Yang DiSaYAngi

Selasa, 10 Februari 2015

4 month all ready....16weeks

alhamdulillah 4months@16weeks all ready....

alahan.....mmmmmmmmmmmmmmm....tak sure...still ada, tp bersisa, kejap ada kejap tak da...so far waktu sekarang dah makin segar...selsa ngan diri, makan lalu...berselera bagai...yeee...so far semua tu ada...cuma sikit2 baru datang....



sekarang ni mmg keje pon tak berani nak berat sgt...dolu, boleh rasa aktif sungguh...ke sana sini...tp sekarang cepat lesu sikit, buat keje lebey sikit, mula belakang ni skait....so far ta heavy la...dr segi mood...so far ok...kang swing jugok....

mmg kat opis kalo buat keje, terlalu fokus...buat data sebagainya, mmg stop je...terasa bergegar kepala tu...tunggu bom lutup...hahahahhaah...semalam mmg aku struggle buat keje aku...aku sedar2 dah waktu lunch, kejap je waktu berlalu....dah makan, layan running man sat...lepas tu buat keje balik...tau2 dah jam 5pm...terus stop, tutup PC...terus letak kepala kat meja...rasa gegarannya..mmmm....

mmg sedar sekarang, sekarang tak macam dolu, sekarang ni buat keje, mmg tak boleh lebey2...mmmmm....so far selera makan ada...tp jangka masa selepas makan, terlalu singkat..br makan, tetibe rasa lapaq balik...dolu tak gini, boleh tahan lagi...sekarang ni, lambat sikit makan, terus angin, pening naik kat kepala...time tu semua blank...nak tidoq je rasa...


pastutnya tu semua berlaku waktu alahan sepatutnya so far sekarang dah ok..sekarang ni pon masih cuma tak heavy...

kat rumah pon still en asbeen yg masak, keje umah lain, siap2kan baju anak, check beg sekolah anak, tidoqkan anak, lipat kain, basuh baju, angkat baju, mmg keje aku...keje en asbeen, masak, hidang makanan, sidai kain yg aku basuh N tgk TV n tidoq...semua keje bahagi dua sekarang...

belom masuk anak2 sepah kat ruang tamu..mmg keje en asbeen, sebab dia akan jadi org last masuk tidoq...so kerjaan dia untuk kemas semua tu...

sekarang pon tidoq kena awal..tak leh lewat je...selepas jam 10pm, kompom esok pagi akan layu..kalo weekend pon aku tidoq awal....dolu boleh jadi burung anto...sekarang no..no..no...

alhamdulillah sudah menjangkau 16minggu...

kat sini boleh di katakan boleh rasa gerakan baby...tp aku mmg jenis, mo kandungan 6 bulan baru aku rasa...tak tau kali ni..sebab kali ni, en asbeen kata perut aku macam 6 bulan, beso..kikikiki...dah 2X beranak bang....


sekarang ni ngah pening sikit...rehat sat...jap G buat keje balik la....kang klo paksa, mau berkecai kepala aku...

9 ulasan:

Zee Suhaini berkata...

cepatnya sue dah 4bulan..excited plak nak tau jantina..

Chekgu Azrine berkata...

semoga dipermudahkan urusan ye sis..

Nurzakiah Hanum berkata...

alhamdullilah

ch@ berkata...

awak, smg awak kekal sihat dan kuat ok.
jgn lupa ambil kalsium lebih tau.
smg smuanya berjalan dgn lancar.
syg awak. rindu awak ;)

eima berkata...

alhamdulillah dear

Falsya berkata...

jemah..sekejapan je kan..tau2 nnt dh bersalin dh...yeayyy!!..

Mama Idlan Irsyad berkata...

alhamdulillah, moga dipermudahkan semuanya..

LYAfrina berkata...

cepatnya msa berjalan.. moga dipermudahkan semuanya buat sue

Nad MamaZN berkata...

kejap je masa berlalu... dah bleh scan ni ;)