Yang DiSaYAngi

Khamis, 26 Mac 2015

Dah tau Jantina ke????????



Salam khamis..lama tak bersiaran...aku ni BW je korang..tp up entry, slow sikit la sesejak ni...entah, macam tak da rasa nak bercerita sangat...banyak jugok cerita...tp tak tau....nak citer pasai kursus koir, futsal, anak2...macam2....


alhamdulillah sekarang soya sihat walafiat...dah 22 minggu allready....mmmmmm...kejap je masa berlalu..alhamdulillah dah terasa pergerakan BB...tak lama je lagi....bulan 7 bersalin...doa la...kali ni sempat raya, walaupun seminggu ye....nak bagi anak2 ngan en asbeen beraya...aku ni dah redho dari awal pregnant lagi, yg mmg aku takkan boleh beraya sangat..sebab dah menghitung hari....

dah scan ke...?????????

entah..jawapan aku..hahhahahhah...scan biasa kat klinik kesihatan tu adalah...setakat tgk tulang BB, kaki tangan, semua la..jantung..tgk melalui keratan rentas...ukur lilit kepala...semua...itu je..kalo scan tgk jantina...belom betoi2 tgk sepenuhnya....tp doc tu ada la bg hint...tp aku tak mengharap mana pon...pada aku sekarang satu je yg aku fikir...janji anak sihat tubuh badan akal fikiran, sempurna sifat....alhamdulillah...dah memadai buat aku....aku tak minta banyak pon....

ramai jugok yg bertanya...nape tak scan...entah...mmg waktu syawal N izz mmg aku excited abis nak scan, sanggup la 3D bagai kan....yg kali ni, excited jugok permulaannya nak scan...tp lama kelamaan...aku bgtau en asbeen aku takmo scan...bak kata aku, tak pe la..janji sihat...itu dah cukup...en asbeen tanya jugok, nape....aku kata entah...pada aku, aku cuma jawab gni je pada en asbeen....

"pada saya senang abg...sihat tubuh badan, sempurna sihat...alhamdulillah..tp kalo allah SWT nak bg jugok laki, saya terima dengan redho...sapa saya untuk melawan takdir kan....tp at least...saya dah senang...ada 3 hero + awak lagi...nanti kalo saya dah tak da kat muka bumi ni...hero2 saya ni la yg angkat keranda saya menunggu je kubur tau...dah sejuk kat situ...sebab saya tau hero2 saya yg bakal angkat saya kan...tp kalo rezeki saya allah SWT nak bg pompuan....alhamdulillah sesangat, syukur, sebab allah nak bg saya pengalaman baru jaga anak pompuan...sebab pengalaman jaga anak laki lain, pompuan lain kan...inshallah..apa pon saya terima..moga semua jalan lancar..."

respon en asbeen....dia ok je...ikut je binik kata apa....hahahhahaha....

mmg aku perasan pon...tak banyak gamba aku sejak pregnant ni...tak da rasa..tu yg penting...bukan takat gamba aku...gamba2 lain pon rasa M tu beso je...entah....padahal aku la yg kuat selpie kan...hahahhahah

10 ulasan:

Falsya berkata...

its okayh jemah..betul tuh..yg penting baby sihat, cukup sifat..hehe..

Nurzakiah Hanum berkata...

semoga semuanya selamat

IntaNBerliaN berkata...

hahhahha ayat last tu buat saya gelak... betoi tu, sue mmg suka selfie

Chekgu Azrine berkata...

yg pntg sihat semuanya kan sis..

mama tisya berkata...

moga baby sihat smua alhamdulillah tp kalo dpt gegurl ada la geng sue kn..lg sakan selfie nanti..tp hero pn ok selfie gk kn hehe

eima berkata...

ape2 jantina pun tak pe la kan .... janji sihat kan ...

Fiza Rahman berkata...

Tak kisah lah kan boy or girl. Janji sihat sempurna.

Sya Nadia berkata...

Salam kak.. lama dah tak.singgh sini.. tau² dah x lama lg nak bersalin ye.. tahniah².. jeles i tgk org mengandung ni...huhu

Nad MamaZN berkata...

btul mcm sume kawan2 cakap. janji sehat, sempurna sifat. pembawakan budak la ni nape sue beza preknen kali ni dgn masa izz n syawal..
takpela, x scan pun xpe, tp taknak la sampai tak excited langsung hehehe.. ksian plak kt adikbaby nnt..saje la kasi peluang, biar dia rasa dihargai kekekeke.. pandai je kite :P

nurfadilah suardi berkata...

Boy atau girl tak kisah kan. Janji baby n ibu sihat dan dipermudahkan bersalin nanti