Yang DiSaYAngi

Khamis, 5 Februari 2015

Bangun Awal, Siap Awal, Datang Keje Awal...semua AWAL



salam khamis kengkawan....baru arini up balik selepas hampir seminggu jugok la aku bercuti kan...semalam pon cuti, tapi settlekan hal yang sepatutnya kan...

harini dalam sejarah..hahahhah...bangun awal dah biasa...seperti biasa jam 5.30am sudah bangun, mandi pon tak lama mana pon soya ni, sempat sementara tunggu azan subuh jam 6.10am, siapkan bekalan untuk syawal...siap bekal semua, azan subuh masuk, en asbeen pon dah settle mandi, tiba waktu kejutkan anak2 minum susu bagai, mandi, settle semua kerjaan tu, en asbeen settlekan...aku settlekan barang tgk apa yg tertinggal....jam 6.30am dah siap semua org...yahooo...lepak sat tgk kat balkoni rumah jam 6.40am kuar rumah, jalan still lenggang....duduk lepak sat dalam kete panaskan enjin, jam 6.50am, gerak G keje...sampai sudah jam 7am....yeeeaaayyy....

apa kejadahnya aku nak datang awal...alasanya...

senang untuk en asbeen anta kami semua, dia pon punch card idok la merah kan...atau sipi2 nak ke jam 8am....lagi satu...tempat aku kat opis ni dah sebok semua kena parking luar....parking basment hanya untuk mereka yang berpangkat, berjawatan dan service sudah melebihi 33 tahun, ataupun mereka yg sakit kritikal ataupun OKU...hhaaaaa....



ko tgk...ni la parking untuk pelawat, ni la untuk staff...mmg masak la...once dah masuk parking, ko jgn nak mimpi kuar lagi...hahahahhaha..lepas tu mmg tak dapat la ko parking...itu kenyataannya...mmmmmmm....parking yg berlambak kat basement tu buat hiasan...ahhahahhaha...dolu kalo parking kat basement walaupun still block2 kete org yg dalam parking pon, still ok...tp ini kali...aku sampai jam 7am, dah mula org beratoqnak parking kat luar ni..macam mana la mereka yg punch card masuk jam 8.30am tu kan...kesian sgt kat dorang2 ni...


nampak kena clamp lagi tau...


bertimbang rasa atau tidak begini....mmmmmm...masalah sungguh la...apo kan dayo....tak mo parking luar Gini, sila la bertukar keluar dari KPM...duduk sekolah, mesti ada parking..tak yah berebut..hahahahhahahhaha....


apa kena mengena ngan aku...sebab aku en asbeen anta...mmm...

not anymore...

3 ulasan:

Umi Nazrah berkata...

salam singgah. alhamdulillah, rasa bersyukur kerja di kawasan kampung. hehehee

eima berkata...

sue kami dah lama dah kena suruh dr awal januari tap aku malas nak penuh aura negetif dlm diri aku ni ....
bertabahlah !! ikutkan hati mmg aku nk marah sgt ngan bos pompuan paling besar tu ...zaman dato' rosli asek bertangguh je kes ni sbb die pk org bwhan

Falsya berkata...

Mak aiiii..putrajaya nie mmg kalau kat opis masalah parking nyeah yg paling utama..hamboii utama katenye..hahas