Yang DiSaYAngi

Selasa, 24 Februari 2015

Bento oh bento





Print screen dari FB page kelab bento ni...mesti mak2 blogger kat sini ada join group tu N perasan akan story ni..saja aku print screen, sebab aku marahkan budak2 N mak budak tu..bukan mak budak yg meluah rasa ni la....

sesuke hati je nak goncang2 bekal...pastu mak budak yang goncang bekal tu siap serang pulok....eeiiii...kalo ngan aku tu dah lama kena basuh tu...geram lak aku....


moga2 benda2 gini tak la terjadi pada kiter yee...amiin ya rabbal al amin.....

11 ulasan:

mama tisya berkata...

sian kt mak bdk yg wat bento tu sbb bekal bento utk ank2 di buat camgitu oleh kwn ank die..

Nurzakiah Hanum berkata...

insyaallah

Nurzakiah Hanum berkata...

insyaallah

Nad MamaZN berkata...

walau bekal zakwan setiap hari takde la cun melecun mcm mak2 kelab bento buat, tp tetap jugak kena 'pow' ngan kengkawan.. balik umah ngadu kelaparan.. sedih kengkadang..
apatah lagi la mak2 yg bersengkang mata pepagi buat bento cun2 tu.. lagi la sedih bila dibuat camtu.. alasan mak budak yg ngamuk tu takleh diterima.. nak 1000daya, taknak 1000dalih.. mak2 lain yg bekerja elok je buatkan bento utk anak2.. tp ye la, sape kita kan.. taktau masalah org tu cemana... -____-

Eca Dwinky Asha berkata...

HAHAHAA...lawak tol mak budak yg xsuh buat bekal comel2..suka hati la nak buat.jgnlah marah, amik inisiatif sendiri sediakan bekal.....
ada 1 akak kt opis mcm gaya mak budak tu, semua xleh buat tuk anak dia.jaga anak pun xsempat katanya.hahaha

Zee Suhaini berkata...

macam2 hal..yang mak budak tu tak masuk akal..nak halang orang buat ape..dah anak kamu nak camgitu, kamu buat kan lah bukan stop orang lain tak kasi buat..

ch@ berkata...

sabar je la, macam ni punya orang pun ada. biarlah nak buat cemana pun, kita jaga la kebajikan anak kita kan? aku bekalkan auni simple2 je. tak kreatif sgt.

eima berkata...

sape la agak nye mak budak tu ... kelakar dan aku kesian kat org cam tu ...
klu dah pemalas mmg macam2 alasan di beri siap marah org lain plak jgn buat bekal utk anak die ...amboi amboi ....

tp alhamdulillah kawan2 fahim baik2 belaka ....selalunye mmg aku baut lebih suruh fahim bg kawan2 mkn jugak ... tp kadang tu tak abis pun ....

tapi aku jugak pernah tgk budak lain kacau bekas budak lain ... sampai 2-3 org dok usik mknan budak tu .. tp aku tgk budak tu rileks je ..maybe die tak kisah kot ...nk tegur bukan anak kite ....kih kih ...

time awal perkolahan bulan 1 ari tu la aku tgk tu

Ainim Suju berkata...

tindakan budak tu melampau. tapi lagi melampau sebab mak budak tu tak pandai nak didik anak dia supaya jangan sentuh barang orang tanpa kebenaran. didikan semuanya bermula dari rumah.

kalau mak budak tu boleh ambil inisiatif untuk buatkan yang sama utk anaknya, itu lagi bagus. jgn marah kalau anak compare diri dia. kita diberi 24jam sehari, seharusnya gunakan dgn sebaiknya. Saya yg selalu tak sihat ni pun boleh buat bekal makan pagi n lunch utk ke ofis setiap hari.

pokoknya tepuk dada tanyalah diri

IntaNBerliaN berkata...

laa blh plak mak budak tu cakap gitu... sepatutnya ambiklah ianya sebagai positif, buat jugak bento cantik2 camtu dkt anak dia... haihhh

Falsya berkata...

Ya Allah..kesiannye lahai..mak kesian anak pun kesian..kalau mek kene gitu la, tunggu la singa nie dtg mengaum kat sekolah..tp before tuh anto daddy mek dulu la..xjalan jugak baru singa dtg..geramnyeeee..

Semoga mak budak tuh xpatah semangat..