Yang DiSaYAngi

Selasa, 24 Februari 2015

Cuti CNY 2015

dung....dung...dung che....dung...dung..dung...dung2 chee......

ralit tau kalo tengok tarian singa ni tau..hahahhaha....cuti CNY kali ni ramai yang cuti panjang, holiday sana sini...jalan2, balik kampong....aku ngan my little family je tolong jagakan putrajaya ni untuk korang..hahahhaha.....sayu je rasa hati bila setiap malam G kat balkoni, tgk banyak rumah, gelap je..lampu tutup...banyak rumah yg kosong kan...memasing ada hal memasing kan....termasuk la mak aku pon..sebok nak  balik jugok nun sana penang tu...mmmmm...sayang, nak tgk rumah dia kat sungai petani lagi kan....


aku jalan jugok...gile tak jalan....

JALAN2 DALAM RUMAH, G TOILET...JALAN DALAM BILIK, JALAN G DAPUR....G RUANG TAMU...SEMUA LA...KIKIKKKKIKIK

mmg seminggu tu direct aku jalan tanpa henti tau....penat kan...hahahhahha....tak kemana2 pon....jimat duit..hahahha....gaji bulan ni awal sebab CNY...nak tunggu gaji bulan tiga...menangis la jugok kan...lagipon nak balik kampong en asbeen....inshallah MIL ngan FIL akan mengerjakan umrah tengah bulan tiga ni...so inshallah jugok awal bulan 3 ni balik la kami ke sana.....

kena pulok jaga si izz yang tak sihat bagai tu..sembelit..lepas tu demam virus on off...mmmm...masak sungguh la....terus direct aku cuti 3 hari tu, membawa ke cuti CNY sekali...semalam masuk opis..ting tong jap..hahahhahahahha.....

2 ulasan:

eima berkata...

TQ la sue tlg jg putrajaya ... klu hang keluar pun buat sakit ati je jalan jem ....

Nad MamaZN berkata...

ada jugak hikmahnya bila tak ke mana2.. dpt gak jagakan izz.. mana best pi jenjalan tp anak sakit, ye dak? dgn jem nya, dgn sesaknya..