahah...org kata muka aku ngan en asbeen sama, sama jugak ngan kakak aku ni...si adamnigina pon sama kot..lantak kat dia...

nampak kepochi di belakang tu....
nampak aku selfie..dan2..nak sekali...masuk frame...


nampak..marah kalo aku selfie, tak ajak dia sekali....




ni la geng2 bikers adik ipar aku...bikers kental..hahhahahha.....

ni abah aku dengan mak sedara aku..kire kakak abah aku la ni..lama sungguh tak jumpe..dah macam jejak kasih aku tgk...sayu pulok hati ni bila snap gamba tau....

yang sebelah tu sepupu aku..kak abby...

haaa..yang ni dari pagi tu lagi aku jumpe...dorang ni keje ngan adik aku, safra aina tu...ni semua opismate adik aku...semua keje ngan hot fm....yang pakai baju kotak2 kat belakang tu syabil....dia ni adik taufik batisah...nampak lain kan....tp ada la sikit...aku mula tak percaya jugak...tp bila adik aku, adik ipar aku n dia sendiri ngaku, yela tu..ada iras sikit ngan abg dia...

haaaa....ni anak2 sedara aku.....dorang ni suara mmg superb abis la...si yana tu mmg penyanyi...N penah masuk OIAM..sekali ngan FT..faizal tahir..tapi tak lama...dia tersingkir..tak salah minggu ke 4,5 kot...ok jugak la...yg sebelah tu kakak dia..yanti...tangah sarat mengandung anak ke empat tu...

 ni la keluarga besar AHG...amir hussain group....
pon ada yang tak da ni...


 ni family abg sulung aku...abg ajak..yg botak tu la abg aku...tp lain mak....

ni family kakak aku..kak uji...pon lain mak jugak...


ni gamily kakak aku kak nonoi...pon lain...deme ni semua satu mak tau..nanti aku tunjuk..juz my family...robiah's family....

ni family kakak aku..kak nana...pon lain mak...

ni family kakak aku...ni satu mak ngan aku....

juz for us....

ni adik paling bongsu....
oleng...n adik satu mak ngan pengantin ni...

haaaaaaa.....ni la robiah's family..ni kire satu mak la ni...

ni adik kembaq aku...kire bawah aku la ni...

ni anak sedara aku...anak kepada kakak aku yg gojes pakai turban tu....

haaa....ni la kembaq2 nya....
nampak pengantin pon kembaq tau...kecuali akak2 aku je muka tak seiras....

ramai kan keturunan kembaq dalam family aku...


ni akak2 aku...yang pelok ngan akak aku adamnigina tu..kakak nonoi..dolu waktu kecik kakak nonoi ni jaga akak aku adamnigina....kakak nana tu jaga kembaq akak aku tu..nampak tak muka dorang seiras dengan kakak2 yang menjaga dorang waktu kecik...sebab mak aku pon jaga dorang2 ni dolu....sebab tu la sampai sekarang kami rapat...



anak2 pompuan robiah....


kat sini...hanya aku ngan abg aku yg misai tebal macam wak doyok tu je tak kembaq...tp kami kongsi date bufday sama...tahun je lain....

aku marah sungguh la ngan anak2 jantan robiah ni tau...kalo bergambo tak semneggah....ahahahhahahhaha...ada je tak betoi..tak penah serius..korang tgk abg aku tu...konon nak tunjuk abs dia tu...ye la abg udin...abg udin mmg sado..sama ngan an  n pi...anak2 jantan robiah ni mmg jaga badan..memasing sado je....


adik beradik aku semuanya 17org...sorang meninggal..tinggal 16org...2 org lagi tak da...sorang balik awal, sorang tak dapat datang....

ni la anak2 yang berbin/bintikan amir hussain


ni geng cucu2 amir hussain..ni pon ada yg tak da...baik yg tua..sampai ke muda...semua cucu2 amir hussain...

namoak syawal, muka steady je...



alhamdulillah..tamat sudah...mmg havoc..fun abis la....yang nyata family aku mmg besar....kire ni semua family sedarah sedaging...semuanya berbintikan berbinkan amir hussain..semuanya keturunan amir hussain...abah aku mmg kawen ramai...tapi kami adik beradik mmg akrab...macam ni la bila jumpe...havocc sakan....

8 ulasan:

Nur Inani berkata...

tahniahh untuk pengantin. semoga berbahagia hingga ke jannag :D

eima berkata...

meriah betui .... mesti mahai kan kos majliskan ......

ko ade 3 mak ek sue ??? bgs la korg baik2 belaka....

siti natrah berkata...

wah meriahnya...selamat pengantin baru buat pengantin..huhuhu

Falsya berkata...

Gile la jemah adik beradik byk retis u'ollsssss..hahaha..santek sgt pelamin..perantin pun santek sgt..

Nad MamaZN berkata...

havoc abes..!
dah mcm haji ismail group kt langkawi tu
tp ni bezanya amir hussain group :)

dalila berkata...

ade aku tgk gmbr kt fb aritu..meriah bkn main..ehh..muke adik ko tu ade iras ko sket..selamat pengantin baru utk adik ko..semoga berkekalan hingga ke syurga ;)

Chekgu Azrine berkata...

Meriahnya...besar-besaran nampaknya..
Tahniah utk pengantin

IntaNBerliaN berkata...

best baca entry ni... nmpak havoc sgt majlis..!!