Yang DiSaYAngi

Rabu, 11 Mac 2015

Syawal demam di hari lahir


Semalam baru je cerita pasai bufday syawal...
tetibe balik je petang tu ...tgk syawal tido...egat ok...maktok dia pon tak kata apa...sekali tetibe kejut dia bangun, nak ajak dia kuar kan, celebrate bufday dia...sekali pegang je dia, hangat je badan tu...adoi demam pulok ke anak aku sowang ni...dah lama sangat syawal ni tak demam..last seegat aku...2 tahun yg lepas kot....

kuar jugak la celebrate..dah janji kan...tp so far tak heavy sangat la...temp dia pon dalam antara 37.7-38.2 gitoo la...still jaga jugak la...

 muka sememeh pagi ni...nampak muka tak sihat....
semalam ajak tido pon senang je...aku suruh dia bukak semua baju, tinggal spenda je....lap2 badan dia...nasib jugak la dia mau kan..dah besar..dolu kecik2 mmg payah nak lap2 badan gini...boleh dia gelak2 kan aku lak bila aku lap2 badan dia...segan kot ngan ibu dia ni...nampak dah beso kat situ kan syawal..malu2 pulok...kikikiki....

pagi ni tak ke sekolah la dia...demam...mmmmm....
aku saja la tanya dia...

"syawal demam...badan panas ni..syawal panas ke sejuk..???????"

di jawabnya...
"sejuk ibu.."

betoi la tu demam....mmmm...

nak di jadikan cerita pagi tadi mak aku G la anta kuih jap kat lobi bawah tu...sementara syawal tido tu kan...sekali bila mak aku naik je umah, dengar org dok riang ria menyanyi2..bagai...cuak jugak mak aku...terdetik la dalam hati dia...sape yg nyanyi...sekali dia masuk bilik aku yg tak tutup pintu tu...tgk si syawal dah siap2 pakai baju upin ipin, siap pakai topi lagi tu...mmmmm...riang ria dia menyanyi...maktok dia tanya dah mandi ke belom...di jawabnya dah...bila masa mandi tak tau la..sebab sebelom aku tinggalkan dia pagi tadi ngan mak tok die...dia tak berbaju..pakai spenda, selubung ngan selimut..tau2 dah mandi..setahu aku...dia takkan mandi kalo org tak suruh dia mandi...tp dia mmg pandai amik baju sendiri N pakai sendiri....aku cakap ngan maktok dia...suruh dia mandi balik semula...mmmm..macam2 la syawal ni...mak tok kata tak panas pon dah badan dia...baguih la...esok nak jalan jauh ngan mak tok ni...

16 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

semoga cepat sembuh

mama tisya berkata...

smoga cpt baik busday boy..nanti dh baik ibu blanje kek busday ye...tisya pn br baik demam

Falsya berkata...

Terus segar ye syawal..hahahha..tuh mandi tuh mesti mandi takat letak air setitik kat mata nyeah syawal..ahahaha..

Lega dh kurang demamnye..ssh hati kalau anak sakitkan sue..

NM03 berkata...

gws syawal!

lieyalatif berkata...

dah kebah le tu kot sue...tapi ko bagi gak ubat tau....ye laa dah kate nak jalan esok kang tgk jalan tu demam dtg balik...lg pun cuaca tak menentu nie...mmg musim laaa....

eima berkata...

sywal nak pi mana ... tu uuu

LYAfrina berkata...

alahai..sian syawal..
cuaca skarang panas sgt..
moga cpt sembuh ye syawal

Iela Fazielah berkata...

sian syawal demam.... amik upah dihari lahir tu....

~aSHa~ berkata...

semoga cepat sembuh syawal

Ibu Lala berkata...

Sian bday boy. Mama kena belanja tu. Nanti baik lah dmm tu. Hepi bday syawal

Chekgu Azrine berkata...

alahai...kesian syawal..semoga cepat smebuh ye syawal..ank demam kita susah hati kan sis..

Fiza Rahman berkata...

Siannya syawal. Dah ok ker sue? Semoga cpt sembuh.

adianiez AIDA berkata...

demam hari lahir la ni...
demam mau tambah akal lebih cerdik :)

IntaNBerliaN berkata...

nasib syawal dah sihat kan... blh ikut maktok... :-)

IntaNBerliaN berkata...

nasib syawal dah sihat kan... blh ikut maktok... :-)

Nad MamaZN berkata...

gws syawal.. harap dah sembuh la skrg.. demam tambah umur