Yang DiSaYAngi

Rabu, 8 April 2015

Bulan Kecergasan MESCA, KPM Futsal 2015


Salam Rabu kengkawan...
semalam tak bersiaran pon atas sebab2 yang tak boleh di elakkan....

arini nak cerita kisah setiap tahun yg akan aku involed..tapi tahun ni aku tak join, sebab dah jadi mak yong kan...

seperti biasa tetiap tahun akan ada bulan kecergasan MESCA KPM...kali ni untuk 2015 tak banyak team untuk pompuan...tp banyak team untuk lelaki...so team musuh tradisi..katanya..hahahha...kire seronok fight ngan dorang tu...tak join tahun ni...

jom flashback sikit kan...

ni last year...

still ada org yg sama jugok...



baju untuk tahun ni...aikkk nama aku pon ada....


team yg join untuk tahun ni bagi kategori wanita...

alhamdulillah BPSM johan untuk kumpulan A...

ni keeper kami....

cantikkan kaler kasut....colourful...aku je tak berkasut...berselipar sajoo...tak join...nampak dah kat situ..yg tak berkasut tu la aku...tahun ni...tahun di rehatkan dari perlawanan..hhahahah..inshallah lepas ni aku join balik...

ni la kami....setengah org baru..setengah mmg org lama...
nampak beza aku...aku la pengkurus...aku sowang je pakai tudung hijau...yg lain tudung hitam...



i like this pic...ni semua sebelom memasing muka penat, lidah dah cecah lantai...muka fresh lagi....lepas tu haa...baru nampak muka memasing..hahahhah/....

nampak kat situ...memasing punya nama...
TIM, ZUERA, HALLE, SOYA, MIN, SALWA, SYA, BIBY, DILL, AYONG....

kami la power rangers...hahhahahha

selebet muka aku...tak sempat la nak bubuh apa2..bedak pon tarak...sebab si jemah ni dah mesej, sampai kat bawah umah dah...tu kire muka lepas solat subuh, terus gerak..hahhaha...


team lelaki kali ni hantar sampai 2 group tau....team BPSM 'A' dan BPSM 'B'...


mereka la somi isteri tu...si jojot yg best..mmg ajar kami training..lagi2 untuk bahagian keeper...


 ni la keseluruhan team lelaki...

ramai kan....


kami ber sama coach yg poyo...aku malas nk interframe sikit...tp deme suruh jugok...hahahha...tgk baju pon dah sama ngan bola...nampak perut aku kat situ....



go..go...ge...ge...gemok..hahahahha...tu tuju pada coach tu...

tie ni dah semifinal...
lawan ngan BPPA...bukan rezeki..rezeki berpihak pada team BPPA...

so keputusan untuk aritu....

kategori lelaki...

JOHAN - LEMBAGA PEPERIKSAAN
NAIB JOHAN - BAHAGIAN SUKAN
TEMPAT KE-3 - MAJLIS PEPERIKSAAN MALAYSIA
TEMPAT KE-4 - BPSM 'A'

untuk kategori wanita..

JOHAN - BAHAGIAN TAJAAN
NAIB JOHAN - BPPA (ASET)
TEMPAT KE-3 - BPSM
TEMPAT KE-4 - BAHAGIAN PEMBANGUNAN

ok la tu janji ada nombor kan...

lepas pada tu kami ke alikhsan bangi, memasing nak carik kasut, kasut dah rabak..kena pijak la...dah haus la bagai...

kami la salegirl kat sini..hahahhaha///semua pakat tanya kat kami.....sebab kami pakai baju yg sama...

hasil memasing...aku tgk je...kasut aku elok lagi...kasut aku yg sama dengan kasut yg tengah2 tu...kaler oren+kuning tu....tp tu bukan kasut aku la...




inshallah tahun depan aku join balik yee....tahun ni sebagai pengurus jaa....uruskan deme yg ketegaq ni...


aku pregnant, tak mematahkan semangat aku nak tgk dorang main...aku kat luar court pon dah gatai kaki, macam nak join je..hahahhaha....

7 ulasan:

mama tisya berkata...

wah jd pengurus ye makyong..larat lg tu...cantik kasut tersusun tu

Nurzakiah Hanum berkata...

bestnya bersukan

Falsya berkata...

falsya xreti nak main futsal..hehe..

+ e.z + berkata...

no 4? geng la kita... i lioke....

AYuNG berkata...

uihhh...pegnant pun men ke?
hati2...

=)

lieyalatif berkata...

BAGUS SUE..tetap menten aktif...ye laa jadi tukang sorak pun kire kuar gak peluh2 tu heheeheheh...

aku? awal2 ckp dari sekolah mmg aku kaki bangku...aku paling fobia dgn ape jenis bola...dulu aku aktif main ronders....bola laju kuat lagi jitu cantik terjah kat batang hidung aku...berpinar wey otak...terus serik n fobia dah....

lieyalatif berkata...

**kelaka bace komen tanye ko main peknen2 ...nampak sgt bukak blog, tgk gambar jek tak bace citer...apada! (aku lak emo) hahahaah