Yang DiSaYAngi

Selasa, 31 Mac 2015

Izz Dani Aqlan dan Mickey


Salam selasa kengkawan....

cerita last 2week tak salah aku...al maklum la...sekarang ni nak up cerita lambat sikit je...sekarang ni baru ok sikit....

khamis sebelom cuti sekolah pertengahan bulan mac aritu....maktok dorang ni bawak syawal balik sungai petani..mula2 syawal cenggeng jugok...alhamdulillah lepas tu dah ok dah...seronok tak hengat donia dia kat sana...dengan sepupu dia lagi....alahai....mmg lupa siap mak pak adik dia kat putrajaya ni...hahahahhha.....seronok main tak yah kata la...hahahaah.... yang adik dier ni merindu la kat si abg ni...bakal nak kena tinggal pon eye jugok lepas tu...dengan abah mula2 outstation ke JB seminggu..lepas tu aku pulok kursus ke pangkor...kesian la anak2 kena tinggal kan...nasib la ada maktok kan....

sabtu B4 abah dia gerak G JB...

kami jalan2 G IOI mall putrajaya...jalan2 sekali dia nampak patung mickey mouse....terus peluk tak hengat...aku egat tak mo la beli...tp dia nak jugok, tak mo lepaskan..belikan je la...lagipon si kecik ni tak penah jugok membeli toys untuk dia kan....boleh la izz, ibu belikan...


still babywearing...ini budak, kalo tak bergendong gini, mmg alamat, selamat tinggal, mmg tak jumpe la kamoo ngan ibu abah...berpisah tiada la kamoo ngan ibu abah kamoo ni...budak kecik ni sangat2 la laju...sangat2...tak reti jalan..nak berlarik je..takmo pegang tangan mak pak dia....nak sendiri dia je...tahu awak pandai berdikari...tp ada tempat sayang...adoi...ni je cara...nasib dia duduk dalam ni , dia behave...tp klo masuk supermarket..ada troli...ok boleh di lepaskan....

ko tgk...dia peluk toys tu, tak hengat kan....

membeli jugok la...satu hari satu malam, mmg berpelukkan la ngan toys ni...ke mana sahaja ngan toys ni...abang dia tak da...tinggal dia sowang..tak biasa sowang...selaloo berdua ngan abang dia kan...abang dia lain la citer...sebab sulung, penah sendiri kan...

esok paginya abah dia dah gerak G JB...mmg aku tgk, macam merajuk je dia ngan abah abang dia....call dengar sore abah tak mo, di gelengnya...tunjuk gamba abang pon di gelengnya...

korang tgk la betapa dia asik berkepit je ngan toy tu...

tgk TV ngan mickey....

tgk upin ipin ngan mickey....

tido petang pon ngan mickey..mmmm....kire sepanjang ketiadaan abang dan abah tu mmg ngan mickey je la....


siap minum petang pon ngan mickey tau....nasib la anak2 aku ni jenis tak memilih...makan biskut kering je....tu dah memadai....tak yah nak lebey2...kang ada yg masuk tong sampah...sebab tak abis..tak makan...buat cucur pon ok..makan...roti gardenia je...senang,,....tak yah nak chipsmore bagai..cereal...kengkadang je bagai deme...makan jugok...tgk keadaan la...so far, alhamdulillah jenis tak demand la...

sedih je bila tgk dia ajak minum petang ngan dia...korang bayang la aku berdua je ngan dia...dia pandang aku...aku pandnag dia...minum makan pon ngadap2..hahahhahah/......

ko tgk B4 G sekolah, mesti punch card dolu kat opis ibu...mickey pon di gendong..nnmmmmm..usung la ke sana sini..tp sampai opis..mmg aku sorokkan...kang bawak G taska....mau hilang nanti kan....

balik je abang dia hari selasa tu...tak hengat...terus di campak mickey tu....hahhahahah....


6 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

x leh di pisahkan

mama tisya berkata...

syg izz ngan patung mickey tu..tkmo lps

eima berkata...

Mickey pengganti abg die la tu pengubat rindu

LYAfrina berkata...

haha..dah mjadi kesayangan..dimana-mana sntiasa bawa bersama

Nad MamaZN berkata...

nak plak syawal ikut maktok ek?
sue kt pangkor ke skrg? ke dah balik? take care k
kemain izz, ke mana2 bawak member baru

+ e.z + berkata...

M.i.c.k.e.y.m.o.u.s.e

Ez pon minat mickey.... rasa mcm semat.... tuh mesti geng untie kennnnn... hik3