Yang DiSaYAngi

Jumaat, 13 Mac 2015

Goodbye N Good Luck My Ex-Boss

Salam Jumaat kengkawan..kejap je masa berlalu...dah jumaat....minggu depan nak kena tinggal dengan en asbeen yang sebok outstation jaga interwiew guru kat JB...mmmmm...nasib jugak la aku dah boleh berdikari tanpa en asbeen sekarang ni kan...

minggu ni banyak kes aku kena tinggal tau..hahahahhah...sadis, tapi kena telan jua....

rabu lepas seksyen aku buat farewell untuk ex-boss aku, sebab dia dapat tukar ke unit pasca banjir, JPM...setelah hampir 6 tahun kat opis aku ni...11 tahun kat KPM, tak penah kuar..ok la tu kan....aku ni je susah nak kuar...close department kan...pusing2 dalam KPM jugok....terima sajork la....

so kami2 anak buah yang mcam sengal ni, mulakan misi farewell ni tanpa dia....aku rasa dia pon tau, tp malas amik port..buat2 tak tau...suke la tu org nak buat farewell kat dia kan...hahahhahahha....buat kecik2 je, seksyen kami...panggil boss2 beso join sekali....

sessi dengar mendengar...meluah apa yang patut...sadis2 bagai...hahahahh...

haa...ni la semua bos2 beso unit beso kami....

aku kat belakang slefie sikit...nampak tembam tak...hahahhahaha...biasa je kan....selfie sebelah kiri...

 kiter selfie sebelah kanan....sebelah kanan ni, member aku ni mmg jenis kalo selfie..senyum, alahai tak da variasi langsung...itu je..hahahhahah...dia tak macam aku...macam2 memek muka nak buat....
tu la en syawal....ex boss beso sikit dari boss aku tu...dia pon poyo macam aku..hahhahaha....konon la tu ajak selfie tak mo kan...malu la sgt kan en syawal..jhahahahhaha...

sessi mendajalkan en asyawal...
konon nak amik gamba korek telinga dia..hahahha...member aku kat sebelah dah senyum2 dah...

haa....kena sikit kat PP dia..soya suke,,.....hhahahahhah....dia perasan...dia marah aku..hahahhahha...jahat sue ni tau...hahahhha...aku kata la...
"saya mmg suke kaco en syawal..hahahhahahah"


ni la yang diraikan....muka garang macam rimau..hahhahah...garang2 dia la, keje mmg tip top abis la...mmg kalo keje terus di bawah dia...mmg aku cakap aku tabik spring, puji abis ngan keje dia...dia sememangnya workerholic tau..itu aku tak nafikan....walaupun mulut , sore macam petir, kalah laser...kalo dia cakap tu, rasa nak lempang laju2...tp kadang kalo PK, apa yang dia kata tu ada kebenarannya di situ...

kire kami ni antara anak buah yg kental dengan mulut dia yg pedas, laser...kalo nk sound, dia main sound, tak pandang kiri kanan...tp klo nak gosip laju, tp kalo gosip, dia tak da, dia marah...marah la, sebab kami tak ajak dia join sekali..hahhahahha...dia kalo gosip, muka mmg minta lempang, muka joyah sungguh...hahahhahah....tp dia la yg terbaik selama aku bekerja di bawah penyeliaan bos2 au sebelom ni...aku senang keje ngan dia...dia senang di bawak berbincang....kalo dalam meeting, dia mmg lantang bersuara..kalo dia rasa tak perlu untuk aku dan dia...mmg dia bangkang N back up kami anak buah...itu yg bagus kat dia...susah jugok la org nak kental macam kami ni, bila rajin kena maki dengan dia..kalo org lain cepat je sentap..hahahhah


last seksyen perkhidmatan...
yang di rai....yg tinggi tu, ex boss aku paling beso...kire BFF jugok la ngan boss aku ni...di ganti dengan boss baru aku sebelah kanan tu...sebelah CC aku yg laki tu...tu la boss beso aku....
nampak ramai pompuan kan seksyen aku...ada kumbang pon, dua org..CC aku yg bersongkok tu...ngan abg jihan, tak da dalam ni, amik anak...

free style sikit..aku dan muncung tak dapat di pisahkan....

jom makan......

tada...
lauk, ayam masak merah, masak lemak cili api daging(yg ni mmg terbaik..sedap...)
ulam-ulaman...
sayur goreng kailan ikan masin...


kek di sponsor oleh ex boss aku yg tinggi tu.....



last petang B4 balik...sessi salam menyalam..kenang-kenangan la amik gambo sikit kan....

haa...tu la abg jihan..abg aku kat unit...aku kalo apa2..mmg ngan dia je....dorang siap kata aku adik dia...sebab aku kongsi bulan bufday ngan aku...tp dia 6hb aku 15hb....

eleh suke la tu aku fuh2 kat dia tu..hahahhhah....


hahahahhah...aku je yg sengal kat situ kan...tak padan dengan mak yong.....semua statik je bergamba....tak syiok la....

yg tudung coklat tu la my new boss yang bakal menggantikan boss aku yg bakal bertukar ni....

moga aku dapat bekerja dengan baik bersama puan dayang saniah ni...
dia pon lama dah berkhidmat sejak tahun 1997...kire senior lebey la dari cik haz aku ni...

kata2 cik haz ni akan aku pegang...bila dia kata kat aku...
"ko jgn risau bab keje ko..mmg keje ko go thru terus ngan aku...tp senang gini..nasihat aku...kalo ko boleh delivery dengan dia..setiap apa maklumat ko bagi N kongsi dengan dia...inshallah dia akan boleh togerther ngan ko selesaikan semua keje2 ko...mmg keje ko agak heavy sikit..tp mcm aku cakap la tadi...inshallah ok..bagi dia peluang dua tiga bulan ni ko bantu dia pon selesa kat tempat baru...dia tak tau lagi org2 dalam BPSM ni siapa2..ko je kenai semua org...so kalo ko boleh bantu dia...dia mesti dapat back up segala keje ko dengan baik...."

yee...mmg itu la yg aku pegang..yg mana aku rasa perlu setiap apa maklumat aku bg kat voss baru ni, aku akan bagi....so far ok la dengan dia....cuma dia tak lantang macam ex boss aku ni..sebab dia seorang yg lembut....cakap pon slow je...kalo cik haz tu..satu floor dengan sore dia..aku kan selaloo kata sore dia macam petir.....

mmg ramai tak suke ngan cara dia....perangai dia...tp tu la dia kan...tp bab keje, mmg ramai yg puji dengan dia...bukan aku saja...malah org2 yg ada kat BPSM ni pon sama puji dengan setiap hasil keje dia...

banyakkan aku ngutuk dia..bukan dia baca pon blog aku..hahhahah...walaupun dia tau aku ada blog kan...tp kalo ada yg menyampai pon kat dia..., tak  heran pon...ahhahahhaha...sebab dia mmg tahu, soya mmg jahat, suke bahan dia...suke lawan cakap dia...tp soya la yg dia suke panggil, bila nak bincangkan sesuatu...


selamat dia tempat baru je cik haz...

ada pesanan aku kat dia petang tu...
"cik haz selamat kat tempat  baru..kot kalo saya call tu, tanya hal keje... jgn buat hal tak angkat...tak angkat, mmg aku bakar umah..padan muka..."

jhahahhahaha...gelak besar dia...


6 ulasan:

Fiza Rahman berkata...

Kek tu...sedapnya ☺

Falsya berkata...

jemahhhh nie kan..muncung sesajer..nk geng ngan mek ker?..hahaha

Chekgu Azrine berkata...

Semohga ex boss soya best bekeja di tmpt baru...

IntaNBerliaN berkata...

hahhahhahhah saya pun gelak besar baca ayat last sue tu

LYAfrina berkata...

moga bos soya trs sukses di tempat baru

eima berkata...

goodluck boss sue ... harap2 boss baru tak malas