Yang DiSaYAngi

Isnin, 19 Januari 2015

Syawal di hari pertama sekolah

Salam isnin kengkawan....

alhamdulillah di beri peluang untuk bernafas di muka bumi allah swt ni....
walaupun kesihatan agak terganggu...inshallah aku akan cuba sedaya upaya untuk lawan sakit ni demi anak2 dan suami....inshallah...baby dalam perut ni pon perlukana perhatian aku...

untuk awal tahun ni mmg BZ abis...dengan koir..alhamdulillah masih di beri kesihatam yang baik untuk join...tp dalam masa yang sama syawal pon dah start tadika di tempat yang baru....

so enviroment dan kawan serta cikgu pon semua baru....so lain buat dia...amik masa jugak la...tp banyak kali aku dah berzikir kat telinga dia pasai sekolah baru ni....




alhamdulillah rezeki syawal dapat tadika di tadika ar rahman MAIWP ni...bukan mudah nak dapat...tempat pon terhad..mmg kena struggle abis nak dapatkan tempat...nasib baik jugak, mak pak syawal ni jenis cepat bertindak dalam segala hal...alhamdulillah.... 

hari pertama sekolah...sebelom masuk tadika....alahai tak menahan tau posing nak gitoo...tu posing pertama syawal tau..s.ebelom ni mana penah gitoo....

terlebey excited la tu...belom masuk lagi....

kepala otak aku dah expect apa yang akan jadi pada syawal bila dia masuk tadika....akan nasib, meraung bagai...tak mo masuk sekolah...ye...tu semua ada..tp idok la teruk sgt, sampai tak mo masuk sekolah...still nangis, tp tak la teruk macam budak lain...dia sebenarnya nangis tu sebab kena saiko ngan budak belakang dia je....dia tgk budak tu nangis...dia pon join nangis jugak...alahai.....

dah lama tu zikir banyak2.....sedu sedan pon dah settle.....aku terus keluar..nak nangis jugak...tp tak lama bila nampak ibu N abah ada kat tingkap tu menjenguh dia....tp tak lama pon kami kat situ, sebab aku dah start pening, tak boleh org ramai2 kerumun gitooo...mula hangat je aku rasa kan....



 korang tgk, sempat je minta nak makan...hahahahhaha....adoi syawal syawal...siap bersila tak menahan tu....


masuk hari kedua dah better...
tak da lagi drama bagai kan....
alhamdulillah


 settle tu sempat la abah ngan ibu dia dating kat parking kete di tadika syawal tu ..makan la kami berdua kat situ...org keliling pandang pon kami tak heran, sebab dah selaloo pon buat gini kan...siap bersila kat jalan tar tu...makan, gosip bagai....di temani sinaran mentari pagi...cewaahhhh...


bergegas jugak makan ni..sebab lepas tu aku nak ke training koir..alang2 cuti ni kan..tak buat apa duduk rumah, G la koir...kang aku terlepas part2 untuk aku nyanyi, naya je kan....

tak lama, tengahari tu dapat wassap dr en asbeen...
muka org tak sedar abah dia datang jenguk....
khusyuk mewarnakan....

suke sgt ngan pic ni...

alhamdulilla syawal nampak la fokus pada cikgu dia...dia pon seronok...cikgu dia pon tgk jenis mesra ngan budak2 kat situ....alhamdulillah....

7 ulasan:

Masya berkata...

alhamdulillah syawal mmg dah berdikari srkg tak nangis dh pg sekolah..

mama tisya berkata...

good luck syawal

Falsya berkata...

Biasa la sue..awal2 kan nak adapt dgn tmpt baru..second day tuh dh jmp kawan okayh dh..sedangkan kite org besar nie kalau masuk keje pestime pun cuak2 nebes2, apatah lg budak..hehe..gud boy syawal..

eima berkata...

betui mmg ssh nk dpt .... anak mber pun ade kat situ sorg ... ramai ckp yadiem ni bgs sgt ....

Nurzakiah Hanum berkata...

seronoknya

Nad MamaZN berkata...

alhamdulillah.. permulaan yg baik buat syawal.. blaja rerajin ek syawal!

Mimi Azirah berkata...

Belahar rain2 syawal..banggakan ibu n abah ye