Yang DiSaYAngi

Selasa, 10 Mac 2015

Syawal turn5

Salam selasa kengkawan...

arini genap syawal yafiq bin mohd yaakob  5 tahun...

kejap je masa berlalu...menjaga dan membelai syawal ni sungguh mencabar berbanding izz dani aqlan...sakit sihatnya mmg mencabar..alhamdulillah arini dia membesar bagaikan seorang juara...

10.03.2010 - 10.03.2015

kejap je masa berlalu kan...kikikikiki....ibu membesarkan kamoo sungguh mencabar dengan keadaan kamoo...ibu telan semua yang negatif apa yang orang sekeliling katakan tentang kamoo syawal...ibu ada sokongan yang kuat dari kamoo...alhamdulillah berkat usaha ibu dan abah...kamoo seperti sekarang...walaupun tak sehebat budak2 lain...tp kamoo cukup hebat di mata ibu....org tiada di tempat ibu dan abah...dorang tak tau pahit jerih ibu dalam membesarkan kamoo kan....


syawal yafiq yang pandai amik hati sekarang ni, kuat selfie...kuat ngamok yee jugok...kikikikiki...tp dia la racun, dia la penawar...dia la segalanya...

alhamdulillah result yang terkini dari doc bulan lepas...inshallah syawal akan di discharged dr sebarang appoitment dengan pihak OCCT...speech therapy masih lagi....OCCT je inshallah tak perlu, selepas di beri test akan datang ni..sebab doc kata, nampak sangat2 la peningkatan yang bagus pada syawal...syawal seperti kanak2 yang lain...jgn menganggap yang syawal kanak2 istimewa...itu yg doc selaloo pesan pada kami....

pagi ni dia siapkan keje sekolah dia yg ibu sendiri lupa nak check beg sekolah dia malam tadi....selaloo ibu dia check..malam tadi, penat gamaknya...langsung, pagi ni tergerak, tgk ada keje yg perlu di siapkan...nasib si abg ni jenis bangun awal, siap awal, sesambil si adik tgk boboi boy...dia pon siapkan..alhamdulillah siap....yang best aku kata...

"syawal hari ni bufday syawal yang ke-5...so kalo syawal siapkan semua keje yang cikgu bagi...petang ni ibu bawak makan KFC dengan makan kek...nak???????"

apa lagi..cergas la dia siapkan...siap la dok ulang apa yang aku cakap kat dia tadi...
"nanti siap kiter makan KFC ok..ibu..."

yee ibu tahu....petang ni makan KFC ok....


dia bukan seorang anak yang demand..alhamdulillah...menerima seadanya yang berada di depan mata...alhamdulillah.....




jadilah anak yang terbaik dan insan serta hamba yang terbaik di sisi ALLAH SWT..



Happy bufday jugok pada EIMA dan LYA...moga di panjangkan umo dan di murahkan rezeki...TQ sebab sudi bagi syawal berkongsi tarikh ngan korang

11 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

ALHAMDULLILAH

eima berkata...

ehh berkongsi dengan LYa jugak ek ...

hepi besday syawal ... achik mmg teringat syawal waktu taip entry khas utk dr sendri tad ....

Cho Zila berkata...

alhamdulillah dah besarpun anak ibukan... semoga syawal jadi insan yang berjaya ... Insyaallah berkat sokongan ibu dan ayahnya pasti syawal akan jadi insan hebat...
berkongsi besday dengan insan hebat seperti lya dan eima tentulah syawal juga hebatkan..

::NureeN:: berkata...

:)
moga syawal makin matang & menjadi anak yg soleh..
amin....

Myra Jay berkata...

Alhamdulillah... Syawal memang anak yang kuat dan sihat

Selamat hari lahir Syawal..
Semoga menjadi anak soleh kebanggan Ibu Ayah ye sayang..

mama ila berkata...

Happy birthday Syawal...semoga menjadi anak yg soleh..dipanjangkan umur dan murah rezeki...

LYAfrina berkata...

alhamdulillah..
sama date dgn auntie rupanya..
happy beday syawal y ensem,,
aunty doakan moga syawal membesar dgn sihat..mjadi anak yang cemerlang utk mak-abah... moga syawal terus berjaya & berjaya...

tqsm sue, wish beday lya ;-)

Fiza Rahman berkata...

Happy belated birthday Syawal. Semoga membesar sebagai anak yg bijak pandai dan sihat tubuh badan.

adianiez AIDA berkata...

acik aida wish happy birthday ye.
be a good boy!

IntaNBerliaN berkata...

Entah kenapa saya tersentuh baca entry ni... Sue mmg ibu yg kuat.... syawal anak yg bijak!!

Nad MamaZN berkata...

hepi belated besday syawal!